Bog je u svemu

Religije su jedna obicna laz evo teme koju sam otvorio i mogu vam reci da ovom sasvim ima smisla: http://forum.krstarica.com/showthread.php/768467-Lazna-cuda.
Otovrio si temu gde si naveo imena ljudi koji su nešto rekli. Bez da si obezbedio validan link, gde bi svi čitaoci mogli da se uvere da su ti ljudi zaista rekli ono što si izneo. Validan link znači, sva ona javna glasila koja uplaćuju porez u Srbiji. Takodje i javna glasila koja su legalna u stranim zemljama, na primer HRT je legalno lgasilo.

Pošto nisi naveo ni jedan potvrdan link o iskazu ljudi koji si imenovao, prekršio si pravilnik foruma. Što moderatorima daje mogućnost ili da te upozore i upoznaju sa pravilnikom. Takodje da ubrišu temu koja nije otvorena po pravilniku foruma. Ili da je zatvore i zamole te da edituješ sopstvenu temu u skaldu sa pravilnikom foruma. Što ni jedno od toga nisi uradio a još si i napravio prekšraj spamovanja teme !!!

Otovrio si temu gde si naveo imena ljudi koji su nešto rekli. Bez da si obezbedio validan link, gde bi svi čitaoci mogli da se uvere da su ti ljudi zaista rekli ono što si izneo. Validan link znači, sva ona javna glasila koja uplaćuju porez u Srbiji. Takodje i javna glasila koja su legalna u stranim zemljama, na primer HRT je legalno lgasilo.

Pošto nisi naveo ni jedan potvrdan link o iskazu ljudi koji si imenovao, prekršio si pravilnik foruma. Što moderatorima daje mogućnost ili da te upozore i upoznaju sa pravilnikom. Takodje da ubrišu temu koja nije otvorena po pravilniku foruma. Ili da je zatvore i zamole te da edituješ sopstvenu temu u skaldu sa pravilnikom foruma. Što ni jedno od toga nisi uradio a još si i napravio prekšraj spamovanja teme !!!

Pa kako da editujem temu kad mi nema ono edit.
Temu nisam nasao na nekih sajtovima poput blic.rs itd vec sam nasao na nekom drugom forumu.
Ako bi izbrisao imena tih koji su to rekli jel bih morao staviti link :per:?

Pa kako da editujem temu kad mi nema ono edit.
Temu nisam nasao na nekih sajtovima poput blic.rs itd vec sam nasao na nekom drugom forumu.
Ako bi izbrisao imena tih koji su to rekli jel bih morao staviti link :per:?
Nemaš edit ali imaš dugme " Izmenite poruku". Takodje link na koji upućuješ nije valdian link. Što dovodi u sumnju da su ti ljudi uopšte dali takve iskaze. To je samo jedan od razloga zašto se ne dozvoljavaju linkovi koji ne uplaćuju poreze, zapravo legalna javna glasila. Jer svako može da napiše šta želi na netu a da ne odogovara za datu izjavu. Dok u legalnim javnim glasilima malo teže da tako nešto može neko da uradi....

Ovde ne bi trebalo raspravljati ima ili nema Boga.
Od kako se bilo sme javno izjasniti kao ateista vode se rasprave "ima Boga - nema Boga" - bez rezultata. Vernici ostaju vernici, a ateisti ateisti.

Oni koji veruju smatraju da je Bog svuda i da sve vidi i sve zna. Naravno, to ne treba vulgarizovati.

Religije su jedna obicna laz evo teme koju sam otvorio i mogu vam reci da ovom sasvim ima smisla: http://forum.krstarica.com/showthread.php/768467-Lazna-cuda.
Mislim da se ne radi o lazima, vec o mitologiji koju neguju odredjene verske grupe i grupice. Cuda su svakako lazna, ali u njih dubokio veruju religiozni jer su im tim neistinama godinama punili glavu, pa je to duboko urezano u njihovu podsvest. Danasnji popovi su skolovani i vecina njih svoju svestenicku sluzbu vide kao redovno zaposljavanje, tj. kao izvor redovnog prihoda neophodnog za sopstveni opstanak i opstanak porodice. Vidi, dobar deo svestenstva svih religija ne veruju u ono sto propovedaju.

Ovde ne bi trebalo raspravljati ima ili nema Boga.
Od kako se bilo sme javno izjasniti kao ateista vode se rasprave "ima Boga - nema Boga" - bez rezultata. Vernici ostaju vernici, a ateisti ateisti.

Oni koji veruju smatraju da je Bog svuda i da sve vidi i sve zna. Naravno, to ne treba vulgarizovati.
Izvini, a gde bi trebalo raslpravljati ima li ili nema boga? Ti prvi, kao ateista bi t rebalo da boga pises malim slovom, jer si ubedjen da ga nema. Drugo, ako neko kaze da ima boga, a ja znam da nije u pravu, zasto ne bi pdf Relgija bilo mesto za raspravljanje. Tacno je da ce veliki broj vernika ostati pri uverenju da boga ima, ali ce jedan broj, koji logicki i racionalano razmislja shvatiti da boga, ipak, nema, niti da ima nebeskog carstva. Sve zavisi od stepena inteligencije, obrazovanja i sredine u kojoj je ta osoba stasala i u kojoj sada zivi. Uzmi primer nekadasnje nam velike u uvazavane domovine SFRJ kada se preko 1.7 miliona komunista srpske nacionalnosti izjasnilo kao ateisti.Takva je bila sredina, takav je bio uticaj sa visih istanca.

- - - - - - - - - -

Nisam te razumeo, sta si hteo ovim (vulgarizovati)da kazes?

Tačno je da je za vernika Bog svuda kud pogleda...
Ima onaj štos s ludakom koji je umislio da je zrno zobi i vidi svuda konje koji ga merače da pojedu...
Lečili ga i izlečili i otpustili iz psihijatrije...
Izašao on i evo ga posle deset minuta trči nazad:
-Doktore,ja sam shvatio da nisam zrno zobi,ali da li je konj to shvatio!?:manikir:

Izvini, a gde bi trebalo raslpravljati ima li ili nema boga?
Otvori novu temu na pdf Religija.
Naslov ove teme je "Bog je u svemu". Za religiozne jeste tako.

Da li se "Bog" piše velikim ili malim slovom određeno je pravilima srpskog jezika a ne verovanjem ili neverovanjem.

Nisam te razumeo, sta si hteo ovim (vulgarizovati)da kazes?
Izvini molim te, ali ne verujem da nisi razumeo. :)

Otvori novu temu na pdf Religija.
Naslov ove teme je "Bog je u svemu". Za religiozne jeste tako.
Hoces da kazes da nemam pravo da na ovoj temi kazem da boga nema, tj. da nije u svemu?

Da li se "Bog" piše velikim ili malim slovom određeno je pravilima srpskog jezika a ne verovanjem ili neverovanjem.
Sta kaze Pravopis srpskog jezika?

Izvini molim te, ali ne verujem da nisi razumeo. :)
Casna omladinska rec, nisam razumeo!

Poslednja izmena od moderatora:
Gledao sam taj film razgovori s Bogom podavno.
Božija stvaralačka moć je u svemu, djeluje u svemu. Božija životna sila je u svima živima. U jednom smislu možemo reči Bog je u svemu, jer sve je od Njega. Ali jasno piše da Stvoritelj je negdje na nebesima.
Iako je na nebesima On može djelovati bilo gdje.
Ali reći bog je u svima, a ne na nebu je pogrešno jer jasno piše u Bibliji Bog je na nebesima. To ljudi vole reči da je bog u svima da bi izbjegli odgovornost i da ne moraju ništa puno razmišljati.
Ljenčuge jedne :whistling:

Hoces da kazes da nemam pravo da na ovoj temi kazem da boga nema, tj. da nije u svemu?
Srećom, još uvek i svuda možeš da kažeš da si ateista. Ali je postavljač teme pitao nešto drugo.

Sta kaze Pravopis srpskog jezika?
Kaže da se reč "Bog" piše velikim slovom. Nekada se pisalo malim ali još u vreme Bravara izmenjen i piše se velikim. Još sam išao u školu kada je ta izmena Pravopisa usvojena.

Casna omladinska rec, nisam razumeo!
I dalje ne mogu da verujem.
Da ne možeš da podigneš automobil, ili poguraš voz, verujem, ali da nešto ne razumeš - ne. :)

Božija stvaralačka moć je u svemu, djeluje u svemu. Božija životna sila je u svima živima. U jednom smislu možemo reči Bog je u svemu, jer sve je od Njega. Ali jasno piše da Stvoritelj je negdje na nebesima.
Ali reći bog je u svima, a ne na nebu je pogrešno jer jasno piše u Bibliji Bog je na nebesima. To ljudi vole reči da je bog u svima da bi izbjegli odgovornost i da ne moraju ništa puno razmišljati.

e to htedoh za temu napisem,bog je u tebi i u meni bog je u svima, to je neka druga religija to nije nasa, da li je budizam hindizam ne znam, ali taj je film americko sranje, gde se vredja vera u boga, sramota!
gde se osporava postojanje boga, vec samo na neki drugi nacin receno sta god da uradi ili ne uradis tako je bog odredio? Bez osporavanja... cemu se moliti ako je bog tako odredio a za boga neko misli razna tumacenja... "on je moj bog" "Boze gde si ima li ti" itd itd
da li je takav film uopste dopustiv ako npr sada kazemo idem u crkvu da pitam popa ili idem medju narod da nadjem boga... ?

Pa i nebo je u tebi. Zar nije Isus u Bibliji jasno rekao kako je carstvo nebesko u tebi.
Nebo u Bibliji nije materijalna pojava već duhovna.

e to htedoh za temu napisem,bog je u tebi i u meni bog je u svima, to je neka druga religija to nije nasa, da li je budizam hindizam ne znam, ali taj je film americko sranje, gde se vredja vera u boga, sramota!
gde se osporava postojanje boga, vec samo na neki drugi nacin receno sta god da uradi ili ne uradis tako je bog odredio? Bez osporavanja... cemu se moliti ako je bog tako odredio a za boga neko misli razna tumacenja... "on je moj bog" "Boze gde si ima li ti" itd itd
da li je takav film uopste dopustiv ako npr sada kazemo idem u crkvu da pitam popa ili idem medju narod da nadjem boga... ?

Božiji Duh života je u nama, a Bog je na visinama. Ne može ga se naći u crkvi, pop o njemu zna manje nego što se misli, a narod je više zaokupljen parama pa nema Boga ni tamo. Bog je opisan u Bibliji i tamo se opisuje kako ga pronači i zamoliti što treba. Razgovarati s Bogom je moguče putem molitve, ali se treba znati kako, treba ga moliti po Imenu, jer Bog ima ime, treba se upoznati s bogom i njegovom voljom. :)

- - - - - - - - - -

Pa i nebo je u tebi. Zar nije Isus u Bibliji jasno rekao kako je carstvo nebesko u tebi.
Nebo u Bibliji nije materijalna pojava već duhovna.

Nije u tebi, nego carstvo nebesko je među vama. To je Isus rekao jer je On bio među njima, On je od Boga određen Kralj tog kraljevstva

Božiji Duh života je u nama, a Bog je na visinama. Ne može ga se naći u crkvi, pop o njemu zna manje nego što se misli, a narod je više zaokupljen parama pa nema Boga ni tamo. Bog je opisan u Bibliji i tamo se opisuje kako ga pronači i zamoliti što treba. Razgovarati s Bogom je moguče putem molitve, ali se treba znati kako, treba ga moliti po Imenu, jer Bog ima ime, treba se upoznati s bogom i njegovom voljom. :)
Boze gde gresim?

Zašto se treba moliti po imenu, zar oče naš nije dovoljno...

Nije u tebi, nego carstvo nebesko je među vama. To je Isus rekao jer je On bio među njima, On je od Boga određen Kralj tog kraljevstva

Pogrešnu Bibliju čitaš, verovatno ovu koju besplatno dele JS. Oni su sve u Bibliji prilagodili svom tumačenju i potpuno je izmenili.
Uzmi normalnu Bibliju pa ćeš se uveriti da je Isus rekao kako je Kraljevstvo nebesko u tebi, a ne među vama.

Zašto se treba moliti po imenu, zar oče naš nije dovoljno...

Pogrešnu Bibliju čitaš, verovatno ovu koju besplatno dele JS. Oni su sve u Bibliji prilagodili svom tumačenju i potpuno je izmenili.
Uzmi normalnu Bibliju pa ćeš se uveriti da je Isus rekao kako je Kraljevstvo nebesko u tebi, a ne među vama.

Možeš moliti i reči Oče moj. Ali neko se moli kipu marije, neko alahu, neko budi, neko višni, tako je dobro znati kojem se bogu obračaš, da li tim nevažnim ili Stvoritelju. A možš reči u uvodu Stvoritelju neba i zemlje...

Prije odgovora sam pogledao online prevod ovaj https://www.wordplanet.org/cr/42/17.htm#0
Ali sam pogledao i srbski prevod gdje kaže unutra u vama. To opet znači u vašoj sredini, među vama. A ako tumačiš da je carstvo nebesko u čovjeku, kako onda treba da dođe. Dakle Isus je bio u njihovoj blizini, a on predstavlja to carstvo nebesko. Jedino može biti u srcima ljubav prema tom carstvu pa da kaže u vama je

Možeš moliti i reči Oče moj. Ali neko se moli kipu marije, neko alahu, neko budi, neko višni, tako je dobro znati kojem se bogu obračaš, da li tim nevažnim ili Stvoritelju. A možš reči u uvodu Stvoritelju neba i zemlje...

Prije odgovora sam pogledao online prevod ovaj https://www.wordplanet.org/cr/42/17.htm#0
Ali sam pogledao i srbski prevod gdje kaže unutra u vama. To opet znači u vašoj sredini, među vama. A ako tumačiš da je carstvo nebesko u čovjeku, kako onda treba da dođe. Dakle Isus je bio u njihovoj blizini, a on predstavlja to carstvo nebesko. Jedino može biti u srcima ljubav prema tom carstvu pa da kaže u vama je

To ne znači u vašoj sredini, to baš znači unutra u tebi. U tebi je, ali ti nisi sposoban da dođeš do njega jer si previše okrenut onom što se dešava van tebe, nego u tebi. Biblija, odnosno Isus preko Jevanđelja ti otkriva kako da pronađeš to kraljevstvo u sebi, ali ako ga ti tražiš negde van sebe, nikada ga nećeš naći.
Bibliju ne treba shvatati bukvalno, već kao duhovno učenje koje se bavi psihološkim bićem čoveka.

Možda mu je unutra previše mračno... :lol:

Kako ono beše ide priča...
Čovek traži nešto po dvorištu. Naiđe komšija i pita ga šta radi a ovaj kaže
- Tražim ključ, negde sam ga izgubio.
- Gde si ga poslednji put video?
- U kući
- Zašto ga onda tražiš napolju?
- Unutra je mračno.

To ne znači u vašoj sredini, to baš znači unutra u tebi. U tebi je, ali ti nisi sposoban da dođeš do njega jer si previše okrenut onom što se dešava van tebe, nego u tebi. Biblija, odnosno Isus preko Jevanđelja ti otkriva kako da pronađeš to kraljevstvo u sebi, ali ako ga ti tražiš negde van sebe, nikada ga nećeš naći.
Bibliju ne treba shvatati bukvalno, već kao duhovno učenje koje se bavi psihološkim bićem čoveka.

Ako se upoznaješ sa učenjem Božijim i Isusa Kista tad si našao kraljevstvo Božije i čekaš ga da i fizički dođe.

Evo se vidi dole u ovom iz Luke da Isus govori o sebi, jer kaže u nastavku zaželit čete da vidite Sina...

Kraljevstvo je u vama, to jeste sa vama, u sredini, u vašoj sredini, među vama, u vama je misao o kraljevstvu. Kraljevstvo dolazi, pa kako će doči i zašto ga čekati kad je u nama. Očito je mislio da kaže sad je među vama Kralj tog kraljevstva. I još je jednu informaciju odao je rje rekao da če biti kad dođe dan sa munjama (Sudnji)

"A kad Ga upitaše fariseji: Kad će doći carstvo Božije? Odgovarajući reče im: Carstvo Božije neće doći da se vidi;
Niti će se kazati: Evo ga ovde ili onde; jer gle, carstvo je Božije unutra u vama.
A učenicima reče: Doći će vreme kad ćete zaželeti da vidite jedan dan Sina čovečijeg, i nećete videti.
I reći će vam: Evo ovde je, ili: Eno onde; ali ne izlazite, niti tražite.
Jer kao što munja sine s neba, i zasvetli se preko svega što je pod nebom, tako će biti i Sin čovečiji u svoj dan."

Ako se upoznaješ sa učenjem Božijim i Isusa Kista tad si našao kraljevstvo Božije i čekaš ga da i fizički dođe.

Upoznavanjem sa učenjem si napravio samo mali korak ka carstvu nebeskom, ali taj put je dug i bolan. Moraš se odreći mnogo toga da bi stigao na kraj puta.

Evo se vidi dole u ovom iz Luke da Isus govori o sebi, jer kaže u nastavku zaželit čete da vidite Sina...

Jesi li siguran da je to najvažnija poruka, uostalom on je poznavao put i svoje znanje je nastojao preneti na ostale.

Kraljevstvo je u vama, to jeste sa vama, u sredini, u vašoj sredini, među vama, u vama je misao o kraljevstvu. Kraljevstvo dolazi, pa kako će doči i zašto ga čekati kad je u nama. Očito je mislio da kaže sad je među vama Kralj tog kraljevstva. I još je jednu informaciju odao je rje rekao da če biti kad dođe dan sa munjama (Sudnji)

Opet to kraljevstvo stavljaš u nekakav prostor i iz toga izvlačiš pogrešne zaključke. Nema sudnjeg dana, munja je metafora na bljesak svesnosti kad nešto spoznaš.

"A kad Ga upitaše fariseji: Kad će doći carstvo Božije? Odgovarajući reče im: Carstvo Božije neće doći da se vidi;
Niti će se kazati: Evo ga ovde ili onde; jer gle, carstvo je Božije unutra u vama.
Fariseji su, baš kao i ti, očekivali vanjsku manifestaciju Carstva Božjeg, a Isus im kaže da ga uzaludno traže van sebe jer ono je u njima.

A učenicima reče: Doći će vreme kad ćete zaželeti da vidite jedan dan Sina čovečijeg, i nećete videti.
I reći će vam: Evo ovde je, ili: Eno onde; ali ne izlazite, niti tražite.
Jer kao što munja sine s neba, i zasvetli se preko svega što je pod nebom, tako će biti i Sin čovečiji u svoj dan."

Učenici su, za razliku od Fariseja, upoznati gde treba da ga traže, a on im samo metaforično objašnjava na koji način će ga spoznati.
Kaže im da ne slušaju one koji ga traže van sebe jer tamo nema ništa duhovno.

Kad kaže "...u svoj dan", misli na 6. dan stvaranja, dan kada čovek postaje duhovna slika Božja. Munja kao metafora bljeska svesnosti će im otkriti da su spoznali sebe kao sliku Božju, ili, kako je on rekao, kao Sina čovečijeg.

Poslednja izmena:
Srećom, još uvek i svuda možeš da kažeš da si ateista. Ali je postavljač teme pitao nešto drugo.
Tema glasi "Bog je u svemu". .

Kaže da se reč "Bog" piše velikim slovom. Nekada se pisalo malim ali još u vreme Bravara izmenjen i piše se velikim. Još sam išao u školu kada je ta izmena Pravopisa usvojena.

I dalje ne mogu da verujem.
Da ne možeš da podigneš automobil, ili poguraš voz, verujem, ali da nešto ne razumeš - ne. :)
Evo sta kaze Pravopis srpskog jezika iz onog nezaboravnog Titovog vremena:

Kada se imenice bog, boginja, bozica upotrebljavaju kao zajednicke, one se pisu malim pocetnim slovom: bog Perun, boginja Hera, bog Savatije, bogovi slovenski i sl.

Malim se pocetnim slovom pisu imenice bog i alah. Ali ako se tim imenicama oznacuje ime odredjenog lica ili se njima personificira neko bozanstvo, i one se tada pisu velikim slovom, napr. Rece Bogu Mihail arhandjel.

P.S. Nije lepo da se sprdas sa velikanom novije istorije Juznih Slovena i zajednicke nam lepe domovine SFR Jugoslavije. Eh, da ima boga ne bismo se mrzeli i klali. Niti bi smo se ovde medjusobno proganjali, tuzakali i mrzeli i delili negativne poene.

Back