BRAZILSKI JIU JITSU

@Gile
Hvala na cestitkama. Ti znas da si uvek dobrodosao kod nas da treniras... cekamo te.

@djetic
Nema te odavno Ivane. Vidim da si u Parizu. Kako je tamo? Treniras li? Nadam se da ces uskoro u BG, pa da svi zajedno treniramo. Na leto dolazi i Sasa iz Swe, tako da ce biti lepo drustvo za treniranje.

Hvala Gile super si ti isto u bbj !
Probacu da dodjem za leto u BG ali moram isto u Brazil. Videcu ako ne dodjem sada docicu najverovatnije u septembru. Dal ima nekoga koji ide isto u Brazil ?
Jos sam u Parizu do kraja juna pa se vracam u Zenevu
Veliki pozrav za stepski Vuk

Pozdrav svima!

Posto zivim u Novom Sadu, a vidim da su se neki iz NS-a raspitivali o treninzima i uslovima treninga ovde, evo nekoliko detalja:

Treninzi nisu na adresi na kojoj pise na sajtu, nego u teretani Flex na SPENS-u. Termini su ponedeljak. sreda, petak (svi 20:30), subota (ovaj je u 16:00). Clanarina je 1400 za tri treninga nedeljno, a 1700 za cetiri. Znaci postoje dva "rezima". U oba je uracunata teretana, tj. njeno svakodnevno koriscenje.

Pozdrav svima jos jednom!

Ceste su protivurecnosti u istoriji Gracie. Ja sam nameravao da objavim dosta teksta o tome na sajtu.. ali kako nije postavljen to ostaje za neku blizu buducnost... Cak se i sam Jujutsu znatno ranije javlja na prostorima Brazile, od dolaska Maede... itd. Helio je na pocetku karijere izgubio od jednog rvaca (ili kako bi rekli "nije izgubio vec je prekinuo sudija, a on je morao u bolnicu"...)..itd... itd...

Kako kod nas stoje stvari sa klincima i BJJ?Znam da je kod nas generalno stanje sa klincima i borilackim sportovima lose osim sa kaarateom,to je malo tuzno,pogledajte samo ovog klinca...
12 godina a vec ovakve statistike...nove generacije u BJJ pa i u MMA ce biti zastrasujuce...

U mom klubu je bio klinac koji je radio kik-boks i tekvondo meceve koji je u tim godinama cak i ranije radio meceve i vec je dugo godina sampion...mali je rodjen za to ali bilo je klinaca koji prosto nisu bili u tome nego su 'ispunjavali zelje svojih roditelja' pa je bilo i suza i psvega posle meceva.Ovaj klinac je cini mi se rodjen za ovo...nadam se da nece izgoreti...

al pazi...ovde kod nas ima slabo boraca..

na tajlandu se pocinje sa 4-5 godina cak...tako da ovo nije toliko neverovatno

ali za neki civilizovan svet...meni je preterano da dete od 10-15 godina radi meceve...cak sam i na sportskoj akademiji ucio da je min godina za box 14...da se pocne sa treninzima...a racunaj da je potrebno da prodje izmedju 3-6 meseci da bi se radio prvi mec

i klinci u boxu rade meceve...ali sa kacigama i rukavicama od 16oz

Raspitao sam se malo po netu...one MMA meceve rade po principu nema udaranja u glavu dozvoljeno je samo u telo...sa jos nekim ogranicenjima...znaci ipak nije bas tako okrutno...a sto se tice boksa...jbg...mali je rodjen za to Rickson ga je odavno uzeo u svoj tim tako da mali vredi

Moram i ja da progovorim u vezi ovoga!

Vrlo ruzno uplitanje u BJJ. Svi dobro znate da smo veoma normalni i da supritni pol ni za zivu glavu ( a kamo li neki drugi deo tela...) ne bi menjali!!

Ovo veoma iritirajuce zvuci, ali mislim da postoji Gey Olimpijada u kojoj su zastupljeni svi sportovi. Tako da se ne treba uzbudjivati previse oko toga (jedino sto navode i uplicu najveca imena BJJ).

I za kraj da kazem moj stav i teoriju o Gey pokretu:
Licno ne mrzim nikoga i sto se mene tice svako ima pravo na svoj zivot i opredeljenje (dok ne ugrozava moj zivot). Voleo bih da je sto vise gey tipova jer to znaci da za nas "obicne" ostaje ostatak zenskog roda... Zato sam ogorceni protivnik Lezbo pokreta :)

Preuzeto do ShooterMMA:

NAJAVA

Danas sa ce se odrzati takmicenje: "1st Belgrade Invitational SW turnir"
Sa pocetkom u 14:00 casova, u sali OJK Beograd

Nadamo se da ce takmicenje biti dobro iskustvo, pre svega za mlade takmicare kome je najvise ovo takmicenje i namenjeno.

Organizatori su Suto Savez Srbije, BJJ Team Dominator i Suto klub Car Dusan Silni

Bice dobrih borbi i dobrog druzenja

Izveštaj sa 1st Belgrade Invitational SW takmičenja, odrzanog 25.06.2006 u Beogradu:

Početnici -75 kg:
1. mesto - Nikola Kovačev – Dominator BJJ
2. mesto – Vladimir ladenović – Dominator BJJ
3. mesto – Branislav Trišić – Despot Stefan BJJ

Početnici – 85 kg:
1. mesto – Borivoj Malivuk – BJJ Beograd
2. mesto - marko Maljević – Despot Stefan
3. mesto – Marko Djukić – Despot Stefan

Početnici – 95 kg:
1. mesto – Dragan Tešanović – Dominator BJJ
2. mesto – Miloš Kosanić – Car Dusan Silni
3. mesto – Igor Budimir – Despot Stefan

Seniori – 75 kg:
1. mesto – Aleksandar Tomić – Car Dušan Silni Bijeljina
2. mesto – Nenad Latinčić – Despot Stefan
3. mesto – Saša Radojčić – BJJ Beograd

Seniori – 85 kg:
1. mesto – Željko Vujić – Car Dušan Silni Bijeljina
2. mesto – Branimir Adzić – Hajduk Akademik Kula
3. mesto – Marko Bobar – Car Dušan Silni Bijeljina

Seniori + 85 kg:
1. mesto – Željko Živković – Despot Stefan
2. mesto – Ilija Lončar – Hajduk Akademik Kula

Opsirniji izvestaj sa slikama mozete pogledati na: Shooto MMA (Ultimate Fight)

PRIDE AO VIVO E DE GRAÇA! QUER ASSISTIR???

Realizamos uma enquête no site www.lutamania.net para saber o que os lutadores achavam da luta entre [red]Minota e Werdum[/red]. Minotauro, com fama de finalizador ganhou disparado, sendo que mais da metade dos votantes acharam que o lutador da BTT finaliza Werdum.

Visite o site www.lutamania.net e veja o resultado completo e detalhado da enquête na mais nova seção do site, [red]“DE GRÁTIS”[/red] que tem agitado os visitantes e onde tudo é de graça.

Também com grande satisfação, como já havia sido informado, o canal a cabo [green]BandSports[/green] (se você ainda não é assinante, não perca tempo: assine agora mesmo, porque o Pride é só o ínicio) estará trasmitindo nesta madrugada (01/07) as 4 horas da manhã, o [blue]PRIDE GP – ABSOLUTO – 2ª FASE[/blue]. Participe de nossa promoção [red]“PRIDE DE GRAÇA E AO VIVO!”[/red]. Para saber como participar, visite o site: www.lutamania.net

Beijos!

Bárbara

Back