Boris,Doris i Aleks

Slabo za ovaj put....tacnije, ono sto trazis to i dobijes...
i onda steknes utisak da je to opsta slika...
Dakle, ako imas neki svoj put kojim se kreces i stvaras....Aleks je sasvim pristojan izbor, jer moze da ode , a moze i da ostane...but, kada dodjes do nekog vrhunca stvaranja i postavis sebi pitanje, gde sada nametne se odgovor da ti treba neko koga mozes da volis i sa njim da stvaras nesto drugo, tada je izbor na onome ko te smiruje i kome mozes da verujes. Naravno, ovo je idealisticki, jer ne uzima u obzir mogucnost da subjekt nije ni za koga dobar i da subjekt nema izbore, vec samo ono sto mu se nadje na putu...
A ti si vanredno dosadan sa jednom te istom pricom

Zamišljam scenu pred matičarem
Matičar vas pita rogobatnom pravnom terminologijom
Da li slobodnom voljom stupate u brak?
Oni kažu da jedan po jedan jer inače ne bi bili na licu mesta
a u sebi se misle
ajd da završimo ove formalnosti pa da se vratimo starom dobrom proverenom ritmu

Slabo za ovaj put....tacnije, ono sto trazis to i dobijes...
i onda steknes utisak da je to opsta slika...
Dakle, ako imas neki svoj put kojim se kreces i stvaras....Aleks je sasvim pristojan izbor, jer moze da ode , a moze i da ostane...but, kada dodjes do nekog vrhunca stvaranja i postavis sebi pitanje, gde sada nametne se odgovor da ti treba neko koga mozes da volis i sa njim da stvaras nesto drugo, tada je izbor na onome ko te smiruje i kome mozes da verujes. Naravno, ovo je idealisticki, jer ne uzima u obzir mogucnost da subjekt nije ni za koga dobar i da subjekt nema izbore, vec samo ono sto mu se nadje na putu...
to i jeste opšta slika. jer svi dobiju ono što traže. zar nije tako?

a izbor da sa nekim mirnim provedem ceo život počne da mi stvara neki čudan svrab svuda po koži.

ja uviđam kalupe za oblike ponašanja
a ti za tuđe misli i temperament.

Pa ako je Borisa Doris smirivala i to sve, sto je provlacio kroz blato sa Aleks?
Mislim ovo je tru stori, samo sto je dosadna klasika.
možda je imao sa aleks neku specifičnu mentalnu sinhronizaciju.
ledi di je uletela čarlsu u vezu sa kamilom, nije bilo obrnuto.
tako da je aleks možda u ovom slučaju osovina opstanka veze između boris i doris
ako ne bi bili trio
možda ih ne bi bilo uopšte....

možda je imao sa aleks neku specifičnu mentalnu sinhronizaciju.
ledi di je uletela čarlsu u vezu sa kamilom, nije bilo obrnuto.
tako da je aleks možda u ovom slučaju osovina opstanka veze između boris i doris
ako ne bi bili trio
možda ih ne bi bilo uopšte....
Dijana uletela ko da je htela,sve bilo namesteno,pritisci.Btw ona je zena sa ozbiljnim mudima jer je uspela da se izbori za sebe,jb.g po cenu zivota.
Kamila mi odvratno proracunato stvorenje,al Carls je svakako degenerik.

to i jeste opšta slika. jer svi dobiju ono što traže. zar nije tako?

a izbor da sa nekim mirnim provedem ceo život počne da mi stvara neki čudan svrab svuda po koži.

ja uviđam kalupe za oblike ponašanja
a ti za tuđe misli i temperament.
Bas o tome pricam. O dvolicnosti zena koja mi stvara svrab po kozi, vriste kako hoce slobodu, a svom muskarcu zatezu okovratnik dok ga ne uguse i dok se ne otkine. I dobiju slobodu o kojoj vriste, ali je opet muskarac taj koji je neveran.
Svaku vezu pocinju pretpostavkom neverstva muskarca i odrzavaju rezervne veze, a kao vernost im je urodjena.
Da ne pricamo da vecina udatih zena u proseku ima dva puta vise ljubavnih veza nego prosecan ozenjeni muskarac.
Pa dokle.....dokle lazi...dokle dvolicnosti ako trazis miran kutak?

Back