Bog je na nebu?

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.969
Pa naravno. Jedno je stvaran dogadjaj. Dozive ga i drugi ljudi (ako su pretekli). Vidim ga kakav jeste, ne mogu ga menjati.
Drugo je samo u mojoj glavi i mogu uticati na njega kako god hocu i koliko god hocu puta.
Tako je. Sad možemo da se vratimo na ono što si rekao, pa da primetimo
da je tvoja realnost isključivo bazirana na tvom doživljaju stvarnosti. Nemaš
ništa drugo. Sve ostalo je fantazija.
Kako možeš da primetiš razliku između maštanja o izlasku sunca i doživljaja
izlaska sunca, tako možeš da primetiš razliku između maštana o Bogu i
doživljaja Boga. Između maštanja o sebi i direktnog doživljaja sebe.
Izmaštani Bog je samo ideja o Bogu i njega ''baksuzni ljudi'' uvek mogu da
raskrinkaju..

Ateista5

Ističe se
Poruka
2.661
Tako je. Sad možemo da se vratimo na ono što si rekao, pa da primetimo
da je tvoja realnost isključivo bazirana na tvom doživljaju stvarnosti. Nemaš
ništa drugo. Sve ostalo je fantazija.
. Između maštanja o sebi i direktnog doživljaja sebe.
Izmaštani Bog je samo ideja o Bogu i njega ''baksuzni ljudi'' uvek mogu da
raskrinkaju..
"Kako možeš da primetiš razliku između maštanja o izlasku sunca i doživljaja
doživljaja Boga"

Ne mogu. Bog ne postoji. Ne mogu ga nikako dozivljavati.Mogu samo da mastam o njemu.

"Izmaštani Bog je samo ideja o Bogu i njega ''baksuzni ljudi'' uvek mogu da
raskrinkaju.."

Tako je, slazem se. Mada rekoh sada su ga izmestili u neku transcedenciju (mastu). Tesko ce odatle biti "isteran".

Ц

Цврц на куб

Gost
"Kako možeš da primetiš razliku između maštanja o izlasku sunca i doživljaja
doživljaja Boga"

Ne mogu. Bog ne postoji. Ne mogu ga nikako dozivljavati.Mogu samo da mastam o njemu.

"Izmaštani Bog je samo ideja o Bogu i njega ''baksuzni ljudi'' uvek mogu da
raskrinkaju.."

Tako je, slazem se. Mada rekoh sada su ga izmestili u neku transcedenciju (mastu). Tesko ce odatle biti "isteran".
Па да си слеп рођен излазак Сунца би ти била непостојећа трансцеденција. И како би га раскринкао као слепи баксуз?

Гром

Domaćin
Poruka
4.280
Па да си слеп рођен излазак Сунца би ти била непостојећа трансцеденција. И како би га раскринкао као слепи баксуз?
A on je slep za Boga pa pokušava da dokaže da Bog ne postoji. NJemu je teško da poveruje da ima ljudi koji vide Boga očima uma kao što on vidi sunce telesnim očima.

Antihejter

Domaćin
Poruka
4.491
Kada je čovek osvojio nebo, pojavio se talas ateizma. Eto, nikakvog Boga
gore nema i nema potrebe zaluđivati se takvim idejama. Boga nema. A ja
nekako mislim da je baš bilo korisno da se razočaraju oni koji su mislili da
Bog doslovno sedi na oblaku. Jedan tako nerazvijen oblik vere, ne mora ni
da postoji. Pa i posmatranje zvezda, galaksija. Boga nisu videli, znači nema
ga. Sama ideja da su potisnuli Boga i da ga neprestano potiskuju sve dalje
i dalje, je dečije smešna.

Na kakvo se nebo misli, kada se kaže da je Bog na nebu?

Kako vi to vidite?
Ne znam, iskreno. To za "nebo" je isto kao za planinu Olimp- kad su konačno skupili hrabrost i popeli se na planinu isti ishod je bio: gde su onda bogovi?

Sa druge strane, pokojni naučnik Stiven Hoking je verovao u Boga što moram priznati i mene vuče ka veri. Da nema pojedinih naučnika i genija koji su verovali u Boga, bio bih ateista bez trunke sumnje.

Ja to vidim jednostavno da svemir nije istražen ni 1% a "Bog" sigurno nije "bradati muškarac" već neki oblik sile/ energije.
Pakao mogu da budu crne rupe koje te prosto usisaju i završiš u paralelnim svetovima, na primer a "Raj" mogu biti svi oblici svetlosti u kosmosu.

Eto, mašte mi ne fali :D

Гром

Domaćin
Poruka
4.280
Ne znam, iskreno. To za "nebo" je isto kao za planinu Olimp- kad su konačno skupili hrabrost i popeli se na planinu isti ishod je bio: gde su onda bogovi?

Sa druge strane, pokojni naučnik Stiven Hoking je verovao u Boga što moram priznati i mene vuče ka veri. Da nema pojedinih naučnika i genija koji su verovali u Boga, bio bih ateista bez trunke sumnje.

Ja to vidim jednostavno da svemir nije istražen ni 1% a "Bog" sigurno nije "bradati muškarac" već neki oblik sile/ energije.
Pakao mogu da budu crne rupe koje te prosto usisaju i završiš u paralelnim svetovima, na primer a "Raj" mogu biti svi oblici svetlosti u kosmosu.

Eto, mašte mi ne fali :D
Onoliko koliko si hrabar u maštanju i spreman da pređeš preko granica koje je postavilo čovežanstvo toliko ćeš upoznati i Boga. Bog je toliko neverovatan u svim svojim pojavama da je stvarno potrebna hrabrost da bi se to prihvatilo i o tome pričalo

m0nk!

Zainteresovan član
Poruka
147
S obzirom na trenutna naučna dostignuća i činjenice, Bog ne može biti gore. To je definitivno.

Ako kažemo da je gore, onda imamo problem sa ljudima u Australiji koji pokažu prstom prema gore. Gdje oni zapravo pokazuju?

Ako gledamo nebo kao cjelokupan svemir, onda Bog u tom slučaju treba obuhvatati nebesa da bi bio na njima.

Međutim, činjenica je da mi trenutno nemamo saznanje o tome da li izvan našeg svemira postoji nešto drugo i da li je nama poznati svemir u nekom većem svemiru i slično tome.

Gdje je Bog, mislim da nećemo nikad dokučiti. Mada, uvijek ostavljam mogućnost da griješim u mišljenju.

Гром

Domaćin
Poruka
4.280
S obzirom na trenutna naučna dostignuća i činjenice, Bog ne može biti gore. To je definitivno.

Ako kažemo da je gore, onda imamo problem sa ljudima u Australiji koji pokažu prstom prema gore. Gdje oni zapravo pokazuju?

Ako gledamo nebo kao cjelokupan svemir, onda Bog u tom slučaju treba obuhvatati nebesa da bi bio na njima.

Međutim, činjenica je da mi trenutno nemamo saznanje o tome da li izvan našeg svemira postoji nešto drugo i da li je nama poznati svemir u nekom većem svemiru i slično tome.

Gdje je Bog, mislim da nećemo nikad dokučiti. Mada, uvijek ostavljam mogućnost da griješim u mišljenju.
Hristos kaže da je carstvo nebesko tu u nama, svet naših misli. što onda znači da je i nebo deo našega uma, Dalje sledi da Bog živi na tom nebu koje je deo našega uma. I svako ko je iskreno tražio Boga našao ga je u sebi samome.

DedaStojan

Iskusan
Poruka
5.426

Kako vi to vidite?
Ima li kontext ta teza ?
Vrijeme prostor okolne prilike itd ?
Kako ti to zamisljas Jasna?

Ateista5

Ističe se
Poruka
2.661
Sunce postoji nije nikakva transcedencija. Ne vidim ja ni elektron, ne vidim ni bezbrojne galaksije, ne vidim ja ni x-zrake a bogumi ni tebe. Stvar je u tome sto nas vid nije jedino sredstvo za detekciju objekata. Imamo mi i druga cula a u zadnih par stotina godina i druga pomagala. Tako da je ovo sto ti napisa velika glupost.

ISTRAZIVAC9

Elita
Poruka
15.219

Kako vi to vidite?
Na sedmo nebo, ako se secam.

Гром

Domaćin
Poruka
4.280
Na sedmo nebo, ako se secam.
Gospod u odnosu na nas živi na nebu, nebu našega uma, a mi koji smo po slici Božijoj stvoreni i sami smo nebo za naše ćelije koje su živa bića našega tela kako smo mi ćelije Hristovog tela. A Otac Hristov je na nebu koje je iznad Hrista dok je otac Hristovog oca na nebu iznad, i tako u nedogled jer je Božansko biće beskrajno. Božanski Um nesaglediv. zato se na hebrejskom nebo kaže Šamaim i prevodi se kao nebesa jer ih ima mnogo pa se za tu reč upotrebljava dual. Isto kao što se za vodu kaže vode, kao kad mi kažemo daj mi vode, Hoću da kažem da u hebrejskom ne postoji jednina za nebo nego se upotrebljava taj dual koji nema određenu količinu, neka množina koja se prevodi kao jednina, kao kad nbi rekli naočari. ne postoji jednina za naočari, možda monokl.

DedaStojan

Iskusan
Poruka
5.426

Kako vi to vidite?
Personalizirani autoritet kao npr Jahve Sabaot bog krscana nije uzrok vec posljedica.
Ti mjesas impersonalnost s time.
Impersonalni bog je praznina zato nema trona.

ISTRAZIVAC9

Elita
Poruka
15.219
Gospod u odnosu na nas živi na nebu, nebu našega uma, a mi koji smo po slici Božijoj stvoreni i sami smo nebo za naše ćelije koje su živa bića našega tela kako smo mi ćelije Hristovog tela. A Otac Hristov je na nebu koje je iznad Hrista dok je otac Hristovog oca na nebu iznad, i tako u nedogled jer je Božansko biće beskrajno. Božanski Um nesaglediv. zato se na hebrejskom nebo kaže Šamaim i prevodi se kao nebesa jer ih ima mnogo pa se za tu reč upotrebljava dual. Isto kao što se za vodu kaže vode, kao kad mi kažemo daj mi vode, Hoću da kažem da u hebrejskom ne postoji jednina za nebo nego se upotrebljava taj dual koji nema određenu količinu, neka množina koja se prevodi kao jednina, kao kad nbi rekli naočari. ne postoji jednina za naočari, možda monokl.
Jeshua Nazirej je fizicki bio ljudsko bice i ti, Nikada ne mozes biti celija Hristovog tela. On je glava bozije crkve - Neveste,i mozes biti samo celija crkve.
Ako je Bog Duh(Jovan 4,24), kako moze imati um, :?:
A koliko to ima nebesa, :?:

Гром

Domaćin
Poruka
4.280
Jeshua Nazirej je fizicki bio ljudsko bice i ti, Nikada ne mozes biti celija Hristovog tela. On je glava bozije crkve - Neveste,i mozes biti samo celija crkve.
Ako je Bog Duh(Jovan 4,24), kako moze imati um, :?:
A koliko to ima nebesa, :?:
A crkva predstavlja njegovu nevestu i pritom Pavle kaže da smo udi njegovog tela. Nije mogao da kaže ćelije jer tada svest o ćelijama nije ni postojala,
A Duh je jedno od tri Božija lica, Drugo lice je um a prvo je nešto kao Božiji razum. I ošto smo po slici Božijoj stvoreni mi možemo ta tri lica i kod sebe videti. Umamo um i to je naše drugo lice, imamo duh koji pokreće naše telo to je teće lice a u razumu možemo čuti glas boga oca kao prvog lica našeg bića.
Nebesa su naziv za beskonačno neba koja su jedna iznad drugih. Ako pogledaš fraktale mogao bi da stekneš predstavu kako to izgleda,
U materijalnom svetu atom ima sliku u sunčevom sistemu, pa se onda i galaksija po nekim elementima sliči sunčevom sistemu, pa se i klasteri galaksija vrte u krug, da bi na kraju naš svemir bio samo atom jednog mnogo većeg svemira, a svaki atom našeg svemira je jedan svemir takođe. Ali da ti ne bude malo mnogo to za odjedanput da progutaš?

ISTRAZIVAC9

Elita
Poruka
15.219
A crkva predstavlja njegovu nevestu i pritom Pavle kaže da smo udi njegovog tela. Nije mogao da kaže ćelije jer tada svest o ćelijama nije ni postojala,
A Duh je jedno od tri Božija lica, Drugo lice je um a prvo je nešto kao Božiji razum. I ošto smo po slici Božijoj stvoreni mi možemo ta tri lica i kod sebe videti. Umamo um i to je naše drugo lice, imamo duh koji pokreće naše telo to je teće lice a u razumu možemo čuti glas boga oca kao prvog lica našeg bića.
Nebesa su naziv za beskonačno neba koja su jedna iznad drugih. Ako pogledaš fraktale mogao bi da stekneš predstavu kako to izgleda,
U materijalnom svetu atom ima sliku u sunčevom sistemu, pa se onda i galaksija po nekim elementima sliči sunčevom sistemu, pa se i klasteri galaksija vrte u krug, da bi na kraju naš svemir bio samo atom jednog mnogo većeg svemira, a svaki atom našeg svemira je jedan svemir takođe. Ali da ti ne bude malo mnogo to za odjedanput da progutaš?
Filozofija je vrlo komplikovana. LIce Svevisnjeg Niko i NIkada Nije video. Otac Elyon jeste i Duh, koji zivi u nasoj Nad svesti.
Kako Sveti Duh moze imati svest, :?:
Sta znaci fraktal, :?:
Ne znam sta je to klasteri galaksije a to nema nikakve veze sa Svevisnjim, koji zivi u 7 nebu.
Odakle ti Dokaz da je nas svemir samo atom jednog mnogo veceg svemira, :?:
Kako si se Osvedocio da Svevisnji Elyon stvarno postoji, :?:

Гром

Domaćin
Poruka
4.280
Filozofija je vrlo komplikovana. LIce Svevisnjeg Niko i NIkada Nije video. Otac Elyon jeste i Duh, koji zivi u nasoj Nad svesti.
Ne znam sta je to klasteri galaksije a to nema nikakve veze sa Svevisnjim, koji zivi u 7 nebu.
Ti si izgleda samo još jedan zapitkivač koga ne zanimaju odgovori već da se napravi pametan

П

Ппппппппп

Gost
Govoreći o Carstvu Božjem onom fariseju, Isus je rekao, citiram:
Carstvo Božije ne dolazi na vidljiv način. Niti će se reći: Evo ga ovdje, ili eno ga ondje; jer gle, Carstvo Božije unutra je u vama". (Luka 17: 20,21)
Carstvo nebesko je unutrašnje stanje, a ne spoljno okruženje. To je unutrašnje stanje razvoja koje čovek može da stekne.
Ne radi se o vremenu i prostoru, o kada i gde, jer to je iznad čoveka, uvek kao njegova mogućnost "višeg".
Па сад све је упитно и произвољно тумачење,написано је и

"Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице"

DedaStojan

Iskusan
Poruka
5.426
Otac Elyon ahaha to nova sekta apro po Otac Jahve.
Kako mu je prezime ?