Bosna i Hercegovina, šta je problem?

1. Sam sebi skačeš u usta. Kako je onda "svjedok" šetao?
Ja nisam ni spominjao hiljade koji su "šetali", nego išli u grad, na posao/radnu obavezu, da kupe/prodaju... Nemaš pojma o životu u Sarajevu tokom opsade, nego prenosiš nečije rekla-kazala...
2. Opet elementarno nepoznavanje... Na Hrasno Brdu su bile linije. Mogu ti i nabrojati duž kojih ulica...
3. Kako je "svjedok" znao da su u koritu Miljacke Srbi? Sam pišeš da kad Miljacka nadođe odnese. Zar nisu ti "leševi" mogli biti nanijeti iz pravca Pala? Zar nisu trebali biti opet odneseni prema teritoriji pod kontrolom VRS? Kakva bi to samo poslastica bila za Srnu i ekipu sa kanala "C"...
4. Ako ti se dokaže da je u Sarajevu bilo i ruskih novinara, hoćeš li onda priznati da si lagao?
5. Nema skretanja sa teme. Je li Mekenzi igdje spomenuo Miljacku punu leševa?
A da neće možda muslimani da prijave srpske leševe u Miljacki i da ih vide?
Sa Hrasnog brda Srbi nisu mogi pucati na Sarajevo već su muslimani mogli gađati Dobrinju i Lukavicu.
Iz pravca Pala Miljacka nije mogla donijeti leševe tu jer je ona sa Pala više potok nego rijeka koja prolazi kroz kanjon, ne provaljuj se.
Gdje su bili stacionirani ruski novinari u Sarajevu?
To što Mekenzi nije pomenuo leševe ne znači da ih nije bilo, često ga je Morijon upozoravao da ćuti jer može biti ubijen.

A da neće možda muslimani da prijave srpske leševe u Miljacki i da ih vide?
Sa Hrasnog brda Srbi nisu mogi pucati na Sarajevo već su muslimani mogli gađati Dobrinju i Lukavicu.
Iz pravca Pala Miljacka nije mogla donijeti leševe tu jer je ona sa Pala više potok nego rijeka koja prolazi kroz kanjon, ne provaljuj se.
Gdje su bili stacionirani ruski novinari u Sarajevu?
To što Mekenzi nije pomenuo leševe ne znači da ih nije bilo, često ga je Morijon upozoravao da ćuti jer može biti ubijen.
I opet pojma nemaš...
Sa Alipašinog i Mojmila nisu samo Bošnjaci išli prema gradu.
U svakom slučaju bi se prijavili leševi u Miljacki, jer unaprijed znati da su to "srpski leševi" mogu samo tvoji "svjedoci".
U tom "potoku", koji dolazi iz pravca Pala (i Mokrog), se, prije par godina, dvojica udaviše kod Vijećnice (na samom ulasku Miljacke u grad).

Sta ces u Rio
Idi u Tursku
Sarajevo je zagadjeno ,zimi se od guma i cumura ne moze dihat
Voda iz vodovoda zagadjaena fekalijama

https://www.dw.com/sr/pohlepa-i-građevinski-lobi-sarajevo-ostaje-bez-pitke-vode/a-62874944

Turska je raj na zemlji ,stanovi jeftini hrana jeftina ,more ,mediteranska klima cist zrak
idi u Tursku ,ja da sam Turcin ne bih se dvoumio

16:10

Novi trend: Bosanci i Hercegovci kupuju stanove u Turskoj​

Te ljepote i mehraka i još se ne moraš s vlasima zaebavaT.

Poslednja izmena:
I opet pojma nemaš...
Sa Alipašinog i Mojmila nisu samo Bošnjaci išli prema gradu.
U svakom slučaju bi se prijavili leševi u Miljacki, jer unaprijed znati da su to "srpski leševi" mogu samo tvoji "svjedoci".
U tom "potoku", koji dolazi iz pravca Pala (i Mokrog), se, prije par godina, dvojica udaviše kod Vijećnice (na samom ulasku Miljacke u grad).
A Srbi su bili kod vijećnice? Ne lupaj života ti. Što niste našli odgovorne za sve one masovne grobnice koje sam naveo u prethodnim postovima kad ste tako pravični?
Mogu do sutra da ti nabrajam zločine za koje niste nikog procesuirali počevši od porodice Ristović pa nadalje do doktora Najdanovića i sl.

A Srbi su bili kod vijećnice? Ne lupaj života ti. Što niste našli odgovorne za sve one masovne grobnice koje sam naveo u prethodnim postovima kad ste tako pravični?
Mogu do sutra da ti nabrajam zločine za koje niste nikog procesuirali počevši od porodice Ristović pa nadalje do doktora Najdanovića i sl.
A to se Dunav ulijeva u Miljacku između Vijećnice i entitetske linije? Od Vijećnice do linija razdvajanja (2km) se jedino potok Mošćanica ulijeva u Miljacku.
Kada završimo sa istjerivanjem, ove laži, na čistac, možemo o ostalim. Predugo te znam, da ti ne bi poznavao sistem: kada počneš gubiti tlo na jednoj laži, samo pređeš na drugu---

Šta je problem u funcionisanju Bosne i Hercegovine? Zašto non stop nastaju neki problemi na relaciji Sarajevo-Banja Luka? Da li je vreme za reformu BiH? Ja koliko sam shvatio problemi nastaju jer Sarajevo želi da što više ovlašćenja sa entiteta prebaci na nivo federacije, kao na poslednjem primeru problema oko imovine Republike Srpske. Zašto je Sarajevu toliko bitno da preuzme što više ovlašćenja kad već ima svoj entitet u kom ima sva potrebna ovlašćenja?
Problem je sto RS nece da bude entitet sto i jeste nego drzava u drzavi sto otezava funkcionisanje BiH ,zatim kriminalci sa sve tri strane koji se bogate na osnovu nacionalizma.

A to se Dunav ulijeva u Miljacku između Vijećnice i entitetske linije? Od Vijećnice do linija razdvajanja (2km) se jedino potok Mošćanica ulijeva u Miljacku.
Kada završimo sa istjerivanjem, ove laži, na čistac, možemo o ostalim. Predugo te znam, da ti ne bi poznavao sistem: kada počneš gubiti tlo na jednoj laži, samo pređeš na drugu---

Okle tebi ime Malesija, da nijesi iz Crne Gore?

Nije laž i istina je što je svjedok rekao a ti možeš do sutra da negiraš srpske a podmećeš Vase Miskina kao srpski zločin.

Uzgred kako se sada zove ta ulica Vase Miskina? Ferhadija a? Ne valja vam Srbin Vaso?

Pa imaš svjedočenje logoraša, šta hoćeš više? Da tebi vjerujemo a ne njemu? Vidjeli smo da ne vjeruješ ni čuvenom doktoru a ti si neuki paor.
O čemu svjedočenje. O logoru, pa da mu se eto apriori vjeruje, ili može pričati da je zemlja ravna, pa mu se i to ima vjerovati...
U stvari i tvoja je mantra isto ravnozemljaška.
Da zaključimo, slagali ste obojica, i ti i "svjedok"...

O čemu svjedočenje. O logoru, pa da mu se eto apriori vjeruje, ili može pričati da je zemlja ravna, pa mu se i to ima vjerovati...
U stvari i tvoja je mantra isto ravnozemljaška.
Da zaključimo, slagali ste obojica, i ti i "svjedok"...
Ti si taj koji laže. Zašto bi vjerovali više tebi nego preživjelom logorašu ili medicinskom stručnjaku?

Čak se ni ne zna ko si ti, anonimus neki potpuni.

Ti si taj koji laže. Zašto bi vjerovali više tebi nego preživjelom logorašu ili medicinskom stručnjaku?

Čak se ni ne zna ko si ti, anonimus neki potpuni.
Kakvom crnom preživjelom logorašu? Bagra koju ste nahvatali da se operete od Haga. Čovjek koji može reči da je na daljinu znao da se u Miljacki nalaze tijela Srba, je najobišniji LAŽOV i ništa više... Kao što si i sam.

O Staroviću ću i dalje misliti sve najbolje, ono što si ti pokazao je nešto napisano na papiru, a poznavajući koliki ste lažovi, prije će biti, da ste nešto naškrabali, samo da spasite svoje guyice u Hagu.

Kakvom crnom preživjelom logorašu? Bagra koju ste nahvatali da se operete od Haga. Čovjek koji može reči da je na daljinu znao da se u Miljacki nalaze tijela Srba, je najobišniji LAŽOV i ništa više... Kao što si i sam.

O Staroviću ću i dalje misliti sve najbolje, ono što si ti pokazao je nešto napisano na papiru, a poznavajući koliki ste lažovi, prije će biti, da ste nešto naškrabali, samo da spasite svoje guyice u Hagu.
Ti si bolestan čovjek, da ne pišem šta drugo. Preživjeli logoraš ti laže jer ti se ne sviđa šta priča ako je Srbin ali muslimanu vjeruješ zar ne?

Imaš video snimak i isječak iz novina gdje je objavljeno pismo Boriše Starovića, ubijali ste svoje građane i to je činjenica koja je snimljena na onom snimku.

Debilno je sada vaditi se na to ima li usmena izjava pred kamerama kao da novine objavljuju sve živo.

To ti radiš jer ne znaš šta bi drugo da odgovoriš. Zamisli da ja sada na svaki tvoj tekst kažem e ne vjerujem u tekst daj mi tonski zapis?

Prilično retardirano sa tvoje strane a sada odoh igrati Last of us, ti si mi smučio diskusiju, bolestan si. Vidljivo je.

Ti si bolestan čovjek, da ne pišem šta drugo. Preživjeli logoraš ti laže jer ti se ne sviđa šta priča ako je Srbin ali muslimanu vjeruješ zar ne?

Imaš video snimak i isječak iz novina gdje je objavljeno pismo Boriše Starovića, ubijali ste svoje građane i to je činjenica koja je snimljena na onom snimku.

Debilno je sada vaditi se na to ima li usmena izjava pred kamerama kao da novine objavljuju sve živo.

To ti radiš jer ne znaš šta bi drugo da odgovoriš. Zamisli da ja sada na svaki tvoj tekst kažem e ne vjerujem u tekst daj mi tonski zapis?

Prilično retardirano sa tvoje strane a sada odoh igrati Last of us, ti si mi smučio diskusiju, bolestan si. Vidljivo je.
Ode a ne odgovori mi, kako je "logoraš" u šetnji znao nacionalnost tijela u koritu Miljacke? Osim što je rekao "odgovorno tvrdim"?

Ode a ne odgovori mi, kako je "logoraš" u šetnji znao nacionalnost tijela u koritu Miljacke? Osim što je rekao "odgovorno tvrdim"?
Pa Srbe su ubijali po Sarajevu, djevojčice silovali pa ih ubijali i bacali na ulice po svjedočenju vašeg komandanta.

Srbe su kao pse ubijali po gradu i ostavljali leševe, naveo sam ti bezbroj masovnih grobnica gdje ste čak i bebe ubijali poput malog Miluna Tešanovića. Strijeljlai ste i dva dječaka od 5 i 7 godina, Petra i Pavla Golubovića a njihove roditelje koji su bili nastavnci isto tako ste ubili kao kerove!

Treba li nagađati čiji su leševi bili u Miljackoj?

Pa Srbe su ubijali po Sarajevu, djevojčice silovali pa ih ubijali i bacali na ulice po svjedočenju vašeg komandanta.

Srbe su kao pse ubijali po gradu i ostavljali leševe, naveo sam ti bezbroj masovnih grobnica gdje ste čak i bebe ubijali poput malog Miluna Tešanovića. Strijeljlai ste i dva dječaka od 5 i 7 godina, Petra i Pavla Golubovića a njihove roditelje koji su bili nastavnci isto tako ste ubili kao kerove!

Treba li nagađati čiji su leševi bili u Miljackoj?
Aha, a po Romaniji i Sokolcu su, tvoji istomipljenici, u to vrijeme nosili cvijeće na vrata Bošnjaka, pa ih zato Miljacka nije mogla nanijeti kroz Sarajevo?

Miljacka je na ulazu u Sarajevo samo jedan malo veći potok, veze ti nemaš blage, evo ti Miljacke sa Pala:

Pogledajte prilog 1335565
Da, takva bi bila i kroz Sarajevo 80% vremena, da nije regulisano korito, pa djeluje da ima više vode, ali voda nadođe nakon oborina, što si i sam napisao:

Leševi nisu bili cijelo vrijeme rata tu, voda kad nadođe odnese ih.
Jedino ako ne propagiraš neku novu "velikosrpsku geologiju" u kojoj "samo malo veći potoci" izdube kanjone, poput onog Miljackinog na istočnom ulazu u Sarajevo? Opet pokazuješ elementarno neznanje i hvataš se za slamke koje nikakvu faktičku vrijednost nemaju...

No vratimo se na bajku o "leševima" kod RTV Doma. Pored svih nebuloza, koje samo vi takvi možete smisliti:
1. Da niko, od hiljada ljudi koji su tuda prolazili, među kojima je sigurno bilo i Srba, nije vidio, ili nije htio da vidi, te "leševe".
2. Da ni jedna novinarska i televizijska ekipa, koja je među uposlenicima sigurno imala i Srba, nije vidjela, ili nije htjela da vidi, te "leševe".
3. Da niko iz komande UNPROFOR-a, koji su među uposlenicima sigurno imali i Srba (prevodioci itd.), nije vidio, ili nije htio da vidi, te "leševe".

Nikako da objasniš, kako to da je Miljacka "odnijela leševe" baš u pravcu koji je ekskluzivno kontrolisala VRS, Butile, Bojnik i dalje Bosnom sve do Visokog, a da ih niko više nije vidio i doveo kamere? Valjda bi to bila senzacija u rangu "lavova u Pionirskoj"?

Vjerovatno neke jesu, poput OS, ali se Dodik i RS najmanje žale na to, nego na postojanje Ustavnog Suda i slične stvari, koje su po Dejtonu, ili nisu specificirane Dejtonom. Zato i pitam.
Verovatno neke?ajde lepo proguglaj koliko im je nadleznosti oduzeto pa se vrati,na casove se ne dolazi nepripremljen. Kada pogledas sta je sve oduzeto Srpskoj tada cu ti reci u cemu je problem,vazi?

Back