Bogumili

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Благостање створено израбљивањем домородаца по Америци.

Којим правом ти помињеш Албанце? Зашто је Косово Србима свето? Због ПРАВОСЛАВНИХ цркава и манастира који су тамо. Због Косовског боја који су Срби водили у име православне вјере. Те цркве и манастире су саградили исти они Немањићи које ти оптужујеш за геноциде и убијања правовјерних. Какве везе ти као адвентиста имаш са Косовом? Зар за вас православни храмови нису паганска новотарска мјеста? Шта те онда брига за њих и за Албанце? Ако су православни Срби били геноцидни према вјерским мањинама онда су врло вјероватно били и према етничким мањинама као што су Албанци. По тој логици Косово треба бити независно како би се заштитили од геноцидних православних фанатика. И сад видиш колико је србофобна теза о геноцидној СПЦ и Немањићима.
Pa nema to vuse.
Otislo.
Jos nisi vidio?
Nije bilo pokajanja, promene stava ode i Kosovo.
A tu na zalost nije kraj.
Albanci 1/8 nisa üokuüovali beki kszu i trecinu.
Ode i Bosna pola, uzese je preci Bogumila koje oteraste u Islam.
Niste hteli hriscane dobili smo Islam.
Sa time fobili Palestinu u Bisni a i na Kosovu.
Samo na Kosovu ce brze zavrsiti na zalost.

Pa nema to vuse.
Otislo.
Jos nisi vidio?
Ima tu svega svakako da neke stvari ne mogu tek tako pod tepih kako se misli.

Pa nema to vuse.
Otislo.
Jos nisi vidio?
И што је то тебе брига? Косовари се бране од оних који су побили невине богумиле.

И што је то тебе брига? Косовари се бране од оних који су побили невине богумиле.
Moja zemlja moj narod.
Pokusavam da vam otvorim oci.
Briga mene za katolike, ima tamo koga briga.

Osija 4,6Izgibe moj narod, jer je bez znanja; kad si ti odbacio znanje, i ja ću tebe odbaciti da mi ne vršiš službe svešteničke; kad si zaboravio Boga svojega, i ja ću zaboraviti sinove tvoje.

Moja zemlja moj narod.
Pokusavam da vam otvorim oci.
Briga mene za katolike, ima tamo koga briga.

Osija 4,6Izgibe moj narod, jer je bez znanja; kad si ti odbacio znanje, i ja ću tebe odbaciti da mi ne vršiš službe svešteničke; kad si zaboravio Boga svojega, i ja ću zaboraviti sinove tvoje.
Зашто онда насједаш на антисрпску пропаганду? Док се српски народ држао православне вјере преживљавао је и Турке и Германе и усташе. Чим смо се одвојили од православне вјере кренули смо нестајати.

Зашто онда насједаш на антисрпску пропаганду? Док се српски народ држао православне вјере преживљавао је и Турке и Германе и усташе. Чим смо се одвојили од православне вјере кренули смо нестајати.
Da su turci hteli to bi dabas vikso alahu abbar...
Ali Bog je dso dansu.
Ali vidimo nije mbigo vredela.
A turke smo pokupili zbog dela vere.
Ljudi bili krenuli na katolike.

To su Jevrejske izreke.
Kako god izgibe.
VIdis kako to funkcionise.
Kada govoiris istinu proglase te anti srbinom da siris anti Srpsku propagamdu i to pali.
Ne znam zasto nisu film Nemanjici zabranili i ta mesta iz zitija pobrisali?

Ali sto ne mogu da sprece je propadanje...

Ja pokusavam da ga sprecim.
Da ne izginemo zbog ne znanja.

Kako god izgibe.
VIdis kako to funkcionise.
Kada govoiris istinu proglase te anti srbinom da siris anti Srpsku propagamdu i to pali.
Ne znam zasto nisu film Nemanjici zabranili i ta mesta iz zitija pobrisali?

Ali sto ne mogu da sprece je propadanje...

Ja pokusavam da ga sprecim.
Da ne izginemo zbog ne znanja.
Зато што шириш антисрпску пропаганду и пљујеш Немањиће а кобајаги ти жао Косова. Нећемо ми изгинути ако не постанемо адвентисти. То је новотарија са запада одакле Србима ништа није добро дошло.

Зато што шириш антисрпску пропаганду и пљујеш Немањиће а кобајаги ти жао Косова. Нећемо ми изгинути ако не постанемо адвентисти. То је новотарија са запада одакле Србима ништа није добро дошло.
Gde sirim antisrpsku propagandu?
Ajde mi to citiraj i pokazi?

Ako ne pokazes zasto me lazno optuzujes?

Gde sirim antisrpsku propagandu?
Ajde mi to citiraj i pokazi?

Ako ne pokazes zasto me lazno optuzujes?
Причаш о геноциду који су спровели Немањићи. Насјео си на пропаганду да су босански муслимани јадне жртве геноцида и зато су морали примити ислам. Класична антисрпска подметачина.

Eto sada sirim antisrpsku propagandu.
Proglasiseme opasnim za drzavu kao i Bogumile.
Vidis kako to brzo ide.

Bogumilski svestenici su ziveli siromasno.
Dok je sa druge strane svestenstvo zivelo u luksuzu.
Tu sliku narod nije smeo da gleda.

A drzava je bio kler.
Ако су живјели сиромашно како им је Немања могао отети имовину?

Причаш о геноциду који су спровели Немањићи. Насјео си на пропаганду да су босански муслимани јадне жртве геноцида и зато су морали примити ислам. Класична антисрпска подметачина.
Nisi citirso samo izvrces svpjom recima.
Zadto me nidi citirao?

Pa sam si to priznao da jedu.
Rekao di bili su opadnost za drzavu I zato su pobijeni, proterani.
Dali ste njihovu imovinu kao dirotinju?
Ti si to katso.

Vade zitije i ustproja to jsze.
Film Nemanjici ne ja.

Pa bosanski muslimani su preziveli bigumili Srbi koji su prihhvstili povrsno Islam kako ih ne biste wve istrebili.
To su cinjenice.

E o dokaza:

Engleski diplomata Ricaut, u svom izvještaju iz 1670. navodi podatak da se bosanski bogumili ni do tog vremena nisu potpuno pretopili u muslimane.
Mada ispovijedaju islam oni čitaju Novi zavjet. (Histori de l’état présent de l’Empire Ottoman, Amsterdam 1670.)U Bakulinom šematizmu hercegovačke biskupije iz 1867. stoji da je u Dubočanima (kotor Konjic), porodica Helež bila posljednji sljedbenik bogumilske vjere u tom kraju.Fra Jelanić, navodi podatak u "De Patarenis Bosnae", da je još iza austrijske okupacije u gornjoj Neretvi bilo šesnaest bogumilskih porodica. Poznati bosanski franjevac, fra Grga Martić, zabilježio je da je lično poznavao neke muslimanske porodice koje su potajno ispovijedale bogumilsku vjeru. Obred je vršio domaćin.Takvih je po fra Grgi Martiću u njegovo doba bilo u selu Drežnica kod Jablanice i u okolini Kreševa.Mehmed-beg Ljubušak zabilježio je: "Oko Rame i Neretve ima i danas Muhamedovskihseljaka, koji su sačuvali neke molitve iz bogumilskih vremena pa ih u obiteljskim krugovima naizust izmole."

Islamizirani bogumili su zbog svoje ranije vjere još od vremena Osmanlija dobili niz pogrdnih naziva kao što je naprimjer "balija" što u prijevodu znači neznalica, jer ne slijede ispravno islamske propise.[9]

https://bs.m.wikipedia.org/wiki/Bogumili

Kao sto rekoh.
Islam su prihvatili samo povrsno zbog zastite.
Dok su kasnije generacije skroz.

Ali nemojmo o tome, ne podnosite istinu.

Back