BOG: da li je Bog stvorio covjeka, ili covjek Boga?

Ako znaš na šta se ljutiš-tada je i tebi jasno šta mi veoma zasmetalo...Mogu da ti dam za pravo za fakte koje si izneo,ali za tvoj stav-nikako...
Pisao si o Deklaraciji-pazi-jer ja sad treba da se stidim ?!
No mislim da ovo ne treba dramatizovati,a sudija nikom nikad nisam bio,a i nema šanse...
Iznošenje stava nije presuda.

Moji su stavovi uvjek konzistentni i jasni a sa sagovornikom razgovaram onako kako zasluzuje. Tebi je mozda fin, meni je jasan ko dan. Pet dana ispraznog supljiranja uz deset smajlija neko smatra dubinom, neko ne :bye:

Говориш о народу као да се ради о некој личности коју нам је ето "послао бог" а не о апстаракцији или о обичном појму! Индивиуде се релне. Индивиуде су оно што "благосиља свет" а не народ, не апстракција, не празан појам.

Да ли је неки филзоф био жидов, немац, србин није битно. Битан је он као личност и знање које поседује а не језик који говори и држава у коју се родио.

А ако то склонимо на страну и говоримо генерално о вредностима и култури уопште једног народа, моје је мишљење да би данашњем западном свету било много боље да је задржао своју узвишену културу антике уместо што је заменио бедуиниским веровањима тих блискоисточних племена.
Pazi kad se u ovakvim stvarima sasvim slažemo...Nekoliko puta sam to zapazio...:ok:

42kmoig.gif

Ovo ti je do sada najbolji argument!
Ne nego ilustracija da ste pokušali konflikt JER STE KONFLIKTNI...:mrgreen:
Verujem da niste kažnjeni jer je uzeto u obzir da ste interesantni i pametni,ali vam vručina udarila u vijuge i napravila malu pometnju...:mrgreen:
Dakle,povedite računa o svojim mislima i svom psihičkom zdravlju...Znam kako je kad se naruši...:mrgreen::hahaha:
(Pogoreti po glavi...:(:roll::rotf:)
Šalu na stranu-moderaciji svi komplimenti...

Covek je stvorio Boga misleci da je Bog

Čovjek i jeste 'BOG', samo toga u većini slučajeva nije svjestan. Kada 'BOG' nije svjestan svoje božanstvenosti, on izopačuje i svijet i sebe u tom svijetu. To je očito, ne misliš li? Odatle i svi sukobi. Zato i postoji težnja u 'BOG-u' da se probudi u svakom svom izrazu.
Odakle čoveku kreativnost, ako ne po uzoru na sebe-kreatora?
Odakle čovjeku imaginacija, ako ne iz sebe-'BOG-a' koji sebe mašta u čovjeka? Ništa se ne može izmaštati a da to što maštaš već ne postoji. Ni 'BOG' ne može izmaštati nešto što već nije u njemu. Sve što čovjek izmisli...to već postoji u nekoj višoj sferi svjesnosti. Sve što postoji u nekoj višoj sferi svjesnosti već postoji u izvoru iz kojeg sve postaje, u apsolutu, možeš reći...'BOG-u'.

Čovjek i jeste 'BOG', samo toga u većini slučajeva nije svjestan. Kada 'BOG' nije svjestan svoje božanstvenosti, on izopačuje i svijet i sebe u tom svijetu. To je očito, ne misliš li? Odatle i svi sukobi. Zato i postoji težnja u 'BOG-u' da se probudi u svakom svom izrazu.
Odakle čoveku kreativnost, ako ne po uzoru na sebe-kreatora?
Odakle čovjeku imaginacija, ako ne iz sebe-'BOG-a' koji sebe mašta u čovjeka? Ništa se ne može izmaštati a da to što maštaš već ne postoji. Ni 'BOG' ne može izmaštati nešto što već nije u njemu. Sve što čovjek izmisli...to već postoji u nekoj višoj sferi svjesnosti. Sve što postoji u nekoj višoj sferi svjesnosti već postoji u izvoru iz kojeg sve postaje, u apsolutu, možeš reći...'BOG-u'.

Da li je za tebe Bog licnost?

Da li je za tebe Bog licnost?

'BOG' je pojam, koji je stvorio čovjek...koga je stvorio 'BOG'.

'BOG', pošto ga tako nazivamo, naziva sebe 'BOG-om' kroz nas.
'BOG'-apsolut je ličan, sveličan ili bezličan...po volji. Zato, kada si 'BOG'-apsolut, ZNAŠ DA 'Ti-BOG' JESI, dakle da si ličnost, ZNAŠDAJESISVEŠTOJESTE, odjenom u svakom jednom, dakle sveličan si i ZNAŠ DA SI SVE-ŠTO-JESTE u jednini...dakle bezličan si.

'BOG' je pojam, koji je stvorio čovjek...koga je stvorio 'BOG'.

'BOG', pošto ga tako nazivamo, naziva sebe 'BOG-om' kroz nas.
'BOG'-apsolut je ličan, sveličan ili bezličan...po volji. Zato, kada si 'BOG'-apsolut, ZNAŠ DA 'Ti-BOG' JESI, dakle da si ličnost, ZNAŠDAJESISVEŠTOJESTE, odjenom u svakom jednom, dakle sveličan si i ZNAŠ DA SI SVE-ŠTO-JESTE u jednini...dakle bezličan si.

Lutas to jest u dilemi si..da li je licnost ili ne?

Back