Brisel : izjednacavanje fasizma i komunizma

У крајњој линији оно је била српска револуција, са јасном назнаком на национално ослобођење и које је у себи укључивало све оно што је особено за српски народ: језик, културу, веру, историју, традицију... По ширини, обиму и значају та два догађаја не могу се поредити ни у ком смислу.

У крајњој линији оно је била српска револуција, са јасном назнаком на национално ослобођење и које је у себи укључивало све оно што је особено за српски народ: језик, културу, веру, историју, традицију... По ширини, обиму и значају та два догађаја не могу се поредити ни у ком смислу.

U krajnjoj liniji tebi smeta predznak komunisticki i to je to.

Ne secam se da sam ti mojim postovima dao povod da mislis da gajim ikakvu naklonost prema ulasku u EU.

Не то, него кад се изрази негативно мишљење о комунистичкој идеологији одмах се сврставаш у некакве "анти-комунисте".

Уместо комунизма можемо слободно да ставимо и европејску идеологију и опет ће се добити исти одговор: не, хвала.

Комунизам, фашизам и глобализам су из исте кухиње изашли. ЕУ је диретни наставак Трећег Рајха, али има доста сличности са СССР-ом. Зато многи национални и антиглобалистички покрети у само Европи називају ЕУ ,,глобалистичким СССР-ом".

Било како било ми Срби и Руси смо пропатили од обе идеологије које су настојале да униште Православне Русе и Србе.

И једна и друга идеологија су плод западне мисли и филозофије и немају никакве везе са нашим народом. Нити било која идеологија која долази са запада има везе са нашим народом.

Комунизам, фашизам и глобализам су из исте кухиње изашли. ЕУ је диретни наставак Трећег Рајха, али има доста сличности са СССР-ом. Зато многи национални и антиглобалистички покрети у само Европи називају ЕУ ,,глобалистичким СССР-ом".

Било како било ми Срби и Руси смо пропатили од обе идеологије које су настојале да униште Православне Русе и Србе.

И једна и друга идеологија су плод западне мисли и филозофије и немају никакве везе са нашим народом. Нити било која идеологија која долази са запада има везе са нашим народом.

У праву си, зато је једино решење анархизам, јер ми бисмо уништили све религије, а не само православну.

Problem je sto Moskva ne deli to misljenje

Москва је против изједначавања Стаљина и Хитлера и против омаловажавања руске победе у Другом светском рату.

Не брани Москва комунистичку идеологију, већ руску победу у Великом Отаџбинском рату.

У питању је национална, а не идеолошка одбрана.

Москва је против изједначавања Стаљина и Хитлера и против омаловажавања руске победе у Другом светском рату.

Не брани Москва комунистичку идеологију, већ руску победу у Великом Отаџбинском рату.

У питању је национална, а не идеолошка одбрана.
predznaci te pobede su oliceni u reci "crveni"
crveni trg,crvena armija...

predznaci te pobede su oliceni u reci "crveni"
crveni trg,crvena armija...

Твој је проблем што све гледаш кроз идеолошке наочаре, а то је врло опасно.

Тај рат Руси не зову ни ,,велики комунистички рат", нити ,велика пролетрска победа", већ га зову Велики Отаџбински рат (Великая Отечественная война). У том рату нису учествовали само комунисти, већ читав руски Православни народ (нису сви Руси били комунисти, у мом селу било је доста војника Црвене Армије и знам из прича старијих да многи од њих нису олели комунизам, али су волели Русију и за њу су ратовали), у том рату Стаљин нније говорио ,,другови и другарице", већ ,,браћо и сестре", Стаљин није позивао ,,радничку класу" нити ,,пролетере" у рат, већ је позивао руски народ, није позивао партијске комесаре, већ Руску Православну Цркву, састајао се са Митрополитим РПЦ, прекинуо прогон над Црквом, отворио чак три Православне Богословије. Стаљин је вратио многе симболе од комуниста ,,омражене" Царске Русије, многе ордене из тог периода (тако да су црвеноармејци тада носили многе ордене које су носили и белогардејци), итд.

Дакле, поновићу: то је био национални рат и национална победа руског народа, а не комунистичке идеологије. И Русија брани ту руску победу, а не комунистичку идеологију. Па знам масу антикомуниста из Русије који поштују Стаљина и Велики Отаџбински рат, знам белогардејске емиганте који мрзе комунизам, али поштују Стаљина и Велики Отаџбински рат, итд. Тај рат нема везе са комунизмом и та победа не припада ниједној идеологији већ целом руском народу. А ко то гледа идеолошким очима, и мисли да Москва брани комунизам, тај тек ништа суштински не види. Толико.

Иначе, Кеј Мене ако желиш прочитај овај јако занимљив текст:

 Полемика: Велики отаџбински рат  као алтернатива  Великој Октобарској револуцији 
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...am04B4&usg=AFQjCNG5AEeJY0jjwRhzETb3VCX1pxwiWQ

Текст објашњава суштину , по мени.

Доћи ће једном памети и ти несрећници, осим најматоријих које ће од глупости излечити иловача.

Све мање Лењинових статуа у свету. Не можеш а да не помислиш како неке ствари ипак иду како треба.

Ма у реду, него морам да ти кажем да ти, уместо да си лепо отишао у Украјину па да друговима бандерашима помогнеш да руше споменике и спроводе своју нацифашистичку револуцију, ти седиш овде и дрндаш по форуму.

Е ништа од тебе. Јадно ако мене питаш.

Ма у реду, него морам да ти кажем да ти, уместо да си лепо отишао у Украјину па да друговима бандерашима помогнеш да руше споменике и спроводе своју нацифашистичку револуцију, ти седиш овде и дрндаш по форуму.

pa kad je englez ikad svojim cinjenjem na terenu dosao do iceg?
samo poturanjem tudjih ledja

Нема потребе да господин попут мене прља руке физичким радом. За та рушења и друга завртања ушију реликтима комунизма ће се постарати колеге Украјинци, једноставни и честити људи.

Москва је у одговор изјавила да оваква формулација питања не представља само извртање чињеница, већ и светогрдан однос према онима који су се борили против „смеђе куге“. „Овакви испади вређају сећање на милионе жртава злочина против човечности који су осуђени на Нирнбершком трибуналу“, каже се у изјави руског министарства. Осим тога, покушаји изједначавања комунизма и нацизма су правно неписмени, уверен је руководилац Центра за пружање правне помоћи сународницима „Москва-Руси“ Михаил Јофе.
На Смоленском тргу се још чудовишнијом сматра изјава европског посланика од стране Летоније Инесе Вајдере. По њеним речима, Чеченија је „поробљена европска држава“. С тачке гледишта руског МИП овакве изјаве говоре о неадекватном доживљају реалности од стране појединих чланова Европског парламента. Осим тога, ово је у суштини мешање у унутрашње ствари Русије. А да се не говори о томе да је чудно ако се прекори чују од стране представника балтичких земаља, сматра историчар Константин Залески:
Притом се помагачи нациста и данас у Прибалтици осећају прилично слободно. Довољно је рећи да се у Летонији и Естонији сваке године одржавају слетови и процесије легионара „Вафен-СС“. Међутим, по устаљеној традицији Брисел на оно што се дешава у овој земљи гледа кроз прсте.

A "ostali " ?!
"Zaostali ili izostali ..." ?!

Back