Bračna prevara - oprostivo ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zašto ne biste pogledali film da vidite borbu jedne majke i kako i zašto je ona na kraju ODLUČILA da oprosti.

ODLUKA je naša - SILA POKAJANJA dolazi od svesti da je i nama Bog mnogo toga oprostio....

razmislite da li je Bogu bilo lako kada je visio na krstu radi Vas? Ako mu nije bilo lako...

onda i Vi izaberite ono što je PRAVO iako Vam je teško da odluku pretvorite u delo!

RAZMISLITE - ODLUČITE - I OPROSTITE

da izvinete, ali ovo je filozofiranje
nisam ostrascena, ne zelim zlo toj osobi
ne mogu da kazem da mi pre 6 godina misli nisu kretale u pravcu - nek ti se vrati ..i uvek bih se ujela za jezik pre kraja
samo hocu da oprostim, ali ne znam kako
necu ja da nosim taj teret koji nije moj svuda sa sobom
moja je bila prvo losa odluka, a posle dobra
samo bi da mi neko kaze - kako se to prasta?
ja sam izgovorila puno puta - oprosteno mu je, a onda videla da me to i dalje zulja
znaci, dzaba sto pricam, kad magicna rec oprosteno ne otvara vrata oslobodjenja od tog tereta

Vreme leci,draga,ostace oziljak,ali ces se navici na njega,postace deo tvog iskustva!
veruje da hoce..samo koje je to vreme
znas za pricu o stresu koja obicna caa vode pravi telu?
ako je drzis kratko u ruci nista se ne desava, a ako treba ruka sa casom da ti stoji isruzeno danima, mesecima, godinama - to sve ostai trag
dva cvora na stitnoj, valjda sam svoju cenu platila..nek me pusti sada.

pa zato sto ti je sex verovatno bio dobar, pa kje bilo ono ma promenicu ga ja ima da bude moj samo.........:lol: sve zene prastaju samo kad pooca u krevetu.....to vam je slabost......:mrgreen:
pa to je odlichno onda....osvesti kao prvo sta si uopshte volela kod tog lika....pa ce oprost doci sam po sebi.....:lol:

nije rec o dobrom seksu
rec je o drugim stvarima o kojima ne mogu javno da pisem
sve sam razdvojila
sve na mesto postavila
moja krivica na ovu stranu, njegova na onu
njemu ne bacam svoj teret na gomilu
niko ne moze da nam bude kriv za ono sto sami uradimo sebi sopstvenim odlukama
ali moze sa onim sto odluci neko u nase ime, a da nas ne pita pre toga

- - - - - - - - - -

Možete da nosite ožiljke koji će Vas uvek podsećati...

ali možete imati MIR U SVOJOJ DUŠI i gledati u one koji su Vas povredili, sa spokojem!

MIR ILI OGORČENJE (MRŽNJA)

Šta ćete izabrati?

ne mrzim, tek to ne bih bila u stanju da nosim sa sobom
ali nisam ni zaboravila
nemam onaj smiraj kad secanje krene u tom pravcu
i dalje me strecne nesto na onom mestu gde nam se nalazi dusa

zar ti svoju devojku ili suprugu vidiš kao neprijatelja :eek:
ovde je reč o tome kako oprostiti svom najvećem prijatelju bar tako valjda misliš misliš

Priložio sam primer Amiša i njihovu tragediju...

mislim da niko od nas ne spori da je to veća tragedija (da vam neko iz čista mira pobije decu)!

Ako smognete snage da oprostite takav čin, onda ćete moći i druge izdaje da oprostite.

Oprostiti znači imati mir u svom srcu, moći gledati onoga ko Vas je povredio (izdao) sa milosrđem, praštanjem...

SA LJUBAVLJU

Ako u nama postoji ljubav, onda nam neće biti teško da ljubav i pružimo...

I TO SVIMA BEZ RAZLIKE

...

Oprostiti na prvom mestu znači prestati kriviti sebe što si dozvolio da ti se to desi.
Jednu stvar sam oprostila a jednu nisam ali sam naučila da živim sa tim i da prestanem sebe da krivim za tudje greške.

pravi zenski odgovor.....sujetan......zena uvek ili bar vecina krivicu trazi u sebi....a cesto je uopshte i nema......znachi ako je neko bio losh ili skot ili ne znam ni ja sta to apolutno nema nikakave veze sa tobom...medjutim skotovi su privlachni,malo uzbudljivi...malo rade strasti i onda preazite preko svega sa nadom ma ima ja da ga preoblikujem nije losh,ima dobru dushu,bice samo treba vremena itd......i kad predje neku granicu odnosno kad postane nepodnosljivo onda napushtate tj dizete ruke....

pravi zenski odgovor.....sujetan......zena uvek ili bar vecina krivicu trazi u sebi....a cesto je uopshte i nema......znachi ako je neko bio losh ili skot ili ne znam ni ja sta to apolutno nema nikakave veze sa tobom...medjutim skotovi su privlachni,malo uzbudljivi...malo rade strasti i onda preazite preko svega sa nadom ma ima ja da ga preoblikujem nije losh,ima dobru dushu,bice samo treba vremena itd......i kad predje neku granicu odnosno kad postane nepodnosljivo onda napushtate tj dizete ruke....

ne, uopste se to - kriviti sebe ne odnosi na to o cemu ti pises
odnosi se samo na - sto sam dozvolila nesto da mi se desi, a nisam prekinula pre nego sto sam bila povredjena
ako pustis skota da ti vrslja po zivotu, nije krivica samo njegova
on je skot, pa je skot
a ti si kriv sto to dozvoljavas
svako od nas je odgovoran za sopstvene odluke

da izvinete, ali ovo je filozofiranje
nisam ostrascena, ne zelim zlo toj osobi
ne mogu da kazem da mi pre 6 godina misli nisu kretale u pravcu - nek ti se vrati ..i uvek bih se ujela za jezik pre kraja
samo hocu da oprostim, ali ne znam kako
necu ja da nosim taj teret koji nije moj svuda sa sobom
moja je bila prvo losa odluka, a posle dobra
samo bi da mi neko kaze - kako se to prasta?
ja sam izgovorila puno puta - oprosteno mu je, a onda videla da me to i dalje zulja
znaci, dzaba sto pricam, kad magicna rec oprosteno ne otvara vrata oslobodjenja od tog tereta

Zašto kažete da je filozofiranje? Kažite jednostavno (kako govorite u nastavku) shvatam da bi bilo bolje za mene da oprostim, ali eto NE NALAZIM SNAGE da oprostim...

zato nas i proganja to odvratno osećanje sve dok ga se ne ratosiljamo zauvek!

Ali kao što sam napisao (što za Vas predstavlja filozofiranje, ukazuje da nikada niste priznali svoju krivicu Bogu kao grešnik kome je potrebno oproštenje! A ako se nikada niste ponizili, pokajali, priznali i ostavili sve grehe.. niste ni dobili oproštaj, niti ste mogli da nađete mir koji Bog nudi svima)

veruje da hoce..samo koje je to vreme

Svi tražite spas u amneziji...

umesto da se SUOČITE SA PROBLEMOM na legitiman način!

: (

Zašto kažete da je filozofiranje? Kažite jednostavno (kako govorite u nastavku) shvatam da bi bilo bolje za mene da oprostim, ali eto NE NALAZIM SNAGE da oprostim...

zato nas i proganja to odvratno osećanje sve dok ga se ne ratosiljamo zauvek!

Ali kao što sam napisao (što za Vas predstavlja filozofiranje, ukazuje da nikada niste priznali svoju krivicu Bogu kao grešnik kome je potrebno oproštenje! A ako se nikada niste ponizili, pokajali, priznali i ostavili sve grehe.. niste ni dobili oproštaj, niti ste mogli da nađete mir koji Bog nudi svima)

Svi tražite spas u amneziji...

umesto da se SUOČITE SA PROBLEMOM na legitiman način!

: (

kazem filozofiranje jer sem reci ne nudi nista
pitam kako?
ikazem da jesam svesna greske koja je moja, ali mi ne ide oprost od ruke
to nije samo - oprosticu
hocu, ali kako?

o kako se jesam i ponizila i pokajala i priznala..

Ne možeš sve generalizovati . Čoveka ne možeš menjati, možeš ga samo prihvatiti takvog kakav je ili ne, nema tu velike filozofije.
Bilo bi dobro da je tako kako si ti naveo ali nije i ne dižem ja tako lako ruke od svega ali veruj mi nekada ispadne da je bolje tako i da bi bilo još bolje da su se ruke digle mnogo ranije.
Život nije nimalo lak ali moramo naučiti da ga živimo najbolje što možemo. Jedino što nisam sebi dozvolila to je da postanem nepopravljivi cinik i da sa gorčinom idem kroz život. Trebalo je dosta truda da bih to postigla ali uspela sam.

ali nisam ni zaboravila

O kakvom zaboravu se nadate?

Evo kako Bog postupa sa nama grešnicima...

Isa 43:22 A ti, Jakove, ne priziva me, i bejah ti dosadan, Izrailju.
Isa 43:23 Nisi mi prineo jagnjeta na žrtvu paljenicu, i žrtvama svojim nisi me počastio; nisam te nagonio da mi služiš prinosima, niti sam te trudio da mi kadiš.
Isa 43:24 Nisi mi kupio za novce kada, niti si me pretilinom žrtava svojih nasitio, nego si me mučio svojim gresima, i dosadio si mi bezakonjem svojim.
Isa 43:25 Ja, ja sam brišem tvoje prestupe sebe radi, i grehe tvoje ne pominjem.
Isa 43:26 Opomeni me, da se sudimo, kazuj, da se opravdaš.
Isa 43:27 Otac tvoj prvi sagreši, i učitelji tvoji skriviše mi.

nije rec o dobrom seksu
rec je o drugim stvarima o kojima ne mogu javno da pisem
sve sam razdvojila
sve na mesto postavila
moja krivica na ovu stranu, njegova na onu
njemu ne bacam svoj teret na gomilu
niko ne moze da nam bude kriv za ono sto sami uradimo sebi sopstvenim odlukama
ali moze sa onim sto odluci neko u nase ime, a da nas ne pita pre toga

- - - - - - - - - -

ali nisam ni zaboravila

Diva, mislim da je stvar u tome da jos boli..... Mozda i oprostimo mi, ali to sto zulja - je nasa bol,jersmo povredjeni

Ucini sto mozes-znas sve: nove prilike,prijatelji,zabava,hobiji,putovanja,psihoterapija,vera u Boga... a ostalo ce se desiti s vremenom!

A sad ne boli toliko kao posle godinu dana,zar ne?? ;)

ne, uopste se to - kriviti sebe ne odnosi na to o cemu ti pises
odnosi se samo na - sto sam dozvolila nesto da mi se desi, a nisam prekinula pre nego sto sam bila povredjena
ako pustis skota da ti vrslja po zivotu, nije krivica samo njegova
on je skot, pa je skot
a ti si kriv sto to dozvoljavas
svako od nas je odgovoran za sopstvene odluke

pa zasto si ga pustila aje?kazesh znala si ali si opet bila sa njim...objasni mi....

- - - - - - - - - -

Ne možeš sve generalizovati . Čoveka ne možeš menjati, možeš ga samo prihvatiti takvog kakav je ili ne, nema tu velike filozofije.
Bilo bi dobro da je tako kako si ti naveo ali nije i ne dižem ja tako lako ruke od svega ali veruj mi nekada ispadne da je bolje tako i da bi bilo još bolje da su se ruke digle mnogo ranije.
Život nije nimalo lak ali moramo naučiti da ga živimo najbolje što možemo. Jedino što nisam sebi dozvolila to je da postanem nepopravljivi cinik i da sa gorčinom idem kroz život. Trebalo je dosta truda da bih to postigla ali uspela sam.

pa necesh da zivish u lazi..to je to...prestala si da lazesh samu sebe....imash ona pitanja koja sam postavio dzavolici....koja si ti od one 4 opcije?

zašto se postavlja pitanja oprosta kod bračne prevare?
ako te bračni partner prevari to može biti samo pokazatelj da li ima ljubavi u njegovom odnosu sa tobom.
oni koji opraštaju ili ne opraštaju ustvari žele da zadovolje potrebe svog ega koji se vezao za partnera i sada se oseća prevarenim.
ni tu nema ljubavi jer radi se o neznanju šta ljubav zaista jeste. ljubav ega nije ljubav srca.
koliko poznajete ljubav, toliko postajete ljubav. ljubav je više od osećaja. to je prirodna sila i stoga se u njoj nalazi istina.
kada kažete reč "ljubav", možete da naslutite njen smisao, ali njena suština ne može se izreći.
najčistija ljubav nalazi se tamo gde je najmanje očekujete - u nevezivanju.
a u nevezivanju nema trgovine, to je čisto davanje i tada ljubav ne podleže nikakvoj vrsti osude.
čista ljubav ne postavlja pitanje oprosta.

aje vako idemo sad pitanje zasto si se udala?

prva opcija.....zato sto je to drustveni model koji treba zadovoljiti?
druga......zato sto sam verovala da cu pored tog choveka da uzgajam porodicu i da budem srecna?
pod tri.... trebo mi je priplodni bik za oplodjavanje da zadovoljim svoje instinkte kao majka?
pod cetri....bio mnogo dobar sex,i strast ?
moz i ti da ubacish svoju opciju neku ako sam omano sa ove 4.......

pa necesh da zivish u lazi..to je to...prestala si da lazesh samu sebe....imash ona pitanja koja sam postavio dzavolici....koja si ti od one 4 opcije?

Stavka 5 udala sam se jer sam ga ludo volela a onda je normalno da uz to ide stavka broj 2 a bila je prisutna i stavka broj 4. Što se toga tiče barem i on ne laže i uvek izjavljuje da smo se nas dvoje venčali baš iz čiste ljubavi.
Ali desilo se nešto i to je puklo, pisala sam u prethodnim komentarima šta ja ne praštam.

kao bila je i prisutna stavka broj 4 :lol: to loodo voljenje i jeste upravo stavka broj 4.....i ti to nazivash cistom ljubavlju....a kao posledica stavke broj cetri izgradjena je stavka broj 2......verovatno......:lol: malo mi gloopo sto ispada da zadirem u intimu nasih dragih forumashica.....al sta cu kad sam dzubre po prirodi......:hahaha:

Back