Bogdanović i 20 MILIONA EVRA?!

eremito, NEMOJ, svega ti, da se bavis ekonomskim temama.:lol:

Нема ту било какаве "економске" теме, јер пре свега нисам економиста - али знам једно а то је да ми је ваших економских "експерата" пун к**** - јер у овом ужасу који се нама догађа и НЕМА било какве економије, ништа се не производи - нема економије! Има само стварања ПРИВИДА, ништа друго. Сада сте спали и на то да нам је храна најскупља, да НЕМА 'леба, ејјјјјјјјјјјј......... у Србији, У ЖИТНИЦИ ЕВРОПЕ.......сер*м вам се у вашу економију.........

radikalna stranka puca na nekoliko frakcija
jedna frakcija, ova proevropska (Maja Gojkovic) je vec izshla iz stranke i izbori, narochito lokalni ce pokazati da Maja nije za sobom povukla samo beznachajno radikalsko glasachko telo.
druga frakcija je prodemokratska (Tomislav Nikolic) to je deo radikala koji se fantastichno snalazi u "demokratskom" sistemu, i odlichno se sluzzi demokratijom, zakonom, i pravom protiv svojih politichkih protivnika, ali nema znanja(obrazovanog kadra) da se sukobi sa problemima i preuzme odgovornost za stanje u zemlji. koketira sa demokratskim blokom.
treca frakcija ujedno i poslednja, je tvrda radikalna struja(Aleksandar Vucic) koja neguje i zastupa lik i delo Vojislava Seselja, protivi se svakoj saradnji sa tzv. demokratskim blokom, siri demagogiju i koristi sve metode '90.-ih za politichke manipulacije.

tako da, dragi moji i drage moje
nece jos puno vode dunavom proci, a srs opstati ovakva kakvu smo je juche znali
danas je vec oslabljena
a sutra ce i Toma povuci svoju stranu

:lol: :lol: :lol:

radikalna stranka puca na nekoliko frakcija
jedna frakcija, ova proevropska (Maja Gojkovic) je vec izshla iz stranke i izbori, narochito lokalni ce pokazati da Maja nije za sobom povukla samo beznachajno radikalsko glasachko telo.
druga frakcija je prodemokratska (Tomislav Nikolic) to je deo radikala koji se fantastichno snalazi u "demokratskom" sistemu, i odlichno se sluzzi demokratijom, zakonom, i pravom protiv svojih politichkih protivnika, ali nema znanja(obrazovanog kadra) da se sukobi sa problemima i preuzme odgovornost za stanje u zemlji. koketira sa demokratskim blokom.
treca frakcija ujedno i poslednja, je tvrda radikalna struja(Aleksandar Vucic) koja neguje i zastupa lik i delo Vojislava Seselja, protivi se svakoj saradnji sa tzv. demokratskim blokom, siri demagogiju i koristi sve metode '90.-ih za politichke manipulacije.

:

Pa recimo da idu putem DS-a posto su se i oni tako rasclanili..

DS - DSS - LDP

Одлука Владе НА ПРЕДЛОГ ДС МИНИСТАРА:

Увоз 200 000 тона жита!

To je nama nasa borba dala.To je zato sto se Vojvodina sistematski, od drugog svetskog rata naovamo, gura u drugi plan, u poljoprivredu se nikad nista nije ulagalo, nema sistema za navodnjavanje, nema strategije za proizvodnju.Sada ce, naravno, na tapet opet doci demoNkrate, jer nisu za 8 godina uspele da poprave ono sto se unistavalo mnogo, mnogo, duze od toga.

Одлука Владе НА ПРЕДЛОГ ДС МИНИСТАРА:

Увоз 200 000 тона жита!

Ne lupaj gluposti.................2007 godina je bila sušna i prinosi su za 50 % manji nego inače a na to dodaj i da poljoprivrednici ne primenjuju sve agrotehničke mere i tu ode još 10 % sigurno pa ti vidi.Samo da te obavestim kada je godina dobra sa 1 ha pšenice se dobije minimalno 5 tona zrna pšenice............Znači da smo faktički uvezli nekih 40 000 ha slikovito rečeno.......E sad tu imaš i poljoprivrednike koji nisu prodavali pšenicu već čekaju period od februara do maja kada je najskuplja...........Sve u svemu sasvim normalna stvar ta količina uvoza kada se sve ume u obzir.................A to Srbija žitnica Evrope to okači mačku o rep......To bi bilo kada bi se sve površine navodnjavale i primenjivale sve agrotehničke mere............pored toga i da je sve tako opet bi naša pšenica bila skuplja od okruženja jer su u Srbiji najmanje subvencije po 1 zasejanom hektaru i one iznose 120 € po 1 ha....................

To je nama nasa borba dala.To je zato sto se Vojvodina sistematski, od drugog svetskog rata naovamo, gura u drugi plan, u poljoprivredu se nikad nista nije ulagalo, nema sistema za navodnjavanje, nema strategije za proizvodnju.Sada ce, naravno, na tapet opet doci demoNkrate, jer nisu za 8 godina uspele da poprave ono sto se unistavalo mnogo, mnogo, duze od toga.

Pa oni su nastavili da unistavaju.Nisu morali da ne znam koliko poprave ali i da je stajalo u mestu bilo bi bolje nego sto su oni uradili. Mada njih to i ne zanima oni jedino sto znaju je da prodaju sve sto im padne pod ruku tako da ih i ne treba kriviti.Njima je bitno da prodaju nesto i maznu proviziju ko ce da se bakce pokusajima da se oporavi neka fabrika ili poljoprivredna proizvodnja.

Нема ту било какаве "економске" теме, јер пре свега нисам економиста - али знам једно а то је да ми је ваших економских "експерата" пун к**** - јер у овом ужасу који се нама догађа и НЕМА било какве економије, ништа се не производи - нема економије! Има само стварања ПРИВИДА, ништа друго. Сада сте спали и на то да нам је храна најскупља, да НЕМА 'леба, ејјјјјјјјјјјј......... у Србији, У ЖИТНИЦИ ЕВРОПЕ.......сер*м вам се у вашу економију.........
Kod nas je uvedena nova vrsta ekonomije - rasprodaja.
Rasprodajom državne, društvene imovine, pre svega strancima, dolazi se do novca potrebnog za egzistenciju države, svih potreba.... Samo šta će biti kada se sve proda, odakle će se doći do novca......za penzionere, sudstvo, zdravstvo, prosvetu, socijalu,....Kako će se doći do novca kad ovde ništa ne radi, kakva je to država kad u njoj nema - industrije. Jedino što imamo je trgovina (hiper, mega, i ostali tržni centri) i bankarstvo. Kao da je ovom narodu sve potaman, pun je para, pa eto da ima gde da drži pare i gde da kupuje.
Poljoprivreda je posebna priča. Svaka vlast drobi kako ona mora dabude naša okosnica, stub..... a dođosmo da nemamo žito. Zavisimo od toga kakva će temperatura da bude leti, hoće li biti suše - a imamo tolike kanale za navodnjavanje u Vojvodini. (Dunav-Tisa-Dunav). Desi se suša, i nemamo žita, suncokreta, šećerne repe.... Pa gde su te robne rezerve?? Da se iz njih uzme onolika količina koja je potrebna da se nadomesti manjak, a u sledećoj žetvi će te količine da se vrate. Svaka ozbiljna država u robnim rezervama ima dovoljne količine osnovnih žitarica za najmanje 5 god. Zašto ih mi nemamo? Pa zato što moramo sve da prodamo da se dođe do kinte (jer industrija ne postoji), i iz godine u godinu moramo da gledamo u nebo i molimo se da nas vreme posluži. Tuga.

Pa oni su nastavili da unistavaju.Nisu morali da ne znam koliko poprave ali i da je stajalo u mestu bilo bi bolje nego sto su oni uradili. Mada njih to i ne zanima oni jedino sto znaju je da prodaju sve sto im padne pod ruku tako da ih i ne treba kriviti.Njima je bitno da prodaju nesto i maznu proviziju ko ce da se bakce pokusajima da se oporavi neka fabrika ili poljoprivredna proizvodnja.

Kao i za eremitu i za tebe važi: ne lupaj gluposti i ne demagogiši...............Demokratska vlast od 2000 pa na ovamo daje poljoprivrednicima sledeće pogodnosti i to :

1.Kratkoročne kredite(12 meseci) - do 240 000 rsd sa 5.5 % kamate 100 % Ministarstvo poljoprivrede finansira

2. Dugoročne kredite(do 60 meseci) - do 200 000 € sa 3 % kamate - 90 % Ministarstvo a 10 % banke

3.Bespovratna sredstva za nosioce poljoprivrednih gazdinstava koji nisu stariji od 40 godina i koji imaju aktivnu poljoprivrednu proizvodnju.

4.Za Vojvođane pored ovoga postoje i krediti dugoročni preko Pokrajinskog fonda čiji su uslovi isti kao i preko Ministarstva poljoprivrede

5.Subvencija za zasejane površine do ove godine 100 €/1ha a od ove godine 120€/1ha

6.Bespovratna sredstva za kupovinu sistema za navodnjavanje i podizanje višegodišnjih zasada voća

7.Subvencija za gorivo utrošeno za setvu

8.Premija za umatičena grla stoke i ostale životinje koje se kreću od 20-70 € po komadu

9.Povraćaj PDV-a na sve plaćene fiskalne račune ukoliko poljopivrednik prihoduje više od 2 000 000 rsd na godišnjem nivou.

10.PDV na poljoprivredne proizvode je smanjen sa 18 na 8 % što sa prethodnom stavkom znači da je poljoprivrednik dobar 10 % ukoliko prihode podiže preko računa registrovanog poljoprivrednog gazdinstva..............

Te stoga ne lupetajte više muka mi je da vas slušam.............

P.S. Nijedna od ovih stavki nije bila za vreme Miloševića i crveno-crne koalicije osim subvencije za gorivo................

Toliko od mene..................

Ne lupaj gluposti.................2007 godina je bila sušna i prinosi su za 50 % manji nego inače a na to dodaj i da poljoprivrednici ne primenjuju sve agrotehničke mere i tu ode još 10 % sigurno pa ti vidi.Samo da te obavestim kada je godina dobra sa 1 ha pšenice se dobije minimalno 5 tona zrna pšenice............Znači da smo faktički uvezli nekih 40 000 ha slikovito rečeno.......E sad tu imaš i poljoprivrednike koji nisu prodavali pšenicu već čekaju period od februara do maja kada je najskuplja...........Sve u svemu sasvim normalna stvar ta količina uvoza kada se sve ume u obzir.................A to Srbija žitnica Evrope to okači mačku o rep......To bi bilo kada bi se sve površine navodnjavale i primenjivale sve agrotehničke mere............pored toga i da je sve tako opet bi naša pšenica bila skuplja od okruženja jer su u Srbiji najmanje subvencije po 1 zasejanom hektaru i one iznose 120 € po 1 ha....................

Не лупај ти к'о отворен прозор!

Ја сам обичан, најобичнији грађанин! За који ће ми мој твоје "објашњење" или било чије објашњење на 5 страна. Ја знам само једно а то је да сте обећали ДА ЋЕ СВЕ ДА КРЕНЕ КАДА ВИ ДОЂЕТЕ НА ВЛАСТ! И шта је било??? Данас немамо ни честити комад хлеба - а где је остало???

Ти ћеш сада мени да преврћеш овде "канале за наводњавање"и "агротехничке мере", срамота! Наведи КАДА ЈЕ СРБИЈА у својој историји УВОЗИЛА ЖИТО??? И ко зна какво затровано жито ће да увезу ДС министри!!!
Ја се нешто не сећам ни да је за време тог озлоглашеног СМ било увоза жита нити да је ЦЕНА основних животних намирница (хлеб,брашно,уље) била тако астрономска, поготово што у данашњој векни "хлеба" можда има 200 гр. брашна а остало су канцерозни адитиви.

Каква суша, бре! Зар и раније није било суше???

Не лупај ти к'о отворен прозор!

Ја сам обичан, најобичнији грађанин! За који ће ми мој твоје "објашњење" или било чије објашњење на 5 страна. Ја знам само једно а то је да сте обећали ДА ЋЕ СВЕ ДА КРЕНЕ КАДА ВИ ДОЂЕТЕ НА ВЛАСТ! И шта је било??? Данас немамо ни честити комад хлеба - а где је остало???

Ти ћеш сада мени да преврћеш овде "канале за наводњавање"и "агротехничке мере", срамота! Наведи КАДА ЈЕ СРБИЈА у својој историји УВОЗИЛА ЖИТО??? И ко зна какво затровано жито ће да увезу ДС министри!!!
Ја се нешто не сећам ни да је за време тог озлоглашеног СМ било увоза жита нити да је ЦЕНА основних животних намирница (хлеб,брашно,уље) била тако астрономска, поготово што у данашњој векни "хлеба" можда има 200 гр. брашна а остало су канцерозни адитиви.

Каква суша, бре! Зар и раније није било суше???

Alo uzimaj lekove..................

Ovo što sam ti ja naveo su ČINJENICE jer radim taj posao...............

Uvoza je bilo i za vreme SM a ti ako ti nije teško mrdni malo bulju sa vračara pa otiđi samo eto na primer do grocke i zaustavi prvog seljaka koji naiđe pa ga pitaj kakva j 2007 godina bila vremenski za poljoprivrednike pa da vidiš šta će ti reći..............

Što se tiče uvoza žita najjeftinije žito u zadnjih 10 godina je Mađarsko koje se i inače uvozilo i ranije i nije zatrovano...............
Kada su u pitanju cene tih artikala koje si naveo jedino mislim da cena hleba treba da bude veća a ovo sve ostalo je greška vlasti jer ne sprečavaju monopolizam na tržištu.......

Interventnim uvozom žita,sirovog ulja direktno se utiče na naše proizvođače da snize cenu a najveću korist za tvoju informaciju imaju potrošači jer će plaćati manje................Nepopularna mera jer se tako vrši odliv deviza u inostranstvo ali samo dok se monopol u Srbiji ne krene efektivno i efikasno sprečavati..........

Ajde malo lekovi pa ČINJENICE i odma će ti biti bolje...................

...evo malopre sam slusao na radio Fokusu da ce sutrasnja "Pravda" objaviti pravi testament a da je ono bio falsifikat, evo integralnog teksta testamenta: :D

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«

Kod nas je uvedena nova vrsta ekonomije - rasprodaja.
Rasprodajom državne, društvene imovine, pre svega strancima, dolazi se do novca potrebnog za egzistenciju države, svih potreba.... Samo šta će biti kada se sve proda, odakle će se doći do novca......za penzionere, sudstvo, zdravstvo, prosvetu, socijalu,....Kako će se doći do novca kad ovde ništa ne radi, kakva je to država kad u njoj nema - industrije. Jedino što imamo je trgovina (hiper, mega, i ostali tržni centri) i bankarstvo. Kao da je ovom narodu sve potaman, pun je para, pa eto da ima gde da drži pare i gde da kupuje.
Poljoprivreda je posebna priča. Svaka vlast drobi kako ona mora dabude naša okosnica, stub..... a dođosmo da nemamo žito. Zavisimo od toga kakva će temperatura da bude leti, hoće li biti suše - a imamo tolike kanale za navodnjavanje u Vojvodini. (Dunav-Tisa-Dunav). Desi se suša, i nemamo žita, suncokreta, šećerne repe.... Pa gde su te robne rezerve?? Da se iz njih uzme onolika količina koja je potrebna da se nadomesti manjak, a u sledećoj žetvi će te količine da se vrate. Svaka ozbiljna država u robnim rezervama ima dovoljne količine osnovnih žitarica za najmanje 5 god. Zašto ih mi nemamo? Pa zato što moramo sve da prodamo da se dođe do kinte (jer industrija ne postoji), i iz godine u godinu moramo da gledamo u nebo i molimo se da nas vreme posluži. Tuga.

Najzad nesto pametno.
Naravno da je tako i onda se pitaju zasto Vojvodina trazi pare.

I još jedna stvar a to je da ti kažeš kako si običan građanin pa ti ne treba objašnjenje na nekoliko strana jer valjda nisi sposoban da razumeš šta pišem................Te stavke koje sam ja naveo svaki seljak može da uđe u Ministarstvo poljoprivrede u Nemanjinoj ulici na 9 sprat i da te iste informacije dobije bez ikakvih problema......................Ako ti nisi sposoban da shvatiš šta ti se piše prostim jezikom nemoj onda i sve ostale da izjednačavaš sa tvojim mentalnim mogućnostima..............

Najzad nesto pametno.
Naravno da je tako i onda se pitaju zasto Vojvodina trazi pare.

Vojvođani imaju ravnicu i odličnu zemlju......Šta imaju u centralnoj Srbiji je li pametnjakovići?!?!?!?Nešto nisam čuo da se i jedan seljak iz centralne Srbije žali i plače kao ***** Vojvođani a imaju duplo ili tri puta manje prihoda..........Navikla vojvođanska bagra da ladi ja.ja cele godine a da samo 10 dana radi kada treba da poseje i požanje.............E pa nema toga više ni u razvijenoj Evropi......Pređite u Mađarsku pa vidite da li oni sede preko cele godine....................Fuj....................

Vojvođani imaju ravnicu i odličnu zemlju......Šta imaju u centralnoj Srbiji je li pametnjakovići?!?!?!?Nešto nisam čuo da se i jedan seljak iz centralne Srbije žali i plače kao ***** Vojvođani a imaju duplo ili tri puta manje prihoda..........Navikla vojvođanska bagra da ladi ja.ja cele godine a da samo 10 dana radi kada treba da poseje i požanje.............E pa nema toga više ni u razvijenoj Evropi......Pređite u Mađarsku pa vidite da li oni sede preko cele godine....................Fuj....................
Ej ajde ne lupetaj vise .
Dosta si se glupirao i pricao nebuloze.
Ti znas sta je njiva i kako se radi na njivi,sta si ti raddio dok su ti isti FUJ u Decembru pripremali setvu i zemlju na -15,cesao jajca pored pc.
Drugo nisi decko koji radis u UNMIK pa da rasporedjujes gde ce ko da zivi,a onda se pitate zasto se cepa Srbija.
Sram da te bude.:-x:x

Alo uzimaj lekove..................

Ovo što sam ti ja naveo su ČINJENICE jer radim taj posao...............

Па што не рече одма' :lol::lol::lol: зато и балавиш овде и просипаш маглу на пет страна јер си и сам у тој ИГРИ - а жита ни од корова, а квалитет 'леба "жали Боже"....

п.с. Може бити да ћу ја и почети да узимам лекове због таквих "експерата" твог калибра - али да таквима не гине мотка, то је сигурно, и као лек и као наук!

@ Slavka i eremita

Vi definitivno treba da se lečite.......Ja vam iznesem činjenice i opet ne vredi.......Čuda su te injekcije koje vi dobijate u glavu....................Što se tiče motke možeš da kažeš i mesto i vreme pa ću lično da te sredim jednom takvom ali gov.nj.ivom.....................Eto ti znaš gde ja radim pa dođi da ti objasnim neke stvari u 3 oka...................Ajde pi.č.ko da te sada vidim..................

A ti Slavka odj.eb.i u skokovima...............Vojvođani su sami sebe izdvajali iz Srbije godinama pa ništa ne vredi.............Moj otac poseduje farmu i zemlju i znam kako je biti poljoprivrednik......Ti ćeš da mi kažeš........................

@ Slavka i eremita

Vi definitivno treba da se lečite.......Ja vam iznesem činjenice i opet ne vredi.......Čuda su te injekcije koje vi dobijate u glavu....................Što se tiče motke možeš da kažeš i mesto i vreme pa ću lično da te sredim jednom takvom ali gov.nj.ivom.....................Eto ti znaš gde ja radim pa dođi da ti objasnim neke stvari u 3 oka...................Ajde pi.č.ko da te sada vidim..................

A ti Slavka odj.eb.i u skokovima...............Vojvođani su sami sebe izdvajali iz Srbije godinama pa ništa ne vredi.............Moj otac poseduje farmu i zemlju i znam kako je biti poljoprivrednik......Ti ćeš da mi kažeš......
..................

Ахахаха.... ово само да запамтим и болдовано увеличам да сви виде шта нам раде наши жути државни службеници у ДС Министарству пољопривреде за време радног времена... :lol::lol::lol:

и после се питамо зашто се суљамо низ низбрдицу и никако да закочимо...:cool:

@ Slavka i eremita

A ti Slavka odj.eb.i u skokovima...............Vojvođani su sami sebe izdvajali iz Srbije godinama pa ništa ne vredi.............

Slusaj,monky nevredjaj,zabole mene gde ti radis i koga radis.
Gov nj. avu motku upotrebi na svoje a ne na nas.
Neko ko treba da se leci si ti,sto pricas gluposti.
Ako radis kako imas vremena da si na forumu i da se ku..is,koje radno mesto imas.

Komplekse manje vrednosti se lece u bolnici ili kod psihijatra.
Recnik ti je ok.

Slusaj,monky nevredjaj,zabole mene gde ti radis i koga radis.
Gov nj. avu motku upotrebi na svoje a ne na nas.
Neko ko treba da se leci si ti,sto pricas gluposti.
Ako radis kako imas vremena da si na forumu i da se ku..is,koje radno mesto imas.

Komplekse manje vrednosti se lece u bolnici ili kod psihijatra.
Recnik ti je ok.

Zato ti i kažem da ideš da se lečiš.....................

Back