Bog

O kakvoj ti pravdi govoris koja je sporovedena nad recimo prvorodjenim sinovima ( znaci i deci ) , sta su ta deca skrivila da budu ubijena osim sto nisu verovala u istog Boga? Sta su SVI zgresili pa da budu pobijeni poplavom?

Kakvu pravu to sprovodi taj Bog? Nisam video da se Hitler napatio i da ga je Bog licno ubio i pored toga sto je kriv za smrt miliona ljudi. Sta je sa ostatkom nacisticke garniture?

Pa nisu ljudi poubijali decu vec BOG LICNO. Kakvo je to svemoguce i dobronamerno bice koje se izivljava nad decom?

Mesas teze. Ako smo svi ljudi isti onda je taj isti Bog stvorio i jedne i druge, sto znaci da je ove druge pretvorio u robove...

Koje nepoznavanje tematike?

Zasto mi nisi odgovorio na pitanja?
Zasto si to izbegao???

Zato sto onda nebi mogao da ovako mantras....

Poslednja izmena:
To nema smisla.
Znaci ako ti poznajes sebe sada,oblikovana danasnjim uslovima isto tako bi bila i da si se rodila pre 500 ili 5000 godina u drugacijim uslovima?
Ako mi to ne objasnis kako,ne vidim zasto bi nastavio razgovor o drugim stvarima.

pa ne stvaraju valja uslovi od čoveka čudovište?
znaš da li imaš nešto u sebi, ili ne.
inkvizicija je bila profesija na neki način, ne zaboravi o čemu pričamo, da ne bi pojam 'uslovi' metastazirao na gomilu drugih banalnih primera.

John Lennon je bio satanista, zato je tako pevao, valjda o svom bogu satani.

Gospodin John Lennon je pevao i pesmu "IMAGINE"!

Losa pesma jel tako?

Cudno kako on koji je bio "satanista" zeli svet u kome nema siromastva, ratova i patnje. Vec iskljucivo zeli svet radosti i mira...

Cudno, ipak je bio "satanista"?!

Losa pesma jel tako?

Cudno kako on koji je bio "satanista" zeli svet u kome nema siromastva, ratova i patnje. Vec iskljucivo zeli svet radosti i mira...

čim ne veruješ u boga, veruješ u satanu :mrgreen:
pošto trećeg nema, bog postoji, satana postoji, zdrav razum jok :mrgreen:

Losa pesma jel tako?

Zanimljivo je kako sve kvalitetne stvari dolaze od "satanista"

Da li to znaci da je jedini put spasenja osloboditi se od boga? :think:

Zanimljivo je kako sve kvalitetne stvari dolaze od "satanista"

Da li to znaci da je jedini put spasenja osloboditi se od boga? :think:

Koje su to kvalitetne???

Kvalitetne kao Malboro.

Koristi i ubija...

sotona je pre svog pada bio muzicar i pevac u nebeskim horovima na slavu Bogu.

Svirao je razne instrumente, svirale, bubnjeve itd.

Danas komponuje na zemlji muziku i pesme koje negativno uticu na psihu i moral coveka.
Mada se coveku svidjaju...

Koje su to kvalitetne???

Kvalitetne kao Malboro.

Koristi i ubija...

Danas komponuje na zemlji muziku i pesme koje negativno uticu na psihu i moral coveka.
Mada se coveku svidjaju...

Jel su lose pesme mozda?

Jel adventisti ne ispiraju mozak i ne uticu na psihu coveka?

Jel si bio sa Luciferom u raju u bendu kada znas da je bio muzicar i pevac?!

Losa pesma jel tako?

Pa pesma imagine prica upravo o oslobadjanju od religijske dogme. Imagine there's no heaven...
Kralj

Pravedni, ne kontas princip religije, ako si u bilo kojoj monoteistickoj religiji, i cinis zlo, onda si samo pripadnik te religije, posto oni drze monopol nad dobrim i zlim. Cim nisi tup, odma si zao, no matter what. Dok god si glup i cinis zlo, to je pozeljna osobina kod njih.

Poslednja izmena:
Koje su to kvalitetne???

Kvalitetne kao Malboro.

Koristi i ubija...

Mada se coveku svidjaju
...
Eto :D To i jeste ono najbitnije...

Sve ono sto se nama svidja i u cemu uzivamo bog brani...

Jel su lose pesme mozda?

Jel adventisti ne ispiraju mozak i ne uticu na psihu coveka?

Jel si bio sa Luciferom u raju u bendu kada znas da je bio muzicar i pevac?!

Koje pesme?

Ne ispiraju to rade pentakostalci...

ODAKLE ZNAM DA JE BIO MUZICAR?

PA JA CITAM BIBLIJU NASUPROT TEBI I ZNAM O CEMU PRICAM:

Biblija nam to kaze o sotoni pre pada:

Hes 28:13 Bio si u Edemu, vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamant, hrisolit, onih, jaspis, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.

Poslednja izmena:
STO JERIHONCA? MISLIS JA KRIJEM NESTO?

Mojsije nije mogao da vidi Bozje lice.

Jer je gresnik.

2.Mo 33:20 I reče: Ali nećeš moći videti lice moje, jer ne može čovek mene videti i ostati živ.

Adam i eva su gledali Boga jer nisu jos ucinili greh.

Bog ih je cesto licno obilazio:

1.Mo 3:8 I začuše glas Gospoda Boga, koji idjaše po vrtu kad zahladi; i sakri se Adam i žena mu ispred Gospoda Boga medju drveta u vrtu.

NA NOVOJ ZEMLJI CE LJUDI PONOVO MOCI DA GELDAJU BOZJE LICE JER SU RPAVDENICI, NISU VISE GRESNICI:

Off 22:3 I više neće biti nikakve prokletinje; i presto Božji i Jagnjetov biće u njemu; i sluge Njegove posluživaće Ga.
Off 22:4 I gledaće lice Njegovo, i ime Njegovo biće na čelima njihovim.
Off 22:5 I noći tamo neće biti, i neće potrebovati videla od žiška, ni videla sunčanog, jer će ih obasjavati Gospod Bog, i carovaće va vek veka.

- - - - - - - - - -

GRESNICI CE OVAKO POSTUPITI:

Off 6:15 I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim;
Off 6:16 I govoriše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od lica Onog što sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetovog.
Off 6:17 Jer dodje veliki dan gneva Njegovog, i ko može ostati?

Ih bre razbi me sa ovim citatima. A zar 2.Mo 33:20 i Off 22:4 nisu protivurečni? Dakle da li će moći čovek da vidi Boga koji je: "Jeste sveprisutan ali za oko nevidljiv", kako ti napisa negde iznad.

Ih bre razbi me sa ovim citatima. A zar 2.Mo 33:20 i Off 22:4 nisu protivurečni? Dakle da li će moći čovek da vidi Boga koji je: "Jeste sveprisutan ali za oko nevidljiv", kako ti napisa negde iznad.

Nije cilj da te razbijem evc da vidimo sta stvarno tamo pise.

Gresan covek nemopze da vidi boga i ostane ziv.

Svi gresnici koji ga jednoga dana budu videli, umrece.

Ali oni koji su odbacili greh i kojima je krivica oprostena kroz Zrtvu Isusa Hrista.

Oni ce moci da vide Boga...

Da li se razumemo?

Back