Брак са странкињом

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
СКЛАПАЊЕ БРАКА СА СТРАНИМ ДРЖАВЉАНИНОМ

Уз захтев за склапање брака са страним држављанином страни држављанин потребно је да приложи:

1. Извод из матичне књиге рођених (мора бити у складу са законом легализован, односно преведен од овлашћеног судског тумача , уколико међународним уговором није другачије одређено )
2. Уверење о о слободном брачном стању (поднета исправа издата од стране страног органа мора бити у складу са законом легализована, односно преведена од овлашћеног судског тумача , уколико међународним уговором није другачије одређено)
3. Доказ да по прописима земље чији је држављанин нема сметњи за закључење брака са одређеним лицем (поднета исправа издата од стране страног органа мора бити у складу са законом легализована, односно преведена од овлашћеног судског тумача , уколико међународним уговором није другачије одређено)
4. Фотокопију пасоша
Судски тумач за страни језик мора бити присутан на венчању (ангажује га странка)
---

Интересује ме ово под тачком 3. Како се то доказује? Какав је то доказ? Објасните ми.

Ja sam sklopio brak sa stranom drzavljankom prije dva mjeseca tako da evo mozete dobiti sigurne informacije iz prve ruke. :mrgreen: Sa moje strane su bila potrebna dva dokumenta, rodni list i uvjerenje da sam slobodan a sa njoj su trebala TRI papira, kopija rodnog lista, kopija pasosa i potvrda o slobodnom bracnom stanju. Tu potvrdu je dobila u ambasadi svoje zemlje na osnovu svog pasosa u kojem pise njeno bracno stanje. To je bilo dovoljno nasem maticaru. Naravno, sve dokumente je trebalo prevesti.

Ja sam sklopio brak sa stranom drzavljankom prije dva mjeseca tako da evo mozete dobiti sigurne informacije iz prve ruke. :mrgreen: Sa moje strane su bila potrebna dva dokumenta, rodni list i uvjerenje da sam slobodan a sa njoj su trebala TRI papira, kopija rodnog lista, kopija pasosa i potvrda o slobodnom bracnom stanju. Tu potvrdu je dobila u ambasadi svoje zemlje na osnovu svog pasosa u kojem pise njeno bracno stanje. To je bilo dovoljno nasem maticaru. Naravno, sve dokumente je trebalo prevesti.

У питању је Рускиња из Русије?

Ja sam brak sklopio u Bosni i Hercegovini i neznam da li se brak može sklopiti bez mladinog prisustva. Moja mlada je bila prisutna pa nismo imali potrebe razmišljati o toj mogućnosti. A sudski tumač bi po zakonu trebao biti prisutan ali je naš matičar ocijenio da mlada može razumjeti proceduru vjenčanja pa nam je progledao kroz prste i vjenčao nas bez tumača. Neznam koliko koštaju njegovev usluge, Mislim da to nije nešto pretjerano skupo.

Ja sam brak sklopio u Bosni i Hercegovini i neznam da li se brak može sklopiti bez mladinog prisustva. Moja mlada je bila prisutna pa nismo imali potrebe razmišljati o toj mogućnosti. A sudski tumač bi po zakonu trebao biti prisutan ali je naš matičar ocijenio da mlada može razumjeti proceduru vjenčanja pa nam je progledao kroz prste i vjenčao nas bez tumača. Neznam koliko koštaju njegovev usluge, Mislim da to nije nešto pretjerano skupo.

Од дана заказивања, колико дуго дана сте морали чекати па да обавите чин склапања брака?

mene je tumac kostao 50evra za tih sat vremena; nisam cekala dugo, ali mi smo se prvo raspitali pa tek posle zakazivali sve.
to je sve uobicajena procedura, i taj drugi dokument znaju sigurno kod nje u opstini sta je - ne dokazuje se nista posebno.
тумач није био потребан при заказивању, већ само при закључивању брака?

1. Да ли ја могу уговорити склапање брака у Србији и без њеног физичког присуства?
2. Да ли судски тумач за руски језик мора бити присутан при склапању брака и колико те је то коштало?

mozes.potrebno je da ona ovlasti advokata,i on ce doci umesto nje.

mozes.potrebno je da ona ovlasti advokata,i on ce doci umesto nje.
Ух, не бих ту варијанту. Ипак ћу чекати да она дође па да све заједно закажемо. Милио сам да се чека по више од месец дана, па зато сам питао могу ли заказати и без њеног присуства. Пошто је овај колега чекао 1 дан, значи све ће бити супер. :D

Ух, не бих ту варијанту. Ипак ћу чекати да она дође па да све заједно закажемо. Милио сам да се чека по више од месец дана, па зато сам питао могу ли заказати и без њеног присуства. Пошто је овај колега чекао 1 дан, значи све ће бити супер. :D

oh sorry,nisam dobro procitala tvoje pitanje,ti si pitao `ugovoriti` (ja sam mislila da li se mozete vencati bez njenog prisustva)

u nekim opstinama maticari vas mogu i odmah vencati,samo ako imate uredna dokumenta i 2 svedoka.

ne znam gde si,ali najolje ti je da pozoves telefonom maticnu sluzbu i pitas to sto te zanima.

Back