Bosna i Hercegovina, šta je problem?

Season 4 Hug GIF by Good Girls
Ako se ikada budemo odvajali vi budite pametni pa recite hoćemo i mi sa vama. I fino se pripojimo Srbiji. Eto šta fali Sandžaku? Imaju sve. Msm iako ti nisi muslimanka opet nema veze i da jesi.

Rusija i Kina su budućnost a kad vala u Rusiji može da živi 100 različitih naroda možemo i mi.

И Херцевовини, и Босни, и Републици Српској, и Србији, и Војводини, Космету, свима је место да буду једни уз друге јер смо један народ , један језик и једна крв. :)
Да се прво одвојимо од Босне, па онда да будемо све то.

Sta ces u Rio
Idi u Tursku
Sarajevo je zagadjeno ,zimi se od guma i cumura ne moze dihat
Voda iz vodovoda zagadjaena fekalijama

https://www.dw.com/sr/pohlepa-i-građevinski-lobi-sarajevo-ostaje-bez-pitke-vode/a-62874944

Turska je raj na zemlji ,stanovi jeftini hrana jeftina ,more ,mediteranska klima cist zrak
idi u Tursku ,ja da sam Turcin ne bih se dvoumio

16:10

Novi trend: Bosanci i Hercegovci kupuju stanove u Turskoj​

A ono jes' u pravu si, ali evo vozim i ne mogu si pomoći, lijepo i srcu mi milo :zaljubljena:

20230501_172906.jpg

Sarajevu je bitno da je njemu dobro, ostali mogu da pocrkaju, zabole njih lakat za druge.
Uvalili se u srpske stanove i uzeli samo sebi grad koji su gradile i generacije Srba.
Kako misliš uvalili? Kako misliš srpske? Ne možeš stan na Alipašinom npr. nazvati srpskim, to su stanovi solidarnosti. Nekima nije valjao-otišli, drugima valja-došli.

Kako misliš uvalili? Kako misliš srpske? Ne možeš stan na Alipašinom npr. nazvati srpskim, to su stanovi solidarnosti. Nekima nije valjao-otišli, drugima valja-došli.
Nisu svi "otišli" mnogi su pobijeni. Po izjavama svjedoka Miljacka je bila puna srpskih leševa jedno vrijeme. Samo u Donjim Pofalićima za 80 stanova niko nije podnio zahtjev za povrat imovine. Šta misliš zašto? Zato što nema niko živ od stanara.

Dodajmo tome i vojne stanove i vidjećeš razmjeru otimačine i pljačke.

Nisu svi "otišli" mnogi su pobijeni. Po izjavama svjedoka Miljacka je bila puna srpskih leševa jedno vrijeme. Samo u Donjim Pofalićima za 80 stanova niko nije podnio zahtjev za povrat imovine. Šta misliš zašto? Zato što nema niko živ od stanara.

Dodajmo tome i vojne stanove i vidjećeš razmjeru otimačine i pljačke.
Kako ti ne dosadi pisati te laži. Čuj Miljacka puna SRPSKIH leševa? Taj "svjedok" je lik koji je rekao da je tako šetao "između zgrada" i da je kod mosta pored RTV Doma, vidio Miljacku punu leševa, za koje je odmah znao da su srpski...
1. Preko tog mosta su svakodnevno prelazile hiljade ljudi i niko nije vidio ono što tvrdiš.
2. Odmah pored je bila zgrada RTV, gdje su bile sve moguće svjetske TV ekipe. Da je neko vidio gomilu leševa u Miljacki, bilo kakvih (da li su srpski, valjda bi se moglo saznati tek kad bi bili izvučeni) to bi bila senzacija.

Ovo ti je ista ona priča, kao za ćirilicu i da je nema u Sarajevu. Možeš je pričati samo nekom ko Sarajeva nije ni vidio...

Kako ti ne dosadi pisati te laži. Čuj Miljacka puna SRPSKIH leševa? Taj "svjedok" je lik koji je rekao da je tako šetao "između zgrada" i da je kod mosta pored RTV Doma, vidio Miljacku punu leševa, za koje je odmah znao da su srpski...
1. Preko tog mosta su svakodnevno prelazile hiljade ljudi i niko nije vidio ono što tvrdiš.
2. Odmah pored je bila zgrada RTV, gdje su bile sve moguće svjetske TV ekipe. Da je neko vidio gomilu leševa u Miljacki, bilo kakvih (da li su srpski, valjda bi se moglo saznati tek kad bi bili izvučeni) to bi bila senzacija.

Ovo ti je ista ona priča, kao za ćirilicu i da je nema u Sarajevu. Možeš je pričati samo nekom ko Sarajeva nije ni vidio...
Lažeš, nisu šetale hiljade ljudi jer se pucalo a korito rijeke se ne vidi sa obale dok ne priđeš jer je duboko. Taman će neko sa mosta gledati dole dok pretrčava. TV je bila pod muslimanskom kontrolom i naravno da nije prikazivala te leševe.

Naravno da su bili srpski leševi, to svjedoči bivši logoraš kojem više vjerujem nego tebi forumskom lažovu i manipulatoru. Da imaš stida i obraza ne bi se ni javljao.

Ubili ste dr Najdanovića i još desetine srpskih ljekara a preko 400 ih je pobjeglo iz Sarajeva. Ubijali ste nemilice, bjesomučno i odvodili u logore, samo Sarajevo je imalo 126 logora za Srbe.

Sve to može se vidjeti u svjedočenjima logoraša koji su preživjeli neviđene torture.

07:40 Svjedočenje preživjelog logoraša o kojem muslimanski mediji ćute:

"Vidio sam da je Miljacka bila puna srpskih leševa, mogao si je pregaziti da ne staneš u vodu prelazeći preko njih"

DEO izjave B. O. posle napuštanja Centralnog zatvora, razmene zarobljenika i prelaska na srpsku teritoriju, 6. oktobra 1994. godine:

- Moja žena je morala 15. maja 1992. godine da ode u Pofaliće, da popiše robu u samoposluzi, koja je tog dana bila obijena. Tamo je i prenoćila. Radio sam u "Sarajevskoj mlekari" i ujutru sam čuo za napad. Kolege na poslu su bile dobro obaveštene.
- Sledio sam se kada sam čuo da je prema Pofalićima krenuo kriminalac Jusuf Prazina Juka sa 3.500 ljudi, a sa svojima i zlikovac Samir Kahfedžić Kruško - govori B. O. - Otišao sam kući, a oko 16 časova su mi došle komšije Ibrahimović i Tahirević. Rekli su da su muslimani zauzeli Pofaliće i da treba ići u pljačku.

Sa Ibrahimovićevom majkom je B. O. krenuo da potraži suprugu.

- Sve srpske kuća su bile popaljene, neke su još gorele u Orlovačkoj, Humskoj ulici, sve uništeno, mrtvo - svedoči B. O. - Ispred kuća i po ulicama leševi muškaraca, žena, dece, pasa i mačaka. Rukama sam prevrtao mrtve, tražio ženu. Prema pričanju samih muslimana, u tom masakru je ubijeno 312 stanovnika Pofalića. Preživeli Srbi su morali da kopaju rake, u stvari, dve jame.
Ostali leševi su utovareni na kamione, odneti i bačeni na smetlište, deponiju u Buća Potoku. B. O. nije pronašao suprugu.

Zlatko Pavlović, student Filozofskog fakulteta u Sarajevu, morao je, kao i drugi srpski visokoškolci, da u „radnom vodu" kopa rovove i tranšeje. Ranjen je u eksploziji granate u noći, 19. februara 1993. godine. Amputirana mu je desna potkolenica. Dokopao se slobode 20. juna 1994. godine. On, između ostalog, priča:

- U Centru za socijalno zbrinjavanje rekonvalescenata radio je Ismet Papaj, demobilisani muslimanski vojnik, Albanac. Ismet mi se hvalio da je iznad Pofalića, na brdu Žuč, zaklao „starog, bradatog četnika“, 16. maja 1992. godine. Papaj je na kraju rekao da mu se taj starac žalio kako je ostao sam, da su njegova deca i žena pobegli, a njega ostavili. "Četnik" je, koliko sam razumeo Ismeta, sam tražio da ga ovaj ubije.

SVEDOČANSTVO V. R., rođenog 1949. godine u Pofalićima:

- Rat je došao u Pofaliće kada je 15. maja 1992. u Orlovačkoj ulici Mirsad Bungur, doseljenik iz Sandžaka, ubio Rajka Savića. Istovremeno su ubijeni Mlađan Bratić, Branko Jeremić, Branko Bozalo, Vojin Vukadin, Slobodan i Neđo Odžaković, dok su zaklani Savo Elez i bračni par Mirko i Rosa Savić. Na kućnom pragu sekirom je ubijena Vida Bratić.
Prema rečima V. R., rano ujutru, 16. maja, napadnuto je 200 srpskih porodica iz svih pravaca.

- Celokupan scenario ubijanja preuzele su doseljene Sandžaklije, a nas je napalo više od tri hiljade muslimanskih bojovnika iz pet pravaca. Prilikom bežanja sam morao da ostavim bolesnog oca, da spasavam decu, majku, ženu, braću, snahu... Bili smo okruženi sa svih strana, zavladala je panika, preživeli su počeli da se povlače prema Humu, a zatim prema brdu Žuč. Koljači su u talasima napadali, sustizali bolesne i iznemogle. Ubijali su ih na najzverskiji način...

Kolona se u bezglavom bekstvu zaputila do severozapadnih padina brda Hum, prema Buća potoku. Odatle se trebalo popeti na brdo Žuč. Ali, kolona je presečena.

- Bežali smo, padali bez daha, grebali prstima korenje trave. Pred očima mi je stalno bio otac, kojeg sam ostavio za stolom. Moja deca su vrištala, dozivala me. Ugledao sam brata kako ranjen leži na padini. Tresla mu se noga. Imao sam osećaj da mi je glava nekoliko metara daleko od mene.

- Dok je trajalo bestijalno orgijanje drogiranih muslimanskih fanatika, sa Huma su na sve četiri strane sveta odjekivale „ilahije“ i „kaside“ uz poznati refren: „Alahu akber“ - nastavio je V. R. - Uz tu, jezivu mudžahedinsku dreku, prolamao se cik straha prestravljene dece, vapaj žena, krici ranjenih, uz rafalne i pojedinačne pucnjeve. Iživljavali su se, tri puta su nas namerno puštali da umaknemo, da bi nas uvek iznova okruživali i ubijali.
NA padinama Huma i Žuči ostalo je na desetine mrtvih i ranjenih. Krvožedne Sandžaklije su svirepo, noževima dokrajčivali ranjenike. Preživeli su sa Žuča gledali kako im gore domovi. Gorelo je 500 kuća, dim se uvezao u snop, dizao se visoko.

- Od muslimanskih zlikovaca, pre svih, bio je Habib Idrizović, Sandžaklija, došao u Pofaliće pre 14 godina i doveo šestoricu braće koji su, svi redom, napravili kuće na srpskim imanjima - rekao je V. R. - U krvavom piru učestvovao je i starosedelac Omer Gabela, bivši novinar.

Gabela je doveo Sarajevsku televiziju dan posle. Televizija je snimala zarobljene Srbe ispred neoštećenih muslimanskih kuća. Tvrdilo se da nisu stradale srpske porodice.
- Srbi su pod pretnjom, pred kamerama izjavljivali da su živi i zdravi, da su im kuće čitave, zato su i ostavljeni u životu - nastavio je V. R. - Sarajevska televizija je nekoliko puta emitovala snimak o „pobedi“ muslimanske vojske. Da mu kuća nije izgorela, izjavio je i Stanko Pikulić, starac, starosedelac. I njega i ostale preživele ubili su Arif Ljuca i njegov sin Nusret sa braćom Karamović: Fadilom, Dževadom i Faikom.
V. R. je ostao živ, ali su mu ubijeni otac, majka, jedan brat i snaha, dok je drugi brat teško ranjen.

GENOCID

NASELJE Pofalići, između Dolca i Velešića, na padinama brda Hum, više od 500 godina nastanjivali su Srbi. Sistematski, punih 15 godina pre izbijanja rata u Sarajevu, ovde su doseljavane Sandžaklije, a Srbi terani sa imanja do samih kućnih vrata.
U Pofalićima je ubijeno najviše nemoćnih žena, staraca i dece. Niko se od preživelih nije vratio. Nema više Čangalovića, Pikulića, Đukića, Bunjevaca, Andrijaševića, Vaskovića, Andrića, Trišića, Mađarevića, Golijanina i drugih starosedelaca.

http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:277853-Krvavi-pir-u-Pofalicima

I još nešto, u zgradi RTV doma NISU bile sve svjetske ekipe, samo CNN, BBC, neka francuska, njemačka i muslimanska TV!!

Među svjetske spadaju i ruske i kineske i iranske itd. a njh nije bilo!

Prestani da lažeš bezočno i negiraš srpske žrtve. Nismo zaboravili i nećemo zaboraviti, vaše ubijanje i otimanje srpskih stanova i imovine.

U sudskim spisima zabeležen je i ovakav podatak: „Edin Mehić je sa Fejsalom Džipom nasilno odvodio maloljetne djevojke i djevočice srpske nacionalnosti i primoravao ih da za novac, cigarete i alkohol seksualno opšte sa „unproforcima“ iz arapskih zemalja. Sedamnaestogodišnju Natašu, čiji su roditelji poginuli u masakru u Miskinovoj ulici, na silu su odvozili u kasarnu „Maršal Tito“ i tu su je držali.Među onima koji su silovali ovu djevočicu bio je i muslimanski oficir veze izvjesni Tolj“.
...
Dve silovane sarajevske Srpkinje dale su iskaze u Genekološko-akušerskoj klinici u Beogradu prije prekida trudnoće. Jedna od njih priča: „Neprestano su nas tukli i silovali neizmjenično, a nekada je i njih 20 znalo da se izmijenja na meni... Jednom prilikom su tjerali oca da siluje sedamnaestogodišnju kćerku....“
...
Silovanja su priznavali i oni koji su u njima učestvovali, poput Alije Selimagića: „Naprije sam ušao u jednu kuću zajedno sa Havić Enesom, Hodžić Bećirom i Mujčin Senadom, gdje smo zatekli čovjeka i ženu i njihovu kćerku, koja je imala oko 23 godine. Najprije smo vezali oca i majku, a zatim smo silovali kćerku. Prvo sam je silovao ja, a nakon mene i ostali. Zatim smo silovali i njenu majku, a nakon toga ja sam zaklao majku, a Havić oca“.

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/tema/glas-javnosti-03-03-2009/bestijalno-izivljavanje

Jasmin Šljivo (10. brdska brigada - „Caco“), izjava data pred istražnim organima Republike Srpske 5. aprila 1996.
...
- KRAJEM februara Jusuf Lendo i Suvad Milić doveli su dvanaest godina staru djevojčicu srpske narodnosti. Nad njom je izvršeno silovanje na taj način što su sa nje odjeću skinuli, a Jusuf Lendo je djetetu ruke vezao za krevet. On je prvi izvršio silovanje, a zatim su to isto učinili Suvad Milić, Hodža Amir, Ljaljaj Enver i Kajanija Ferid. Dijete je sve vrijeme plakalo. Kada je Kajanija počeo silovanje, djevojčica je umrla. Ja sam, takođe, imao namjeru da učestvujem u silovanju. Tijelo umrlog djeteta Jusuf Lendo je stavio u kesu za otpatke i odvezao u jamu Kazani.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo.16.html

Ninković Marko: 92. godine, 21. maja zadesila nas je ta teška njiova ofanziva, kojom su naljeteli u selo i sve fatali i gonili u logore, i palili kuće, i štale i sve. Šta nisu radili, batinali i u Čelebiće provodili u logor.

Đorđić Zdravko: Bili smo bez uniformi, bez naoružanja, civili, žene, djeca, starci. Pripremali su se, zarušila su se obadva tunela i na ulazu i na izlazu iz Bradine, tako da nismo imali nikakve šanse da izađemo, ni da gdje odemo. To je pripremano još od aprila mjeseca. A napad je počeo 25. maja 92. ujutro. Već 26. maja, već je bilo prvih žrtava, paljevina, već je počelo paljenje. Počeli su kupit, odvodit ljude, žene, djecu. Dovodili su ih u Bradinu na raskrsnicu, tu su razdvajali žene i djecu u školu, a sve ostalo od petnaest do ako je bilo i 100 godina, to je već, sve gonjeno u Čelebiće u logor.

Kuljanin Jovan-profesor: Dvadeset peti, šesti, sedmi, to su, mislim, dani koji se....ne može se to opričati. Ne može se to, riječi su tu suvišne. To je teško. Mislim, ko se našao u tom, u tom grotlu, dotakao je dno pakla. Sa svih strana ušle su hrvatsko-muslimanske jedinice...ne znam da li mogu to, to je, to je jedan strašan. Jednostavno pucnjava od jutra do mraka uz granatiranje.27. marta već počinje povlačenje prema Gornjoj Bradini svog stanovništa. Jedna grupa odvažnijih momaka tridesetak, četrdeset, pokušalo je preko Bjelašnice da se probije prema Kalenoviku. Međutim, svega možda desetina da je uspela, jer se ta grupa razdvojila, tek jedna desetina možda, uspela je stići do Kalinovika, a ostatak je u Ljutoj, prema Ulogu, je zarobljena i dovedena u Čelebiće.

Đorđić Zdravko: Već ubijeni Neđo Kuljanin, Zoran Mrkajić, Mirko Vrkajić, Todor Žuža, Jovo Žuža, Nikola Gligorević, Vaso Žuža, Neđo Draganić, Pero Kuljanin, brat mu Radenko Kuljanin, braća Gojko i Mirko Kuljanin i otac im, Drago Kuljanin, rođak im od strica Goran Kuljanin, dječak od 15 il’ 16 godina, Njegoš Koprivica, stric mu, Srđan Koprivica, Ratomir Kuljanin, starac od nekih 80 godina živ je zapaljen u svojoj kući.

Kuljanin Jovan-profesor: Kako je koji zaseok osvojen tako su, il’ na kućnom pragu ili su ih našli negde skrivene u potoku ili tako. 27. maj kad je već popaljena Bradina, ljudi se sakrivali bespomoćni, onda su skupili na tunelu kako mi kažemo u Bradini, to je ovaj železnički tunel koji ide prema Sarajevu. Tu su ih svukli do...sve, samo je ostao veš. I uglavnom tovarili su ih na kamione, bilo je i po pedeset, to je išlo sve za Čelebiće. Iz te kolone je, na primer, izdvojen Vujičić Vaso zatim Živak Slobodan i...nek mi Bog oprosti što (ne može da se seti imena)...Velimir.

Đorđić Zdravko: Kako je ko izlazio iz kuća, kako se zatekao na ulici oko kuća, po baštama, tako su, pozvali su da se narod skupi u Bradini. Jedna grupa kod Mićove kafane iz Gornjeg dela Bradine, a druga grupa kod kafane Pere Mrkajića, to je donji deo Bradine. Iz te grupe skupljenih možda trista, četristo stanovnika, što žena, što djece, što staraca odma su izveli Vasu Vujičića, i braću Slobodana i Velimira Živaka, i njih su na licu mjesta streljali.

Gligorević Boro: Stojimo ispred grobnice, masovne grobnice gdje su bili ovi naši sahranjeni. Tu je bilo oko dvadeset i sedam leševa sahranjeno. Bagerom su iskopali, iskopali raku i bagerom su ih i zakopali. Tako da su sva tjela u...vožnja ona bila, isprevrtani jedni preko drugih. Pa su kasnije kiše bile, bilo je dosta tjela koja je voda odnjela, naše žene su tuda ovaj, to naknadno zagrtale i et tako. Onako kao civile pofatali i ubili ovde kod ove Perine gostione za jednu noć i ovaj, te pretežno pobili. Ko što je jedan đak govorio kaže: ja sam svome učitelju dao jedinicu. Ovoga Kuljana profesora koji mu je predavao, on ga je jednostavno ubio tu.

Đorđić Zdravko: Te mrtve, nisu dali da se sahrane dostojno. No su bagerom iskopali rupu kod crkve, samo razbacali kao trupce i tako zagrnuli, jer su virile i ruke i noge. I žene su išle, majke, supruge da navlače kamenje da ne razvlače životinje kosti.

Kuljanin Jovan-profesor: Kod srpske pravoslavne crkve, sahranjeno je tačno trideset četvoro. Uglavnom tu je bio bager koji je iskopao rupu, zagrnuo to na brzinu, čak su i djelovi tjela virili. Psi su razvlačili. Ja ne mogu...Majke su krišom dolazile da bi bar zemljom zatrpale djelove tjela, noge najčešće da ih psi ne razvlače. Treba napomenuti da je svo ostalo stanovništvo, i žene, i djeca i svi iz svih zaselaka jer Bradina je široko područje proteže se na pet kilometara, iz svih zaselaka svo ostalo stanovništvo, mahom žene i djeca su zatvorene u školu Bradina, pod strogom stražom. Bilo je tu svašta i tučnjave, i silovanja i... (ne može dalje da priča)

Đorđić Zdravko: Kako su koga zarobljavali, hvatali, nalazili kod kuća, tako su prebijali čim su stigli: kundacima, cjevima, drvenim štapovima, palicama. Tako da se od vriske i leleka, da se nije moglo slušat. Vrište djeca, plaču, plaču žene, ne znaju gdje će, ne znaju šta će biti sa njima, da li će preživit tu noć, da li će dočekat drugo jutro (plače). Tovare, trpaju na kamione, odvoze za Čelebiće.

http://www.serbianvoice.eu/modules.php?name=News&file=article&sid=1608

Lažeš, nisu šetale hiljade ljudi jer se pucalo a korito rijeke se ne vidi sa obale dok ne priđeš jer je duboko. Taman će neko sa mosta gledati dole dok pretrčava. TV je bila pod muslimanskom kontrolom i naravno da nije prikazivala te leševe.

Naravno da su bili srpski leševi, to svjedoči bivši logoraš kojem više vjerujem nego tebi forumskom lažovu i manipulatoru. Da imaš stida i obraza ne bi se ni javljao.
Vidi se na nemaš pojma i da izmišljaš, te pokušavaš skrenuti temu sa onoga u čemu sam te uhvatio u laži:
1, Hiljade ljudi nije "šetalo" preko mosta kod RTV Doma, nego je tuda moralo prolaziti prilikom odlaska i vraćanja sa posla/radne obaveze u gradu.
2. Most kod RTV Doma je bio skoro 2,5 km daleko od prvih linija na Hrasno Brdu, tako da se nije morao pretrčavati, za razliku od raskrsnica bližim gradu (na Malti, Socijalnom, Pofalićima, Higijenskom...).
3. Ako je "svjedok", kojem vjeruješ, jer je rekao "odgovorno tvrdim da su to bili srpski leševi", bez ikakvog dokaza (Miljacka je prolazila i kroz teritoriju pod kontrolom VRS), mogao "šetati sa kumom", sigurno to nije bilo tokom nekog žestokog granatiranja.
4. Koju god televizijsku ekipu da ti se spomene, pa i francusku, ti ćeš kazati da su oni mrzitelji Srba...
5. Samo par stotina metara dalje od RTV Doma, je bila komanda UNPROFOR-a, kojim je komandovao Luis Mekenzi, koji sigurno ne bi propustio nešto tako.
I šta ćemo sad?

BTW, na forumu sigurno ima sarajevskih srba (iz grada), koji su zaista bili tokom rata u opsjednutom Sarajevu i koji mogu potvrditi istinitost ovoga što pišem. Ne negiram da je bilo zločina, poput onog nad porodicom Ristović, ali ni približno masovnih kako ti tvrdiš, pogotovo da se, kao njihov rezultat, neko mogao nauseljavati u srpske stanove.

Vidi se na nemaš pojma i da izmišljaš, te pokušavaš skrenuti temu sa onoga u čemu sam te uhvatio u laži:
1, Hiljade ljudi nije "šetalo" preko mosta kod RTV Doma, nego je tuda moralo prolaziti prilikom odlaska i vraćanja sa posla/radne obaveze u gradu.
2. Most kod RTV Doma je bio skoro 2,5 km daleko od prvih linija na Hrasno Brdu, tako da se nije morao pretrčavati, za razliku od raskrsnica bližim gradu (na Malti, Socijalnom, Pofalićima, Higijenskom...).
3. Ako je "svjedok", kojem vjeruješ, jer je rekao "odgovorno tvrdim da su to bili srpski leševi", bez ikakvog dokaza (Miljacka je prolazila i kroz teritoriju pod kontrolom VRS), mogao "šetati sa kumom", sigurno to nije bilo tokom nekog žestokog granatiranja.
4. Koju god televizijsku ekipu da ti se spomene, pa i francusku, ti ćeš kazati da su oni mrzitelji Srba...
5. Samo par stotina metara dalje od RTV Doma, je bila komanda UNPROFOR-a, kojim je komandovao Luis Mekenzi, koji sigurno ne bi propustio nešto tako.
I šta ćemo sad?

BTW, na forumu sigurno ima sarajevskih srba (iz grada), koji su zaista bili tokom rata u opsjednutom Sarajevu i koji mogu potvrditi istinitost ovoga što pišem. Ne negiram da je bilo zločina, poput onog nad porodicom Ristović, ali ni približno masovnih kako ti tvrdiš, pogotovo da se, kao njihov rezultat, neko mogao nauseljavati u srpske stanove.
1. Granate su padale i po srpskim dijelovima grada kao što su Ilidža i Grbavica i nije se ni po jednom dijelu Sarajeva baš slobodno šetalo.
2. Žurilo se zbog granata a ne snajpera u tom dijelu a osim toga na Hrasnom brdu su bili muslimani a ne Srbi.
3. Naravno da vjerujem svjedoku da je bilo leševa, znam za mnoga svjedočenja o Viktor Bubnju a neke logoraše i lično znam.
4. Slagao si da su bile sve svjetske jer tvoj svijet nije ništa izvan zapadne propagande i zapadnog smeća. Ako Kina i Rusija nisu svijet o čemu dalje sa lažovom poput tebe polemisati?
5. Luis Mekenzi je svjedočio o tome kako ste ubijali svoje građane da bi optužili Srbe, kako ste pucali iz kruga bolnice i sl.

Leševi nisu bili cijelo vrijeme rata tu, voda kad nadođe odnese ih. Mekenzi se nije šetao nego vozio u oklopnom vozilu da bi vidio leševe, zabilježena su brojna svjedočenja stranih vojnika od kojih ću neke ovde postaviti, dobro si me podsjetio.

1. Granate su padale i po srpskim dijelovima grada kao što su Ilidža i Grbavica i nije se ni po jednom dijelu Sarajeva baš slobodno šetalo.
2. Žurilo se zbog granata a ne snajpera u tom dijelu a osim toga na Hrasnom brdu su bili muslimani a ne Srbi.
3. Naravno da vjerujem svjedoku da je bilo leševa, znam za mnoga svjedočenja o Viktor Bubnju a neke logoraše i lično znam.
4. Slagao si da su bile sve svjetske jer tvoj svijet nije ništa izvan zapadne propagande i zapadnog smeća. Ako Kina i Rusija nisu svijet o čemu dalje sa lažovom poput tebe polemisati?
5. Luis Mekenzi je svjedočio o tome kako ste ubijali svoje građane da bi optužili Srbe, kako ste pucali iz kruga bolnice i sl.

Leševi nisu bili cijelo vrijeme rata tu, voda kad nadođe odnese ih. Mekenzi se nije šetao nego vozio u oklopnom vozilu da bi vidio leševe, zabilježena su brojna svjedočenja stranih vojnika od kojih ću neke ovde postaviti, dobro si me podsjetio.
1. Sam sebi skačeš u usta. Kako je onda "svjedok" šetao?
Ja nisam ni spominjao hiljade koji su "šetali", nego išli u grad, na posao/radnu obavezu, da kupe/prodaju... Nemaš pojma o životu u Sarajevu tokom opsade, nego prenosiš nečije rekla-kazala...
2. Opet elementarno nepoznavanje... Na Hrasno Brdu su bile linije. Mogu ti i nabrojati duž kojih ulica...
3. Kako je "svjedok" znao da su u koritu Miljacke Srbi? Sam pišeš da kad Miljacka nadođe odnese. Zar nisu ti "leševi" mogli biti nanijeti iz pravca Pala? Zar nisu trebali biti opet odneseni prema teritoriji pod kontrolom VRS? Kakva bi to samo poslastica bila za Srnu i ekipu sa kanala "C"...
4. Ako ti se dokaže da je u Sarajevu bilo i ruskih novinara, hoćeš li onda priznati da si lagao?
5. Nema skretanja sa teme. Je li Mekenzi igdje spomenuo Miljacku punu leševa?

Back