Bosna i Hercegovina, šta je problem?

Meliot

Veoma poznat
Poruka
10.705
Šta je problem u funcionisanju Bosne i Hercegovine? Zašto non stop nastaju neki problemi na relaciji Sarajevo-Banja Luka? Da li je vreme za reformu BiH? Ja koliko sam shvatio problemi nastaju jer Sarajevo želi da što više ovlašćenja sa entiteta prebaci na nivo federacije, kao na poslednjem primeru problema oko imovine Republike Srpske. Zašto je Sarajevu toliko bitno da preuzme što više ovlašćenja kad već ima svoj entitet u kom ima sva potrebna ovlašćenja?

Poslednja izmena:
E jes ti tema,salim se.
BiH se nije mogla reformisati bez rata, jedan narod (bosnjacki) hteo je da dominira sad postoji Federacija i Republika Srpska jedino da se reformise Federacija pa da i hrvati budu svoji na svom pa da se razilazimo ako je moguce u miru.Ne mora Republika Srpska sa Srbijom bolje je da bude samostalna drzava za to ima sve uslove.

Poslednja izmena:
E jes ti tema.BiH se nije mogla reformisati bez rata, jedan narod (bosnjacki) hteo je da dominira sad postoji Federacija i Republika Srpska jedino da se reformise Federacija pa da i hrvati budu svoji na svom pa da se razilazimo ako je moguce u miru.Ne mora Republika Srpska sa Srbijom bolje je da bude samostalna drzava za to ima sve uslove.
Alu šta bi dobila samostalnošću što već sada nema u okviru države Bosne i Hercegovine? Jedino bi dobila mogućnost da ima svoje ambasadore i ambasade, a to i nije neka privilegija. Ona ima po Dejtonskom sporazumu svu potrebnu samostalnost.

Alu šta bi dobila samostalnošću što već sada nema u okviru države Bosne i Hercegovine? Jedino bi dobila mogućnost da ima svoje ambasadore i ambasade, a to i nije neka privilegija. Ona ima po Dejtonskom sporazumu svu potrebnu samostalnost.
Dejtonski sporazum stranci i ostatak BiH ne postuju.
A sad kjluc na temu.
Ima ih 150 istih.

Ozbiljan sam, ne šalim se uopšte. Republika Srpska je bukvalno država u državi, a ako je sport problem reprezentativci RS mogu imati svoju reprezentaciju, odnosno RS može postati član MOK-a i rešen problem.
Ne kapiras.Da je moglo da se dogovori ne bi bilo rata izginulo je i stradalo mnogo na svim stranama da bi se opet pravila zajednicka drzava,Bosnjaci su dobili svoje mi srbi svoje treba dati hrvatima njihovo pa da zivimo u miru.Srbija ako zeli neka im da ''Novi Pazar i Sjenicu'':D a mogli bi i milogorci neki svoj deo pa da zivimo jedni pored drugih ako ne mozemo zajedno.

Ne kapiras.Da je moglo da se dogovori ne bi bilo rata izginulo je i stradalo mnogo na svim stranama da bi se opet pravila zajednicka drzava,Bosnjaci su dobili svoje mi srbi svoje treba dati hrvatima njihovo pa da zivimo u miru.Srbija ako zeli neka im da ''Novi Pazar i Sjenicu'':D a mogli bi i milogorci neki svoj deo pa da zivimo jedni pored drugih ako ne mozemo zajedno.
Nema ništa od toga, prekrajanje granica se ne može dogoditi bez rata. A to nikom ne odgovara.

Moje je poreklo odande. Moji su iz Bosne posle Drugog svetskig rata prešli ovde u Srbiji.
I to je to. Brini se o Srbiji, sine.
Interesantno je da se najviše petljaju, logično najviše i znaju o situaciji u BiH oni koji nikakve dodirne tačke sa BiH nemaju. Dejton su svi potpisali, niko pod prisilom, svi treba da ga poštuju. Imate vi i svojih problema, odbijte od naših ;)

I to je to. Brini se o Srbiji, sine.
Interesantno je da se najviše petljaju, logično najviše i znaju o situaciji u BiH oni koji nikakve dodirne tačke sa BiH nemaju. Dejton su svi potpisali, niko pod prisilom, svi treba da ga poštuju. Imate vi i svojih problema, odbijte od naših ;)
Pa vidim kako se poštuje, samo neki problemi. Nisam ti ja sin uzgred rečeno.

Uhvatite se za uši pa igrajte ako vam je toliko dosadno.
Nama nije dosadno, naprotiv. Obavimo svoje poslove i dođemo se zaebavati na forumu, ja lično sam radila danas 12 sati, finu cifru zaradila i ne pada mi na um da se bavim političkim uređenjem države sa kojom nemam veze. Ebe se meni za probleme drugih, NAROČITO ako nisam upućena nepristrasno u stanje te države koju bih ogovarala na netu.

Problem BiH je bio onaj dan kad su izasli iz Jugoslavije a lafo su hteli da glume jugoslovene.
Naguzili ih Hrvati jer su znali da ako BiH ostane, ostace i Makedonija sa Srbijom i CG; sto bi i dalje bila previse ozbiljna drzava za odcepljenu kiflu koja bi se kasnije ili raspala ili postala kolonija SRJ.
Ovako imamo situaciju jadnih bednih kmetova i kolonija; i politiku; rugala se serpla loncu sa wannabe germanima, turcima i rusima.

Problem BiH je bio onaj dan kad su izasli iz Jugoslavije a lafo su hteli da glume jugoslovene.
Naguzili ih Hrvati jer su znali da ako BiH ostane, ostace i Makedonija sa Srbijom i CG; sto bi i dalje bila previse ozbiljna drzava za odcepljenu kiflu koja bi se kasnije ili raspala ili postala kolonija SRJ.
Ovako imamo situaciju jadnih bednih kmetova i kolonija; i politiku; rugala se serpla loncu sa wannabe germanima, turcima i rusima.
Ja sam govorio o sadašnjem vremenu, prošlost je takva akva jeste i ne može se promeniti.

Back