BRIKS ostaje bez članice

Ja pričam o migrantima, ti pričaš o studentima koji su otišli van države da studiraju.
Mešaš babe i žabe, a ja treba da dobijem ban.

Pa studenti su ti migranti, naucnici su migranti, ili oces da kazes da Kinezi salju svoje najgluplje ljude u Ameriku? Znaci od 1.4 milijardi, posalju 10k kriminalaca godisnje?

(Sto je i istina, uglavnom i istovaraju neke kriminlance tamo na meksicku granicu jer Amerikanci imaju "open borders", ovo sam cuo od jednog Kineza na Twitteru).

patents.png

Prava slika ekonomska moci neke zemlja, energija + proizvodnja materijala (prvenstvo celik, drugi oblici preradjivanog gvozdja, aluminijum, onda bakar, i td).

Amerika ima samo stampanja para iz vazduha koje deli stanovnistvu za potrosnju na usluge sto nema nikakvu prednost u slucaju bilo kakvog rata.

I cak i sa tim nastampanim parama opet su kineski ljudi 10 puta vise srecniji, vise patriotrski nastrojeni, vise podrzavaju svoju vladu od stanovnika Amerike i td.

800px-1990-_Electricity_consumption_-_shares_by_region_-_IEA_data.svg.png

50_Years_Of_Global_Steel_Produccion.jpg

Poslednja izmena:
Pa studenti su ti migranti, naucnici su migranti, ili oces da kazes da Kinezi salju svoje najgluplje ljude u Ameriku? Znaci od 1.4 milijardi, posalju 10k kriminalaca godisnje?

(Sto je i istina, uglavnom i istovaraju neke kriminlance tamo na meksicku granicu jer Amerikanci imaju "open borders", ovo sam cuo od jednog Kineza na Twitteru).
Studenti nisu migranti, jer nisu žitelji tih država. Otišli su u inostranstvo samo zbog studija, a nakon toga će se vratiti kući.

Studenti nisu migranti, jer nisu žitelji tih država. Otišli su u inostranstvo samo zbog studija, a nakon toga će se vratiti kući.

Nijedan migrant prvo nije zitelj drzave u koju mu je cilj emigrirati, ma bilo kako dosao, prvo mora da ide viza, pa rezidencija, pa tek na kraju potencijalno drzavljanstvo.

Neki od najcescih nacina da neko emigrira uspesno (viza-rezidencija-drzavljanstvo) je upravo zapravo putem studiranja, sporta, ili nekih stipendija, vidis kako nemate pojma vi drugosrbijanci nista o zivotu.

Jedino kako drugo bi neko mogao doci je ili ilegalno skroz, ili da ostane ilegalno kada uspe da udje direktno na granici na neku prevaru, a to su ovi kriminalci koje Kinezi salju na Americku granicu, to je najgluplji i najprimitivniji sloj stanovnistva iz Kine. A ne najpametniji sloj (studenti/naucnici) ,sto se videlo iz mojih grafova.

Uostalom Kineza ima 1.4 milijarde, normalno da ce se naci neki cudaci koji ce emigrirati za Ameriku putem posla ili slicno, a takodje Kinezi imaju strogu zabranjenu migraciju kod njih, Zapadnjaci moraju da se muce i muce najvise na svetu da bi dobili kineske papire i to je jedna od najtezih drzava za emigraciju na svetu.

Kinezi vrednuju drustvenu koheziju, i nisu glupi kao Zapadnjaci, zato kod njih ne vidis toliko migranata, ioako imaju danas prihode bolje od proseka kontinentalne Evrope, a standard (odnosn prihoda/rashoda) na nivou SAD, a u vecim gradovima znatno bolji od Amerike i na nivou najrazvijenih manjih evropski drzava.

Nijedan migrant prvo nije zitelj drzave u koju mu je cilj emigrirati, ma bilo kako dosao, prvo mora da ide viza, pa rezidencija, pa tek na kraju potencijalno drzavljanstvo.

Neki od najcescih nacina da neko emigrira uspesno (viza-rezidencija-drzavljanstvo) je upravo zapravo putem studiranja, sporta, ili nekih stipendija, vidis kako nemate pojma vi drugosrbijanci nista o zivotu.

Jedino kako drugo bi neko mogao doci je ili ilegalno skroz, ili da ostane ilegalno kada uspe da udje direktno na granici na neku prevaru, a to su ovi kriminalci koje Kinezi salju na Americku granicu, to je najgluplji i najprimitivniji sloj stanovnistva iz Kine. A ne najpametniji sloj (studenti/naucnici) ,sto se videlo iz mojih grafova.

Uostalom Kineza ima 1.4 milijarde, normalno da ce se naci neki cudaci koji ce emigrirati za Ameriku putem posla ili slicno, a takodje Kinezi imaju strogu zabranjenu migraciju kod njih, Zapadnjaci moraju da se muce i muce najvise na svetu da bi dobili kineske papire i to je jedna od najtezih drzava za emigraciju na svetu.

Kinezi vrednuju drustvenu koheziju, i nisu glupi kao Zapadnjaci, zato kod njih ne vidis toliko migranata, ioako imaju danas prihode bolje od proseka kontinentalne Evrope, a standard (odnosn prihoda/rashoda) na nivou SAD, a u vecim gradovima znatno bolji od Amerike i na nivou najrazvijenih manjih evropski drzava.
ako sam ja pisao o kineskim migrantima koji odlaze trajno u Ameriku da žive i rade što ti meni spominješ kineske studente koji su otišli privremeno iz zemlje da bi studirali u inostranstvo, pa se zatim vratili?
Kakve to veze ima jedno s drugim?

Poslednja izmena od moderatora:
ako sam ja pisao o kineskim migrantima koji odlaze trajno u Ameriku da žive i rade što ti meni spominješ kineske studente koji su otišli privremeno iz zemlje da bi studirali u inostranstvo, pa se zatim vratili?
Kakve to veze ima jedno s drugim?

Prvo nauci definiciju reci migranta drugosrbijancu, naravno da tu spadaju i studenti.

An umbrella term, not defined under international law, reflecting the common lay understanding of a person who moves away from his or her place of usual residence, whether within a country or across an international border, temporarily or permanently, and for a variety of reasons.

The term includes a number of well-defined legal categories of people, such as migrant workers; persons whose particular types of movements are legally-defined, such as smuggled migrants; as well as those whose status or means of movement are not specifically defined under international law, such as international students.

Who is a Migrant? - International Organization for Migration

I studenti su migranti. Naucnici su migranti, a to je zapravo jedino i sto vredi nesto.

Najpametniji Kinezi ne emigriraju u Ameriku prakticno uopste (iako ih ima 1.4 milijardi),

Ovi emigriraju su najgluplji sloj stanovnistva koji se nije snasao u Kini i kriminialci,

Dok kada bi Kina otvorila svoje granice vise Amerikanaca bi bezalo u Kinu nego obrnuto,

Prvo nauci definiciju reci migranta krezavi drugosrbijancu, naravno da tu spadaju i studenti.

Who is a Migrant? - International Organization for Migration

I studenti su migranti. Naucnici su migranti, a to je zapravo jedino i sto vredi nesto.

Najpametniji Kinezi ne emigriraju u Ameriku prakticno uopste (iako ih ima 1.4 milijardi),

Ovi emigriraju su najgluplji sloj stanovnistva koji se nije snasao u Kini i kriminialci,

Dok kada bi Kina otvorila svoje granice vise Amerikanaca bi bezalo u Kinu nego obrnuto,
moj izvorni post je bukvalno bio ovo ''
I opet Kinezi beže u Ameriku, a ne Amerikanci u Kinu.
Nakon toga si ti došao da mi pišeš o kineskim studentima i kako treba da dobijem ban.

Što se tiče krezavosti ja koliko znam taj stereotip ne prati ''drugosrbijance'' već patriJote.

moj izvorni post je bukvalno bio ovo ''

Nakon toga si ti došao da mi pišeš o kineskim studentima i kako treba da dobijem ban.

Što se tiče krezavosti ja koliko znam taj stereotip ne prati ''drugosrbijance'' već patriJote.

Pa sam tvoj izvorni post je velika logicka manipulacija i low IQ ne-specifikovana tvrdnja koja moze da se protumaci na razlicite nacine,

Ako si rekao ovo: "I opet Kinezi beže u Ameriku, a ne Amerikanci u Kinu."

Znaci li to da svi Kinezi beze u Kinu, ili samo jedan deo? Svi Kinezi, ili samo 0.001% njih od 1.4 milijarde?

A Amerikanci ne u Kinu? A zasto je to tako? Zato sto Kina ima najteze zakone za imigraciju na svetu, ili iz nekog drugog razloga?

Fali dosta konteksta za tvoju tvrdnju i stvarno je ne-profesionalna i moze se reci da je na nekom nivou konverzacije ispred birtije i mesare.

Pa sam tvoj izvorni post je velika logicka manipulacija i low IQ ne-specifikovana tvrdnja koja moze da se protumaci na razlicite nacine,

Ako si rekao ovo: "I opet Kinezi beže u Ameriku, a ne Amerikanci u Kinu."

Znaci li to da svi Kinezi beze u Kinu? Svi Kinezi, ili 0.001% njih od 1.4 milijarde?

Amerikanci ne u Kinu? Zasto je to tako? Zato sto Kina ima najteze zakone za imigraciju na svetu, ili neke druge razloge.

Fali dosta konteksta za tvoju tvrdnju i stvarno je ne-profesionalna i moze se reci da je na nekom nivou konverzacije ispred birtije i mesare.
Daj mi jedan link koji kaže da Amerikanci žele de se sele za Kinu, ali im Kinezi ne dozvoljavaju.

Daj mi jedan link koji kaže da Amerikanci žele de se sele za Kinu, ali im Kinezi ne dozvoljavaju.

Ne verujem da postoji takvo istrazivanje (osim anekdotalnih iskustava na koje sam nailazio u proslosti). Ali to je prosto logican zakljucak za koji ti ne treba nikakav dokaz.

To je kao da kazes da je dan svetao a noc tamna, normalno da neki ljudi teze emigritati ka daleko boljem i superiornijem drustvu od njihovog, ukljucujuci i Amerikance.

Evo ti inace dokaz da je Kina 2 najteze zemlja za emigrirati na svetu: https://worldpopulationreview.com/country-rankings/hardest-countries-to-immigrate-to

Nego daj ti meni link koliko Kineza godisnje emigrira u Ameriku od njihovih 1.4 milijardi baze, pa da izracuno procenat statisticki i vidimo crno na belo kako si ispao smesan.

S jedne strane je razumno što neće u BRIKS jer je to organizacija od koje nema neke vajde, ali s druge strane čisto sumnjam da će ih uvođenje dolara izvaditi. To je propala država, teško da će je spoljno usmerenje izvući iz bede ako se iznutra ne promene.

Nisu bas u tihom ratu... blokiranje Kini evropsko trziste, clash sa Huawei, pre svega, Cijina propaganda protiv 5G mreze, sto
je takodje miniralo Huawei, te lagani prelazak na domace procesore u Kini, sa obzirom na zabranu izvoza americkih
procesora u Kinu, itd...

Davali su i Kinezi njima sankcija pogotovo sto se tice materijala potrebnih za pravljenje cipova (galium) i jos nekih retkih ruda, sancionisali su bili americki Micron. Prestali da isporucuju bilo kakve materijale za americku vojnu industriju. Inace Americka proizvodnja raznih materijala potrebnih za sve vrste industrija je bukvalno qurac i nahebali su bez Kine dosta.

Prica onaj drugosrbijanac Sizif kako Kina nece moci bez Americkog trzista, a zaboravio da trgovinski rat izmedju njih traje vec 5 godina od Trumpa, i sta se desilo?

Ne samo da se dokazalo da je Amerika na infuziji kineskih proizvoda i ne moze da prezivi bez njih, nego se i deficit sa Kinom jos i povecao uprkos od onda uprkos zabranama i blokadama i poteskocama.

Jednostavno, Americka ekonomija i trziste nema mehanizma kako da prezivi bez kineskih proizvoda i izvoza, to je prosto jasno svima preko IQ 80 i koji su procitali nesto u zivotu. Amerikance ne mogu vise da naprave kasike na nekom masovnije nivou bez Kine.

A 80% ekonomije im je potrosnja. (Uglavnom kineskih proizvoda ili proizvoda sklapanih u Americi ali sa kineskim delovima iznutra). Ko ce da napuni Wallmart i Home Depot bez kineske saradnje?

Kako onda da im funkcionise ekonomija ako je 80% potrosnja? Ako ne postoje artikli na koje moze da se potrosi nesto? Onda ide hiperinflacija, otpustanja, recesija, gradjanski ratovi, i td.

Takodje je Kina njihov najveci kreditor, tako da oni bolje da slusaju svog najveceg kreditora i izvoznika i pokore se inace moze da sledi samo hiperinfilacija i raspad.

Evo, jedna lepa vest za "dobro jutro" svim multipolarcima.
Sad ne znam kako ćemo to proslaviti.
Ja ću skromno, u krugu porodice.
Srećom, u BRIKS ostaje Južna Afrika, gigant

https://www.b92.net/biz/vesti/svet/briks-ostaje-bez-clanice-2443053

BRIKS ostaje bez članice​

Dajana Mondino, nova ministarka spoljnih poslova Argentine, izjavila je da se njena zemlja neće pridružiti BRIKS-u.
IZVOR: B92.NET / M.V. PETAK, 1.12.2023. | 08:38

Podeli

Ilustracija: Profimedia / Photohost agency brics-russia2020.ru

Podsetimo, Argentina je jedna od zemalja koja je zvanično pozvana da se pridruži grupi BRIKS u avgustu ove godine. Pored Argentine, zvanični poziv dobile su i Saudijska Arabija, Egipat, Etiopija, Iran i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Zvanično: BRIKS + 6 novih država

Grupa je tada naložila ministrima finansija i guvernerima centralnih banaka da razmotre pitanje lokalnih valuta, platnih instrumenata i platformi i da o tome podnesu izveštaj liderima BRIKS-a do sledećeg leta.

Međutim, novoizabrani argentinski predsednik Havijer Milej koji stupa na dužnost 10. decembra, tokom predizborne kampanje obećao je da će ukinuti centralnu banku i uvesti dolar.

"Znam kako da iskorenim rak inflacije", rekao je Milej tokom poslednje predsedničke debate, obećavši rekonstrukciju Argentine i "drastične promene
Već je bilo od ranije poznato da Argentina nije ozbiljna država i da kao krajnje neozbiljna menja “strateški kurs” sa promenom godišnjih doba. Šta tu ima čudno?

Tako je. Svet se deli na SNS i nas ostale pametne. :cool:
Kakvo trolovanje, ne izmisljaj gluposti..
I stvarno se ljudi još brinu oko toga?

Pa Marinika je sve objasnila onim najavljenim brakom na određeno sa Zavetnicima, ako mogu Zavetnici na određeno onda može i AV => glasaju sami, da ne budem posle kriv i zbog toga što ne mogu da se baš pravilno rasporede mandati i ministarstva.

Back