Božiji sud

to se zove dobar marketinškl potez...ako verujete mene sve vam je oprošteno...ako ne čeka vas strašni sud i pečenje u paklu za vek vekova...bog ljubavi? bog pravde? ili bog egoizma i zastrašivanja?
ne valja vam kada tvrdim da nesto znam zasigurno, a ne valja vam i kada kazem da nemam pojma - ne znam sta bi hteli?
neces da verujes? ko te tera?

verujem u šta ja mislim da je ispravno verovati...ne u šta stado veruje...ako i grešim moja je greška bar nisam samo slepo sledio stado
indijsko stado? onda dodje sale i kaze, pa imamo mi nasu staru religiju, ili ja kazem sta indijci znaju, tolika zemlja, a duduci za sport

ti samo pravis neki svoj buckyris, sinkretizam, sta je babi milo, ne moz' da smislis mantry, i ne znas hocel li sa njom godinu dana mantrati

ne znas ni 1 svoj prosli zivot, samo mastas, i sanjaras... ajd moram da dimim sad

indijsko stado? onda dodje sale i kaze, pa imamo mi nasu staru religiju, ili ja kazem sta indijci znaju, tolika zemlja, a duduci za sport

ti samo pravis neki svoj buckyris, sinkretizam, sta je babi milo
ja gradim svoj pogled na svet...ne preuzimam tuđi...

koja ti je potvrda da je Isus bio Bog osim što su te uplašili večnim paklom ako ne veruješ u to što piše u nekoj knjizi? i sam si odbacio deo te knjige..što misliš da i ostatak nije plod ljudske mašte ili kanalisanja nekog entiteta? na čemu se bazira tvoja vera u Isusa kao Boga?

nemaš ljubavi za bližnje, sklon si da im sudiš, a hteo bi u raj...

Matej 7,1Ne sudite da vam se ne sudi;
Matej 7,2Jer kakovijem sudom sudite, onakovijem će vam suditi; i kakovom mjerom mjerite, onakom će vam se mjeriti.
Matej 7,3A zašto vidiš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svojemu ne osjećaš?
Matej 7,4Ili, kako možeš reći bratu svojemu: stani da ti izvadim trun iz oka tvojega; a eto brvno u oku tvojemu?
Matej 7,5Licemjere! izvadi najprije brvno iz oka svojega, pa ćeš onda vidjeti izvaditi trun iz oka brata svojega
Da, Ljudima nije dato da sude. Sud je Bozji.

Dela Apostolska 17
30 Ne vodeći računa o vremenima neznanja, javlja sad Bog svim ljudima da oni imaju da se pokaju;

31 jer je on odredio dan u koji će celome svetu suditi po pravdi, preko čoveka koga utvrdi, o čemu dade svima pouzdan dokaz, uskrsnuvši ga iz mrtvih

ja gradim svoj pogled na svet...ne preuzimam tuđi...
zaboravio sam koliko dugo to vec radis
koja ti je potvrda da je Isus bio Bog osim što su te uplašili večnim paklom ako ne veruješ u to što piše u nekoj knjizi? i sam si odbacio deo te knjige..što misliš da i ostatak nije plod ljudske mašte ili kanalisanja nekog entiteta? na čemu se bazira tvoja vera u Isusa kao Boga?
mislim da smo pricali, tj ja da sam se otvorio da sam istrazivao kao mlad sve moguce religije [i kultove cak] da bih pronasao istinu ili da kazemo smisao, uporedjivao sam...
Isus mi je bio cudan, i zahtevan, i bas zato bi me odbio, ali drugi se pita, Svevisnji, tako da sam ja rekao sebi, pa da probam da ne budem iskljuciv, a sto je zahtevno videcu posle... drugim recima ja sam znao da Bog postoji pre nego sam poverovao u Isusa 100%, u pocetku sam se lomio, nisam ja mogao na 1 da prihvatim Hrista

ja sam odbacio ono sto bas odudara, mnogo je lose, a ovo drugo je mnogo dobro, kazem kada sam ulazio postepeno u celu pricui, nisam znao SKORO nista, i vrlo lako sam mogao da postanem svastar kao ti

sto se tice entiteta znam dosta, ne sve, ali dosta... sad, zasto ja znam vise od mnogih... pa pitao sam, trazio sam da saznam ISTINU [i smisao], hteo sam vise nego ista drugo na svetu, ne mogu se kupiti, nemam cenu, a lako priznam kada pogresim, ne lazem jer onda ne bvih mogao da trazim istinu, preispitujem i restartujem sebe stalno

Poslednja izmena:
Bozji Sud je u buducnosti.
Da li ti stvarno veruješ da je nekoga briga za ljudska (ne) dela?

Imaš biće sa upitnom inteligencijom, dovoljnom da se hrani i razmnožava, nešto osmisli kada mu program da instrukcije.
I sada će neka viša inteligencija, koja je to biće poslala da služi da osuđuje ili nagrađuje.
Da li stvarno u to veruješ?

Da li ti stvarno veruješ da je nekoga briga za ljudska (ne) dela?

Imaš biće sa upitnom inteligencijom, dovoljnom da se hrani i razmnožava, nešto osmisli kada mu program da instrukcije.
I sada će neka viša inteligencija, koja je to biće poslala da služi da osuđuje ili nagrađuje.
Da li stvarno u to veruješ?
Biblija je Bozja rec a Bozja rec je istina.

Verujem u istinu.

bla bla bla a niđe dokaza
О богонадахнутости Светог Писма нема пуно простора за дискусију. То произлази из многих особина дотичне колекције списа. Најбоље је обратити пажњу на екстремно јасна и неспорна пророчанства о Господу Исусу Христу и Његовој искупитељној жртви која су записана више вијекова прије Христовог оваплоћења. Такође се богонадахнутост Св. Писма потврђује и кроз богонадахнутост Православне Цркве у којој се и данас дешавају разноразна чудеса по вољи Божијој.

О богонадахнутости Светог Писма нема пуно простора за дискусију. То произлази из многих особина дотичне колекције списа. Најбоље је обратити пажњу на екстремно јасна и неспорна пророчанства о Господу Исусу Христу и Његовој искупитељној жртви која су записана више вијекова прије Христовог оваплоћења. Такође се богонадахнутост Св. Писма потврђује и кроз богонадахнутост Православне Цркве у којој се и данас дешавају разноразна чудеса по вољи Божијој.
da li se radi o objektivnom ili biblijsko hrišćanskom izvoru.
ne znam kakav ćeš biti pravnik al ajd.
a vera je sasvim druga i legitimna stvar. dakle samo se veruje da je Biblija božija reč a nikakav dokaz nije.
u protivnom na taj način je isto "dokazana" darvinova teorija evilucije. pa čak i teorija praska iz ničega nešto.

da li se radi o objektivnom ili biblijsko hrišćanskom izvoru.
ne znam kakav ćeš biti pravnik al ajd.
a vera je sasvim druga i legitimna stvar. dakle samo se veruje da je Biblija božija reč a nikakav dokaz nije.
u protivnom na taj način je isto "dokazana" darvinova teorija evilucije. pa čak i teorija praska iz ničega nešto.
Па објасни онда како пророк Исаија може пророковати о Христу осам вијекова прије Христа?

Па објасни онда како пророк Исаија може пророковати о Христу осам вијекова прије Христа?
aman čoveče, za dokaz ti trebaju vanhrišćanski izvori.
kako
pa eto lepo, crkva je sklapala bibliju i u sz se najavljuje mesija. znači isključivo crkveni izvor.
zašto ne veruješ u "dokaz" evolucije i kad nađeš odgovor zašto ne veruješ biće ti jasno da se ne radi o dokazima već o veri.
kao pravnik trebao bi to znati.

Back