Sve se u zivotu menja,nesto na bolje nesto na gore.Brakovi u kojima su 2 osobe razlicitih nacionalnosti sklapali se jos pre 50 godina i to nije nista novo.To se radi i danas uglavnom takvi brakovi vece sanse imaju da opstanu nego oni brakovi sto su sklopljeni u Srbiji sa osobama iste nacionalnosti.Jednom mom drugu se pre neku godinu ozenio sin ovde u inostranstvu sa Filipinkom,mala je lepa i dobra,oboje imaju Austrijsko drzavljanstvo i sta im fali.Ja bih licno voleo da i moja deca kada zavrse fakultet,ozene se i udaju sa Austrijancima,jer sa njima su navikli od malena prihvatili su njihovu kulturu i mentalitet sve im je poznato,dok sa nasima sigurno bi odmah bili osudjeni na propast.Ali ja se tu nista ne pitam....
Složila bih se s ovim, samo da nisam sopstvenim očima gledala kako počinje rat na ovim prostorima, i koliko se nacionalno mešanih brakova raspalo takoreći preko noći. Ali to nije tema sad.
Ja lično sam koktel Mađara, Nemaca, čak i jedne prababe Ruskinje itd, ali nije u tome poenta. Poenta je , što se neko gore ubi da objasni, sličnost koja je u principu najbolji garant uspešnosti bilo koje veze. Suprotnosti se privlače samo u petparačkoj literaturi, i samo ako je do sexa (a nekad čak ni onda). Ne kažem da ljudi koji potiču iz potpuno različitih kulturnih miljea nikako ne mogu uspeti, ali tvrdim da je to teško i mnogima nemoguće. Recimo, uzmi bilo koju kulturu koja je totalno suprotna od evropske, ne znam, neko amazonsko pleme. Lupam sad, ali kontaš me. Niko me neće ubediti kako od tog nema boljeg spoja i kako će ljudi u takvoj jednoj zajednici živeti u totalnom razumevanju. Odgoj je bio drugačiji, vrednosti koje su učeni da cene su drugačije, očekivanja su drugačija, ideje o vaspitanju dece drugačije itd itd. Nijedna veza (brak) nije savršena, i ljudi nikad nisu skroz kompaktibilni, ali postoji količina i vrsta razlika koje se prosto ne mogu prevazići.
Isto tako, slažem se i sa onim što neko gore drugi takođe reče: u principu nemam ništa protiv, ali nikad nisam videla sebe u toj priči, ama baš nikad.
p.s Pre nego mi neko kaže što se buniš kad ni ti nisi "čistokrvna", samo da dodam da u ovom ratu imam mrtve sa svih svoji nacionalno različitih strana (ako odemo do Drugog svetskog, imam i tamo

)