Božiji sud

Čemu služi?
ako ćemo nemo stajati pred Sudijom i samo čuti presudu, onda je to više obaveštenje nego sud.
sud podrazumeva suđenjenje proces sa svedocima, zastupnicima, odbranom, tužiteljima itd.
zar mitarstva baš upravo ne opisuje pravi proces suđenja???
Ko to može znati? Pravoslavci imaju učenje o mitarstvima, katolici o Čistilištvu, ko može sa sigurnošću reći da je 100 % posto u pravu? Sigurno je Gospod Bog smislio pravedno rešenje kako niko ne bi dobio ono što nije zaslužio tokom života.
Bog nikada ne greši.

Ko to može znati? Pravoslavci imaju učenje o mitarstvima, katolici o Čistilištvu, ko može sa sigurnošću reći da je 100 % posto u pravu? Sigurno je Gospod Bog smislio pravedno rešenje kako niko ne bi dobio ono što nije zaslužio tokom života.
Bog nikada ne greši.
slažem se, pitam samo koja je poenta suda da me obavesti nagraiso si, zašto se spominje onda sud kad je klasično obaveštenje.

Čemu služi?
ako ćemo nemo stajati pred Sudijom i samo čuti presudu, onda je to više obaveštenje nego sud.
sud podrazumeva suđenjenje proces sa svedocima, zastupnicima, odbranom, tužiteljima itd.
ti ako si lud pusti da ti demoni budu tužioci a da se braniš sam kao što se opisuje u mitarstvima...
ja demonske sudove ne priznajem...
verujem da postoji zakon karme ali to duša sama sebe kažnjava da bi naučila lekciju...

ceo taj koncept suđenja duši potiče iz starog Egipta i priče o boginji Maat ako se ne varam...ona ti stavi dušu ili srce beše na jedan tas na kantaru a perce na drugi tas...pa ako ti je duša lakša od perceta prošao si suđenje ako ne završio si..Jevreji a kasnije i hrišćani su samo uradili copy paste

slažem se, pitam samo koja je poenta suda da me obavesti nagraiso si, zašto se spominje onda sud kad je klasično obaveštenje.
Pa nije obaveštenje nego presuda. Meni padaju na pamet 2 varijante, jedna je da se duši predočuju njeni gresi i ako nema ništa da kaže u odbranu ili se ne pokaje presuda je da je kriva. Drugo što mi pada na pamet je da duša prolazi kroz iskušenja, odnosno to bi bila mitarstva. Ali kao što sam rekao, niko ne može reći da je sto posto u pravu.

Verovatno zaseda vece svih vrhovnih bogova svih religija ikad i oni medusobno vode debatu o tome da li je neko bio dobar ili los za zivota a taj neko samo sedi,gleda ih i gricka nokte od neizvesnosti xD

svejedno...ceo koncept je primer koliko je hrišćanstvo kontradiktorno...ovamo su demoni zlo koje će Bog da uništi, onamo su tužioci na suđenju duši..pa odlučite se...ili su u službi Boga kao tužioci i kušači ili su njegovi neprijatelji
pa da đavo je tužitelj i klevetnik.
po nekom mom viđenju ako postoji sud onda se podrazumeva proces.
mada pravedni ne idu na sud, nema šta da ih optuže.

Pa nije obaveštenje nego presuda. Meni padaju na pamet 2 varijante, jedna je da se duši predočuju njeni gresi i ako nema ništa da kaže u odbranu ili se ne pokaje presuda je da je kriva. Drugo što mi pada na pamet je da duša prolazi kroz iskušenja, odnosno to bi bila mitarstva. Ali kao što sam rekao, niko ne može reći da je sto posto u pravu.
persuada se izriče nakon suda.

Čemu služi?
Nije ti Bozji Sudi isto sto i ljudski.
Ne znas sta je sudjenje? Bog prosudjuje ljude da li su za spasenje ili unistenje.
Nema tu nikakve odbrane sta si uradio do Bozjeg suda to ti je to

mitarstva ne postoje prema Bibliji

Nagađamo, odnosno pretpostavljamo.
stave te u čekaonicu iz koje jedna vrata vode u raj a jedna u pakao...i onda neke birokrate na šalteru rešavaju tvoj slučaj...onda te prozovu i samo ti daju presudu...sa sve pečatom...pa ako je pečat žig Božji ideš u raj, ako ima na pečatu oznaka 666 ideš u pakao...tajna je da birokrate nasumice udaraju pečate...ko će da se bakće detaljima iz celog nečijeg života...ionako ih ne plaćaju dovoljno...hrane ih nekakvom manom koja ni za šta nije... :p

Poslednja izmena:
stavte te u čekaonicu iz koje jedna vrata vode u raj a jedna u pakao...i onda neke birokrate na šalteru rešavaju tvoj slučaj...onda te prozovu i samo ti daju presudu...sa sve pečatom...pa ako je pečat žig Božji ideš u raj, ako ima na pečatu oznaka 666 ideš u pakao...tajna je da birokrate nasumice udaraju pečate...ko će da se bakće detaljima iz celog nečijeg života...ionako ih ne plaćaju dovoljno...hrane ih nekakvom manom koja ni za šta nije... :p
Banalizuješ stvari i zavitlavaš se.

Može li čovek živeti van sistema? Ko ti obezbeđuje hranu, vodu, struju i grejanje ako ne sistem?
ok...budi ovca lovaca na duše onda...prihvati jaram Isusov na sebe...a nemoj da se iznenadiš kad shvatiš da ovce završavaju u klanici...

ko veruje u mene imaće život večni (a zaboravljam da vam kažem da i ko ne veruje u mene imaće ga jer je duša besmrtna)

Back