Borac kažnjen zbog pesme “Marš na Drinu” na meču protiv Sarajeva

Nemaju oni mitove. Otkud im.

Nije ni meni jasno to osvescivanje i budjenje bosanstva sa kojim niko ne moze da se poistovjeti danas ... ko eto Kotromanice i ostale smo nosili u srcima svo vrijeme, pa sad doslo vrijeme da guslamo o njima ....

Taj nesretni paralelizam treba izbaciti iz glava sto prije, i ostaviti bajke da se valjaju po regionu :D

Borac kažnjen zbog pesme “Marš na Drinu” na meču protiv Sarajeva
Novosti online | 28. avgust 2017. 21:31
Fudbalski klub Borac iz Banjaluke biće kažnjen zbog pesme "Marš na Drinu" koja je bila puštena na razglasu pre početka utakmice protiv Sarajeva
http://www.novosti.rs/vesti/sport.2...e-Mars-na-Drinu-na-mecu-protiv-Sarajeva-VIDEO

Balije mogu da pustaju "ljiljane" sa kojom su sekli srpske glave!

Samo da znaš da su ti ljiljani srpski simboli. Džukele balijske.

I jesi li odgonetnuo/la od koga su nastali Bošnjaci.
I jedno pitanje: ako su bosanski muslimani Bošnjaci, šta su hercegovački?

Hercegovina se zove po čemu ? Hercegovina je dobila ime po germanskoj tituli herzog , tu titulu je koristio Stjepan Kosača koji je bio bosanski plemić .. priglupo negirate bošnjaštvo Hercegovini zato što ste pravoslavce i katolike asimilirali u Srbe i Hrvate :)

Samo da znaš da su ti ljiljani srpski simboli. Džukele balijske.

Ne lupaj siroti , ljiljani su bosansko obilježje dinastije Kotromanić
grb-kotromanici.jpg

Može biti da ih je u današnjoj Srbiji dodavao Stefan Lazarević dok je bio ugarski vazal , diskretno da nisu uočljivi , jer je glavni simbol dvoglavi orao i ocila koja su u stvari četiri slova beta (ββββ), vladarski akronim dinastije Paleolog: Bazileus Bazileom Bazilenom Bazilenovius (“Vladar vladara vlada vladarima”) ..

Nije ni meni jasno to osvescivanje i budjenje bosanstva sa kojim niko ne moze da se poistovjeti danas ... ko eto Kotromanice i ostale smo nosili u srcima svo vrijeme, pa sad doslo vrijeme da guslamo o njima ....

Taj nesretni paralelizam treba izbaciti iz glava sto prije, i ostaviti bajke da se valjaju po regionu :D

Mi smo vazda bili Bošnjaci , naš identitet je vezan za Bosnu, a dinastija Kotromanića je vladala Bosnom .. nema potrebe da išta guslamo ,mi imamo istorijska fakta :)

grb-kotromanici.jpg

Može biti da ih je u današnjoj Srbiji dodavao Stefan Lazarević dok je bio ugarski vazal , diskretno da nisu uočljivi , jer je glavni simbol dvoglavi orao i ocila koja su u stvari četiri slova beta (ββββ), vladarski akronim dinastije Paleolog: Bazileus Bazileom Bazilenom Bazilenovius (“Vladar vladara vlada vladarima”) ..
Де ми реци.... Мује ти твога, зашто Котроманићи имају 6 тобожњих љиљана, Срби 2, а Французи раније 3 а Румуни само један ?
А такође ми реци колико крстова има на траци у средини грба? Јесу ли то неки муслимански крстови ?
Ако смо ми отели византијцима грб "који ништа не значи", и има неко глупо објашњење за оних 4В, онда сте и Ви МУСЛИМАНИ Србима отели полумесец.
Пре Турака су једино Срби имали тај ткзв. "млади полумесец" за симбол.

Узгред, знаш ли шта значе оне печурке на глави Котроманића?
:whistling:

- - - - - - - - - -

Mi smo vazda bili Bošnjaci , naš identitet je vezan za Bosnu, a dinastija Kotromanića je vladala Bosnom .. nema potrebe da išta guslamo ,mi imamo istorijska fakta :)

Знаш ли откуда је настала реч Босна, бона ?

- - - - - - - - - -

Hercegovina se zove po čemu ? Hercegovina je dobila ime po germanskoj tituli herzog , tu titulu je koristio Stjepan Kosača koji je bio bosanski plemić .. priglupo negirate bošnjaštvo Hercegovini zato što ste pravoslavce i katolike asimilirali u Srbe i Hrvate :)

А што у Немачкој не назваше тако област, него баш у Срба на приморију?

Poslednja izmena:
grb-kotromanici.jpg

Ма шта наприча, босанско обиљежје династије Котроманић?! :roll: Не постоје босанска обиљежја у хералдици. Хералдика је универзална научна дисциплина. Симболи које користи су општи, а у одређеном распореду, припадају појединцу, роду или неком правном лицу.

Што се тиче симбола из тетрагама у грбу Србије, они до данас нису расветљени шта су, а у модерном грбу Републике Србије дефинисани су као оцила. Чак за деспотово време има више смисла да су то били месеци, него оцила, да не кажем колико је далеко од грчких слова...

Де ми реци.... Мује ти твога, зашто Котроманићи имају 6 тобожњих љиљана, Срби 2, а Французи раније 3 а Румуни само један ?
А такође ми реци колико крстова има на траци у средини грба? Јесу ли то неки муслимански крстови ?
Ако смо ми отели византијцима грб "који ништа не значи", и има неко глупо објашњење за оних 4В, онда сте и Ви МУСЛИМАНИ Србима отели полумесец.
Пре Турака су једино Срби имали тај ткзв. "млади полумесец" за симбол.

Узгред, знаш ли шта значе оне печурке на глави Котроманића?
:whistling:

- - - - - - - - - -

Знаш ли откуда је настала реч Босна, бона ?

- - - - - - - - - -

А што у Немачкој не назваше тако област, него баш у Срба на приморију?

Hajde bolan šta bulazniš ti , kakvi krstovi kakvi bakrači , 6 ljiljana zlatne boje to je simbol Bosne moje :)

Kakav polumjesec , muslimanski simbol je polumjesec sa zvijezom ..

Riječ Bosna je od ilirske riječi Basinuss ..

Vi od pravoslavnih Vlaha retroaktivno pravite Srbe , ne ide to tako , srpska nacija jeste napravljena od pravoslavaca , ali u 19. vijeku ..

- - - - - - - - - -

Ма шта наприча, босанско обиљежје династије Котроманић?! :roll: Не постоје босанска обиљежја у хералдици. Хералдика је универзална научна дисциплина. Симболи које користи су општи, а у одређеном распореду, припадају појединцу, роду или неком правном лицу.

Што се тиче симбола из тетрагама у грбу Србије, они до данас нису расветљени шта су, а у модерном грбу Републике Србије дефинисани су као оцила. Чак за деспотово време има више смисла да су то били месеци, него оцила, да не кажем колико је далеко од грчких слова...

Imam i ja grb po majci u Fojničkom rodovniku :) Strogo bošnjački :)

Ma haj bolan, falinke u obrazovanju , niste znali da su to slova a ličilo vam na ocila :)

grb-kotromanici.jpg

kotromanici su vasi age i begovi :lol:

Priglupo je kad nekom dajete neko ima niste ga ni pitali. Izvlačite ime naroda po jednom delu zemlje pa se to ime nameće i onima koji tu ne žive. to je glupo.

- - - - - - - - - -

I kažeš da je Kotromanić bio Bošnjak .
Šta ti je nedostatak vlastite istorije pa nemaju koren da bi se za nešto uhvatili.

Poslednja izmena:
kotromanici su vasi age i begovi :lol:

To su samo različita imenovanja iste stvari ..
Veziri , paše , begovi i age - plemići , imali posjed i obavezu da idu u ratove ..
Kotromanići su bili banovi , pa su preuzeli kraljevsku krunu .. ban je riječ avarskog porijekla , a za kralj se pretpostavlja da potiče od imena Karla Velikog ..

Priglupo je kad nekom dajete neko ima niste ga ni pitali. Izvlačite ime naroda po jednom delu zemlje pa se to ime nameće i onima koji tu ne žive. to je glupo.
Ne izvlačimo mi ništa , i Garašanin 1844. god. u Načertaniju imenu sve stanovnike Bosne Bošnjacima .. Hercegovina je od srednjeg vijeka u sastavu Bosne , Kosača je bio bosanski plemić .. a vi mislite da je Hercegovac Srbin ili Hrvat , a nije Bošnjak :)

I kažeš da je Kotromanić bio Bošnjak .
Šta ti je nedostatak vlastite istorije pa nemaju koren da bi se za nešto uhvatili.

Nemoj se ti zanositi , Kotromanići su bosanska dinastija , i puno je dublji korijen BiH od susjednih Srbije i Hrvatske, 800 ljeta :)
Evo i malo literature, da se prisaberete :) "Srbin iz Srbije poručuje Srbima iz BiH: Evo zašto nam je Bosna jedina nada..." http://depo.ba/clanak/129552/srbin-...ima-iz-bih-evo-zasto-nam-je-bosna-jedina-nada

Jedno je biti u Bosni, a drugo biti Bošnjak. Kotromanić nije bio Bošnjak, kao što nisu ni Srbi ni Hrvati. pusti to ko je koga kako zvao. Valjda ja znam ko sam.
problem je kod vas što ste kroz vreme bili svašta a niko vas nije na to terao. Samo mi nemoj reći da je neko nekom nekad naredio da se zove musliman. izetbegović se izjašnjavao kao Srbin pa promenjio posle.http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Selimovic-Izetbegovici-i-Ceric-su-srpskog-porekla/284084

Jedno je biti u Bosni, a drugo biti Bošnjak. Kotromanić nije bio Bošnjak, kao što nisu ni Srbi ni Hrvati. pusti to ko je koga kako zvao. Valjda ja znam ko sam.
problem je kod vas što ste kroz vreme bili svašta a niko vas nije na to terao. Samo mi nemoj reći da je neko nekom nekad naredio da se zove musliman. izetbegović se izjašnjavao kao Srbin pa promenjio posle.http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Selimovic-Izetbegovici-i-Ceric-su-srpskog-porekla/284084

Da Kotromanići nisu bili Bošnjaci ne bi se poljska kraljica zvala Elizabeta Bošnjačka :) https://pl.wikipedia.org/wiki/Elżbieta_Bośniaczka

Izetbegović se nije ni bavio našim nacionalnim statusom , nije se ni lako baviti kad su susjedne države uvalile nacionalna određenja pravoslavcima i katolicima :) , nego se bavio pitanjem prava muslimana ..
Poslije 2. sv. rata muslimani su u početku MORALI DA SE OPREDJELJUJU jesu li Srbi ili Hrvati , poslije toga im je dozvoljeno da budu NEOPREDJELJENI , a nakon toga su 1974. god. priznati pod vjerskim imenom musliman sa velikim 'M' , u vrijeme kad je religija bila istisnuta iz javne sfere ..

Da Kotromanići nisu bili Bošnjaci ne bi se poljska kraljica zvala Elizabeta Bošnjačka :) https://pl.wikipedia.org/wiki/Elżbieta_Bośniaczka

Izetbegović se nije ni bavio našim nacionalnim statusom , nije se ni lako baviti kad su susjedne države uvalile nacionalna određenja pravoslavcima i katolicima :) , nego se bavio pitanjem prava muslimana ..
Poslije 2. sv. rata muslimani su u početku MORALI DA SE OPREDJELJUJU jesu li Srbi ili Hrvati , poslije toga im je dozvoljeno da budu NEOPREDJELJENI , a nakon toga su 1974. god. priznati pod vjerskim imenom musliman sa velikim 'M' , u vrijeme kad je religija bila istisnuta iz javne sfere ..

Hajde, pusti priču. Kakav su interes imali komunisti da nekom daju neko ima pogotovo kao religijsku odrednicu. Kad se zna kakvi su bili u pogledu religije.

Begovi i intelektualci

"Mnogo je muslimanskih intelektualaca, begova i trgovaca koji su se osećali Srbima i to nisu krili ni kada su ih zbog toga progonile i turske i austrougarske vlasti. Ovom prilikom ću pomenuti samo neke: Husein-beg Gradaščević, Derviš-beg Ljubović, Omer-beg Sulejmapašić-Despotović, Avdo Karabegović Hasanbegov, Avdo Karabegović Zvornički, Hasan Rebac, Mustafa Golubić, Smail-aga Ćemalović, Mustafa Mulalić, Ismet Pupovac, Džemal i Šukrija Bijedić, braća Pozderci, Skender Kulenović, Meša Selimović, Emir Kusturica, Dževad Galijašević", kaže Selimović.

Kad pametni kažu...

Back