Bosanski, crnogorski i hrvatski ne postoje! Svi su oni varijacija srpskog

A otkud ii znaš šta Magistar Čolović zamišlja?

Pa vidim šta piše...

- - - - - - - - - -

Dobro, jel Srbija bila deo tog carstva? Jel od Srbije stvorio multietničko carstvo, ili je krenuo iz Elbasana?

Pa je, ali to nije bila Srbija, to je bilo multietničko carstvo pod vodstvom etničkog Bugara...

Jel Tito vladao Srbima (a i ponekim Hrvatom) kada je vodio Jugoslaviju?

Da, i? Je li Srbija onda postala Hrvatska ako vas je vodio Hrvat, koji je krenuo iz Hrvatske, iz Zagorja točnije?

Jeste li postali Zagorci? :hahaha:

Vodio je multietničko carstvo i bio je 3/4 etnički Bugar, najmanje...

Baš kao što je ruska carica Katarina Velika bila čista Nemica ili kao što je Rjurik bio Varjag, pa bi to značilo šta tačno u tvom kontekstu?

A pitanje je kako mu se zvala država, to je za raspravu, zvala se Dušanovo carstvo a ne Srbija...
Mislim da nas samo par poruka deli od logičnog zaključka da se Dušanova država zvala "Hrvatska-predziđe Kršćanstva" ili "Bosna ponosna od sna prkosna" ili "Montenegro"? :think:

Ne postoje u srednjem vijeku države nalik na današnje, nacionalna država je suvremeni izum, u ono doba nisu postojale takve države, nije postojala država Srbija onako kako ju ti zamišljaš i vidiš danas...
Zaista? Nisam znao, evo sve do ovog trenutka.
Definitivno srednjevekovna Francuska, Engleska, Španija, Rusija, Švedska, Ugarska nemaju nikakve veze sa današnjom Francuskom, Engleskom, Španijom, Rusijom, Švedskom, Mađarskom.

Jedino je Hrvatska Kraljevina nešto što je i u stoljeću sedmom bila taman isto ono što je i u stoljeću dvadeset prvom.
Država Hrvatskog naroda.
Bog i Hrvati..

Šta smo, ko smo, kojim se jezikom služimo i kakav nosimo identitet, mnogo su kompleksne stvari na koje to što si naveo može uticati (a može biti i posve nebitno).

I tebi bih savetovao da se vratiš u klupe, jer vidim da ni matametiku nisi savladao, kamo li nešto kompleksnije kao što je pitanje etnografije.

Pazi molim te, neprikriveni rasisti došli pametovati drugom narodu u pokušaju razbijanja nekakvih mitova?

:dontunderstand:

Ovo, života mi, iz stranice u stranicu sve luđe i luđe.

Čif zapravo ide logikom logikom otvaraca teme "nesumnjivo Hrvati", (iako neusporedivo umjerenije i vjerojatno u šali) gledanja u krvna zrnca i shodno tome zakljucivanjem kako pravi Srbi ustvari ne postoje posto je njihova elita sacinjena od Bugara, Rvata, Turaka, Vlaha, Grka i Mađara, sve je to vestacki projekat Francuza i Engleza ne bi li napakostili aspiracijama Franje Josipa i Bizmarka na Balkanu.

Pa vidim šta piše...

Ne vidiš. Možda čitaš, ali ne vidiš.

Jesi li aktivan na još nekom forumu, ako nije tajna?

Čif zapravo ide logikom logikom otvaraca teme "nesumnjivo Hrvati", (iako neusporedivo umjerenije i vjerojatno u šali) gledanja u krvna zrnca i shodno tome zakljucivanjem kako pravi Srbi ustvari ne postoje posto je njihova elita sacinjena od Bugara, Rvata, Turaka, Vlaha, Grka i Mađara, sve je to vestacki projekat Francuza i Engleza ne bi li napakostili aspiracijama Franje Josipa i Bizmarka na Balkanu.

I šta postiže time?

Dokazuje potrebu postojanja te teme? :lol: Pošto je upravo to učinio.

P. S. A i iskreno, sumnjam da je to poenta. Barem bi insinuirao negde to tako; je l' vidiš šta on piše. Pa on misli da ako ti je mati Mađarica ti sad 1/2 Mađar i eto, ne možeš bit Hrvat.

Poslednja izmena:
Da, jezik je zapravo postao problem, iz istog razloga iz kojeg je i povijest, jer je sam naziv 'srpski jezik' postao politički instrument koji služi Srbima za svojatanje svega i svačega, i onoga što je njihovo i onoga što nije njihovo, i onoga za što se točno ne zna čije je...

I zato se nitko ne opire nazivu 'engleski jezik', ali se svi grčevito bore protiv naziva 'srpski jezik', to ti je sva filozofija oko naziva jezika, koji su srodni i isprepleteni, a i politički približavani iz raznih razloga...

Baš kao i Hrvatima. Hrvati od sredine 19. veka svojataju Bosnu i Hercegovinu po potpuno istom principu i načinu kao i mi., uključujući i putem jezika.
A za to ne možeš da se vadiš da je bilo izazvano zato što su Srbi to radili, jer je rađeno u potpuno isto vreme, iz različitih pravaca.

Jezik ste koristili na potpuno isti način kao i mi, za stvaranje nacije.

Baš kao što je ruska carica Katarina Velika bila čista Nemica ili kao što je Rjurik bio Varjag, pa bi to značilo šta tačno u tvom kontekstu?

Mislim da nas samo par poruka deli od logičnog zaključka da se Dušanova država zvala "Hrvatska-predziđe Kršćanstva" ili "Bosna ponosna od sna prkosna" ili "Montenegro"? :think:

Definitivno srednjevekovna Francuska, Engleska, Španija, Rusija, Švedska, Ugarska nemaju nikakve veze sa današnjom Francuskom, Engleskom, Španijom, Rusijom, Švedskom, Mađarskom.

Jedino je Hrvatska Kraljevina nešto što je i u stoljeću sedmom bila taman isto ono što je i u stoljeću dvadeset prvom.
Država Hrvatskog naroda.
Bog i Hrvati..

Ево дошао и колега да се чуди чуду! :hahaha::D:lol:

Da, i? Je li Srbija onda postala Hrvatska ako vas je vodio Hrvat, koji je krenuo iz Hrvatske, iz Zagorja točnije?

Jeste li postali Zagorci? :hahaha:

A Zagorci su postali Srbi za vreme "strahovlade" Kralja Aleksandra? Ili su postali Jugosloveni za vreme Tita? Ili Srbi?

Kralj Srbije Dušan je stvorio carstvo Srba, Grka i Arbanasa.

Da li su Grci i Arbanasi postali Srbi tim činom? Očigledno nisu, jer se spominju u nazivu carstva.

Da li je carstvo srpsko, i da li je Dušan srpski car, pa makar i bugarske krvi?

Očigledno jeste.

Baš kao i Hrvatima. Hrvati od sredine 19. veka svojataju Bosnu i Hercegovinu po potpuno istom principu i načinu kao i mi., uključujući i putem jezika.
A za to ne možeš da se vadiš da je bilo izazvano zato što su Srbi to radili, jer je rađeno u potpuno isto vreme, iz različitih pravaca.

Jezik ste koristili na potpuno isti način kao i mi, za stvaranje nacije.

Nije baš isto, nešto su drugačije bile ideologije nacionalnih kreatora. Kod Hrvata kamen temeljac konstituiše hrvatsko državno pravo. To znači da su na imaginarnoj teritoriji svi građani pripadnici te nacije, bez obzira na maternji jezik, veroispovest, i neke dr. etničke razlike.

Према Цитаделином односу ка истом рекао бих да је босанско.

Питам се само шта овај саркофаг тражи у српској цркви?Најбоље да га пребацимо бугарима...
Sarkofag-u-crkvi-Svetog-Marka-u-Beogradu-u-kome-leze-mosti-cara-Stefana-Dusana-Silnog-670x502.jpg

Poslednja izmena:
Srbija je multietničko carstvo, al' je zato Ugarska...Ugarska. A ne, pardon, Hrvatsko-ugarsko kraljevstvo. :lol:

Većina ondašnjih država su bile multietnička carstva, s vladajućim dinastijama koje su bile međusobno u srodstvu, Prvi svjetski rat je bio zapravo obiteljski sukob rođaka... :per:

- - - - - - - - - -

Питам се само шта овај саркофаг тражи у српској цркви?Најбоље да га пребацимо бугарима...
Sarkofag-u-crkvi-Svetog-Marka-u-Beogradu-u-kome-leze-mosti-cara-Stefana-Dusana-Silnog-670x502.jpg

Pa možete mirne duše, ili Grcima...

Ilona Sanzel Ponjavićova sa Instituta za istočne jezike i civilizacije u Parizu, učesnik 16. Međunarodnog kongresa slavista, koja je studirala je srpski jezik na Sorboni, a trenutno predaje češki na Institutu za istočne jezike i civilizacije

Van vesti u kojima se njeno ime pojavljuje, može li neko da nađe pomenutu gospođu Sanzel Ponjavićovu na Google? :think:

Nije baš isto, nešto su drugačije bile ideologije nacionalnih kreatora. Kod Hrvata kamen temeljac konstituiše hrvatsko državno pravo. To znači da su na imaginarnoj teritoriji svi građani pripadnici te nacije, bez obzira na maternji jezik, veroispovest, i neke dr. etničke razlike.

Da, to je koncept "političkog" naroda, koji su prepisali i preuzeli od Mađara, koji im, na konto toga, nisu dozvoljavali da govore hrvatski čak ni u hrvatskom saboru.

Ali, nisi u pravu. Njihovo opravdanje za težnju za proširenjem "hrvatskog državnog prava" na Bosnu i Hercegovinu, a i Dalmaciju, nastala u 19. veku (tada su u "državnom pravu" de fakto bile samo Hrvatska i Slavonija)
se temelji na potpuno istim principima na kojima se temelji i srpska želja za posedovanjem Bosne...na činjenici da tamo živi narod koji govori "hrvatskim" jezikom, i da postoje poveznice sa srednjevekovnom istorijom i pravima iz tog perioda.

Većina ondašnjih država su bile multietnička carstva, s vladajućim dinastijama koje su bile međusobno u srodstvu, Prvi svjetski rat je bio zapravo obiteljski sukob rođaka... :per:

- - - - - - - - - -

Pa možete mirne duše, ili Grcima...

Ми бар имамо шта да пребацимо? :mrgreen:
Него шта ћемо са вашом у каналу историјом?
Коме њу да пребацимо?Знам:БОШЊАЦИМА! :lol::D

Država Hrvatskog naroda.
Bog i Hrvati..

Pa naravno da nije, nijedna današnja nacionalna država nije isto što i države u srednjem vijeku...

- - - - - - - - - -

Ми бар имамо шта да пребацимо? :mrgreen:
Него шта ћемо са вашом у каналу историјом?
Коме њу да пребацимо?Знам:БОШЊАЦИМА! :lol::D

Vratite nam našeg cara, pokopat ćemo ga u Kumrovec... :per:

- - - - - - - - - -

Каква логика,јел Османско царство турско?

Naravno da nije, to je bilo multietničko carstvo s multietničkim vladarima, Srbija može isto tako biti nasljednica Osmanskog carstva ko i Turska, današnja Turska je nasljednik Osmanskog carstva samo u političkim snovima njihovog novog sultana...

Ne vidiš. Možda čitaš, ali ne vidiš.

Jesi li aktivan na još nekom forumu, ako nije tajna?

I šta postiže time?

Dokazuje potrebu postojanja te teme? :lol: Pošto je upravo to učinio.

P. S. A i iskreno, sumnjam da je to poenta. Barem bi insinuirao negde to tako; je l' vidiš šta on piše. Pa on misli da ako ti je mati Mađarica ti sad 1/2 Mađar i eto, ne možeš bit Hrvat.

Ja mislim da se nista ne postize time i da nema poante.

Poanta je ubiti vrijeme, i podhebavati se. Politika je Politika, Istorija je Istorija(mada je i ona cesto Politika), svaki paralelni kosmos ovde ima svoje zakone termodinamike.

12120609_4812.jpg

Pa naravno da nije, nijedna današnja nacionalna država nije isto što i države u srednjem vijeku...

Stating-The-Obvious.jpg

To znači da ne možeš reći 'mi Rusi' i misliti na Katarinu Veliku, jer ona nije bila Rus, eto, ni manje ni više...

Možeš reći recimo 'naša njemačka kraljica Katarina Velika'... :mrgreen:

Ja ne znam kako je vama tako teško razbiti misaoni obrazac po kojem je etnička Njemica postala Rus, jbt, pa to da maloj djeci pričam shvatili bi prije vas...

Rusima je vladala Njemica, eto, i šta, ništa, samo da se zna...

Vratite nam našeg cara, pokopat ćemo ga u Kumrovec... :per:

- - - - - - - - - -

.

Не дају српски комунисти Бог да их казни да Бог да!
Чекам дан када ће вам се Тоти вратити,тек онда ћу бити сигуран да смо се спасили и покајали!

Ljudi vas troje modova pokušavate da objasnite rvatskom provokatoru očigledne stvari..Banujte budalu i tako podignite kvalitet foruma.

Hvala bogu pa si ti tu koji će podići kvalitetu na jednu novu razinu... :klap:

- - - - - - - - - -

Не дају српски комунисти Бог да их казни да Бог да!
Чекам дан када ће вам се Тоти вратити,тек онда ћу бити сигуран да смо се спасили и покајали!

A meni se čini niti da ga naši ne bi uzeli, jbg, mi smo nekako osjetljivi na te multietničke vladare... :mrgreen:

Back