Braća Crnogorci...(***** šiptarska!)

Obracajuci se knjazu Dolgorukovu, izaslanik ruske carice Katarine II, iguman Teodosije, uz ostalo kaze:

"...MI SMO SRBI NAROD najnesrecniji:
svaki SRBIN koji se prevjeri-
prosto vjeru sto zagrli drugu,
no mu prosto ne bilo pred Bogom
sto ocrni obraz pred svijetom
TE SE ZVATI SRBINOM NE HOCE.
Ovo ti je SRBE iskobilo
robovima tudjim ucinilo."

(turcizam ili komunizam, ista stvar, u oba slucaja rasrbi se plaho i lakomo, sto ih cini tudjim robovima.)
.....................................

U "Svobodijadi", u pjesmi prvoj, Njegos se obraca "visokoj neba kceri":

"Daj mi pjevat slavna djela
otacastva braniteljah,
njih junastva kazat hvalna,
od nestanja SRPSKOG CARSTVA,
koji krvcu kako vodu,
vjecno lise i sad liju...
Klonu slabi pred silnijem,
iznemogsa misca SRBA
u KOSOVU carstvo dade,
i potoci krvlju tecni
ponesose sjajnu krunu
sa LAZARA SRPSKOG CARA
na sultana Bajazita.
SRPSKA SILA i DRZAVA
na KOSOVU tad pogibe,
ali slava i vitestvo,
u c'jelom se vidu kaza.
A svjedok je toga pravi
OBILICA mac krvavi,
koji caru Amuratu
dade smrti gorku casu...

(za vreme Turaka je Srbima bila zabranjena samo slika Obilica, a za vreme austrijske okupacije BiH je bila zabranjena kompletna srpska istorija, i slike svih slavnih licnosti. Kalaj je napisao 'Istoriju Srba' gdje stanovnike BiH naziva Srbima, ali je zabranio da se ta knjiga prevodi na srpski jezik! jer je stvarao bosnjacku "naciju")

Po KOSOVSKOM placnom boju
sinovi se Turkistana
po drzavi padsoj SRBA
razasuse, umnozise,
i tirjanska svoja srca
krvlju SRPSKOM napojise...
Ime SRBA svud potonu
i svijecu SRPSTVA sjajnu
b'jesni vihor azijatski,
tad ugasi pred svijetom...
Kada SRBI opazise
da Danilo s Gorom Crnom
izgna Turke i posjece
iz oblasti Crne Gore...

(Srpstvo je ovde nesumnjivo, a Crna Gora je samo ono sto i je - oblast, dio srpstva! a kada kaze Gorom Crnom vidi se do krajnje apsurdnosti zelja nekih da od te dve rijeci ucine nacionalnost. Pa da li bi u ovoj inverziji mozda bili po nacionalnosti Gorocrnci? U svakom slucaju, jasno je da su i Danilo i Sava i Njegos i sve ove i druge slavne licnosti po nacionalnosti Srbi, a samo po oblasnoj i plemenskoj pripadnosti Crnogorci. Oni tu nemaju nikakve dileme. Oni koji nece da su ono sto jesu, Srbi, su ucesnici u tudjoj manipulaciji i robovi su gluposti. Ali glupi bolje i ne zasluzuju nego da budu izmanipulisani, prevareni i unisteni! Oni su tu sjeme razdora, mrznje, pakosti, a ne oni koji ostaju sto su bili oduvjek!)

...Stase SRPSKI maci ostri
okov ropstva prekidati...
Sta mramorje cesto nicati
iz prosute krvi Turstva,
i u mnoga SRPSKA SRCA
stade teska i zalosna
rana data na KOSOVU
zarastati, preboljati..."

(Sta bi Danilo, Sava. Vasilije, Petar I i Njegos rekli danas Milu na priznanju Kosova, njima najvece svetinje? Mora da se zbog ovakvog otpadnistva potomaka u grobovima prevrcu! Ali ovim su otpadnici samo zapecatili, ovjerili svoje otpadnistvo, i savrseno dokazali da nisu Crnogorci, i da nista nemaju sa slavnim precima, da su se odrekli samih sebe, istorije, vjere, tradicije, da su popljuvali sve svoje, pa i pismo, crkvu... Zato je sljepac, izrod i Juda svaki koji za njima ide a ne ostaje sto je uvijek bio! Razlika je u tome sto srpstvo ne ukida istinsko crnogorstvo, vec je to jedno, dok destruktivno hibridno crnogorstvo zeli da istrebi sve srpsko. Zato destruktivi razaraju svoje licnosti i osudjuju sebe na prokletstvo za zivota(jer korumnpirani ne mogu uzivati u zivotu i slavi svojih predaka,vec su u muci lazi) i za vjecnost (izdajicama sudi istorija).)

………….

Vladika Danilo govori:

"...Sindziri su azijatski
puni SRPSKOG tuznog roblja.
Nenasita bescovjecnost
cula sada, razumjela
dje iz krvi nase jadne
slobodnijem duhom SRPSTVA
iza jarma nesnosnoga
odahnusmo, pofatismo;
pa je s toga mnogu vojsku
na nas digla da nas zgnjavi...
Slusajte me, Crnogorci...
Jal' nam, braco, postenije,
sa macevma u rukama
na megdanu smrt dobiti,
nego zenski, nevaljatno,
u krvnicke ruke pasti,
da nas skrvni Turci muce
a POTOMCI SRPSTVA bruce?..."

U pjesmi drugoj turski sultan govori svome velikom veziru:

"...Znas popridje ka bijasmo
nasu mnogu hrabru vojsku
otpravili Crnoj Gori,
i pred njom se rascera
Ahmet silna cehaj pasu,
da zaglusi glas svobode,
s kojijem se malo SRBAH
u planine crnogorske
sad podiglo i opilo,
i svobodom opijeni
izlijecu na sve strane
neprestano krvcu liju
nad Stambola sinovima..."

U pjesmi petoj, ovako je opisana sahrana vladike Danila (vojvode SRPSKE ZEMLJE, koji je govorio o NASIM SRPSKIM PLEMENIMA):

"...Na pogreb se njegov znatni
NAROD SRPSKE CRNE GORE
vaskolicak okupio,
pa barjake mnoge turske
i dobica neizbrojna,
sablje turske i oruzje,
na grob su mu iskupili..."

Dakle, narod Crne Gore je SRPSKI NAROD!

O boju Brdjana i Crnogoraca na Krusima protiv Mahmut-pase Busatlije, u pjesmi devetoj Njegos govori o mudrom operativnom planu Petra I, koji je pustio da Turci popale selo Kruse, na Mahmutovu radost.

"...No kad nazre da se vije
na Busovnik BARJAK SRPSKI:
'Juris'-silnoj vojsci viknu
a kaurin sav pobjeze;
ne smije se obavezat
niti s nama boj ucinut!..."

Dakle, Njegos zna da je tu bio barjak srpski! Neka to imaju na umu svi Crnogorci i Brdjani, prije nego sto kazu da je bio crnogorski a ne srpski barjak!

Nastao je strasan sudar, u kome su Brdjani i Crnogorci porazili Turke:

"...U trenuc se vide silna
glava pase velikoga,
sablja britka i tri puske
u vladike Petra ruke;
u trenuce SRPSKI sivi
SOKOLOVI i ORLOVI
na hiljade turske glave
njinom miscom posjekose
na dar vozdu ponesose..."

..................................

U svojim manjim pjesmama Njegos pjeva:

U pjesmi "SRBIN SRBIMA na casti zahvaljuje":

"Kako odoh iz slobodnih gorah,
misljah u njih SRPSTVO ostaviti,
a medj' tudjim uljesti narodom,
kom obicaj i jezika ne znam...
No ja svakim drugojace nadjem
bih docekan u Kotoru krasnom
u SRPSKOJZI KUCI LUMBARDICA...
O vi SRBI, svud li SRPSTVUJETE,
duznost cojstva pravu ispunjate!..."

………………

Prvi stihovi u "Pustinjaku cetinjskom" glase:

"SRBIN SRPSKOM RODU SVOMEovo djelce posvecuje.
Njegovo je sitno cv'jece
po livadi pravoj SRPSTVA
i uzraslo i pobrato
i u v'jenac rodu dato."

.............

Kraj Njegoseve pjesme "Udarac na Martinice 1823.g., 23.aprila" , glasi:

"Martinici, SRPSKI SOKOLICI,
svagda li se spravni nalazite,
te careve pase ispracate
sa pucima vasijeh sarakah,
da se ne bi koji prevario
i u dublje s vojskom udario!
Vi ste krilo SRPSKOJ CRNOJ GORI!"
.............

U pjesmi "Vuku Karadzicu", Njegos kaze:

"Zbogom ostaj, zbiljski SRBE,
hrani SRPSTVA dusom grbe.
Budi svagda one cudi
da ti SRPSTVOM disu grudi,
pa ces svakom mio biti,
dusom cu te ja ljubiti."

..............

Njegos je sastavio natpis na topu sa Zabljaka (1835):

"Crnogorci kad ono viteski
Zabljak tvrdi turski poharase,
onda mene starca zarobise,
NA CETINJE SRPSKO DONESOSE."

..............

U pjesmi "Sablji besmrtnoga Vozda Karadjordja" , koju je kupio u Becu 1837., Njegos kaze:

"Oruzje svesteno, vjencano sa slavom,
s kakvijem vostorgom tebe danas vidju,
kakva li mi cuvstva dusu potresuju!
Placuci te slavim, s uzdisanjem gledam
kad mi na um dodju tvoja djela strasna-
kad si u rukama Vozda i viteza
kroz polkove guste tirana ljudskoga
sijevala strasno i krvlju se mila,
PODIZUCI SRPSTVO, krunu mu iscuci...
Ti, SVETINJO NASA od SRPSKOGA TRIJUMFA,

vjecno ces mi biti znakom spominjanja
velikijeh djela oca otecestva;
ja cu tebe hranit kako kitu prvu
od nevehlog v'jenca roda izbavnika..."
.............

U "Pozdrav(u) stitu SRBOBRANA" Njegos, na kraju, kaze:

"Ej SRBINE, vitesko koljeno,
ko te tlaci, majka ti zalosna!
Rasta svoje sile ne poznajes,
rasta misce udar ne izmjeris,
koji moze vraga satrijeti
i verige gadne istrzati
u kojim te jos sljepota veze?"

...............

Ljubu Nenadovicu Njegos porucuje:

"Hajde podji ravnoj SUMADIJI
pozdravi mi SRPSKE VITEZOVE:
nek ne pasu sablje od jordama,
vec nek jasu konje od megdana,
na KOSOVU da se SASTANEMO,
da MI NASE STARE POKAJEMO."

…………

Pod KARADJORDJEVOM slikom Njegos ispisuje svoje stihove:

"Samo ime KARADJORDJE
kad SRBINU na um dodje,
zaplamti se krv u grudi,
junacko se srce budi."

..................

Lovcenu Njegos posvecuje ove stihove:

"...Ti odbijas svakog stvora drustvo
sto ne slici orlu al' kurjaku,
al' MILOSU (Obilicu) ili KARADJORDJU,
a otrovne, bljujes anateme
na vukovce (po Vuku Brankovicu) roda izdajice."

..................

"Ogledalo SRPSKO" (1864.) je antologija narodnih pjesama o oslobodilackoj borbi srpskog naroda u Crnoj Gori i Srbiji. Vido Latkovic pise da je te pjesme Njegos "redigovao, a neke od njih doterivao i mijenjao". Evo nekoliko izvoda iz "Ogledala SRPSKOG".

Pjesma "SRPSKI Badnje vece" (oko 1702.) ovako pocinje:

"Sabor cini hadzi pope Jovo...
pa posto je Zetu okupio,
ovako je pope besjedio:
"O Zecani, jadna braco draga,
sto hocemo od zivota svoga:
ne imamo crkve ni zakona;
kad pogibe LAZAR u KOSOVO,
a kletizi priskocise Turci,
razvalise crkve i oltare,
ogradise sve turske munare..."

Zatim se u pjesmi govori kako su Zecani napravili crkvu, koju je osvestao mitropolit Danlo. (Zecani tada nisu isto sto i Crnogorci, vec postoje paralelno, a ovo nisu sinonimi, pa tako tada Zecani NISU BILI Crnogorci niti su Crnogorci bili Zecani. I jedno i drugo je oblasna pripadnost, geografska, teritorijalna, plemenska! Dakle samo srpska plemena na tom podrucju.)

Pjesma "Sinovi OBILICA" (1750.) kazuje o tri pobratima - Nikolu Tomanovicu (od Rovinah), Tomu Zutkovicu i knezu Stanku. Na glas da silna turska vojska ide na Crnu Goru, Nikac kaze:

"Turci su se posilili ljuto
dje je umro vladika Danilo,
poginuo Micunovic Vuce...
Spomen'te se da smo uglavili
kako na nas turska dodje vojska,
da ocemo, braco, uciniti
sto je MILOS sa dva pobratima
na KOSOVO te cara ubise
i besmrtno ime zadobise."

U "Klorinidi SRPSKOJ", opjevana je borba sa Turcima u Moraci (1795.). Kad upadnu Turci u moracka sela, serdar Malisa dovikuje:

"Moracani, crn vi obraz bio,
ovdje boja ni junastva nema,
no hajdemo da pratimo Turke!...
Pa su SRBI slozno udarili
pocerali uz Moracu Turke,
sve se dobri klikuju junaci,
na Ljevista iscerase Turke...
Kad pogibe Hadzajlicu Mujo,
u Turke je munja udarila,
a SRBI im dobro kidisase,
Turke gone a sjeku im glave...
jos se kleli Turci na pogacu
da ne vojste nigda na Moracu!"

Pjesma "Pohara Zabljaka" (1835.) pocinje ovim stihovima:

"Sanak snila dizdar-aginica,
vjerna ljubav dizdar Jakub-age,
u Zabljaku gradu krajickome:
da se gusti oblak podignuo
od krvave SRPSKE CRNE GORE
i pokrio grada od Zabljaka,
na grad kisu krvavu pustio..."

Kad je primijetio Crnogorce kako prodiru u Zabljak, dizdar je kliknuo:

"Na noge se, moji sokolovi,
SRBI nama Zabljak ugrabise...
U to SRPSKE PUSKE zapucase,
Jakub-agu ljuto obranise...
a sto cu vam lakrdiju duljit-
po gradu se kavga zaturila:
SRBI drze bedem i avliju
po bedemu kule svekolike..."

(Naprijed objavljeni Njegosevi citati prenijeti su iz njegovih Cjelokupnih djela, Beograd-Cetinje, 1967.)
………
KNJAZ DANILO: “…U ovoj zemlji nema druge narodnosti do SRPSKE…”
KNJAZ DANILO PETROVIC NJEGOS

cimg4070.jpg

U odgovoru, od 30.januara 1853., na "proglasenije" Omer-pase Crnogorcima, knjaz Danilo, uz ostalo kaze:

"...Koliko nam o turskom gospodarstvu nad Crnom Gorom govoris, mi se tebe, Omere, cudimo, jer nijesi sljepackog anadolskog roda, da ne znas kako je Crna Gora kadra bila za vise stoljetija hrabro svoju slobodu odrzati, i da je ona svagda viteski tursku silu suzbijala...

Nemoj, Omere, sakriti Jevropi razrusenje nasije crkava i manastira od varvarske i nevaljale turske vojske, i kazi istinu kako si sultanu obecao, i pred glupim se Turcima pohvalio, da ces za malo dana svu Crnu Goru pokoriti, unictositi, i svijeh nas pogubiti.

No kad si se tako hvalio, i kad valjda si tako i mislio, ti si se, Omere, u nebrojene cete tvoje vojske uzdao, zaboravljajuci SVETU RIJEC NASIH STARIH SRBA: da je sila u samoga Boga i da je ova kadra u oka magnoveniju cijela carstva, vojske i narode istrijebiti.

Znas, Omere, da je silni Mahmud-vezir, kako i ti, proglasenija kroz Crnu Goru razdao, al' ga niko poslusao nije, i junacki ga nasi stari docekase i cijelu mu vojsku razbise, a eto mu glava na Cetinju za vjecnu spomen i nasu slavu; tako se, Omere, i tebe moze dogoditi, kad bi ti kako stari Muhamedovi sinovi u boju naprijed isao, a ne kako lisica za vojskom stajao. Izidji, Omere, pred nama, pa cemo se u visnjeg Boga uzdati, da cemo i tvoju pored Mahmudove glave postaviti...

Nemoj zaboraviti, Omere, da je SAMA SAKA SRBA KAKO VIDIS U CRNOJ GORI kadra drzati svu tursku silu na skoku, a sto bi dakle bilo da ostala braca hristijanska, koja nesrecom svojom pod hudim turskim praviteljstvom zive, sto bi, govorimo, bilo da oni pristanu braci svojoj u pomoc? Eh, Omere, vjeruj da se ne bi tebe, tvojoj vojsci, bas ni samom tvojem sultanu traga znalo.

Poslji, Omere, ovaj nas list Sultanu, tvome Gospodaru, neka znade on i cijela Evropa kako hrabri Crnogorci misle." ("Luca", jul-avgust 1898, Cetinje.)

............

U "Zakoniku Danila Prvog, knjaza i gospodara Slobodne Crne Gore i BRDAH, ustanovljen 1855. godine na Cetinju" , u clanu 95.pise:

"Iako U OVOJ ZEMLJI NEMA NIKAKVE DRUGE NARODNOSTI DO JEDINE SRPSKE i nikakve druge VJERE do jedino PRAVOSLAVNE ISTOCNE, to opet svaki inoplemenik i inovjerac moze slobodno zivjeti i onu slobodu i onu nasu domacu pravicu uzivati kao i svaki Crnogorac i BRDJANIN sto uziva." ("Drzavno-pravna historija jugoslovenskih zemalja, XIX i XX vijeka, Zagreb, 1959.)

.........

Dakle, izrodi govorili da Njegos srpstvo spominje samo kao fikciju u poeziji koristeci umjetnicku slobodu, a je to laz i a i van pozije je najveci Srbin, sta sada reci za knjaza Danila koji pominje svetu rijec nasih starih SRBA, i saku SRBA U CG koja se bori sa Turcima, tj u Zakoniku izricito Brdjane i Crnogorce naziva SRBIMA pravoslavne vjere? Jasno je da je i knez Danilo, nakon Mitropolita Danila (vojvoda srpske zemlje), Save, Vasilija, Petra I i Njegosa, SRBIN, i to crnogorski a ne brdski Srbin.

=====================

U pismu knjazu Aleksandru Karadjordjevicu, aprila 1856., knjaz Danilo zahvaljuje na poslatim udzbenicima:

"Djelo ovo sluzi za zalog novog i krijepkog bratskog jedinstva koje ce biti osnov buducoj nasoj svezi bratskog soglasja, osnov boljoj buducoj sreci JEDNORODNOG NARODA SRPSKOG. Knjaz crnogorski nosi na skrizali svojega srca urezano cuvstvo ljubavi i predanosti ne samo za svoj narod, vec za sve SRPSTVO i za sve ono, sto se SRPSKO ZOVE i imenuje..." ("Zapisi", 1937., Cetinje)

.................

U proklamaciji Kucima, 1852, knjaz Danilo, pored ostalog, kaze:

"Spomenite se, o junacki narode, starije SRPSKIJE JUNAKA, kako su se oni hrabro borili, da ne robuju pod turskim igom, da im izmet ne cine, da im tajin ne davaju, da im puteve ne napravljaju i konje provodaju...

Nemojte, da ova moja vruca preporuka kod vas pogine, jer SRBIN danas nema nikoga do Boga i SVOGA BRATA SRBINA..." ("Zapisi", maj 1931, Cetinje)

...............

"Ja sam se mnogo puta obracao carskoj vladi" -pise knjaz Danilo, u pismu od 27.februara 1858., austrijskom ministru spoljnih poslova, grofu Bulou- "da bi poradila kod Porte, da se dodje do mira i razgranicenja s Turskom. Saopstavajuci Vam dogadjaje iz potonje tri godine, nadam se, da sam carsku vladu uvjerio, da je drzanje Crne Gore zasluzilo priznanje velikih sila... Razmirice medju Crnom Gorom i Turskom starog su datuma. Borba je pocela nazad pet vjekova, poslije bitke Kosovske. SRBI CRNOGORCI ustupajuci pred turskom silom povukli su se u planine, gdje su zivjeli i branili se pod svojim narodnim vladarima. Turska nije nikad uspjela, da u Crnoj Gori postavi svoju vladu. Promjena u formu vladavine diktovana je uvijek voljom naroda, nezavisno, slobodno od svakog stranog uticaja..." ("Cetinjski vjesnik", 4.januara 1912.)

...................

Stavljajuci opste srpske interese iznad licnih i dinastickih, knjaz Danilo je porucio vladaru Srbije, knjazu Mihailu Obrenovicu:

"Neka samo zapocne knjaz Mihailo, ja mu sa svojim Crnogorcima podjoh u susret, da oslobodimo SRPSKI NAROD, pa ma ja bio u vojsci knjaza Mihaila prosti vojnik..." ("Cetinjski vjesnik", 4.januar 1912.)

....................

Iz svega recenog, vise je nego ocigldno velikosrpstvo (u pozitivnom smislu) knjaza Danila. Po njegovom Zakoniku nema druge narodnosti u Crnoj Gori do SRPSKE, a za srpstvo je spreman biti i obican vojnik knjaza Mihaila, kao Srbina koji vlada vecim dijelom istog naroda. On nije bio ni pjesnik da mu se u zakoniku pripisuju umjetnicke slobode, tj toboze lazno srpstvo, niti je pretendovao na svesrpski presto, sto neki pripisuju knjazu i kralju Nikoli. Dakle nema osnova ni jednoga da mu se pripisuje lazni srpski patriotizam, tim vise sto on Brdjane i Crnogorce smatra samo dijelovima SRPSKOG NARODA, i kada kaze SRBI CRNOGORCI, tacno kaze! A ne kao ovi danasnji izordi: Srbi i Crnogorci! Mitropoliti Danilo, Sava, Vasilije, Petar I, Petar II, knjaz Danilo i knjaz i kralj Nikola su Srbi. To i priznaju posteniji izrodi u Crnoj Gori, a oni beskrupulozni do krajnosti ce prelaziti preko ovih istina, i pokusace na svoju sramotu da falsifikuju njihove misli i rijeci, zelje i radnje da bi ih prikazali u nekom antisrpskom svjetlu, sto je cista laz i obmana! I to svako treba da zna, jer ovi racunaju na ljudsku neobrazovanost, to im je jedini saveznik za ostvarivanje interesa njihovih financijera.
………………………
………………………
+ KRALJ NIKOLA PETROVIC: "DA MI JE CIJELO SRPSTVO ZAGRLITI"+
KNJAZ (KRALJ) NIKOLA PETROVIC NJEGOS
nik18601918.jpg

Knjaz Nikola pise knjazu Mihailu Obrenovicu, vladaru Srbije, 26.novembra 1860.:

"Vi se sad nalazite na onoj tacki, s koje treba da zasja zrak srece i slobode SVAKOM SRBINU. Ne smecite samo s uma da imate svuda brace, ilijevo i desno, koja na Vas pogleda; ne zaboravite, Vasa Svjetlosti, na mene ovdje, koji vam od svega srca cestitam uzvisenje na vladu i zelim svaku srecu i koji sam gotov pokoravati se Vasoj volji, gdje bi god SRECA SRPSKOG NARODA to zahtijevala."

................

Sutradan je knjaz Nikola uputio knjazu Mihailu novo pismo:

"Primio sam mnogouvazeno pismo Vase Svjetlosti, koje ste mi poslali po g.Vuku Karadzicu i procitao ga s najvecom radoscu i zadovoljstvom. Ja sam u njemu nasao sve sto odgovara zelji MOJOJ i SVAKOG PRAVOG SRBINA, zato se i saglasavam sa predlozenijem Vase Svjetlosti..."

................

Na krstenju kcerke knjaza Nikole bio je prisutan specijalni izaslanik knjaza Mihaila Obrenovica, Lesjanin. Tim povodom knjaz Nikola se zahvaljuje knjazu Mihailu, u pismu od 4.septembra 1866. Knjaz Nikola, uz ostalo, kaze, da je Lesjanin, covjek "koliko uman i razborit toliko skladan i u svemu cestit." Knjaz Nikola "ne bi zelio SRPSTVU BOLJE SRECE, koliko da mu se broj slicnih muzeva ustostruci."

................

U pismu Namjesnistvu u Srbiji, uspostavljenom poslije ubistva knjaza Mihaila, knjaz Nikola pise, 18.januara 1871., da se u javnosti iznosi "da se Srbija i Crna Gora dobrim okom ne gledaju".

"S druge strane", pise knjaz Nikola, "na tecaju ove godine, ako Bog da, mladi knjaz Milan postaje punoljetan i prima u svoje ruke krmilo nad sudbinom Srbije. Tezak bi zazor bio da taj sretni momenat ne zatece DVA SRPSKA GLAVARA, dva rodjena brata SRBINA u slozi i ljubavi, odusevljena istovjetnim zeljama i namjerama, odlucna na svaku zrtvu u postizanju opste cijelji..."

..............

Evo najkracih mogucih odlomaka iz memoara kralja Nikole, koje je pisao poslije 1905.godine.

O ratu Crne Gore sa Turskom, 1860-1862., kralj Nikola, uz ostalo, pise:

"Izgleda i izgledace cudno i u potonja vremena, da je mala Crna Gora sama ratila, sa velikom, silnom Carevinom Turskom. A ja sam taj rat prihvatio lako, bezbrizno, rado i s velikim odusevljenjem. Jedna zelja preovladjivase sve druge: da mi je CIJELO PRIKUPLJENO SRPSTVO ZAGRLITI, DA MI JE SVE NJEGOVE NEPRIJATELJE SPRZITI...

(Eto sta je mislio kralj Nikola o Mili Djukanovicu (iako se ni rodio jos nije) i slicnima, koji mu spomenik podigose! Podizu spomenik izordi, antisrbi, jednom od najvecih Srba i tako ga lazno predstavljaju kao sljedbenika njihove ideologije, koje je krajnje suprotna kralju Nikoli. Tako oni falsifikuju istoriju i bacaju prasinu u oci naivnim i neobrazovanim glasacima, a sto ne stignu obmanuti i tako rasrbiti ovim paradoksalnim istupima, to pokusaju podmititi ili ako treba i pretnjama ostvarivati svoje interese.)

Mihailo Latas, Licanin, bivsi podoficir austrijski, a sada marsal turski, htio je da se nasladi tijem, da mu dodje na noge knjaz crnogorski, koji ne zna za CARA do onoga svoga STO MU NA KOSOVU POGIBE..."

.........

O odnosima sa Srbijom, za vrijeme knjaza Mihaila, kralj Nikola pise da je "za slogu i dobro SRPSKO" predlozio izaslaniku Srbije da sklope "savez i ugovor izmedju dviju knjazevina u cilju da se podje ka oslobodjenju i UJEDINJENJU CIJELOGA SRPSTVA..."

(U srednjem vijeku su teritorije bile rascjepkne na oblasne gospodare, a nakon Turaka Srbija i Crna Gora su vec bile Sandzakom fizicki odvojene, pa se tako i razvijaju paralelno, ali svijest o pripadnosti istom narodu je cinila da se sve radi na ponovnom ujedinjenju (iako su duhom vec jedno i nikada se tu i nisu razdvajali). Zato je Nikola ujedinitelj i konstruktivna licnost crnogorske istorije, dok je mafijas Milo blizi albanskoj mafiji i kao glupi politikant stavlja licnu materijalnu korist na stetu nacionalnih interesa. Tu je svesrdno financiran od zapadnih antisrpskih financijera koji medijima obmanjuju i rasrbljuje crnogorske i brdske Srbe, tj nastavljaju posao koji su komunizmom zapoceli)

Kralj Nikola kaze da je smatrao da "treba da se nesto zrtvuje za vjekovne zrtve i bijede SRPSKOGA NARODA", da su mu defilovali pred ocima "milioni SRPSKIH MUCENIKA od KOSOVA... i tajni se ugovor sklopi i potpisa, A zalosno se SRPSTVO NI DO SADA NE OSLOBODI I NE UJEDINI..."

Djukanovicu pred ocima nisu defilovali milioni srpskih mucenika od Kosova, vec milioni prljavih dolara od albanske narko-mafije. Time dokazuje da nema nista zajednicko sa istinskim Crnogorcima, vec da je clan nekog mafijaskog kriminogenog i vjestackog crnogorstva, koji osnove treba traziti ne u istoriji (jer ih tu ne moze naci) vec u "interesu i prosperitetu Crne Gore" i slicnim demagoskim parolama... U hotelu njegovog brata u Podgorici jedini jezik kojim se prica je albanski. Dakle albanska mafija drzi Crnu Goru, i Milo je tu samo pijun koji ima svoj procenat! Ali nista novo za Crnu Goru, nasa naivnost je prezivjela i Scepana Malog, shvatice narod sve vise ko je i ovaj lazov.

............

"Zasto se ovako desilo" -pise kralj Nikola- "i koji su bili uzroci nase nedace, to ce docnije istorija zabiljeziti. Za sebe mogu reci da sam od svakoga vise na oltar otadzbine polozio: polozio sam dobrovoljno krunu i svoj mladi zivot namijenio sreci i VELICINI SRPSKOJ SA ODUSEVLJENJEM I VRUCOM ODLUKOM, neka mi je Bog svjedok..."
...............

O Hercegovackom ustanku, 1875., kralj Nikola pise:

"Zaista, Crnoj Gori tijesno je bilo, i sada je i bice sve dotle, DOK SAV NAROD SRPSKI NE BUDE SLOBODAN I UJEDINJEN..."

"...Karadjordje dize i oslobodi Srbiju" -biljezi u svojim memoarima kralj Nikola. "Hita da se zdruzi s Crnom Gorom, da dignu i oslobode SAV NAROD SRPSKI... I da ne nastupi katastrofa u Srbiji, ustanka i rata posljednjega ne bi bilo (ustanak 1875. i rat 1876-1878.), SRPSKI NAROD jos tada bio bi slobodan i UJEDINJEN..."

"...Dok snaga Crne Gore nije bila spremna za veci rat ona je svojim cetama podrzavala ratobornost, duh pouzdanja u NARODU SRPSKOM svud oko sebe, a tijem je lomila silu tursku, koja se pojavljivala u bezvlascu i zedji za neogranicenijem nasiljem...

I zato istorija dogadjaja tijeh godina i ne pocinje samo pojavom ustanka u Nevesinju, no je njihov zacetak ondje, gdje je zastala borba godine 1862, borba koja se ne pocinje, nego produzava jednako od KOSOVA, borba, koja se ne zavrsuje, no jednako nastavlja dok god UJEDINJENO SRPSTVO NE NASTANE..."

(Dakle po pravim Crnogorcima ta borba i dalje traje do svesrpskog ujedinjenja, a ono plaho i lakomo se rasrbi i posluzi ropski hrvatskim, vatikanskim i albanskim interesima! Razlog sto su neki Crnogorci otpali je i neznanje i naivnost, koje nije karakteristicno samo za crnogorsku vec i srbijansku stranu, pa tako i dan danas (18.5.2009) se cuje na RTS-u o srpskom i crnogorskom narodu!!! (povod:posjeta Filipa Vujanovica), a istu terminologiju su koristili i glupi Milosevic i sada, psihopata i kako sam kaze da nije istoricar - Tadic, ali takvo neobrazovanje je nemoguce kod dr Vojislava Seselja, najmladjeg dr nauka u ex-yu. Zato i je u Hagu jer stvari naziva pravim imenom i ne okrece se kako vjetar puse, sto zapadnjaci zele i rade preko svojih medija B92,BLIC,Danas...i u cg skoro svi mediji, na celu sa "drzavnom" tv kucom.)

"...Od velikijeh sila nije knjz Nikola (u vecem dijelu memoara kralj Nikola govori u trecem licu) nikada nije ocekivao da bi one stvari SRPSKOGA NARODA preuzele i rijesile u njegovu korist. Njihova medjusobna zavist i nemogucnost da sloze svoje prave i uobrazene interese prema Turskoj, jedino je ucinilo da je ova azijatska navala pregazila SRPSKU DRZAVU i dolazila pod Bec..."

.................

O saborima u manastiru Ostrog, kralj Nikola pise:

"...Do 10.000 dusa stjecalo bi se tu iz Crne Gore, Boke, Zete, Stare Srbije, Hercegovine i Bosne. Mnogi su dolazili civotu Sv.Vasilija, da u cistoj vjeri Boga traze i nadju lijeka dugijem i teskijem bolestima svojijema, a nejvise njih je dolazilo, da nadju utjehe i ukrepljenja bolovima svoje SRPSKE DUSE. Knjaz Nikola je znao znacaj ovijeh skupstina i on, u to vrijeme, (pise o sebi, u 3.licu!), nije propustao one svecanosti, da zadovolji ona cuvstva SVOJIJEH SRBA. Dohodio je u Ostrog sa BIRANOM VOJSKOM i velikom sjajnom pratnjom. Radost je bila gledati zagranicnijema SRBIMA SVOGA SRPSKOG GOSPODARA i SVOJU SRPSKU VOJSKU..."

Pored ostaloga, sto govori samo o sebi, treba skrenuti paznju i na cinjenicu da za kralja Nikole sam on jos ne poistovjecuje Zetu i Boku sa Crnom Gorom! Sto znaci da je taj hibrid i istorijska laz da je sve to Crna Gora, produkt komunista koji su ucinili da se na teritoriji te i takve "Crne Gore" svi moraju izjasnjavati kao Crnogorci i to jos po nacionalnoj pripadnosti! Bokelji su tada zivjeli u Boki, Crnogorci u Crnoj Gori, a Zecani u Zeti, i svi su bili Srbi. Danas je laz urodila djelomicno bolesnim plodom, da su i neki Bokelji "crnogorci" pa jos po narodnosti! Kakvo neznanje i laz! Pa kada neki bezumnici ironicno kazu da su neki postali Srbi 1992 ili 2007. treba im reci da veliki broj danasnjih Crnogoraca nikada Crnogori bili nisu, i da su postajali to za vreme Tita, a i sami Crnogorci nikada nisu odricali svoje srpstvo. Dakle istina je da su samo neki postajali Crnogorci i prestajali biti Srbi, pitanje je samo godine, a niko se tu nije posrbio. Ako su se neki i izjasnjavali po prisili ili podvali kao Crnogorci-nacionalno, a kada su prepoznali laz, ponovo se deklarisali kao Srbi, tacno je da se nisu posrbili, vec su samo crnogorstvu dali pravi znacaj koji ima, tj da je ravnopravan termin sa brdjanima, bokeljima, zecanima...i da je samo naziv plemensko-oblasne pripadnosti. I ako su bili Crnogorci (dakle, zitelji na prostoru nekada 4 nahije) sa deklarisanjem nac.prip.kao Srbi nisu napustili svoje crnogorstvo. A bino je da se Niksicani, Pivljani, Bokelji i drugi necrnogorci oblasno deklarisu kao Hercegovci, Bokelji, Brdjani, Zecani...jer to istorijski i jesu, ni manje ni vise nego oni na Cetinju sto su Crnogorci! Zbog samoponizavanje nekih je i doslo do komunisticke zloupotrebe da se samo 1 zvucnije ime tu nametne svima! iako sustinski srpsko,ali u novoj verziji, rasrbljeno i lazno...)

...........

O pojavi prvih novina na Cetinju, kralj Nikola pise:

"...Da svoje misli baci jace i sire, knjaz Nikola je 1871.ucinio, da se na Cetinju izdaju novine, prve u Crnoj Gori ("Crnogorac"). Ove novine bile su, jasna truba kojom je knjaz bez prestanka zvao NAROD SRPSKI pod barjak slobode i JEDINSTVA SRPSKOG. Ovaj list je iznosio sve neprestane muke i zrtve NARODA SRPSKOGA koje je snosio i prinosio u ropstvu turskom...

...Cetinjski list dovikivase:
Pet vjekova su uzasnog ropstva... Ima li jos kapi MILOSEVE krvi u potomcima kosovskih mucenika, koji mogu jos i danas da zive ne dizuci da OSVETE KOSOVO...

...Ovi poklici s Cetinja dejstvovali su silno na sve strane SRPSKE..."

Po bezumnim, placenim ili obmanutim ideolozima vjestackog antisrpskog crnogorstva naziv nacije im je Dukljani, Zecani pa Crnogorci. Dakle prije Dukljani su se i drugacije zvali, samo ne znamo kako. Zeta i Crna Gora paralelno egzistiraju i za kralja Nikole,pa se ne zna da li su zitelji Zete bili i Crnogorci po nacionalnosti, a Brdjani se uvijek odvajaju od Crnogoraca,pa se ne zna da li su to 1 narod i 1 pleme, i zasto,ako su istog naroda se ne zovu istim nacionalnim imenom!? Istina je da i Dukljane nazivaju vizantijski izvori Srbima, i Zecane i Crnogorce. Mnogi ljudi svih profila i obrazovana kroz vijekove, stranci i domaci. Ali bas u svim slucajevima ovi izrodi kazu, za strance: zabunili su se, ili za Njegosa da je imao pravo na pjesnicke slobode, Nikola je pretendovao na svesrpski preto,pa bio Srbin iz interesa, a za druge opet lazno zele da prikazu to kao falsifikate, uz to na najprimiivniji nacin sami falsifikujuci cinjenice. Dakle kada Mitropolit Danilo kaze da je vojvoda srpske zemlje, ili knjaz Danilo da je nesporno Srbin, Njegos da je Cetinje SRPSKO, Nikola sto je veliki Srbin, sve to ne smeta ovim beskarakternim licemjerima da ih prisvajaju i cak podizu spomenik Nikoli! To samo svjedoci o moralu,tj nemoralu takvih, nazovimo ih, ljudi!(jer fizicki jos i lice na ljude,a savrseno su podobni demonima po karakteristikama.)

..................

O krstenju crnogorskog prestolonasljednika, bilo je veliko slavlje, ali, pise, knjaz Nikola "nijesu iskupljeni SRBI samo ucestvovali u radosti jednoga SRPSKOG VLADAOCA. Krstenje je bilo samo povod, prilika da se skupe na Cetinju braca iz svijeh ZEMALJA SRPSKIH..." Na sastanku, tom prilikom, "uglavljeno je sta i kako da se radi za oslobodjenje i ujedinjenje NARODA SRPSKOGA. Ustanovljen je Glavni odbor na Cetinju i odbori u svijema predjelima srpskim..."

..............

Povodom rata sa Turskom, 1876, knjaz Nikola se obratio Crnogorcima:

"Skoro su pet vjekova, kako sila turska gazi VECI DIO NARODA NASEGA i pustosi najljepse zemlje stare velike DRZAVE SRPSKE.
Crnogorci, zastava slobode i nezavisnosti, koja se i poslije Kosova vazda ponosito jedino jos vila na nasijem krsevima, nije bila samo zastava slobode i nezavisnosti Crne Gore NEGO I ZNAMENJE BUDUCE SLOBODE I NEZAVISNOSTI SVEGA NARODA SRPSKOGA..."

Sto znaci da je ovaj danasnji albanski separatisticki ispad samo jedan grc Crne Gore, u istoriji, i da nikako nije ono cemu Crna Gora istinski tezi. Nezavisnost Crne Gore od Turaka nije isto sto i nezavisnost od Srbije, naprotiv, ta nekadasnja nezavisnost od Turaka je samo znamenje buduce nezavisnosti svega naroda Srpskog. To znaci, da su ove rijeci Nikole ponovo aktuelne, i da zalog nekadasnje nezavisnosti ispunjavamo samo ujedinjeni, a da ga pljuju antisrpskim samoponizavajem. To cine oni zavisni od stranih interesa, robovi mraka, poslusnici jadnih "nevladinih" organizacija. Nezavisan je onaj ko je slobodan od tih mreza i ko zna sta je i sta treba da se desi do pune nezavisnosti cijelog NARODA SRPSKOGA!

A Hercegovcima se, istim povodom, knjaz Nikola ovako obratio:

"Vodjeni Bozjim providjenijem, pozivom svojim i moje male ali slobodne i hrabre drzavice, bratskom ljubavlju prema vama, zeljom da se NAROD SRPSKI oslobodi i UJEDINI, koju sam ljubav i zelju od SVOJIH PREDAKA NASLIJEDIO, i neprekidno najzivlje njegovao, ja sam evo usao u Hercegovinu da presijecem ropske lance, koji ve vjekovima stezahu..."

Nije smatrao Hercegovce Crnogorcima, vec Srbima, kao i same Crnogorce!

.................

O oslobodjenju Podgorice i ZETE, 1878, kralj Nikola pise:

"Tako se izvrsilo prisajedinjenje ZETE CRNOJ GORI, starodrevne kolijevke DRZAVE SRPSKE u kojoj se odnjihala i podigla prva misao o DRZAVNOM JEDINSTVU SRPSKOM. Poslije vjekova najtezega robovanja, ona se opet povratila u slobodu i zajednicu sa ONOM DRZAVOM SRPSKOM, koja je za sve one vjekove (ropstva pod Turcima) hranila SLOBODU SRPSKU i koja je za te vjekove prolijevala dragocjenu krv svojih sinova za oslobodjenje brace svoje..."

Kolika istina nekada i laz danas! Sta bi bilo da je danas ziv kralj Nikola i da ovako prica u Crnoj Gori o Crnoj Gori? Da li bi bio uhapsen kao onaj koji krsi Ustav i srbizira Crnu Goru? Da li bi mu podizali spomenik da ga sada cuju da jednako prica?!? Dakle izrodi samo falsifikuju i lazu, i kradu srpsku istoriju i tradiciju kao i vjestacki Hrvati i tako gradeci neku svoju imaginarnu hiljadugodisnju nesrpsku drzavnost! Tako sta postoji samo u njihovim bolesnim umovima. U istoriji ne, a ni u sadasnjosti, dok god ima casnih pravih Crnogoraca i unutar Crne Gore.

...................

U proglasu Crnogorcima, povodom objave rata Turskoj, 1912., kralj Nikola je rekao, uz ostalo, da se ostvaruju "snovi iz rane moje mladosti, kada sam pjesmom nagovjestavao ovaj znameniti dan i zagrijevao SRPSKE GRUDI vjerom da oruzani moramo poc': Onam onamo, za brda ona." ("Cetinjski vjsnik", 26.septembar 1912.)

.............

Marta 1914., kralj Nikola predlaze kralju Petru I Karadjordjevicu, vladaru Srbije, stvaranje vojne, diplomatske i finansijske unije izmedju Kraljevine Crne Gore i Kraljevine Srbije:

"...Jest, ostavicemo tako nasim sinovima jednom dusom SJEDINJENO SNAZNO SRPSTVO, bogato plodnim ravnicama, ispreplijetano rijekama, ukraseno sumama, bogato rudama, a kupano Sinjim morem nasim, SLOBODNIM SRPSKIM MOREM...

Po tom prostranom SRPSTVU, najljepsem kraju svijeta, sirice se na stotine hiljada jedrih SRPSKIH MOMAKA, da sve to ocuvaju i radom i kulturom proljepsaju i obogate..." ("Zeta", 12.januar 1941,Podgorica)

A danas (20.5.2009) u Lovcencu u Vojvodini Crnogorci preko sefa Udruzenja ETNICKIH Crnogoraca "Krstas" kazu da nece vise biti nacionalna manjina kada u Ustav Srbije unesu da je Srbija drzava srpskog i crnogorskog naroda!!! Ovi otpadnici su inace u travi do guse, u smecu i najnerazvijenijem mjestu Vojvodine srpske, sto samo svjedoci o njihovom znanju, prosperitetu, potencijalu. Nule su u svakom pogledu, jer su navikli da u komunizmu neradom dobro zive, a komunizam ih je obmanuo da nisu Srbi. Sta oni imaju sa najvecim Crnogorcem, crnogorskim kraljem Nikolom? Nista! Onaj je za svesrpsko ujedinjenje i napredak, ovi za sektasko autisticni izolacionizam i blokadu, laz... Ali kakvi su, tako im je! Samo mi je zao njihove djece, zarobljenika gluposti neprosvecenih roditelja.

................

Prilikom stupanja Crne Gore u rat protiv Austrougarske, u Prvom svjetskom ratu, rame uz rame sa Srbijom, kralj Nikola se obratio Crnogorcima ovim rijecima:

"...Jos ne dospjeste, da krv sperete sa hrabrih vasih misica, a vas stari kralj primoran je, da vas i po treci put za nepune dvije godine dana pozove pod oruzje; da vas i po treci put povede u rat - U SVETI RAT ZA SLOBODU SRPSTVA I JUGOSLOVENSTVA...

Austrija je objavila rat NASOJ DRAGOJ SRBIJI, objavila ga je nama, objavila ga je SRPSTVU i cijelom Slovenstvu...

Ko je junak, nek slijedi koracima DVA STARA SRPSKA KRALJA: da ginemo i krv prolivamo ZA JEDINSTVO i slobodu zlatnu...[/B]

Mi smo htjeli mir, nametnut nam je rat. Primite ga kao i uvijek, primite ga SRPSKI i junacki, a blagoslov vaseg starog kralja pratice vas u svim vasim podvizima..."

.................

Evo dijela stihova knjaza (kralja) Nikole, u kojima iznosi svoja srpska nacionalna osjecanja.

Iz Barskog :

"SRBI, Turci i Mlecici
grabise se izmjence
oko njega, te mu cesto
nakapase krvlju lice.
Na vrata mu znamenja se
cesto znaci mijenjase;
SRB BIJELOG SVOG ORLA,
Mlecic lava svog metase..."

.............

Iz Cevsko-Bjelickog :

"...Sud LAZAREV kad bi sio
da junacka djela sudi,
il' OBILIC iz vjecnoga
sana da se sad probudi,
ne bi nasa da nas iko
u junastvu pretjerao,
nista vise na oltaru,
domovini zrtva dao..."

............

Iz Grahovskog :

"...Ka KOSOVU, oroseno
krvlju DEVET JUGOVICA,
Grahovo se natopilo
krvlju DESET PETROVICA...
Ma Grahovac sve zavrsi,
nas Grahovac, cudo novo;
on osveti zlo i pokor,
sto se sruci na KOSOVO..."

(Turci potuku na Zelinskom potoku crnogorski odred, koji je isao u pomoc Grahovu, 1836. Tu je poginuo Njegosev brat Jovan i osmorica (ili 9?) Petrovica. Vladika je trazio osvetu. Crnogorci iz osvete ubiju Smail-agu Cengica, kada je dosao da skuplja harac u Drobnjaku. Mislim da Nikola u ovoj pjesmi pominjuci 10 Petrovica misli na taj dogadjaj. A Ivan Mazuranic, u tradicionalnom maniru hrvatskih plagijatora i falsifikatora, je ukrao Njegosev spjev "Smrt Smail-age Cengica" i do danas se on prikazuje kao djelo Ivana Mazuranica a ne Njegosa. Cuo sam (i citao) opsirnije o tome slucaju, ali sam zaboravio detalje...)

.............

Iz Piperskog :

"O tankome brasnjeniku
stizao je Piper svuda
da ODRZI SRPSKO IME
cinio je jadan cuda..."

(Sto se tice imena Crna Gora, u National Geographicu za maj 2009. je i clanak o Kotoru, pa izmedju ostaloga pise, ispod jedne fotografije: "Posetioce docekuju dva ostrva, iza kojih se uzdize 1600 m visoka planina. Kazu da su jos davno pomorci, zbog toga sto su nepristupacni vrhovi cesto u magli, ovu zemlju nazivali Crnom Gorom." Dakle, to ime, koje su dali pomorci se odnosi na geografiju, a ne naciju na tom prostoru. A kakva je to nacija kojoj geografske odrednice mijenjaju nacionalno ime svakih par vjekova? Ovde Nikola pominje Pipere da odrzavaju srpsko ime, a ne crnogorsko! Sto znaci da je danasnje crnogorstvo vjestacka titoisticka tvorevina, a pravo crnogorstvo je ono kojega najbolje reprezentuju Petrovici, dakle najvisi vid SRPSTVA! i nista drugo, a posebno ne antisrpstvo, kako klevetnici i lazovi podmecu za prljave pare. Prodane duse, izrodi, poturice!)

...........

U pjesmi "Pjesnik i vila":

"Na Ribnici samom uscu
NEMANJA je dvor dizao,
pa otole zemlju RASKU,
i sve SRPSTVO sabirao..."

Opet su po 2.put ukinuli ime ulice Nemanji, u Podgorici. To samo svjedoci da je u Crnoj Gori neprosvjecenost velika, pa je komunistima bilo lako da manipulisu masom, kao i danas ovim vlastodrscima, ili nekada Scepanu Malom. Ipak, srpstvo je jedina konstanta na tom prostoru od doseljenja. Pa su tako i Dukljani i Zecani i Crnogorci i Brdjani...Srbi, a crnogorski jezik se nikada nije ni spomenuo nigdje! Sada ga spominju kao i druge lazi o antisrpstvu crnogoraca i o tome da je to neki drugi narod.

..........

U "Spomeniku svojega oca" (1858.):

"On, suzama na ocima,
pricao mi sto je bilo;
zakleo me da posluzim
IZ SVEG SRCA SRPSTVO MILO..."

............

"ONAM' ONAMO!..." (1867.):

"Onam' onamo... za brda ona,
gdje nebo plavo savija svod;
na SRPSKA POLJA, na polja bojna,
onamo, braco, spremajmo hod...

Onam' onamo... za brda ona,
MILOSEV, kazu, prebiva grob,
onamo POKOJ DOBICU DUSI,
KAD SRBIN VISE NE BUDE ROB..."

(Svi citati iz pisane rijeci knjaza-kralja Nikole uzeti su iz "Cjelokupnih djela Nikole I Petrovica Njegosa", Cetinje, 1969.)

http://www.durmitorcg.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=7812&hilit=danilo

Poslednja izmena:
Jedini koji nije znao si ti,a i jedini koji je kaznjen za uvrede si ti,iako imas protekciju :roll:

To što si ti pitao kakve veze imaju Arijevci sa Indo-evrioopljanima je jedno, a to što se ovde toleriše da mene svako vredja i što se svi koji zastupaju pro-evropske stavove diskriminišu, a vi što širite nacionalnu i rasnu mržnju, pozivate na krivična dela i nasilje, tei vredjate koga stignete, tek s vremena na vreme budete tek reda radi opomenuti, je stvar koja govori o jednoj krajnje nacionalističkoj orijentaciji ovog foruma, da ne upotrebim sad neku drugu reč, te o sistematskom tolerisanju vredjanja pro-demokratskih korisnika. Ova tema to potvrdjuje. Tema je o širenju nacionalne i rasne mržnje, to je krivično delo. Moderacija dozvoljava da se na Krstarici dešava nešto što je pravno nedozvoljeno. Zato ja i dobijam kazne, jer sam pošten i imam petlju da kažem ono što mislim da je ispravno.

Sto ustashi milo to mu se i snilo.

To što si ti pitao kakve veze imaju Arijevci sa Indo-evrioopljanima je jedno, a to što se ovde toleriše da mene svako vredja i što se svi koji zastupaju pro-evropske stavove diskriminišu, a vi što širite nacionalnu i rasnu mržnju, pozivate na krivična dela i nasilje, tei vredjate koga stignete, tek s vremena na vreme budete tek reda radi opomenuti, je stvar koja govori o jednoj krajnje nacionalističkoj orijentaciji ovog foruma, da ne upotrebim sad neku drugu reč, te o sistematskom tolerisanju vredjanja pro-demokratskih korisnika. Ova tema to potvrdjuje. Tema je o širenju nacionalne i rasne mržnje, to je krivično delo. Moderacija dozvoljava da se na Krstarici dešava nešto što je pravno nedozvoljeno. Zato ja i dobijam kazne, jer sam pošten i imam petlju da kažem ono što mislim da je ispravno.

:hahaha:

oxa-v.jpg

Crnogorci psovali italijansku zvezdu u Budvi
***** šiptarska!
Sreda - 10.06.2009
Italijanska zvezda albanskog porekla Ana Oksa (48) provela se kao „bosa po trnju“ na nedavno završenom festivalu „Pjesma Mediterana“ u Budvi.

Da nemaju svi kokošje pamćenje i da se odlično sećaju njenih izjava u toku bombardovanja, svedoči podatak da je supruga švajcarskog biznismena Bedžeta Pacolija (rođenog u Srbiji na Kosovu) bila izviždana kada se pojavila na sceni Budvanskog festivala, gde je nastupila u revijalnom delu. Dobar deo publike je demonstrativno napustio svoja mesta uz komentare:
- Ne mogu da slušam ženu koja je poručivala za Srbe „da Bog da ih sravnili sa zemljom“ u toku bombardovanja - moglo se čuti među iznerviranim posetiocima festivala.
Ipak, bilo je i ekstremnijih slučajeva, pa su se, kada je Oksa najavljena na sceni, mogli čuti zvižduci i povici: „Šiptarska *****!“

Ni politički ostrašćena pevačica nije ostala dužna. Tako je, ostavši dosledna svom srbomrzačkom stavu, odbijala da daje izjave za srpske medije, dok je za ostale predstavnike štampe sve vreme bila na raspolaganju.

Muž naoružavao OVK

Anin suprug Bedžet Pacoli je albanskog porekla, a krajem devedesetih njegovo ime se pominjalo u kontekstu jednog od glavnih finansijera terorističke organizacije OVK. Uspešno se bavi privatnim biznisom,
a jedan od glavnih izvora prihoda mu je trgovina naftom.

http://www.alo.rs/ljudi/16063/*****_siptarska

Eto dokaza da braća Mrčogorci iako su mnogo ku-čeviti ne zaboravljaju ko su.:hahaha:

SRAMOTA!!! Ko god da je to vikao, Crnogorci ili Srbi iz Crne Gore, nevažno, sramota!!! :thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown:

Citat:Etnički sastav Crne Gore po popisu iz 2003. (ukupno 620.145 stanovnika):
Crnogorci: 267.669 (43,16%)
Srbi: 198.414 (31,99%)
Bošnjaci: 48.184 (7,77%)
Albanci: 31.163 (5,03%)
Muslimani: 24.625 (3,97%)
Hrvati: 6.811 (1,1%)
Romi: 2.601 (0,42%)
Jugoslaveni: 1.860 (0,3%)
Makedonci: 819 (0,13%)
Slovenci: 415 (0,07%)
Mađari: 362 (0,06%)
Rusi: 240 (0,04%)
Egipćani: 225 (0,04%)
Talijani: 127 (0,02%)
Nijemci: 118 (0,02%)
ostali: 2.180 (0,35%)
neizjašnjeni/neopredjeljeni 26.906 (4,34%)
regionalno opredjeljeni: 1.258 (0,2%)
nepoznato: 6.168 (0,99%)

Ovi Egipcani su sigurno potomci Egipcana koji su dolazili u Bosnu da uce kako se grade piramide

Citat:Etnički sastav Crne Gore po popisu iz 2003. (ukupno 620.145 stanovnika):
Crnogorci: 267.669 (43,16%)
Srbi: 198.414 (31,99%)
Bošnjaci: 48.184 (7,77%)
Albanci: 31.163 (5,03%)
Muslimani: 24.625 (3,97%)
Hrvati: 6.811 (1,1%)
Romi: 2.601 (0,42%)
Jugoslaveni: 1.860 (0,3%)
Makedonci: 819 (0,13%)
Slovenci: 415 (0,07%)
Mađari: 362 (0,06%)
Rusi: 240 (0,04%)
Egipćani: 225 (0,04%)
Talijani: 127 (0,02%)
Nijemci: 118 (0,02%)
ostali: 2.180 (0,35%)
neizjašnjeni/neopredjeljeni 26.906 (4,34%)
regionalno opredjeljeni: 1.258 (0,2%)
nepoznato: 6.168 (0,99%)

Ovi Egipcani su sigurno potomci Egipcana koji su dolazili u Bosnu da uce kako se grade piramide

Aj' sad, nijesi znao da je Tutankamon bio Crnogorac :think:

Back