Ja cu za sada da odgovorim za psihosomatske bolesti - ha ha pa i to spada u domen psihologije iako je vezano vise za organske bolesti ali prouzrokovane psiholosim okidacem.......
- Problemi sa zelucem i crevima - citav taj krug koji stvara uzrok i posledicu.....Prvi uzrok je bio veeeliki stres na fakultetu, trema pred svaki ispit ali pred svaki koliko god da dobro naucim (sta vise, sto bolje naucim vecu tremu imam a kad ne znam nista nema cega da se plasim da cu zaboraviti), zatim mnoogobrojniji hobiji koji su doprineli da nikada nemam slobodnog vremena a u zadnjih 10 godina ja ne znam sta to znaci "kada je nekom dosadno jer ne zna sta da radi", i uvek sam napet i u nekoj zurbi itd....
Tako da imao sam bas gastrointestinalnih problema kada sam bio cetvrta godina tj tada je pocelo sve tj stiglo me .........
Uz pomoc psihologije dosta toga sam iskontrolisao i uticao sam na sebe, ali podsvest je podsvest i svaki psiholog/psihijatar treba da ima svog psihologa psihijatra....
Sto se tice psihopatologije kao tinejdzer sam verovali ili ne uvek hteo da imam poremecaje i da cujem neke glasove, da imam halucinacije itd, jer me je to zadivilo posle gledanja nekoliko filmova i uvek sam se pitao JAO KAKO LI SE OSECAJU OVE OSOBE KOJE "MOGU TO"!
Zatr nije super kada licnost nije dovoljno jaka i kada je nisko samopouzdanje da uskoci tvoj alter ego koji ce od tebe napraviti neustrasivu licnost kao u filmu npr Tajni Prozor )Secret Window) sa Dzoni Depom ili npr Identitet film, ili npr komedija sa Dzim Kerijem ME myself and Irene zatim genijalni film Fight club - Borbeni klub sa Bred Pitom i Edvard Nortonom....Edvard Norton je sonja, glupavko naivko, nema petlju, povucen je a njegov alter ego Bred Pit je sve ono sto ovaj nikada nije mogao da bude - lep pametan, zgodan, frajer, zenskaros, fajter itd itd......Zar nije to super kada ti sve dodje preko glave da se iskljucis i ukljucis SUPER JUNAKA U SEBI?

Eto kao sto je Frojd uzimao kokain da bi proucavao histeriju svojih pacijenata tj da oseti kako oni dozivljavaju stvarnost tako sam i ja voleo da mogu da budem kao oni ludi sa psihijatrije, naravno tada nisam razmisljao o posledicama nego sam voleo to da dozivim a onda kada ja hocu da mi to prestane

E a sad, cemu sam ja najskloniji zaista ne znam ovako odmah, morao bih da razmislim pa cu reci !