BRAZILSKI JIU JITSU

Seminar je bio odlican!! Dva dana u BG i jedan u Kuli. Leo je pokazao veoma dobre tehnike, onako u njegovom stilu: borbene, naizgled jednostavne (da se ponekad zapitas kako se toga nisi setio sam), a veoma efikasne u borbi... Pripremicemo kraci izvestaj sa slicicama. Imali smo mali peh sa slikama, ali srecom bilo je vise ljudi koji su slikali pa cemo ih imati uskoro. Neko je Dejanu greskom obrisao sve slike iz aparata!!!
Leo je jutros odleteo i sada je verovatno vec kad vas. Danas bi trebalo i Mark da se vrati u BG... Inace Pele je radio mec u Kopru 20.05. protivnik mu je bio iz BTT. Izgubio je, prekidom u drugoj rundi zbog naprsle arkade i obilnog krvarenja. Steta, veliki peh!

Hvala :). Ljubicasti pojas smo dobili Poluga Milan i ja. Ima jos ljudi koji bi trebalo da dobiju ovaj pojas, pa se nadam da ce Leo unaprediti i njih. Najavio je da bi ponovo dolazio u julu! Evo poziva i za ostale van BJJ, ako su zainteresovani za seminare neka se spreme za juli. Obavesticemo blagovremeno o svim pojedinostima.

Kako je kod vas u Klubu?

Nadam se da biti jos unapredjivanja na sledecem Leovom gostovanju. ;)

Sto se tice kluba nasli smo nove prostorije u koje se polako useljavamo.Trenutno nismo ni tamo ni vamo, krajem nedelje bi trebali poceti s treningom. 8)

Da, odgledali smo taj snimak... Velika je steta sto se tako zavrsio mec. Ostaje da se nadamo da ce Pele imati snage da se vrati u svoju staru formu. On je veliki borac i nikada se ne predaje, pa ce verovatno i iz ove "borbe" izaci kao pobednik...

Ni meni nikada nece biti jasno zasto se velikani u borilackim sportovima ne povuku i odu u legendu... Ruckson je izuzetak. Svima je bilo jasno da ce Royce izgubiti, izgleda samo njemu nije. Ne verujem da jse borio zbog love, jer oni dobro zaradjuju u USA...

Gracie imaju naslednike, ali nikada nece vise dominirati kao sto je to nekada bilo...

nece dominirati...dok se ne prizovu pameti i shvate da ni jedna vestina sama nije najbolja

nije royce jedini...ramon dekkers je izasao na mma mec...borio se protiv genkija koji ga je dobio na heel hook

gnjec:
nece dominirati...dok se ne prizovu pameti i shvate da ni jedna vestina sama nije najbolja

slazem se al pazi kad je 2000ite ricskon dobio funakija samo sa jednom vestinom :D kad su svi dobro znali sta je bjj.Ne znam za naslednike al svi su mi gracie-evi nekako zgoljavi za UF ,kao da nisu videli teretanu :razz: kontam da bi bili mnogo bolji da su tezi pravi primer tome je minotauro 105kg voleo bih da osvoji GP(ili Mirko) ako ne naleti na fedora po treci put :-(

pazi..ne znaci da ce bjj stalno gubiti..svako moze da dobije i svako moze da izgubi..

ali mozemo da vidimo da je royce odmahivao glavom u neverici jer nije mogao da shvati sta mu sakuraba radi...kad su se njih 2ca sukobili...i kad je na kraju helio bacio peskir u ring

hughes je mogao da izgubi...pali su u parter...tu je za njega bio veliki problem..ali je ostao smiren i odigrao kako treba odigrati

Vec neko vreme sam clan nekih veoma jakih foruma po svetu,ali sada sam slucajno pronasao ovaj nas domaci tj. sa ovom temom i veoma mi je drago zbog toga.Potrudicu se da budem aktivan clan i sto vise da doprinesem razvitku.Inace trenirao sam thai box par godina u Novom Sadu kod Jotica,a u poslednje vreme postao sam veliki sam ljubitelj MMA-a.Kakoje danasnji MMA-u nezamisliv bez BJJ zelim sto vise da naucim i o tome,tako da nadam se da ce mo se lepo druziti,he,he
PZDRAV SVIMA !

Boba_N_S:
Vec neko vreme sam clan nekih veoma jakih foruma po svetu,ali sada sam slucajno pronasao ovaj nas domaci tj. sa ovom temom i veoma mi je drago zbog toga.Potrudicu se da budem aktivan clan i sto vise da doprinesem razvitku.Inace trenirao sam thai box par godina u Novom Sadu kod Jotica,a u poslednje vreme postao sam veliki sam ljubitelj MMA-a.Kakoje danasnji MMA-u nezamisliv bez BJJ zelim sto vise da naucim i o tome,tako da nadam se da ce mo se lepo druziti,he,he
PZDRAV SVIMA !

DOBRODOSAO!

gnjec:
pazi..ne znaci da ce bjj stalno gubiti..svako moze da dobije i svako moze da izgubi..

BJJ je postao previse "tesan" termin za puno toga sto se desava i trenira, danas u svetu. Jeste BJJ napravio bum u svetu borenja i da nije bilo familije Gracie, ne bi bilo ni svega ovoga u MMA, ali.... Termin BJJ danas obuhvata sportski BJJ (takmicenje u kimonu), Submission Wrestling (takmicenje bez kimona) i nekadasnje Vale Tudo borbe ili danas MMA borbe (UFC, Pride...). Sva ova tri nacina boranje ili nadmetanja su veoma razlicita po nacinu i tipu treniranja. Veoma se razlikuje rad u kimonu i bez. Da ne govorim o tome kada krenu i udarci.
Najbolji dokaz da BJJ predstavnici jos uvek mogu da se nose sa ostalima je BTT, ali jeneposteno reci da oni samo rade BJJ... Moramo priznati da je u proteklom peridou od prvog UFC nastao jedan novi borilacki sistem u kojem su uklopljeni BJJ, Thai box i rvanje. Sve ovo je u njemu ali je sklop veoma razlicit od bazicnih sportova ili ti pomenutih vestina..

Svaka jednostranost danas se placa porazom!

Svaka cast Royce-u za sve sto je ucino u svetu MMA,ali ja mislim da je konkurencija mnogo napredovala za ovih 10tak godina,tada je mozda bilo moguce pobediti samo na osnovu jedne vestine ali od tada svi borci vezbaju svaku primenjivu vestinu i jos imajuci u vidu Royceove godine taj mec je tesko mogao otici na njegovu stranu,mada opet svaka cast coveku...inace delim misljienje da je BTT u vrhu MMA bas zbog dopunjavanja BJJ sa boksom i drugim stojecim borilackim vestinama.Zbog toga se sport i zove MMA tj Mixed Martial Arts.Mislio sam pre par godina da bih Mirko mogao uspeti 'samo' sa stand-up tehnikom ali Minotaur je Minotaur,sada Mirko radi sa Werdumom...Mislim da se Royce oslanjao uglavnom na BJJ jer je to na neki nacin njihova duznost da propagiraju BJJ iako su obavili neverovatan posao za ovih 50tak godina

djetic:
Zdravo Gile od Ivana iz Pariza,
ça va mec ?

Gde si bre Ivane? Vratio sam se u nedelju u BGD, i ja sam vrlo srecan sto sam opet ovde. Javi mi se kad dolazis u Beogradu.
Je vais te add sur MSN aussi mec. Cujemo se mon pote. 8)

Za Sve: Djetic (Ivan) je odlican jiu jitsu borac :shock: , imao sam sansa da treniram snjim u Parizu i bio je vrlo zanimljivo.

Back