Bora Corba,Djordje Balasevic ili Rambo Amadeus?

bora je covek koji ceo svoj zivot promovise poroke... svaka cast, kako je jedan covek uspeo sam da primetno sroza kolektivni moralni nivo naroda... alal vera...
rambo je sajajn tip, vrlo pametan, mada se ja sa njim ne slazem u vecini slucajeva, pa ga tako ni ne slusam... a i on je veoma jadan muzicar...
djole je genije pesnistva... i on je prilicno tanak pevac... mada sad oko sebe ima fantasticnu ekipu tako da i muzika zvuci dobro... a i malo se navezbo za tolke godine... mislim da je on filozofski najispravniji tako da, iako je bora mozda muzicki najjaci moja lista izgleda ovako...
Djole
Rambo

Bora

Ja dajem glas za DEEN-a
1652-1-1.jpg

Djordje Balasevic ima ubedljivo najlepse tekstove pesama od njih trojice.
Rambo Amedeus je malo izvanzemaljski, ima u sebi nesto ludo kad prica, nesto tako da neko moze da kaze za njega "Ovaj lud", tripove, uproscavanje stvari, dokazivanje svima da je samo on pametan a svi su ostali glupi i sve je besmisleno, na nekom pubertetskom nivou.Originalan je 300 %.
Bora Corba, on ima dobrih pesama, i stvarno izgleda kao da je potpuno posvecen i predan muzici i svaka mu cast za to.Ali je za mene slusanje njegovih starih ljubavnih pesama postalo dosadno, jer sam ih slusala od malih nogu, a neke nove su mu o politici, a to mi se ne svidja.

bora je matori seerator koji je otkrio srpstvo,pa sada srbuje k'o nenormalan...gitarski narodnjak za gastose iz frankfurta i stocare iz sidneja...oni tamo srbuju uz boru,a udaljeni od zemlje milijardu svetlosnih godina...balasevic je matori kuurac od ovce koji seere o nekom vojvodjanstvu,a pesme su mu za invalide...jeebo ga njegov bagrem,njegovo autoktorno vojvodjansko drvo...rambo je za njih dvojicu bog!i po humoru i po scenskom nastupu i po kreativnosti...

Poređenje je malo nesuvislo. Da gledamo ovako... Bora i Balaš se mogu porediti samo ako se uzme onaj period 70tih godina. Žetva, Suncokret, Rani Mraz. Tada su bili sličnog senzibiliteta. Bora je u to vreme bio akustičar. A onda se polako okreće malo jačoj muzici. Neko njegovo zlatno doba je bilo do kraja osamdesetih godina, a onda je polako počeo da pada. Ovaj današnji Bora nema nikakve veze sa boemom i pesnikom Borom od pre tridesetak godina.

Đole je imao svoje uspone i padove. Ali oko sebe uvek okupi odličnu ekipu muzičara, tekstovi su jako dobri, lirski i puni emocija. Politiciziranje ga je skuplje koštalo nego Boru. Dosta ljudi ga gledaju negativno zbog te "dimenzije". Drugima je samo dojadio. Meni lično Đole ponekad i prija. Ima par njegovih pesama koje su odlične i za sva vremena. Mada bi se moj ukus retko poklopio sa mainstreamom.

Rambo je totalno subverzivna ličnost i po senzibilitetu mi je mnogo bliži od prethodne dvojice. Mada jeste s vremena na vreme radio gluposti (Slatko od snova napr). Uočiti sve što je trulo u ovom društvu i upakovati ga u ironični-fank-rok celofan jeste prava umetnost. Rambo je genije za apsurd i ironiju.

To sve na stranu, u pitanju su tri totalno različita senzibliteta i nekako ih je teško međusobno porediti.

Rambo je totalno subverzivna ličnost i po senzibilitetu mi je mnogo bliži od prethodne dvojice. Mada jeste s vremena na vreme radio gluposti (Slatko od snova napr). Uočiti sve što je trulo u ovom društvu i upakovati ga u ironični-fank-rok celofan jeste prava umetnost. Rambo je genije za apsurd i ironiju.

To sve na stranu, u pitanju su tri totalno različita senzibliteta i nekako ih je teško međusobno porediti.

To. :)

Back