Bora Corba,Djordje Balasevic ili Rambo Amadeus?

Führer.:
perica:
Alexandra9:
perica:
Ne razumem!Jel se to još uvek zove pop muzika ili ja to dugo nisam pratio? :shock: :?:
Ma Djole je osnovao svoj sopstveni zanr... :lol: Kako da ti objasnim?...
Ovako... da li vidis ikakvu slicnost (po pitanju zanra) izmedju pesama~ Citron pesma i D mol/Portret mog zivota... Prva je kao u nekom country stilu, a druge dve hmm... neki blues? (iako se prvobitni blues band sastav sastoji od akustare i klavira... npr. Miholjsko leto)... Nisam dobra s tim stilovima...
Anyway... U njegovim pesmama se preplice puno stilova i raznih uticaja... zato se nikad nemoj uplitati u odredjivanje Balasevicevog zanra... :wink:

Ja obožavam Đoleta i slažem se da on je sam za sebe ikona ali on je u suštini pop.ALi i nema veze...
Kad izlazi album? Molim,tačan datum!Hvala

Kao prvo hteli mi to da priznamo ili ne DJOLE JESTE POP, mada ja nemam sta da priznajem. Ja to znam odavno. Pa kad on sam za sebe kaze da je pop onda sta tu vise ima da se prica. A ja ne vidim sta je tu strasno sto je on PoP izvodjac. Ne bih da vredjam ali neko ovde ocito ne zna sta je PoP. I Majkl Djekson je pop i Britni Spirs je pa sta. To je mnogo sirok zanr muzike.
da ne budem vulgarlna... I na kontejneru pise restoran, a ipak nije :wink:
Tu nista nije strasno. Jednostavno, pop ne smatram zanrom... Nisam sigurna ni koju muziku on treba da predstavlja? Koji stil, vrstu instrumenata? Zar to nije popular music?... A sta je popularno? Ono trenutno (kod vecine) Balasevic? Ne bih rekla...
A ako je Britni pop pevacica, Djoleta svakako ne bih mogla da bacim u taj kos (citaj~ kontejner)...

Alexandra9:
Führer.:
perica:
Alexandra9:
perica:
Ne razumem!Jel se to još uvek zove pop muzika ili ja to dugo nisam pratio? :shock: :?:
Ovako... da li vidis ikakvu slicnost (po pitanju zanra) izmedju pesama~ Citron pesma i D mol/Portret mog zivota... Prva je kao u nekom country stilu, a druge dve hmm... neki blues? (iako se prvobitni blues band sastav sastoji od akustare i klavira... npr. Miholjsko leto)... Nisam dobra s tim stilovima...
Anyway... U njegovim pesmama se preplice puno stilova i raznih uticaja... zato se nikad nemoj uplitati u odredjivanje Balasevicevog zanra... :wink:

Ja obožavam Đoleta i slažem se da on je sam za sebe ikona ali on je u suštini pop.ALi i nema veze...

Kao prvo hteli mi to da priznamo ili ne DJOLE JESTE POP, mada ja nemam sta da priznajem. Ja to znam odavno. Pa kad on sam za sebe kaze da je pop onda sta tu vise ima da se prica. A ja ne vidim sta je tu strasno sto je on PoP izvodjac. Ne bih da vredjam ali neko ovde ocito ne zna sta je PoP. I Majkl Djekson je pop i Britni Spirs je pa sta. To je mnogo sirok zanr muzike.
Tu nista nije strasno. Jednostavno, pop ne smatram zanrom... Nisam sigurna ni koju muziku on treba da predstavlja? Koji stil, vrstu instrumenata? Zar to nije popular music?... A sta je popularno? Ono trenutno (kod vecine) Balasevic? Ne bih rekla...
A ako je Britni pop pevacica, Djoleta svakako ne bih mogla da bacim u taj kos (citaj~ kontejner)...

Ako ti je toliko stalo OK!Đole je totalno,potpuno,neverovatno,ludački različit od svih!
E nije još izašao album.Bar kod mene

perica:
Alexandra9:
Führer.:
perica:
Alexandra9:
perica:

Album jeste izasao mozda ne kod tebe ali je izasao.

Ako ti je toliko stalo OK!Đole je totalno,potpuno,neverovatno,ludački različit od svih!
E nije još izašao album.Bar kod mene

Jete izasao album. Doduse mozda ne kod tebe.

slobodno reci da je Bora shaban. taj chovek se u svaku rupu na muzichkoj sceni uvukao. mislim, sad kad sam ga video na onom spotu za toranj na avali hteo sam da se ispovracjam. on i dejan cukicj. a kornelije kovach pishe sve te pesme. koja banda yebote.
da ne pominjem da riblju chorbu ne podnosim nishta manje no bijelo dugme recimo. svaka pesma na isti kalup, ne znam, al ja chorbine pesme ne umem razlikovati jednu od druge.
i shto kazhe dzoni shtulicj o bori: "ljigavac, al ipak manje od bregovicja" :lol:

djole je odlichan, samo shto je omatorio. a ima i on nekih svojih gluposti... 'rachunajte na nas' mu nikad necju oprostiti.

al zato rambooooooooo...... :mrgreen:
jedino me nervira shto je tolki drkadzija, al ono, ipak je svjetski sega-mega-car ;-)

A to sa "Racunajte na nas" je vrlo prosto objasniti. Ko god u ono vrijeme nije bio odobren od javnosti, bilo je dovoljno da posvetijednu pjesmicu ili pricicu ili sta vec radi, drugu Titu i naprasno ga svi gotive. Ne kazem da je to lose niti da je dobro, samo da je tako. Inace, ta pjasma je stvarno dobra, cak i ako ne volite tu tematiku.

Rambo je nevidjena faca i neko ga nazva ljigavcem pominjuci njegovo ime, Antonije Pusic. Ah, da, njegov neoprostivi grijeh je i u tome sto nije Srbin... No, nema veze.

Djole, eh, uspomene iz djetinjstva, predivna filozofija o ljubavi i ljudima i vremenu. Smatram da bi bio sjajan pjesnik, samo sto danas malo ko cita pjesme, a mnogi ih slusaju, tako da je ovo sjajan nacin da pokaze svoj talenat.

COrba, odlican bend, uglavnom dobri tekstovi, u svoje vrijeme. Danas dobra muzika, jadni tekstovi, mrznja, nezadovoljstvo iz svakog segmenta. A kada sam ga vidjela na pinku... Znate onu njegovu "Gastarbajtersku"... Odlicno se uklopio u opis. A njegove stare pjesme, svaka cast.

Babe i zabe. Zabe i babe.
Jel bolja zaba ili baba?

Glasam za babu.

Salu na stranu, glasam za Djoleta.
Zato sto sam iz NS
Zato sto uvek ima prave reci da opise i najkonfuznija stanja (posebno zaljubljenosti)
Zato sto je godinama ostao veran pre svega sebi.
Zbog "Miholjskog leta"
Razlozi protiv neki drugi put.

Corba je jedan pogani uvlakac, podli nacionalista i kenjator. Uz sve to, drzi koncerte na najfancy mestima na moru (Yachting Club na moru). Al' smo rockeri, do yaya.

Ramba ne slusam, smara me.

Back