Loki
Iskusan
- Poruka
- 6.252
Da stavim unapred da sam resio vec da idem kod psihijatra a i samostalno pokusavam da se dovedem u red.Da se izselim iz toksicne sredine,malo osamim i otarasim ljudi koji mi daju osecaj da sam teret da,na taje nacin da prepoznam svoju vrednost kroz neki progres...Poceo sam i da oprasttam sam sebi greske koje sam dopustio sebi zbog tog nekog osecaja da jesam teret svima...Napredak se vec plako i vidi...ali...ima onog ali...sto me kad kad povuce i dovodi me da pomislim da ipak mozda necu naci stvarno vredmost u sebi je mozda jesu u pravu...mozda nemam nikakve vredosti u sebi koju mogu da nadjem.
To nisu direktno suicidne misli,ali jesu autodestruktivne u smislu da mie ne sabotiraju direktno ali daju osecaj da ne nalazim zadovoljstvo u tom progresu jer dobijem osecaj da je to samo slucajnost ono u fazonu "i corava kokaoska ubode po neko zrno"(to je fraza koja me ceo zivot progoni jer sam je se naslusao kao osnovac toliko puta da mi je ostala negde u glavi kao zla mantra)
Jasno mi je da je to rezultat onog depresivnog aspekta anksiozne depresije i da mi treba antidepresiva...ali i nacina da menjam svoje razmisljanje i vidjenje samog sebe.To je borba koju niko sem mene samog ne moze da izbori
Ovom temom zelim da postavim pita je da li je moguce dobiti tu bitku.
Da li ju je iko dobio?
Da li se ona vecito bije ili ima nekog trenutka kada dolazi pobeda?
To nisu direktno suicidne misli,ali jesu autodestruktivne u smislu da mie ne sabotiraju direktno ali daju osecaj da ne nalazim zadovoljstvo u tom progresu jer dobijem osecaj da je to samo slucajnost ono u fazonu "i corava kokaoska ubode po neko zrno"(to je fraza koja me ceo zivot progoni jer sam je se naslusao kao osnovac toliko puta da mi je ostala negde u glavi kao zla mantra)
Jasno mi je da je to rezultat onog depresivnog aspekta anksiozne depresije i da mi treba antidepresiva...ali i nacina da menjam svoje razmisljanje i vidjenje samog sebe.To je borba koju niko sem mene samog ne moze da izbori
Ovom temom zelim da postavim pita je da li je moguce dobiti tu bitku.
Da li ju je iko dobio?
Da li se ona vecito bije ili ima nekog trenutka kada dolazi pobeda?