Bog je jedan.

aeternum

✿ forever and ever ✿
Poruka
25.819
Biblija jasno kaze da je Bog jedan.

Navescu citate - argumente

Jovan 17:3 kaže: „Ovo znači večni život – da upoznaju tebe, jedinog istinitog Boga, i onoga koga si poslao – Isusa Hrista

Isus se obraća Bogu i naziva ga jedinim istinitim Bogom, dok sebe razlikuje od njega.

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

Bozja rec Biblija nam otkriva istinu o tome ko je pravi Bog,
I postoje dokazi da je jedini pravi zivi Bog JHVH Jehova Bog
jedini koji je Stvoritelj univerzuma
jedini koji je " oduvek i zauvek"
besmrtan i koji zivi u vecnosti.
Bog je obznanio svoje ime ( hebrejski JHVH - cita se Jehova )
Izlazak 3:15

Tada Bog još jednom reče Mojsiju:
„Ovako kaži Izraelovim sinovima: ’Jehova, Bog vaših praočeva, Bog Avrahamov, Bog Isakov
i Bog Jakovljev, poslao me je k vama.‘ To je moje ime doveka i to je moj spomen iz naraštaja u naraštaj

Dakle JHVH Jehova ili Jahve je Stvoritelj svega, univerzuma i jedini svevisnji svemoguci Bog.

Biblija jasno kaze da je Bog jedan.

Navescu citate - argumente

Jovan 17:3 kaže: „Ovo znači večni život – da upoznaju tebe, jedinog istinitog Boga, i onoga koga si poslao – Isusa Hrista

Isus se obraća Bogu i naziva ga jedinim istinitim Bogom, dok sebe razlikuje od njega.

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

Bozja rec Biblija nam otkriva istinu o tome ko je pravi Bog,
I postoje dokazi da je jedini pravi zivi Bog JHVH Jehova Bog
jedini koji je Stvoritelj univerzuma
jedini koji je " oduvek i zauvek"
besmrtan i koji zivi u vecnosti.
Bog je obznanio svoje ime ( hebrejski JHVH - cita se Jehova )
Izlazak 3:15

Tada Bog još jednom reče Mojsiju:
„Ovako kaži Izraelovim sinovima: ’Jehova, Bog vaših praočeva, Bog Avrahamov, Bog Isakov
i Bog Jakovljev, poslao me je k vama.‘ To je moje ime doveka i to je moj spomen iz naraštaja u naraštaj

Dakle JHVH Jehova ili Jahve je Stvoritelj svega, univerzuma i jedini svevisnji svemoguci Bog.
Ovo naravno važi za one koji veruju u Bibliji. Za nas ostale, bogova može biti koliko želiš ili čak ni jedan.

Nije im dao naziv Jevreji nego narod Izrailja.

Kako su nastali Jevreji?

5 Uopšteno govoreći, jevrejski narod potiče od jedne drevne grane semitske rase koja je govorila hebrejski (Postanje 10:1, 21-32; 1. Letopisa 1:17-28, 34; 2:1, 2).
Pre skoro 4 000 godina, njihov praotac Avram emigrirao je iz napredne metropole Ura Haldejskog u Sumeru u zemlju Hanan, za koju mu je Bog rekao: „Tvome porodu daću ovu zemlju“ (Postanje 11:31–12:7).
U Postanju 14:13, o njemu se govori kao o „Avramu, Jevrejinu“, premda je njegovo ime kasnije promenjeno u Avraham (Postanje 17:4-6).

Od njega Jevreji vode poreklo, počev od njegovog sina Isaka i njegovog unuka Jakova, čije je ime promenjeno u Izrael (Postanje 32:27-29). Izrael je imao 12 sinova, od kojih je nastalo 12 plemena. Jedan od njih je bio Juda, od koga je konačno izvedeno ime „Jevrejin“ (2. Kraljevima 16:6).

S vremenom se izraz „Jevrejin“ primenjivao na sve Izraelce, ne samo na potomke Jude (Jestira 3:6; 9:20).

Kako su nastali Jevreji?

5 Uopšteno govoreći, jevrejski narod potiče od jedne drevne grane semitske rase koja je govorila hebrejski (Postanje 10:1, 21-32; 1. Letopisa 1:17-28, 34; 2:1, 2).
Pre skoro 4 000 godina, njihov praotac Avram emigrirao je iz napredne metropole Ura Haldejskog u Sumeru u zemlju Hanan, za koju mu je Bog rekao: „Tvome porodu daću ovu zemlju“ (Postanje 11:31–12:7).
U Postanju 14:13, o njemu se govori kao o „Avramu, Jevrejinu“, premda je njegovo ime kasnije promenjeno u Avraham (Postanje 17:4-6).

Od njega Jevreji vode poreklo, počev od njegovog sina Isaka i njegovog unuka Jakova, čije je ime promenjeno u Izrael (Postanje 32:27-29). Izrael je imao 12 sinova, od kojih je nastalo 12 plemena. Jedan od njih je bio Juda, od koga je konačno izvedeno ime „Jevrejin“ (2. Kraljevima 16:6).

S vremenom se izraz „Jevrejin“ primenjivao na sve Izraelce, ne samo na potomke Jude (Jestira 3:6; 9:20).
Bog im je dao prvobitni naziv Izrailjski narod.

Mozes ti da mastas sta hoces.

Ko zeli istinu, Biblija kao Bozja rec je jedina istina.
Ako veruješ da je to jedina istina, onda je to tako.

Ali to je samo lično uverenje, svako selo na planeti ima svoje uverenje i često su ta uverenja različita.

Znači da ne mogu svi biti u pravu.

A verovati da si samo ti u pravu je malo neozbiljno. Treba biti objektivan prema svim selima na ovoj planeti.

Stvarno ne mogu da verujem u komercijalno-profitne (za one koji su ih osnovali i koji ih propovedaju, a zovu se sveštenici) bajke za ispiranje mozga i stvaranje straha zarad regrutovanja novih i vladavine nad starim vernicima, kako nelegalizovanih tako i legalizovanih verskih grupa. Meni to ne treba.

Poslednja izmena od moderatora:
Ako veruješ da je to jedina istina, onda je to tako.

Ali to je samo lično uverenje, svako selo na planeti ima svoje uverenje i često su ta uverenja različita.

Znači da ne mogu svi biti u pravu.

A verovati da si samo ti u pravu je malo neozbiljno. Treba biti objektivan prema svim selima na ovoj planeti.
Istina je jedna a sve ostalo su lazi.
Dakle ja znam da se to ljudima ne svidja ali to je cinjenica. I merilo istine je Bozja rec.
A verujem u istinu jer je znam.

To je objerktivnost sagledavanje svega u odnosu na istinu.
Inace je subjektivnost.

Stvarno ne mogu da verujem u komercijalno-profitne (za one koji su ih osnovali i koji ih propovedaju, a zovu se sveštenici) bajke za ispiranje mozga i stvaranje straha zarad regrutovanja novih i vladavine nad starim vernicima, kako nelegalizovanih tako i legalizovanih verskih zajednica. Meni to ne treba.
Pa i ne treba da verujes u bajke nego ako te zanima istina da je istrazis.

Intenzivno tragam za istinom, ali ne prema religijskim "svetim knjigama" i njihovom "učenju."
Biblija je Bozja rec mozes je sam istraziti ako zelis.
A Bozja rec je istina.

kako bi drugacije trazio istinu.
Mnogi filozofi i uceni ljudi iznose vidjenje u odnosu na nju.
Dakle treba istraziti izvor istine - Bozju rec.

Jevreji su shvatili mogucnosti manipulacije ovcama
Pa su napisali poneku knjigu
Hriscani i muslimani su to posle nadogradjivali
Bog, cak i da postoji, ne bi bio takav kakav je njima odgovarao i kakvog su stvorili
u svojim knjigama bajki
A sta postoji, ako Bog ne postoji? Sta je tacno "to" odakle je sve krenulo i odakle je sve kreirano, i gde se "to" nalazi?

Back