- Poruka
- 5.217
Док сам био верник није ме ни погледао, а камо ли одговорио на молитву.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
па шта си молио, нешто да ти да?
дао ти је живот шта оћеш више
Нисам му га ни тражио, а Он ме ипак избацио на овај свет. И не само то него сам и грешан самим својим ређењем па морам да му се молим за све и свашта.

Нисам му га ни тражио, а Он ме ипак избацио на овај свет. И не само то него сам и грешан самим својим ређењем па морам да му се молим за све и свашта.
E ali kako to da se neko rodi kao dete klošara,a neko dete princ?Aaaaa?откуд ти знаш да ниси тражио да се родиш, можда јеси само ниси свестан тога
зашто човек жели онда лепо да живи ако није тражио да се роди?

откуд ти знаш да ниси тражио да се родиш, можда јеси само ниси свестан тога
Za tebe nema leka, ti si izgubljen slucaj. Sirotinja ....!ти кажеш да га нема,зашто би се баш теби јавио?
- - - - - - - - - -
а теби је форум лек, ако, лечи се јаднииче![]()

Mozda je greska u tome sto svi velikani... (ne velikani vec velikasi ljudi...) nisu verovali u Boga, pa im je Bog dao neki ipak neki njima prepoznatljiv znak on zaista postoji.
Da nevernika pretvori u vernika.
Mozda ja gresim sto nekako ne znam kako znam da ima Boga negde, to sto sam vernik, pa mi Bog nikad ne pomaze jer samim tim sto zna da verujem u njega, kao iz ostalih prica ovde, onom koji sumnja razuveri ga u suprotno.
Ali kako da ne budem vernik pa da me Bog preobrati u vernika tako sto ce mi pomoci.
Ili Bog ne moze nista protiv urka ili crne magije?
Ne verujem u crnu magiju i ostale zavrzlame, ali ima ljudi koji se time bave, sto bi se bavili uopste i onda ako nije tako?
Ja mislim da je mene neko urekao ili prokleo.
Mozda bih morao da porazmislim o prodavanju duse djavolu ako to uopste i postoji neki pakt?
ili sto bi narod rekao use i u svoje kljuse
Ne, ne grešiš!Mozda ja gresim sto nekako ne znam kako znam da ima Boga negde, to sto sam vernik,
E ali kako to da se neko rodi kao dete klošara,a neko dete princ?Aaaaa?
Bog pravedan?!
Prema novorođenima?
Pffff ! ! !
- - - - - - - - - -
Pre će biti da taj svemirski loto ko ubode,a ko promašaj!![]()
То нема везе са имагинарним бићем кога зовете Бог. Нисам тражио, али сада када сам већ ту желим што лепше да живим.
питање је колико је принц заиста срећнији у односу на клошара?
ако гледаш све са материјалног аспекта нико тебе не спречава да постанеш "принц" почни да дилујеш дрогу, кради иди у сирију убијај за паре и буди срећан
Sreća pripada onima koji su dovoljni sami sebi.
Aristotel
Pre nego što krenete da tražite sreću, proverite – možda ste već srećni. Sreća je mala, obična i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide.
Dušan Radović
Srećan je i velik zaista samo onaj koji ne mora ni vladati ni pokoravati se da bi mogao nešto biti. (рецимо клошар)
Gete
Kad nam se sreća smeši sretnemo prijatelje; kad nam okrene leđa sretnemo lepu ženu.
Kineska poslovica
Ljudi se hiljadu puta više trude da steknu materijalno nego duhovno bogatstvo, mada je sasvim sigurno, da našu sreću stvara ono što jesmo, a ne ono što imamo.
Artur Šopenhauer
- - - - - - - - - -
значи ти сад тренутно заступаш теорију случајности?
случајно си се родио баш ти?
случајно си се родио баш ти?
Da je bog znao [a vernici tvrde da on sve zna] onda se sigurno ja ne bih rodio.
Sigurno mu ne odgovara da postoje ovakvi......
Lepo i mastovito napisanoa, puno lepih ali mastovitih i nerealnih metafora i razmisljanja koje nas vode ka umisljenom i neponovljivom superiornom i svuda prisutnom kreatoru. Kad se cita tvoj tekst stice se utisak da si ti izabranik boga koji otkriva drugima nedostupan svet realnom humanom bicu, otkriva mocnog stvaraoca i novi zivot posle zivota. I sve to na kraju potires negirajuci pririodu kao mocnog nepersonifikovanog i nemisaonog ali mocnog kreatora. Dakle, stvaraoca bez humanih odlika i inteligencije. Mora se imati na umu da se covek razlikuje od ostale zive prirode svojim umom i formom, sve ostalo je savrseno istio, stvoreno od jednog osnovnog molekula.Slušaj lepotane,
Lepo je razgovarati i razmeniti iskustva sa onima koji su voljni da saslušaju i možda nešto od toga bude njima u korist, međutim, nije moja namera da bilo koga konvertujem u njegovim ubeđenjima, verovanjima ili jednostavno shvatanjima. U pravcu toga svako ima slobodu da u svom ličnom svetu živi u skladu sa svojom svešću a svest jedne osobe je svetinja.
Ako ti se nešto ne sviđa jednostavno ga ostavi onima kojima je to potrebno a ti uživaj sa onim što je tebi drago i što tebi prija. Jednostavbno nemoj jesti hranu koju ti želudac ne može variti. Tj. ne čitaj ono što te plaši, što ti se ne sviđa ili što smatraš primitivnim i seljačkim. Niuje seljački biti rođen u selu niti je gradski biti stanovnik grada.
Slika jedne osobe nije ono što mi samo pretpostavljamo ili šta mi nekome pripisujemo.
Pa ipak, ako si i nehotice a ne iz rezigniranosti ubacio pitanja ja ću ih udostojiti odgovorom, možda nekome budu od koristi. Tebi svakako nisu potrebna pa ovde iza dolazeće tačke nadalje nemoj čitati. (Tačka!)
Najviša svest kojoj mi težimo ne nastoji sebe da dokazuje bilo kome ili bilo čemu jer iz datih stanja svesti, naročito humane, čovek nije kadar razumeti mnogo. On razume krčanje želuca, nagone koji traže udovoljenje, čula i kloparanje uma od nabreklih negativnih pasija a nešto malo i emocije koje ga znaju slamati kad se popkrenu. Izvan toga, humano biće, niti šta zna niti razume.
Da bi dosegao stadijum kada će početi da razume njegova svest se iskustveno ekspandira tokom stotine hiljada života. Za svo to vreme on sam nije za kormilom događanja u njegovom mikro svetu, nije uzrok svog života. Svo to vreme Neko bdi nad njim, vodi ga, pomaže mu, hrani i poji iza zavese koju ne sagledava i ne razume. Pa ipak, jednoga dana, počne naslućivati da se nešto događa, da neko ili nešto o njemu brine, da ga neko pomaže ne bi li po prvi put svesno stao na svoje noge. Po prvi put da počne svesno hvatati kormilo svog života. Da počne shvatati da je odgovoran za svaku misao, svaku reč i svako delo. Zadatak težak i zahtevan ali sasvim moguć i sasvim realan. I jednoga dana se probudimo i otkrijemo da mi nismo fizičko telo već nešto mnogo uzvišenije. Nije lako ako do tog saznanja dođemo u životu koji smo napunili mnogim ne tako lakim uzrocima koji su pristigli za odradu. Pa ipak, suočiti se sa sobom, pre ili kasnije, moramo. Ne da hoćemo ili nećemo već moramo. Niko nas ne primorava izvan nas samih već nas primorava naša unutarnja narasla potreba da znamo istinu o sebi i o životu. I tako mogu pričati danima...
Svakako, tada pojedinac dobije iskustva izvan tela, na višim svetovima, sa duhovnim Zvukom i Svetlošću ali i snažnom ljubavi Kreatora. Posle tih iskustava negirati sebe i svoju prirodu je nemoguće baš onako kao što je nemoguće da se sada vratiš u utrobu svoje majke i ponovo budeš beba. Niti je moguće niti to želiš.
Da li je tako? Svakako da jeste ali to jeste danas za mnoge ljude ali ne i za tebe i tebi sličnim. Jer vi živite svoj život na svoj način i u svom stadijumu a to se mora uvažavati i poštovati. Zabluda je što mnogi misle da ateisti ne napreduju duhovno - i te kako napreduju - često mnogo bolje nego li mnogi religiozni budući da religija ne daje nikakvu prednost, bar ne ona klasična. Boga uistinu nije mnogo briga da li mi verujemo onako ili ovako već da li dobijamo iskustva koja su nam potrebna u određenom stadijumu naše svesti. Ta iskustva mogu biti prijatna ili ne-prijatna, ushićenja ili bolna, radosna ili tužna...
Ta iskustva su onakva kakvim smo ih uzrokovali. Jer mi sami kreiramo svoju "sudbinu."
Inače, molitve pojedinaca će biti uslišene ako sveprisutni, sveznajući i svemogući Sveti Duh, koji je REč Boga, proceni da je to potrebno i na načain i u meri koliko je potrebno. Ne onoliko i onako kako bismo mi to želeli. Radije bih da nekoga podstaknem da se zapita nad onim što misli, govori i čini nego da se pita zašto se nekome nešto događa.
Inače život jedne osobe funkcioniše u skladu sa njegovim verovanjem a verovanje je posledica njegove svesti. Ako neko veruje da Boga nema onda će takva osoba imati na bilione dokaza da Ga nema. Ako veruje da su svi drugi primitivni i lažljivi život će mu pružiti isto tako mnogo dokaza da je njegovo verovanje ispravno i da je samo on i baš on u pravu.
Onda kada neko bude zasićen svojim trenutnim stanjem svesti dobije potrebu da izađe iz vlastite ljušture koja ga više ne čini srećnim i tada nastaje mala unutarnja trzavica kada se rađa nova svest ili pomeranje ka novom, makar malo višem stadijumu. Jednoga dana osoba progleda ili shvati ono što ranije nije shvatala.
To što se drugima ne sviđa iz okoline nije problem te osobe već okoline koja ne ume drugima dati slobodu da žive svoj život u skladu sa svojim stanjem svesti.
Budi pozdravljen i ne brini se za bilo čije molitve. Potraži sebi slične i radujte se životu. Ti, niti ja niti bilo ko drugi ne može zaustaviti duhovni progres i duhovni rast odnosno ekspanziju svesti.
Živeli!
PS. Jesi li muško ili žensko pošto kažeš, "Ja sam sigurna..."?
Izgleda da baš i nisu siguran ali ni sigurna!
same budalastine ono sa kisom i sve ostalo, danas zamolih Boga, da neka devojka stane da je upoznam, sipak! ode autobusom! vise nikada necu moliti boga ni za sto!

Garonja je, bas kao i ti, kreacija tvoga alavog i genocidnog boga.И Матеј је био порезник и римски капетан (многобижац) и Савле и још много примера има какви скотови су касније постали пример хришћанске вере. Бог је стрпљив за оне који се нису свесно предали гароњи
Tako postaviti pitanje znači prelaziti u preteranost i vulgarnost.питање је колико је принц заиста срећнији у односу на клошара?
ако гледаш све са материјалног аспекта
Tako postaviti pitanje znači prelaziti u preteranost i vulgarnost.
Naravno da je, bez obzira na ostale materijalne pogodnosti - koje ne moraju mnogo da znače - princ srećniji od klošara jer ima svaki dan obezbeđene obroke i urednu i čistu odeću.
O klošarskoj sreći bi mogli da govore samo klošari.
Ako se govori o bilo kakvom boljitku ili sreći u životu uvek su primer "prinčevi" a ne klošari.
"Prinčevi" jer ne moraju biti prebogati niti imati krunu, dovoljno je da imaju svakodnevnu ishranu i uredno odevanje.

Garonja je, bas kao i ti, kreacija tvoga alavog i genocidnog boga.
откуд ти знаш да ниси тражио да се родиш, можда јеси само ниси свестан тога
Бежање у нелогично.

Знам и без тога Сале.