dragon x
Buduća legenda
- Poruka
- 42.436
A da neće možda muslimani da prijave srpske leševe u Miljacki i da ih vide?1. Sam sebi skačeš u usta. Kako je onda "svjedok" šetao?
Ja nisam ni spominjao hiljade koji su "šetali", nego išli u grad, na posao/radnu obavezu, da kupe/prodaju... Nemaš pojma o životu u Sarajevu tokom opsade, nego prenosiš nečije rekla-kazala...
2. Opet elementarno nepoznavanje... Na Hrasno Brdu su bile linije. Mogu ti i nabrojati duž kojih ulica...
3. Kako je "svjedok" znao da su u koritu Miljacke Srbi? Sam pišeš da kad Miljacka nadođe odnese. Zar nisu ti "leševi" mogli biti nanijeti iz pravca Pala? Zar nisu trebali biti opet odneseni prema teritoriji pod kontrolom VRS? Kakva bi to samo poslastica bila za Srnu i ekipu sa kanala "C"...
4. Ako ti se dokaže da je u Sarajevu bilo i ruskih novinara, hoćeš li onda priznati da si lagao?
5. Nema skretanja sa teme. Je li Mekenzi igdje spomenuo Miljacku punu leševa?
Sa Hrasnog brda Srbi nisu mogi pucati na Sarajevo već su muslimani mogli gađati Dobrinju i Lukavicu.
Iz pravca Pala Miljacka nije mogla donijeti leševe tu jer je ona sa Pala više potok nego rijeka koja prolazi kroz kanjon, ne provaljuj se.
Gdje su bili stacionirani ruski novinari u Sarajevu?
To što Mekenzi nije pomenuo leševe ne znači da ih nije bilo, često ga je Morijon upozoravao da ćuti jer može biti ubijen.