BOG: da li je Bog stvorio covjeka, ili covjek Boga?

Ovo 'BOG-u' omogućava da sebe shvati u potpunosti, sa bilo kojeg aspekta. Kakav bi to 'BOG' bio kada ne bi znao sebe u svim aspektima postojanja. Odatle, iz tog znanja-o-sebi i pozicije koju zauzima (u koju se centrira) 'BOG' stvara iskustva sebe po sebi...Eto, zato si ti recimo, 'čovjek'. A da li si? Ja kažem 'BOG' si...u iskustvu sebe! Razlika između mene i tebe recimo, jeste da Ja znam da si Ti 'BOG' u iskustvu sebe a Ti možda toga nisi svjestan. U redu je. Nisam ni Ja bio svjestan toga dok se nisam probudio...u sebe-'BOG-a'-apsolut.

Ovo 'BOG-u' omogućava da sebe shvati u potpunosti, sa bilo kojeg aspekta. Kakav bi to 'BOG' bio kada ne bi znao sebe u svim aspektima postojanja. Odatle, iz tog znanja-o-sebi i pozicije koju zauzima (u koju se centrira) 'BOG' stvara iskustva sebe po sebi...Eto, zato si ti recimo, 'čovjek'. A da li si? Ja kažem 'BOG' si...u iskustvu sebe! Razlika između mene i tebe recimo, jeste da Ja znam da si Ti 'BOG' u iskustvu sebe a Ti možda toga nisi svjestan. U redu je. Nisam ni Ja bio svjestan toga dok se nisam probudio...u sebe-'BOG-a'-apsolut.

Nemam tako sebican dozivljaj Boga....niti mi superego dozvoljava da sebe dozivim kao Boga...

Da li i jednoj licnosti moze da bude sva svest postojeceg?

Da, ako 'BOG'-apsolut vidi sebe postojanje kroz Jedno znanje-o-sebi, dakle iz pozicije jednog 'Ja' unutar apsoluta.

U projekciji, dakle kao Ja-'BOG'-univerzum, To 'Ja' doživljava sva znanja-o-sebi iz apsoluta kroz sebe, odjednom...ali tad, sve biva u kretanju kroz Um ('Ja') što više nije SVIJEST već Svjesnost. Svijest je samo dok su znanja-o-sebi postojeća u svom apsolutnom aspektu, u aspektu bezvremenosti, besprostornosti, bestjelesnosti i NE-kretanja.

Poslednja izmena:
'BOG'-ličnost i 'BOG'-bezličnost, kao i sveličnost su JEDNO u apsolutu. Jedino kao apsolut, 'BOG'-apsolut ostaje bezličan dok se sve njegove ličnosti projektuju 'OD' sebe-'BOG-a'-apsoluta 'KA' sebi-iskustvu (nazad 'sebi-'BOG-u')...koje, vjerovao ili ne...još uvijek jeste u istom Centru...a gdje drugdje i može biti. Zato i Ti-'čovjek' možeš da doživiš sebe...ličnošću...jer TI JESI 'BOG' :)

Čekaj, da li ti čitaš sve ili filtriraš samo ono što tebi odgovara?

Ja već rekoh da je 'BOG' ličan...ali taj isti 'BOG'-apsolut je u isto vrijeme, dakle simultano, odjednom, u istom tom SADA i sveličan i bezličan. Da li možeš da to zamisliš?

To sveštenici kažu:alfa i omega sveg što postoji...
Uvlače se izmišljotini,nebi li osetili dašak večnosti za svoje strave od konačnosti...
Ucuruju se večnosti jer i ona pripada izmišljotini...Nime-samo je sada i večnost...Sva ljudska logika to
potvrđuje,a ljudi teže da budu alogični...Koji je ljudima metilj pokrivio vijuge ? ? ?:mrgreen:

Uvlače se izmišljotini,nebi li osetili dašak večnosti za svoje strave od konačnosti...
Ucuruju se večnosti jer i ona pripada izmišljotini...Nime-samo je sada i večnost...Sva ljudska logika to
potvrđuje,a ljudi teže da budu alogični...Koji je ljudima metilj pokrivio vijuge ? ? ?:mrgreen:

Kada se vratiš na apsolut (što je tebi očigledno nezamislivo) shvatit' ćeš. Ja ne govorim iz potrebe da nešto izmišljam već iz želje da 'objavim' ono što sam doživio povratkom na apsolut. Rekoh već, da mašta ne dolazi od nikud. Da bi maštao o nečemu...to nešto mora da postoji na nekom nivou. Doduše, ne mora da znači da si toga o čemu maštaš u potpunosti i svjestan. Svjestan si samo sda je to misao u tvojoj glavi. A misao...ne može da postoji samo u tvojoj glavi...to je vibracija koja postoji i izvan tvoje glave ali kad je ti primijetiš tek tada ta vobracija postaje misao...onakvom kakvom je ti svojim razumom prevedeš u značenje.
I opet, niti te osuđujem za to što tako 'logički' posmatraš život (u razumu si i kroz razum...stoga, razumljivo mi je :)). I sam sam bio takav, možda ipak ne isti takav...ali bio sam skeptik. Religiju nisam priznavao za istinu niti je danas priznajem, mada sam osjećao da u religijiskim doktrinama ima istine a to danas i znam.

Dobro je da ti znas da je on "Bog"; ali da li to i on zna?:)

Isprazne tvrdnje bez argumentativne tezine. To nisu ni filozofski ni logicki iskazi, to su puka naklapanja.
Sada je trenutacnost u relativnom svijetu, a vjecnost ne mozes niti pojmiti niti objasniti.
U cemu je onda bit tvoje argumentacije? Da se cijela kulturna povjest sastoji iz sadasnjeg trenutka?
MORGEN!:zcepanje:

Čekaj, da li ti čitaš sve ili filtriraš samo ono što tebi odgovara?

Ja već rekoh da je 'BOG' ličan...ali taj isti 'BOG'-apsolut je u isto vrijeme, dakle simultano, odjednom, u istom tom SADA i sveličan i bezličan. Da li možeš da to zamisliš?
Ako je nesto osobnost, onda ne moze vise biti bezlicnost, jer bi samim tim bilo nesavrseno.

'BOG'-ličnost i 'BOG'-bezličnost, kao i sveličnost su JEDNO u apsolutu. Jedino kao apsolut, 'BOG'-apsolut ostaje bezličan dok se sve njegove ličnosti projektuju 'OD' sebe-'BOG-a'-apsoluta 'KA' sebi-iskustvu (nazad 'sebi-'BOG-u')...koje, vjerovao ili ne...još uvijek jeste u istom Centru...a gdje drugdje i može biti. Zato i Ti-'čovjek' možeš da doživiš sebe...ličnošću...jer TI JESI 'BOG' :)

ja da sam Bog ja bi bio stvoritelj ovoga sveta i bio bi besmrtan i svemocan,sveznajuci,sveprisutan..ali nisam a nisi ni ti....

Ako je nesto osobnost, onda ne moze vise biti bezlicnost, jer bi samim tim bilo nesavrseno.

Pod 'osobnost'...pretpostavljam misliš na ličnost. Ako tako misliš onda ću i to obajsniti (opet) jer sam to već objasnio u jednom od gornjih komentara, ali nema veze...ličnost i iskustvo ličnosti i stoga karakter iskustva, nije isto, kao što ni apsolut nije isto sa multiverzumom (iskustvom apsoluta). . Ličnost je uvijek ista (isto 'Ja'), nepromjenjiva dok je karakter iskustva te ličnosti uslovljen manifestacijom iskustva ličnosti kroz dušu-razum-tijelo mehanizam..
'BOG'-Ličnost je postojanje-apsolut sa sviješću o sebi apsolutu kroz jedno znanje-o-sebi ili jedno 'Ja' apsoluta , koje zna (JA JESAM) da ono jeste sadržilac svih drugih znanja-o-sebi kao i da je ono sastavni dio svakom drugom postojećem apsolutnom znanju-o-sebi. Takođe, 'BOG'-ličnost ZNA da SVE JESTE, u istom SADA, te da sve što jeste jeste bezlično, dakle (BOG' ZNA da 'On' jednostavno JESTE...SVE, kako onaj individualni Jedan tako i Jednina svih Jednih).

Čovjek i jeste 'BOG', samo toga u većini slučajeva nije svjestan.
s ovim bi se mogao složiti - uvjetno. sigurno je čovjek, kao i svaka druga pojava, dio stvaralačke ili komešajuće sile koja uzrokuje život i sudjeluje u pokretima i promjenama, koje su tako važne, kao on sam.
odbijam sve druge pričice koje ovo preciziraju i nadograđuju. ne bi znao od kuda takva saznanja.
u skladu s tim, ne vidim mjesta za neku besmrtnu individualnu dušu, još k tome specifičnu ljudsku.
ne vidim dakle izvanredan položaj čovjeka. stoga odbijam i pojam bog, koji je ipak vezan za djetinjaste ljudske predodžbe (uglavnom preslika) te hijerarhijske strukture društva i čovjeka, kao pored boga istaknutim predmetom interesa. onda mi se bezimeni, bezlični dau (evo tome ipak neko ime, ali svedeno na pojam "glava", "put") lao dsea čini boljim opisom neizrecivog i neobuhvatljivog. i kod boga imamo upravo taj manko (grešku) personifikacije, koja je svojstvena pojavama atomskog svijeta. ne mogu vjerovati da se kod te sile/zakonitosti radi o nekakvoj individualnoj svijesti, usporedivoj našoj samozaljubljenoj, osobnoj, egoističnoj, prolaznoj ili sličnoj životinjskoj. ovu svijest, samosvijest, možemo u raznim gradacijama slijediti u životinjskom svijetu, do točke, na kojoj ju više ne možemo prepoznati. to ne znači da ne postoji, a postoji možda i u neživom.

Poslednja izmena:
ja da sam Bog ja bi bio stvoritelj ovoga sveta i bio bi besmrtan i svemocan,sveznajuci,sveprisutan..ali nisam a nisi ni ti....

Kao što tvoje 'Ja' jeste 'BOG'-apsolut koji u sebi sadrži sva druga 'Ja' apsoluta....tako isto je tvoje 'Ja' dio svih drugih 'ja' apsouta. Iz toga slijedi...Ti, u ovom univerzumu, nisi kreator svega što ovaj univerzum jeste ...ti si samo dio svega. Međutim, ovo nije jedini univerzum, niti je 'čovjek' jedino iskustvo unutar ovog univerzuma...svako jedno postojeće 'Ja' apsoluta kreira svoj univerzum, stoga JESTE Kreator svega što jeste u svom univerzumu.
U ovom univerzumu, a po apsolutnom 'dogovoru' svih 'Ja', Ti možeš da budeš samo ko-kretaor, dakle, sve što kreiraš MORA DA BUDE kroz jedno univerzalno 'Ja' koje je Tvorac ovog univerzuma. Ako je to univerzalno 'Ja' (znanje-o-sebi) UM ovog univerzuma, 'Ja-svjetlost' (kao što jeste)...onda sve što postaje u okviru ovog univerzuma može da postaje samo i isključivo kroz SVETLOST kao medium.

Čovjek i jeste 'BOG', samo toga u većini slučajeva nije svjestan. Kada 'BOG' nije svjestan svoje božanstvenosti, on izopačuje i svijet i sebe u tom svijetu. To je očito, ne misliš li? Odatle i svi sukobi. Zato i postoji težnja u 'BOG-u' da se probudi u svakom svom izrazu.
Odakle čoveku kreativnost, ako ne po uzoru na sebe-kreatora?
Odakle čovjeku imaginacija, ako ne iz sebe-'BOG-a' koji sebe mašta u čovjeka? Ništa se ne može izmaštati a da to što maštaš već ne postoji. Ni 'BOG' ne može izmaštati nešto što već nije u njemu. Sve što čovjek izmisli...to već postoji u nekoj višoj sferi svjesnosti. Sve što postoji u nekoj višoj sferi svjesnosti već postoji u izvoru iz kojeg sve postaje, u apsolutu, možeš reći...'BOG-u'.

Pazi kako si blizu,ali s tim apsolutistom sve zaprskavaš kao automobil koji pobedi na reliju, a onda zapraši kočeći sudijski sto s glavnim glavonjama...(U pm kretenčina nadobudna-otme
se ovima-ja bio prisutan i usledi preispitivanje kaznenih poena...:rumenko::lol:)
Jeste čovek imitacija falsifikata,ali ja još uvek nisam načisto kojeg,kakvog i kuda bre to vodi...Celog veka se patim da odgonetnem i onda će
banuti neke vanzeme i reči:To vam je to...:mrgreen:

'BOG' je pojam, koji je stvorio čovjek...koga je stvorio 'BOG'.

'BOG', pošto ga tako nazivamo, naziva sebe 'BOG-om' kroz nas.
'BOG'-apsolut je ličan, sveličan ili bezličan...po volji. Zato, kada si 'BOG'-apsolut, ZNAŠ DA 'Ti-BOG' JESI, dakle da si ličnost, ZNAŠDAJESISVEŠTOJESTE, odjenom u svakom jednom, dakle sveličan si i ZNAŠ DA SI SVE-ŠTO-JESTE u jednini...dakle bezličan si.
Hej stani malo da i ja objasnim:ikjdifveiuhevnlkfjgoirjoregrrglkfjiovnjngkfllkmv !!!:rumenko::(

Pod 'osobnost'...pretpostavljam misliš na ličnost. Ako tako misliš onda ću i to obajsniti (opet) jer sam to već objasnio u jednom od gornjih komentara, ali nema veze...ličnost i iskustvo ličnosti i stoga karakter iskustva, nije isto, kao što ni apsolut nije isto sa multiverzumom (iskustvom apsoluta). . Ličnost je uvijek ista (isto 'Ja'), nepromjenjiva dok je karakter iskustva te ličnosti uslovljen manifestacijom iskustva ličnosti kroz dušu-razum-tijelo mehanizam..

.
Mislim da je velika manjkavost tvojih upisa upravo tvoja neprecizna semantika i definitorika.
Pises: ::::"nije isto, kao sto ni apsolut nije isto sa multiverzumom (iskustvom apsoluta)". Sto ovo znaci?
Ako vec sam pojam "UNIVERZUM" implicite i eksplicite podrazumijeva sve sto postoji, koji smisao ima onda pojam "multiverzum" u svemu?

Mislim da je velika manjkavost tvojih upisa upravo tvoja neprecizna semantika i definitorika.
Pises: ::::"nije isto, kao sto ni apsolut nije isto sa multiverzumom (iskustvom apsoluta)". Sto ovo znaci?
Ako vec sam pojam "UNIVERZUM" implicite i eksplicite podrazumijeva sve sto postoji, koji smisao ima onda pojam "multiverzum" u svemu?

Ne mogu sad da tražim gdje sam to već par puta opisao pa ću to reći opet:

Uni-verzum...podrazumijeva sve što je prisutno kroz Jedno 'Ja', tačnije: univerzum podrazumijeva jedno 'Ja', znanje-o-sebi iz apsoluta (koje postaje UM) i ostatak apsoluta koji se projektuje kroz to jedno znanje-o-sebi...dakle, 'SVE' osim jednog kroz taj jedan. Sve to zajedno...jeste jednako svemu postojećem, dakle, ništa nije izostavljeno iz apsoluta.

Multi-verzum...svako Jedno 'Ja' iz apsoluta je jedan univerzum...SVI UNIVERZUMI zajedno=JEDAN Multiverzum.

Back