BRAZILSKI JIU JITSU

Nije me bilo duze vreme... Zelim samo da vas obavestim da sam od 27.07-30.07. bio na kursu za Shooto MMS trenere, kod instruktora August Wallena. Kurs je odrzan u BG. Odusevljen sam konceptom MMA borenja koji je Wallen prezentovao... To je jedan potpuno zaokruzen i veoma efektan koncept vodjenja borbe na svim distancama i nivoima...

Roger Gracie debuts in MMA
The most successful Gracie in action is to fight Don Frye, a well known fighter, 16 years his elder
Go tell Don Frye: Roger is hungry. On November 4th the 40-year-old wrestler will face the young Jiu-Jitsu and submission prodigy, who is currently in great technical and physical shape. But that’s not all. Frye’s next opponent is pissed and motivated. He comes from a rough defeat. At the end of July, Roger Gracie, aged 24, was defeated by Xande Ribeiro (by a single advantage) at the open class title decision during the 2006 BJJ World Championship, losing, in the final, the title he's been pursuing for the last four years. It is natural that after this kind of loss Roger is anxious for a big victory and willing to make all the efforts necessary to achieve that right in his next professional challenge: his MMA debut.

Roger and Don Frye have already signed their respective contracts and will step into a ring to face each other during three five-minute rounds. The event will be promoted by MFC.

Restless submitter and one of the biggest titles collector in Jiu-Jitsu history; 2005 ADCC open class champion, which makes him the number 1 submission grappler in the world, Roger goes to New York in early September. In the Big Apple he will train with cousin Renzo Gracie: “I think it will be pretty difficult for him to submit me. I’m not underestimating anybody, it is obvious that anything can happen, but it'll be hard for him. The biggest risk I could take is to expose myself trying to get him down or sweep him. In that case I may be hit by a dangerous knee-strike, an elbow or a kick right on my face.”

It is worth remembering that in 1996 Don Frye defeated Amaury Bitetti. Despite the fact he had different weight, spread and techniques than Roger, Bitetti was considered a top Jiu-Jitsu fighter back then - just as is the case with Gracie nowadays (alongside Xande Ribeiro). There was another big similarity: the Carlson, Osvaldo Alves pupil was also looking for rehabilitation. Amaury was coming from a disastrous defeat to a capoeira representative called Mestre Hulk. His impetus was big, maybe more than enough. When he rushed into Frye’s direction Bitetti was surprised by a fighter with a solid base, an efficient ground and pound and a stylish mustache.

Ten years later, the American fighter is now an MMA veteran with the inevitable retirement right around the corner. Owner of a 16 victories, five defeats and one draw MMA record (and one no contest bout), Frye may count on his fighting experience to beat his rookie antagonist. An athlete who spent the last decade fighting has enough wisdom to impose himself against this Gracie who wants to rock the MMA world in his very first fight. Go tell Roger: Frye intends to end his career as well as possible.

Don Frye is not Randy Couture and perhaps he should be considered the underdog of this fight. Despite his lack of experience, Roger has MMA running in his blood. Talented and well prepared, he might even have the gift of premonition. In 2003 he stated during an interview to GRACIE Magazine: “I want to be the best fighter in the world.” Go tell Don Frye that.

StepskiVuk:
Pozdrav za Murilla! Nismo se odavno culi. Kako je sa treninzima kod vas u SWE? Sta ima novo? Dolazis li skoro u BG?

Zdravo Vuce. Sta ima novo kod vas? Bio sam na kratko u R.S nisam stigao ovog puta doci do BG-a. Imam planove da krajem godine navratim.

Najveca novost ovde sto se tice BJJ-a je to da su Leozinho i Ricardinho tu vec duze vreme. Dosli su da drze treninge kod Brase. Ima nekoliko prikljucenih klubova ovde, ove nedelje su kod mog Kuma u klubu.

Ima li ko da hoce da konkurise za ADCC?

Pozdrav

Jel bi mogao da napises par reci o tome sta je sve potrebno jednom borcu od papira da bi mogao da ucestvuje na, recimo submission wrestling turniru sada u septembru, ili uopste na jednom kvalifikacionom ADCC turniru? Jel mu treba neka potvrda od saveza (kao sto mu treba registracija u svom nacionalnom savezu u ostalim sportovima, kad je reprezentativac), da li postoji neki ograniceni broj ljudi koji mogu ucestvovati iz jedne zemlje itd. Nemam pojma nista o ADCC organizaciji, pa zato ovoliko bombardujem sa pitanjima :) (Mozda su ti i glupa, nemam pojma.) Jel mislis da postoji nacin srediti vizu preko ADCC organizacije ako bi se uopste islo na to takmicenje u Svedskoj ili nekoj drugoj zemlji EU? Ne pitam trenutno toliko zbog sebe, ja sam nov u BJJ, ali me interesuje sve to, pa bih te zamolio da napises koju rec o ovome ako nije problem.

Posebno me interesuje ovo za vizu, ako bi neko odavde uopste isao jednog dana, pitanje kako srediti taj prokleti papir.

Pozdrav

Optimus:
Jel bi mogao da napises par reci o tome sta je sve potrebno jednom borcu od papira da bi mogao da ucestvuje na, recimo submission wrestling turniru sada u septembru, ili uopste na jednom kvalifikacionom ADCC turniru? Jel mu treba neka potvrda od saveza (kao sto mu treba registracija u svom nacionalnom savezu u ostalim sportovima, kad je reprezentativac), da li postoji neki ograniceni broj ljudi koji mogu ucestvovati iz jedne zemlje itd. Nemam pojma nista o ADCC organizaciji, pa zato ovoliko bombardujem sa pitanjima :) (Mozda su ti i glupa, nemam pojma.) Jel mislis da postoji nacin srediti vizu preko ADCC organizacije ako bi se uopste islo na to takmicenje u Svedskoj ili nekoj drugoj zemlji EU? Ne pitam trenutno toliko zbog sebe, ja sam nov u BJJ, ali me interesuje sve to, pa bih te zamolio da napises koju rec o ovome ako nije problem.

Posebno me interesuje ovo za vizu, ako bi neko odavde uopste isao jednog dana, pitanje kako srediti taj prokleti papir.

Pozdrav

Zdravo Optimuse

Da bi dobio sportsku-vizu za Svedsku ili za neku drugu zemlju u EU treba ce ti prvo poziv od organizatora. Posle ce ti trebati neke potvrde od saveza iz Srbiji, neznam tacno koje al to mozes da vidis s Shooterom ili Bogratom. Oni bolje znaju sta se traze, jel su bili vise puta u EU i Swe.

Kolko znam ne postoji neki ogranicen broj takmicara iz jedne zemlje. Obicno se rade pred-kvalificije po regionu kao npr Scandinavske, Balticke, Britanske itd. Nadam se da ce u skoro biti pred-kvalifikacija na Balkanu. Pobednici regionskih pred-kvalifikacija idu dalje na Evropske kvalifikacije, gde ukupno ima 16 takmicare po kategoriji. I tu naravno ne mogu svi biti iz jedne zemlje.

Pobednici E.K. od ADCC-org dobijaju placenu avio kartu, smestaj, hranu i dnevnicu da bi dosli na S.P. Od prilike tako. Nadam se da sam ti bar malo objasnio.

Pozdrav

http://news.adcombat.com/list.html?style_id=3

Za sve zainteresovane za BJJ

BJJ klub Dominator vrsi upis novih clanova

Treninzi se odrzavaju u sali ODzK Beograd, stadion OFK Beograda, juzna tribina, ul. Bore Vukmirovica 14.

utorkom i cetvrtkom od 21:3o i subotom od 17:oo

Rade se Gi i No gi treninzi
Treneri: Milan Poluga i Jovan Manojlovic

Zainteresovani mogu pisati na jovanbjjsr@yahoo.com

Znači li nekome nešto ime ITAY GIL?

Reklamira se kao svetski prvak u FREESTYLE JIUJITSU pa me zanima jel to u BJJ, pošto u ovom koji ja treniram ne postoji freestyle svetsko prvenstvo (ili jednostavno nisam upućen...).

Pozdrav ekipi iz BJJ "Crvena Zvezda" :)

Pozdrav Stepskom Vuku.

Goran, Nemačka

Angriff:
Znači li nekome nešto ime ITAY GIL?

Reklamira se kao svetski prvak u FREESTYLE JIUJITSU pa me zanima jel to u BJJ, pošto u ovom koji ja treniram ne postoji freestyle svetsko prvenstvo (ili jednostavno nisam upućen...).

Pozdrav ekipi iz BJJ "Crvena Zvezda" :)

Pozdrav Stepskom Vuku.

Goran, Nemačka

Cuo sam za njega, jednom ga i upoznao. Radi kao "instruktor" krav mage, ali nema veze sa IKMF-om, a to za jiu jitsu nisam cuo niti znam, u BJJ-u nema free style, tako da neznam sta da ti kazem.

Back