Bračna prevara - oprostivo ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zanima me zvaničan stav vaše religije, kao i vaš lični stav povodom prevare u braku.
Da li je tako nešto oprostivo ili ne?

Šta sveštenici savetuju, a šta vi?
нема тог греха којег Бог не прашта,акосечовек искрено покаје
е сад,друго је питање штосе неверство често и не сматра грехом

ja mislim da oni nereligiozni najteze oprastaju

religiozni moraju jer im vjera nalaze da oproste bliznjem svom

sta znam :ceka:

E da bas si to dobro napisala " Ja mislim...... sto pokazuje da si zivo bice ,znas ono mislim -postojim, ali u nastavku sa ne religioznim si,,,,hm...promasila, pa stoga, mnogi bi ti rekli, Misliti i znati su DVE RAZLICITE STVARI a oni pakosni bi se nadovezali Misliti i Shrati- nije isto.

Religija ama bas nema sa tim ista vec, reakcija nekoga na nastalu situaciju, zavisi od mnogih faktora a jedno od najvaznijih je SREDINA i nacin vaspitanja u toj sredini

To je ljudska glupost i nista vie!Kako moze roditelj da oprosti ubici svog deteta,ma koliko se ubica kajao?

Posle ebanja nema kajanja,a ni oprosta.

uh, to je prebrutalan primer
da se vratimo na prevaru
prevarenu osobu ce da truje teret oprosta koji ne moze da da i zbog cega ne moze rastereceno da nastavi dalje
ni kriv ni duzan
ili i kriv i duzan
kako toga da se rastereti?
apsolvirali smo svi da do prevare ne dolazi samo krivicom onog koji vara, oboje su krivi

uh, to je prebrutalan primer
da se vratimo na prevaru
prevarenu osobu ce da truje teret oprosta koji ne moze da da i zbog cega ne moze rastereceno da nastavi dalje
ni kriv ni duzan
ili i kriv i duzan
kako toga da se rastereti?
apsolvirali smo svi da do prevare ne dolazi samo krivicom onog koji vara, oboje su krivi
Zasto prebrutalan?Bog oprasta sve,pa i to,ako se ovaj pokaje,a da li ce i "osteceni"uspeti da oprosti,koga briga!Namerno i dadoh takav primer,da bi se shvatila tezina oprosta.
Mislim da u tvom primeru ides pogresnom ulicom,mozda i ima tvoje krivice,ali partner je imao izbor da ti skrene paznju na vreme sta mu smeta kod tebe,ali birao je laksi put i sopstveno zadovoljenje.Tvrdim da bez zaborava oprosta nema.

Zanima me zvaničan stav vaše religije, kao i vaš lični stav povodom prevare u braku.
Da li je tako nešto oprostivo ili ne?

Šta sveštenici savetuju, a šta vi?

hm, 'vako...
crkva - vec receno, pokajes se, platis, oprosteno, teraj dalje. mozes opet, ako si pri keshu...
sto se pak ljudi tiche - zavisi od podneblja...
mediteransko-balkanski tip ako je sujetan... ne oprasta, ne zaboravlja... od svojih emocija ne vidi sustinu... uzrok... pozadinu... njih boli prevara a to je samo povrshina, jer - kao sto rekoh, sami sebi smetaju da vide ono sto je bitnije od prevare... i uglavnom se takve price ne zavrsavaju sa hepi endom...
isti tip ljudi ali bez sujete, komplexa... e, oni su u stanju da vide i izdaju u prevari ako je ima i to je ono sto zeza... prevara bez izdaje se oprasta, ali, izdaja na bilo koji nacin, sa ili bez elemenata prevare - teshko...
shto se "severnjaka" tice... njima je nekako egal...
eto tako, nesto se raspisah od sobajle...

Back