Borba protiv ISISA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
lol, ja ne mrzim dzihadiste

boriti se za svoja uverenja je ispravna stvar. boriti se za branis svoju veru je ispravna stvar. boriti se da zastitis nevine, civile, decu, zene, starce, je ispravna stvar. cak i oruzjem ako treba.

ipak, to nije ono sto se desava u Siriji i Iraku.

Ma kakve zene snajperisti? One bas znaju da snajperisu. Dobiju pusku pa pucaju i ako neki metak pogodi. Ipak ni jedan vernik nije blesav da rizikuje i izgubi blagodeti dzeneta zbog sejtanki koje se bore za sta???? Jel neko zna za sta se bore te devojke iz Kurdistana? Dzihadisti imaju cilj za razliku od njih.

Dobro sad, nije toliko bitno da li umeju da snajperišu i za šta se bore . Samo ti idi tamo i pazi da te neka od njih ne ucmeka a za ostalo ćemo lako :mrgreen::mrgreen:

Grad Idlib mogao bi svakog trena biti otrgnut od Asada.

Udruzene Al Kaidine i IS snage stezu obruc u kojem je sve manje Asadovaca. Rezim u panici intezivirao vazdusne napade, no ipak mapa sa terena je jako losa.

B0-wzQTCIAA8e2K.png

kao i vesti http://www.bbc.com/news/world-middle-east-29796134

60 civila poginulo u rezimskom bombardovanju izbeglickog kampa http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2014/10/syria-barrel-bombs-idlib-2014102916136576544.html

Mogu da zamislim sudbinu zarobljenih Asadovaca ako grad padne.

jel ovo tacno, 10 miliona raseljenih?

dok su se borili FSA i SAA pricalo se oko 2 miliona izbeglica...doduse tada je bilo uslovno receno klasicnog rata ali ne i zlocina kakve vidjamo u poslednjih godinu dana.... otkad je ISIS poceo da kolje 10 miliona raseljenih...psiholoski efekat je svakako postignut.

jel ovo tacno, 10 miliona raseljenih?

dok su se borili FSA i SAA pricalo se oko 2 miliona izbeglica...doduse tada je bilo uslovno receno klasicnog rata ali ne i zlocina kakve vidjamo u poslednjih godinu dana.... otkad je ISIS poceo da kolje 10 miliona raseljenih...psiholoski efekat je svakako postignut.

Pravo pitanje je, zasto dobri Asad BOMBARDUJE svoje gradjane i ubija ih?

Pravo pitanje je, zasto dobri Asad BOMBARDUJE svoje gradjane i ubija ih?

kolateralna steta?

pazi ovako

na snimku se vide ljudi u uniformama i sa oruzjem, u prvom planu...

po trcanju i panici zakljucujem da se napad ocigledno upravo desio tj u vrlo malom razmaku pre pocetka snimka jer upravo odnose tela i to u zurbi, nisu vec mrtvi da ih polako pakuju...u tekstu se navodi da nije bilo naoruzanih ljudi u blizini...ako se napad upravo desio i ovi su tu, to mi vec samo po sebi budi sumnju...

moguce je da je SAA bacila bombu na izbeglice, ipak pozeljno je imati vise podataka, naucili smo da moramo dobro da pazimo na verodostojnost i spinovanje podataka koji dolaze preko zapadnih medija ali i aldzazire...

najbolje je ipak gledati samo snimke i sam proceniti stetu, a ne rekla kazala novinara koji prenose i pisu svasta

kolateralna steta?

pazi ovako

na snimku se vide ljudi u uniformama i sa oruzjem, u prvom planu...

po trcanju i panici zakljucujem da se napad ocigledno upravo desio tj u vrlo malom razmaku pre pocetka snimka jer upravo odnose tela i to u zurbi, nisu vec mrtvi da ih polako pakuju...u tekstu se navodi da nije bilo naoruzanih ljudi u blizini...ako se napad upravo desio i ovi su tu, to mi vec samo po sebi budi sumnju...

moguce je da je SAA bacila bombu na izbeglice, ipak pozeljno je imati vise podataka, naucili smo da moramo dobro da pazimo na verodostojnost i spinovanje podataka koji dolaze preko zapadnih medija ali i aldzazire...

najbolje je ipak gledati samo snimke i sam proceniti stetu, a ne rekla kazala novinara koji prenose i pisu svasta

Kolateralna steta kada ''demokratski'' izabrani predsednik bombarduje gradjane svoje zemlje? U kojem je to svetu normalno pa da i meni bude prihvatljivo..
Barem ti bi trebao da znas vise o tome, kao izbeglo lice iz Krajine.

Kolateralna steta kada ''demokratski'' izabrani predsednik bombarduje gradjane svoje zemlje? U kojem je to svetu normalno pa da i meni bude prihvatljivo..
Barem ti bi trebao da znas vise o tome, kao izbeglo lice iz Krajine.

to naravno nije tacno, a nisam ni izbeglica, niti sam iz Krajine, a nisam siguran cak i da jesam izbeglica, kakve veze ima to poredjenje

i jos jednom da napomenem...ljudi/uniforme/naoruzanje na licu mesta...na snimku sa linka. u prvom planu.,..nemoguce da se previdi

Одавно је јасно да ће исил бити поражен тек кад се једна права бројна војска укључи у противтерористичку операцију, то сигурно неће бити турска јер турска је главни савезник исила, опрема муниција и добровољци долазе највише из турске или преко турске, значи да је турска скинула маску. Која земља има потенцијал и мотивацију да уништи исил? Сирија не јер тамо је грађански рат и њена војска нема довољно људства. Одговор је источно од турске, Иран ће морати да интервенише јер он је главни циљ, после пада Сирије Иран је следећи, исил ће бити пешадија а ваздушну подршку добиће од турске тј нато база у турској. Очекујте жесток рат Ирана и турске а могуће да се укључе и кса и оне мини државе на полуострву против ирана. То може активирати и Кину јер Иран је главни снабдевач нафтом Кине, а имају и споразум о војно техничкој сарадњи. Ако се и Кина укључи на страни Ирана биће то реприза Џингис кановог похода на запад, ниједна армија не може ратовати и победити Кину конвенционалним оружјем, чак ни америчка а о смешним арапима тек не вреди причати.

Одавно је јасно да ће исил бити поражен тек кад се једна права бројна војска укључи у противтерористичку операцију, то сигурно неће бити турска јер турска је главни савезник исила, опрема муниција и добровољци долазе највише из турске или преко турске, значи да је турска скинула маску. Која земља има потенцијал и мотивацију да уништи исил? Сирија не јер тамо је грађански рат и њена војска нема довољно људства. Одговор је источно од турске, Иран ће морати да интервенише јер он је главни циљ, после пада Сирије Иран је следећи, исил ће бити пешадија а ваздушну подршку добиће од турске тј нато база у турској. Очекујте жесток рат Ирана и турске а могуће да се укључе и кса и оне мини државе на полуострву против ирана. То може активирати и Кину јер Иран је главни снабдевач нафтом Кине, а имају и споразум о војно техничкој сарадњи. Ако се и Кина укључи на страни Ирана биће то реприза Џингис кановог похода на запад, ниједна армија не може ратовати и победити Кину конвенционалним оружјем, чак ни америчка а о смешним арапима тек не вреди причати.

ne verujem. Samo Amerika u direktnom napadu i upotrebom naoruzanja za masovno unistenje moze de fakto da dobije Iran u ratu.

svi ostali u okruzenju sa svim svojim kombinovanim efektivama i zajedinickim napadom ne mogu nista. mogu samo da ostave kosti na Iranskoj granici.

ali Kina i Rusija nikada nece dozvoliti tako nesto.

ja uvek kazem, takav napad takvih razmera na Izrael ili Iran je momentalni svetski rat

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back