Bog daje, bog uzima!

Bog retko kome okrene leđa potpuno.
Dovoljno je, kako kažu stručnjaci, iskreno pokajanje i da se ne ide u istu grešku iznova i iznova.
Greh je droga, jer droga je i bukvavno jedan od teških grehova. Iz zavisnosti o grehu se ne izlazi baš lako, ali čovek postoji da gradi čeličnu volju i da se MOLI i nada da će vremenom postati neko bolji i kome će se Bog opet smešiti.

Ubeđenja sam da Bog nije okrenuo leđa ni KK, tom mladom i ex-neverovatno perspektivnom dečaku.
Sve do kraja, i on ima šansu da ga Bog ponovo očoveči u očima sveta, a i ne mora, jer šta zna masa.
Može da se okrene veri, da čita dobre knjige, sluša dobru muziku, postane pisac, slikar, drvodelja...
Šta mislite, da li je Bogu omrznuo Niče zbog Antihrista i teze da je Bog mrtav?
Taj Niče je mnoge ljude prizvao dubljem razmišljanju o vrednosti života.
Samo zbog Zaratustre je zaslužio veliku nagradu od Boga. Mislim, samo lupetam akademski, ali... to bi jedino bilo pošteno.

Ti ćeš večno da živiš da bi dokazao da si preuzeo svoj život u svoje ruke?
Da... život smo dobili kao najveći i najlepši poklon, i red je da se o njemu staramo.
Ne držim ga čvrsto u svojim rukama jer znam da nisam sposobna da ga živim bolje nego što mi Bog preporučuje.
Dakle, svoj život ne smatram ultimativno svojim jer se sve vreme oslanjam na Tog od kog je moj život zamišljen na prvom mestu.

Da... život smo dobili kao najveći i najlepši poklon, i red je da se o njemu staramo.
Ne držim ga čvrsto u svojim rukama jer znam da nisam sposobna da ga živim bolje nego što mi Bog preporučuje.
Dakle, svoj život ne smatram ultimativno svojim jer se sve vreme oslanjam na Tog od kog je moj život zamišljen na prvom mestu.
Pa ne znam ni kako je ta iluzija o potpunoj kontroli nastala. Preuzeti
odgovornost za sebe, ne znači preuzeti kontrolu nad onim što se
dešava. Probudiš se jednog jutra i tvoj kućni ljubimac je uginuo. Jel
sad ti tu nisi preuzeo odgovornost, slab si, pa ti se to desilo? Jok.
Samo ne zavisi od tebe.

Pa ne znam ni kako je ta iluzija o potpunoj kontroli nastala. Preuzeti
odgovornost za sebe, ne znači preuzeti kontrolu nad onim što se
dešava. Probudiš se jednog jutra i tvoj kućni ljubimac je uginuo. Jel
sad ti tu nisi preuzeo odgovornost, slab si, pa ti se to desilo? Jok.
Samo ne zavisi od tebe.
Svaka ti je ka' u Njegoša!
Žao mi je samo jer ljudi redovno krive Boga za skoro sve gubitke.
Ne znam da li kockari isto krive Boga kad izgube novac?
Ne, mislim da nijedan kockar to ne radi, jer oni imaju drugog nekog kome se mole, the Lady Luck.
Pošteniji su od ovih koji se Bogu mole, a besni su na Njega.

Back