„Бог и Хрвати“ | Континуитет геноцида над Србима

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po tvojoj logici za zlocine u Srebrenici ,snose odgovornost Srbi...i to svi slojevi .....

Ne, naravno.
Moja teza leži na činjenici , da su svi slojevi hrvatskog društva direktno uestvovali u klanju Srba tokom ww2. I obični ljudi, i hrvatska iteligencija hrvatski pisci i hrvatski sveštenici i hrvatske casne sestre i hrvatski lekari.

Ne, naravno.
Moja teza leži na činjenici , da su svi slojevi hrvatskog društva direktno uestvovali u klanju Srba tokom ww2. I obični ljudi, i hrvatska iteligencija hrvatski pisci i hrvatski sveštenici i hrvatske casne sestre i hrvatski lekari.

Pa pazi. Ako je to toliko zagrizeno, jel se zapitas da li mozda nisu izazvani? jel moguce da su srbi tamo bili ovcice ... pa da ih ovi iz cista mira samo zato sto su srbi mrze...

Сноси одговорност Усер Орић и његови муџахедински пајташи.
Буди љубазна па нам објасни шта се то догодило у Сребреници и због чега то поредиш са хрватским геноцидом над Србима у другом светском рату?
Мада ти везе немаш ни где је Сребреница а не нешто више од тога?

Posto je recno da su svi Hrvati odgovorni za zlocin ustasa nad Srbima, prateci tu ''logiku'' svi Srbi su odgovorni za zlocine u bivsem ratu.
Ti imas veze kada na kantaru meris zlocine.

Ne, naravno.

To sto ti pricas je istorijski revizionizam koji zastupa stranka koja nije prosla cenzus srpske dveri.
U ''ndh'' je bio jak antifasticki pokret, pogotovo u gradovima.
Optuzivati ceo Hrvatski narod za ustaske zlocine....je isto optuzivati sve Srbe za milosevica.

To sto ti pricas je istorijski revizionizam koji zastupa stranka koja nije prosla cenzus srpske dveri.
U ''ndh'' je bio jak antifasticki pokret, pogotovo u gradovima.
Optuzivati ceo Hrvatski narod za ustaske zlocine....je isto optuzivati sve Srbe za milosevica.

Genocid od strane hvataa nad Srbima nema nikakve veze sa fašizmom.

Vidim tvoju logiku svi Hrvati su odgovorni za Jasenovac....

Ja u onom što ti pišeš ne vidim nikakvu llogiku. Da ponovim. genocid hrvatanad Srbima, nemanikave veze sa fašizmom. Imaš gore u linku kojije postavio Mrkalj objašnjenje sa cim scve ima veze. Al sa fašizmom nema. Niti su ti koji su klali bili fašisti, niti su oni koji su zaklani bili antifašisti, pa da se tu stvara neki problem.

- - - - - - - - - -

Pa pazi. Ako je to toliko zagrizeno, jel se zapitas da li mozda nisu izazvani? jel moguce da su srbi tamo bili ovcice ... pa da ih ovi iz cista mira samo zato sto su srbi mrze...

Izazvanin čime?

Ja u onom što ti pišeš ne vidim nikakvu llogiku. Da ponovim. genocid hrvatanad Srbima, nemanikave veze sa fašizmom. Imaš gore u linku kojije postavio Mrkalj objašnjenje sa cim scve ima veze. Al sa fašizmom nema. Niti su ti koji su klali bili fašisti, niti su oni koji su zaklani bili antifašisti, pa da se tu stvara neki problem.

Napisao si da za zlocine nad Srbima Hrvati snose odgovornost, ti optuzujes ceo jedan narod.
To je isto kada optuzuju sve Jevreje za razpinjanje Isusa i misticnu krivnju...

Napisao si da za zlocine nad Srbima Hrvati snose odgovornost, ti optuzujes ceo jedan narod.
To je isto kada optuzuju sve Jevreje za razpinjanje Isusa i misticnu krivnju...

Čovek ima mišljenje o Hrvatima identično onome koje ekstremne ustaše imaju o Srbima. I ne vidi u tome nikakav problem, jer on lično ne bi ubijao Hrvate zbog toga što ih mrzi, već bi samo širio "istinu" o njihovoj kolektivnoj bolesti nacije koja će postojati dok budu postojali i Hrvati kao narod. A to što ni hrvatski i nemački ideolozi "srpskog problema" i "jevrejskog problema" takođe nisu lično nikoga ubili, već su širili "istinu" koju su kojekakvi ludaci koristili kao povod za najgore zločine, to nema veze.

Čovek ima mišljenje o Hrvatima identično onome koje ekstremne ustaše imaju o Srbima. I ne vidi u tome nikakav problem, jer on lično ne bi ubijao Hrvate zbog toga što ih mrzi, već bi samo širio "istinu" o njihovoj kolektivnoj bolesti nacije koja će postojati dok budu postojali i Hrvati kao narod. A to što ni hrvatski i nemački ideolozi "srpskog problema" i "jevrejskog problema" takođe nisu lično nikoga ubili, već su širili "istinu" koju su kojekakvi ludaci koristili kao povod za najgore zločine, to nema veze.

Ovde na forumu svako moze da napise sta hoce i da misli sta hoce, ali reci da su svi Hrvati krivi za zlocine koje su cinili ustase nad Srbima je neprihvatljivo.
Po cemu su Hrvati bolesna nacija ???!!! Onda Srbija ni ne bu uspostavljala odnose sa njima, ako nije i sama bolesna.

borisdezulovic.jpg

Boris Dežulović, hrvatski novinar
Problem je, međutim, mnogo dublji, duboko zapravo - identitetski. Veliki su Hrvati u potpunosti definirani mržnjom prema Srbima: to je sve je što im je od nacionalnog osjećaja preostalo. Kao identitetski biljeg srbofobija im je ostala i kad Srba u Hrvatskoj praktički više nije bilo. "Ubij Srbina!" ori se tako i na bezveznoj utakmici protiv malih Andoraca, naroda tako malog da je u vlastitoj malenoj državici nacionalna manjina. Ta je mržnja apstraktna, lišena svakog značenja. "Ubij Srbina" postalo je nekom vrstom pozdrava, kao "dobar dan". "Ubij Srbina", kaže tako veliki Hrvat susjedu pred liftom. "Ubij i ti, sinko", odgovorit će dobri susjed. To je otprilike točka u kojoj mali fašisti postaju veliki kreteni.

- - - - - - - - - -

Ko je ustvari stvorio današnju Hrvatsku:

KAKO JE BND STVARAO NEZAVISNU HRVATSKU ili KINKELOV PRODOR NA BALKAN

Obavezno pročitajte!

Sta jedan novinar napise to je merilo za ceo hrvatski narod....

Koji bre narod? Ima mali milion primera gde ljudi, prominentni stručnjaci svojih oblasti i Hrvati, sami priznaju da ne postoji etničko jezgro hrvatske nacije:

20050408013140ljudevit_gaj_pravopis.jpg

Ljudevit Gaj, 19-tovekovni guru posrbljenja jezika u Hrvata
Sav svijet zna i priznaje da smo mi književnost ilirsku podigli; nu nama još iz daleka nije na um palo ikada potvrditi da to nije srpski već ilirski jezik; pa se ponosimo i hvalimo Bogu velikom što mi Hrvati s braćom Srbljima sada jedan književni jezik imamo.
* * *​

vpgoss.jpg

Dr. sc. Vladimir Peter Goss, rođen 3. siječnja, 1942, Zagreb, Republika Hrvatska, redoviti profesor povijesti umjetnosti, Filozofski fakultet u Rijeci:
"Hrvatska 1700 nije Hrvatska 1500. Ne samo kulturno već etnički. Hrvati su se masovno iselili u Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Furlaniju, Slovačku... U oslobođene krajeve useljava se čudo stranaca – pretežno srednjeeuropejaca. Veliki dijelovi Hrvatske ostaju Vojna Krajina, naseljena vlaškim prebjezima uglavnom pravoslavne vjere. To područje je praktički do 1995 izgubljeno za Hrvatsku.

Kako je iz te mase preživjelih Kajkavaca i Čakavaca, i doseljenih Štokavaca, rekonvertiranih hrvatskih Muslimana, Turaka (Turčin, Turković...), Katoličkih Vlaha, Cincara i Cica, Grka, Arbanasa, Nijemaca, Čeha, Slovaka, Ukrajinaca, Mađara i Mađarona, Talijana i Talijanasa, Francuza i Židova, Autonomaša i Narodnjaka, Partizana i Ustaša ispala nacija koja je uspjela stvoriti državu i više je nego čudo.

Postoji sekundarni mit, kojem sam i sam podosta doprinijeo – a taj je da Hrvatska nije zemlja, nije narod, već ideja, podneblje, koje djeluje na mnoge od doseljenika da vrlo brzo postanu "Hrvati". Čvrsto vjerujem da u tom mitu ima i više negoli zrno istine. Inače se navedeno čudo ne bi dogodilo. A to čudo je i izravna negacija mita o nepostojanju Hrvata koji je tako veselo lansirao Vuk S. Karadžić. Hrvati postoje iako sam Bog zna kakva nam krv kola u žilama (četiri pra-pretka pisca ovih redaka su: erdeljski Szekely, gradišćanski Židov, Ukrajinka rođena u Srebrenici, i lička Hrvatica – moguće mađarskog porijekla)."
* * *​

Božidar Violić, najveći hrvatski kazališni redatelj, rođen 1931. god. u Splitu:
ed16d9adbd492cb04156d3662dde2188_700x550.jpg

"Mi smo ionako sklepan narod..." rekao je, rezignirano, u intervjuu Globusu, Božidar VIOLIĆ, najbolji hrvatski pozorišni režiser, kako je u toj reviji predstavljan.

Povod za ovu izjavu bila je njegova konstatacija da se još nije navikao da govori "čisto" hrvatski: "...pa mi se često omaknu neprijateljske riječi. Mnogi me tada sa negodovanjem pogledaju...".

Božidar Violić (rođen 1931. god. u Splitu), učenik Branka Gavelle, Mihovila Kombola, Bojana Stupice i Ranka Marinkovića, eminentni je pripadnik ključnog naraštaja redatelja koji je oblikovao i obilježio hrvatski teatar druge polovine 20. stoljeća, energično odbacujući autarkičnost, ideologizaciju i provincijalnost, te naprotiv, čuvajući uvijek njegove vrednote i posebnosti, hrabro ga izvodeći na europske i svjetske puteve. Obrazovanjem erudit, istinski znalac kazališne teorije i prakse, kritičar fenomena koliko i mentaliteta, skeptični slobodar u duši, Božidar Violić realizirao je više od 60 dramskih i opernih predstava, među kojima je dovoljno spomenuti samo nekoliko antologijskih, gotovo međaša epoha novijeg hrvatskog teatra.

* * *​

bez_komentara_vid_balog%281%29.jpg

Vid Balog, nešto manje velik kazališni redatelj, Međimurske Novine, 04. 02. 2004.
"Mislim da smo već na dobrom putu. Svi su vrlo svjesni te problematike, od onih starijih pa do danas. Mi smo nekakva najmlađa generacija. A kad smo toga svi svjesni, onda bi doista trebalo, kao što je Adam rekao, uvesti kajkavski u škole kao hrvatski materinski jezik.

Javna je tajna koje su svi naši akademici itekako svjesni da je hrvatski standard kojeg sada imamo zapravo velikim dijelom srpska inačica Vukovoga rječnika. Srbi se zezaju i često znam od njih čuti: "Ukrali ste nam jezik i još ste ga uništili". To se kao ne smije reći, a to svi znaju."

Vid Balog, kazališni redatelj, Večernji list, 30.07.2010.

Je li vaš Feydeau predstava samo za kajkavce?

– Naprotiv. Postoji grozan problem, a to je da je hrvatski književni standard, kako je to Krleža jednom rekao, uzet iz daleke turske provincije. Mi za standard imamo istočnohercegovački govor Trebinja. Sada su se naši jezikoslovci potrudili i rekli da to baš nije tako, da je tu ušlo i nešto Dubrovnika, Slavonije, Bosne pa se nešto uspjelo spasiti.
* * *​

Johnny Štulić, ex-yu rock legenda:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/2182/Default.aspx
29.03.2008.
NOVINAR SPEKTRA RAZGOVARAO S BRANIMIROM ŠTULIĆEM (55), NAJVEĆOM ROCK ZVIJEZDOM HRVATSKE I BIVŠE JUGOSLAVIJE SVIH VREMENA

Na čemu radiš sada?

Život je kratak, a ja sam se zakopao u knjige. To mi je kao da se penjem na Himalaju ili još gore. Treba mi 30 godina da se popnem i onda još 60 da se spustim. Treba mi najmanje 20 godina da to otipkam, stavim na papir. Bavim se historijom, nema tu ničeg novog. Znaš da se brod farba svako neko vrijeme i da se izbacuje voda. Tako ti je i s prijevodima.

stulic02.jpg

Johnny Štulić

Da te sada nazove netko iz Vlade, ponudi domovnicu, putovnicu, osobnu… i nekakvo rješenje spora, kako bi ti reagirao?

Nikada nisam ništa imao ni s kojom vladom. Uostalom, što me stalno petljate s Hrvatskom? Hrvata ionako nema barem 600 godina. Što uostalom znači biti Hrvat i koji je to duh specijalni hrvatski?

To je narod koji najbolje zna Azrine pjesme, a i većinu stihova zna napamet, zar ne?

To nije istina… Otkačite se od mene, imate svoj život. To su vaše stvari. Ja sam Turčin, i to sam Turčin za sebe, a ne za vas. Također sam i Makedonac. I nikome ništa ne dugujem.​

* * *

Ivan Meštrović
Čuvena je Meštrovićeva izjava još prije stvaranja Jugoslavije: “Ja sam Hrvat zato što sam Srbin, odnosno Srbin sam zato što sam Hrvat.”
* * *

Poslednja izmena:

I ovo je lupatanje. Znaš li koliko je bilo tih hrvata 1941 godine. A znaš li koliko ih je bilo u oružanim snagama hrvatske tad? E sad, izračunaj procenat, pa vidi sam. A onda vidi koliko je mešu koqačima bilo intelektualaca, profesora, pisaca, pa pre svega, kooliko je bilo sveštenika i kolikoje časnih sestri, hrvatica ubijalo srpsku decu tih godina. Pa onda pogledaj ove slike koje je Mrkaq postavio i film koji je takođe postavljen od drugog korisnika. E vidiš, zato se slučaj hrvata, i wihovog velikog zločina razlikuje od drugih velikih zločina. Zbog toga i zbog posebnog sadizma s kojim je sproveden.

ustasa-1-1.jpg

thumbnailashx6rm1.jpg

ustashagirl.jpg

23sakic190-1.jpg
20040518031546bleiburg2km6.jpg

protiv-2.gif

Croatia2kune1941-1.jpg

ustasavelikaal.jpg

hrvatski_nacionalisti-1.jpg

bleiburg-zastitari-ustaske-kape-oduzimali-na-ulazu-504x335-20100519-20101019014012-302020.jpg

72a4edc7714c4052b4d81fb.jpg

Names of squares and streets
A square in the central part of Zagreb had been named the "Square of the victims of fascism" (Trg žrtava fašizma) because during World War II, over sixteen thousand people had been deported via the square to concentration camps. In the early 1990s, this square was renamed to "Square of great Croats" (Trg hrvatskih velikana). This decision was later reverted in December 2000 during Milan Bandić's mayoralty of Zagreb.[SUP][19][/SUP]
In several Croatian cities, streets were renamed after Mile Budak, a prominent Ustaša ideologist, on the basis that he was otherwise a poet. The moves to hail Budak this way, were supported by 120 university professors, scholars, and other public figures.[SUP][20][/SUP] Conversely, the leftist newspaper Feral Tribune regularly satirized the Mile Budak streets, and its journalists explicitly criticized this trend.
The renaming of streets and squares after Budak (and other Ustaša-related people) has mostly been reversed by recent governments. In 2003, Ivo Sanader's government decided to finally deal with the issue which resulted in a decision to rename all the streets bearing Budak's name. In 2004, a plaque commemorating Budak's birth in the village of Sveti Rok was removed by the same authorities. Numerous local authorities however refused to follow up with the renames or delayed them.[SUP][21][/SUP][SUP][22][/SUP][SUP][23][/SUP]

88415_082709s6_if.jpg
apa1_134242S1.jpg
Ustaske-kape-i-sahovnice-u-Blajburgu-1.jpg

Catholic clergy
Controversy was caused on June 2008 when Croatian military bishop Juraj Jezerinac recitated a song named Bijeli golubovi by Marko Perković Thompson, the controversial singer mentioned above, during a sermon in a church in Vukovar.[SUP][29][/SUP] The song contained also the NDH motto "Za dom spremni".[SUP][30][/SUP]
Simon Wiesenthal Center director Efraim Zuroff complained to the Croatian president Stjepan Mesić about the funeral of Dinko Šakić, one of the leaders of the army of the Independent State of Croatia, who died on July 2008. At that funeral, Croatian Dominican priest pater Vjekoslav Lasić held a speech in which he said that "the court that indicted Dinko Šakić indicted Croatia and Croatians", and that "every Croat should be proud of Šakić's name".[SUP][31][/SUP]

20070618012708thompson_maksimir_maksimirski_stadion_marko_perkovic_koncert_gotovina.jpg

02900a-1.jpg

Sports

Ultranationalist Croats have shouted the slogan "Kill the Serb" during some sporting events.[SUP][32][/SUP] According to some Croatian media, a group of youths chanted this during a concert by Marko Perković Thompson.[SUP][33][/SUP][SUP][34][/SUP]
In January 2006, the Ustasha song "Jasenovac i Gradiška Stara" was played publicly during the interval of an international club volleyball match. Officials later attributed the incident to a single individual, and the police did not intervene.[SUP][35][/SUP]

http://en.wikipedia.org/wiki/Far_right_in_Croatia

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back