- Poruka
- 41.996
Turska sposobnost ratovanja? Pa njih je Karadjordje razvalio kuburom. Kuburom baaa![]()
Nije kuburom, vec genijalnom strategijom i taktikom.
Malo ljudi znaju o srpskoj uspesnosti u bitkama u Prvom srpskom ustanku.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Turska sposobnost ratovanja? Pa njih je Karadjordje razvalio kuburom. Kuburom baaa![]()
Nije kuburom, vec genijalnom strategijom i taktikom.
Malo ljudi znaju o srpskoj uspesnosti u bitkama u Prvom srpskom ustanku.
Meni se čini pametnim da im Asad u konačnici to i omogući! Dobio bi idealnu tampon zonu pema Turskoj i tamo turska žgadija više ne bi bila njegov prioritetni problem. Ma njemu bi zapravo odgovaralo da svuda uz sirijsko-tursku granicu ima bar po desetak km teritorija oblasti u kojoj bi kurdima omogućio barem nekakvu jasnu autonomiju ili možda i više od toga.Можда Курди хоће да се споје са оним курдским квартом у северном Алепу.
Boro Svaka ti je ko Njegoševa!!!!!
Сиријска армија опкољава град Ел-Баб - Сиријска армија је ноћас додатно проширила зону под својом контролом између Алепа и границе са Турском.
Како преноси телевизија Ал-Мајадин, Сиријска армија управо завршава опкољавање града Ел-Баб који је велико и важно упориште Исламске државе.
Наступа из три правца и сви су изгледи да ће Ел-Баб у наредних 10-15 сати бити потпуно окружен.
Међутим, ово није све. Јединице сиријске армије успешно потискују одреде ИД и протурске групације Џебхат аш-Шамија. Упркос томе што су се удружиле и координирају своја дејства.
Борбе се већ воде на само 13 километара од границе са Турском. Ово је утолико већи успех што је Асадова армија у провинцији Латакија већ стигла на 8 километара од сиријско-турске границе.
Североисточно од Алепа, истурени одреди сиријске армије већ нападају утврђене положаје Исламске државе код Ет-Тејба и Џуб-Сафе чији пад ће им отворити пут према граду Манбиџу.
Сиријска држава агенција САНА тврди да су терористи у овим окршаима већ имали „десетине убијених, међу којима је и неколико њихових командира“.
Сиријска армија се примиче и насељу Дејр-Џамал које се налази уз међународну саобраћајницу која повезује Алеп са градом Азазом на граници са Турском.
У наредна 2-3 дана вероватно ће почети напад и на град Тел-Рафат који тренутно држи Џебхат аш-Шамија. Тачније, почеће чим сиријска армија избаци терористе из његовог приградског насеља Кфејн.
Са падом Тел-Рафата и Манбиџа – сви кључни градови на прилазима Алепу – највећем граду у земљи – нашли би се у рукама Сиријске армије.
То би значило да су се све терористичке групације које држе источне делове Алепа – а више их је од 20 – коначно потпуно одсечене од својих позадинских база и канала снабдевања.
Западни део Алепа, у којем је до рата живело пет милиона људи, налази се под заштитом сиријске армије.
Све се ово догађа у тренуцима када је Мухабарат (сиријска државна безбедност) објавила да је Турска Џебхат ан-Нусра која држи Азаз доставила извесну количину бојних отрова.
Sta ti je tu cudno pa i ovde je odlika polupismenih domacica da krive SAD,NWO,Rotsilda,Sorosa i FED za sve ovog sveta,po tome se i prepoznaju u virtuelnom svetu .Hvala .
Ja na temi pisem ono sto mislim i po nekom mom osecanju pravde . Pojedinih forumasa mi se prosto zao - potpuno su skliznuli u neko ludilo i spustili se do podrzavanja najglupljih i najekstremnijih pristalica , sad ga vec slobodno mogu nazvati pseudoislamskog terorizma. Zasto pseudoislamskog ? Pa zato sto i najneobrazovanija baba muslimanka cesto zna vise od njih , zato sto je taj njihov islamizam i lazan i nemoralan .
Pre par meseci sam - sticajem prilika , cesto razgovarao sa jednom muslimankom iz Bara . Zena od svojih skoro 80 godina .. Ne znam - mozda vise od osnovne skole i od nema formalnog obrazovanja . Zaprepastio sam se koliko je to razumno i cestito stvorenje - cesto sam slusao sta prica i kako komentarise ove ruzne dogadjaje po svetu ne verujuci da neko njenog nivoa formalnohg obrazovanja ima tako dubok rezon poimanja dogadjaja i takav cestit i ispravan moralni stav . Tokom neke uobicajene i konvencionalne price o vremenu , porodici , poslovima mojim i njene porodice rece : ,, E, moj sinko , sve ove ratove , nesrece , zavade medju narodima i ljudima i sukobe izaziva pre svih amerika i njena teznja da kontolisu i vladaju svetom . Razrusise i nasu drzavu i one tamo drzave po Istoku , unistise uredjene i mirne drzave u kojima zive muslimani , trag im se zametnuo . Iza svih sukoba i ljudskih nesreca uvek se nadju njihovi prsti i nekakav njihov interes i njihova zelja da preko tudjih grbaca zarade jos vise .,, ... I da ne duzim , polupismena domacica je dublje sagledavala ovo o cemu mi pisemo od nekih ovde - koji toboze poseduju neka znanja i neke bitne informacije , znaju da se priljuce na komp - pa nas onda dave islamistickom propagandom , lazljivom i nemoralnom ...
Sto rece major Kursula:
"Pa jes, kad bi Svaba sedeo skrstenih ruku i cekao da ga bijemo"
Ova vest toliko obiluje lupetanjima, da nije ni vredna komentara......
MOLIM VAS, ne koristite domace medije kao izvor.
Em sto ne znaju, em kasne........... em nemaju pojma, prosto receno. Oni u pretragu ukucaju "Sirija" da bi im Google locirao gde se ta zemlja nalazi
Imate dovoljno izvora na engleskom. A ako je i jezik problem, Translate pomaze....
Po komandi Putina zapocela vanredna provera bojeve gotovosti Juznog vojnog okruga Ruske vojske. Sve jedinice tog vojnog okruga nalaze se u stanju pune bojeve gotovost !
В Министерстве обороны России закончилось совещание, на котором объявлено о начале внезапной проверки боеготовности Южного военного округа. Его войска, отдельные соединения ВДВ и военно-транспортной авиации этим утром, в соответствии с решением Верховного главнокомандующего, подняты по тревоге.
«В соответствии с решением Верховного Главнокомандующего в понедельник с пяти часов утра войска Южного военного округа, отдельные соединения Воздушно-десантных войск и военно-транспортной авиации приводятся в боевую готовность «Полная». С этого времени мы приступили к внезапной проверке боевой готовности войск на Юго-западном стратегическом направлении», - заявил МО РФ Шойгу - «Необходимо отработать весь спектр задач, решаемых органами управления и войсками, в том числе по борьбе с террористическими угрозами, ликвидации последствий природных и техногенных катастроф. Оценить маневренные возможности соединений в ходе совершения маршей при создании группировок войск».
Как добавил Шойгу, также необходимо проверить вопросы готовности авиации и сил ПВО к отражению ударов воздушного противника и защите важных военных и государственных объектов .
![]()
Ruski sistemi S- 300 u Jermeniji izasli na bojeve pozicije .....
![]()

Замоли бих власника ове џукеле да пошаље бар мало интелигентнијег џукца јер овај је најобичнија улична дандара и може да изазове само још веће зезање са муслиманима, нажалост овај је мало више ограничен да не кажем тупав.
Унапред захвалан !
Sto rece major Kursula:
"Pa jes, kad bi Svaba sedeo skrstenih ruku i cekao da ga bijemo"
Ova vest toliko obiluje lupetanjima, da nije ni vredna komentara......
MOLIM VAS, ne koristite domace medije kao izvor.
Em sto ne znaju, em kasne........... em nemaju pojma, prosto receno. Oni u pretragu ukucaju "Sirija" da bi im Google locirao gde se ta zemlja nalazi
Imate dovoljno izvora na engleskom. A ako je i jezik problem, Translate pomaze....
Pa ispravi ih i postavi link za tačnije informacije.

Observatory: Kurdish forces approaching Meng village and its airport.
"Rebels" have arrested the man accused of "handing over" Deir Jemal to YPG. They are a mess right now.