Bog će zauvek uništiti zlo

Prema Biblijskom stihu Rimljanima 12:21 "Ne daj da te zlo nadvlada, nego nadvladavaj zlo dobrim"[/b]

Inace to je hriscanski princip, a ne kako mnogi zlo nadvaladavaju zlim... i time postaju zli...

Jedino dobrim delima mozemo se uzdici iznad zla.....
...
pa, uglavnom tako funkcioniše današnji svet.
važno je iskaliti i dokazati sopstvenu samopravičnost. zbog nesavršenstva, to je put ka zlu.
ljubav i dobrota oplemenjuju ličnost. uništavaju joj ego i ponos :D

pa, uglavnom tako funkcioniše današnji svet.
važno je iskaliti i dokazati sopstvenu samopravičnost. zbog nesavršenstva, to je put ka zlu.
ljubav i dobrota oplemenjuju ličnost. uništavaju joj ego i ponos :D
Da :D
sta bih jos tu dodala :D

Malo njih je uopste na tom uskom putu ljubavi, zivota....

Zbog sebicnosti idu tim sirokim putem koji vodi u unistenje.

Neće Bog zauvek uništiti zlo.
Zlu je dozvoljena koegzistencija sa dobrim u ovom našem svetu, u kome živimo sada.
Sve dok ovakav svet i ljudi u njemu postoje.
Zašto je dozvoljena, nije tako teško razumeti.
Samo treba pravilno razumeti ''Knjigu o Jovu''.
Pravednog Jova, Svetitelja Božjeg, slavimo na današnji dan.
*
Ima o tome u današnjoj temi ''Iz žitija svetih...''.

Zlu je dozvoljena koegzistencija sa dobrim u ovom našem svetu, u kome živimo sada.
*
A sta to treba pravilno razumeti Knjigu o Jovu?

A sta to treba pravilno razumeti Knjigu o Jovu?

''Го сам изашао из утробе матере своје,
го ћу се и вратити у утробу матере земље.
Гоcпод даде, Господ узе;
да је благословено име Господње.''
*
Jov je prauzor nepokolebljivog vernika.
A drugovi njegovi, nedorasli tešioci, prauzor su malovernog naroda.
Njihov stav da Bog daje dobro ili daje zlo prema našem ponašanju, dobrom ili zlom,
izobličeno je kao projekcija našeg ''dam - daš'' vulgarizovanog shvatanja odnosa Boga i čoveka.

ps
Knjiga o Jovu je najstarija knjiga starog zaveta.
I po mom mišljenju najveća drama ikada napisana ljudskom rukom.

Bog neće zauvek uništiti zlo.
Zlodelo on ''okreće'' na dobro po Svojoj volji.
Zlikovci rade svoje zlodelo pod dozvolom, dopuštenjem Božjim.
Zamisli...
Muke proroka Božjih, ili ašostola Njegovih, mučenih i posečenih?
Da je Bog bio nemoćan to da spreči.
Hrista, Bogočoveka, drugo Lice Božje, kada smo mi ljudi razapeli, gde je bio Bog otac?
Nemoćan???
*
Dopušta Bog zlo.
I neće ga uništiti sve dok postoji ovakav materijalno-duhovni svet.
Potom, kada obličje ovog sveta prođe, kada ljudi budu razvrstani u raj ili u pakao, zlo neće više imati žalac.
Raj i pakao, kao sasvim odvojeni duhovni lokaliteti,
razlikovaće se po tome koliko je duša ljudska blizu ili daleko od lica Božjeg.

''Го сам изашао из утробе матере своје,
го ћу се и вратити у утробу матере земље.
Гоcпод даде, Господ узе;
да је благословено име Господње.''
*
Jov je prauzor nepokolebljivog vernika.
A drugovi njegovi, nedorasli tešioci, prauzor su malovernog naroda.
Njihov stav da Bog daje dobro ili daje zlo prema našem ponašanju, dobrom ili zlom,
izobličeno je kao projekcija našeg ''dam - daš'' vulgarizovanog shvatanja odnosa Boga i čoveka.

ps
Knjiga o Jovu je najstarija knjiga starog zaveta.
I po mom mišljenju najveća drama ikada napisana ljudskom rukom.

Jov dozivljava nesto sasvim drugo, ne ono koje se govori , gubljenje imota i svoje najblize, govor sa troje prijatelja, opis samog boga i sredbu sa njime.
Iza reci postoiji sasvim druga prica, nesto kao da zuris u ogledalu ali to nije istina, to je samo odraz.

Obrni pricu naopacke, umesto da sledis pricu van sebe uvrni u samog sebe.
Mozda ces razumeti tko su tri prijatelje. :)

Jov dozivljava nesto sasvim drugo, ne ono koje se govori , gubljenje imota i svoje najblize, govor sa troje prijatelja, opis samog boga i sredbu sa njime.
Iza reci postoiji sasvim druga prica, nesto kao da zuris u ogledalu ali to nije istina, to je samo odraz.

Obrni pricu naopacke, umesto da sledis pricu van sebe uvrni u samog sebe.
Mozda ces razumeti tko su tri prijatelje. :)

Hrišćanstvo je vera otvorenih očiju i otvorenog srca.
Sve je jasno rečeno što treba da bude kazano.
I najprostodušniji čovek, i sa neznatnim obrazovanjem, sposoban je da shvati sve što stoji u Bibliji.
Nikakve ''priče naopačke'' nisu prisutne.
''Uvrtanje u sebe samog'' - takođe je nepoželjno.
Ko traži skrivenu simboliku - neće je naći jer je nema.
Sva simbolika je jasna.

*
Bog hoce da unisti zlo zauvek jer Bozja rec tako kaze.

A Ako ti mislis da Bog nece da zauvek unisti zlo onda ti smatras da je Bog nemocan.

A Bog JHVH Jehova je svemocan i unistice zlo zauvek.
Vec sam na ovoj temi davala dokaze toga sad cu neke napisati.

Dakle Bog ce unistiti smrt:
Otkrivenje 21:3,4
3 I čuh silan glas s neba da govori: Evo šatora Božjeg među ljudima!
On će prebivati s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima.
4 On će otrti svaku suzu od očiju njihovih i smrti neće više biti, ni žalosti ni vike, ni bolesti neće više biti, jer prvih stvari nestade.

Takodje Bog ce unistiti zle:

Psalam 37
9 Jer će se istrebiti koji čine zlo, a koji čekaju Gospoda naslediće zemlju.

Takodje prica o Jovu govori da ce uvek biti ljudi koji imaju integritet i koji su dobri
i to nema nikakve veze sa Bozjom namerom da ce unistiti zlo.

Bog je stvorio ljude da zive vecno na Zemlji i tu nameru ce ostvariti kada zauvek unisti zlo.

Kao sto ce i zauvek unistiti uzrocnike zla Sotonu i demone.

A Bog je jedan jedini JHVH Jehova Bog, Jedini Svemoguci Bog.

Poslednja izmena:
Hrišćanstvo je vera otvorenih očiju i otvorenog srca.
Sve je jasno rečeno što treba da bude kazano.
I najprostodušniji čovek, i sa neznatnim obrazovanjem, sposoban je da shvati sve što stoji u Bibliji.
Nikakve ''priče naopačke'' nisu prisutne.
''Uvrtanje u sebe samog'' - takođe je nepoželjno.
Ko traži skrivenu simboliku - neće je naći jer je nema.
Sva simbolika je jasna.
Postujem to sto sledis..uistinu tako je na prvi pogled.Prica jednok coveka ko se nie otkazao svog boga.
Ipak, da kazem i moju verziju.

Jov je doziveo "smrt" , to nie ona telesna smrt vec ona kad umiru custva, drugi zovu kad se covek prosvetli, treci prelazak preko ruba to je ono kad sve sto sebe identifikujes nestane, ne postoi nista u covjeka cak ne zna nit koj je.To je najgore stanje koje ikad covek moze dozivjeti.
I Isus je bezbroj puta upita svoje apostole "tko sam ja"

U Jovinu pricu se to pokazuje kao da je izgubio sve, imot, stoku, sinove i cerkje, ali je obrnuto.
Dalje, u pricu dolaze troje prijatelje koje su ga hteli utesiti, ali nije to.
Jov vodi "gluvi" dijalog sa svoje oci(ono sto vidi), sa svoim usima (ono sto cuje) i svoim razumom (ono sto izgovori), te tri varke pogresno razume boga i njegov put.
Jov kad opisuje samog boga, on opisuje svoje stanje , svoju prazninu i opet se rodi, dobivsi sve emocije koje je izgubio, a stim i ponovo ima ljubav sprema svoih sinova i kcerke.
I isus je spominjao ono ponovo raganje ,da se vrati covek u trbuh svoje majci i ponovo da se rodi.

Onaj trenutak kad je covek u trbuhu je prica Jov, covek je u svetu ,ali nije od ovaj svet.
Jos nerogen.

Ovo je kraca verzija, ima tu jos...7 sinova i 3 kcerke, to drugi put.
Prica o Jovu, Daniel, Jovan , Mojse svi govore o jednu istu stvar ,a to je covek.
Pitanje je koliko se sami poznajete i jesteli dozivjeli sve promene i onu zadnju...smrt?
1 nem-hall-nem lát.jpg

Postujem to sto sledis..uistinu tako je na prvi pogled.Prica jednok coveka ko se nie otkazao svog boga.
Ipak, da kazem i moju verziju.

Jov je doziveo "smrt" , to nie ona telesna smrt vec ona kad umiru custva, drugi zovu kad se covek prosvetli, treci prelazak preko ruba to je ono kad sve sto sebe identifikujes nestane, ne postoi nista u covjeka cak ne zna nit koj je.To je najgore stanje koje ikad covek moze dozivjeti.
I Isus je bezbroj puta upita svoje apostole "tko sam ja"

U Jovinu pricu se to pokazuje kao da je izgubio sve, imot, stoku, sinove i cerkje, ali je obrnuto.
Dalje, u pricu dolaze troje prijatelje koje su ga hteli utesiti, ali nije to.
Jov vodi "gluvi" dijalog sa svoje oci(ono sto vidi), sa svoim usima (ono sto cuje) i svoim razumom (ono sto izgovori), te tri varke pogresno razume boga i njegov put.
Jov kad opisuje samog boga, on opisuje svoje stanje , svoju prazninu i opet se rodi, dobivsi sve emocije koje je izgubio, a stim i ponovo ima ljubav sprema svoih sinova i kcerke.
I isus je spominjao ono ponovo raganje ,da se vrati covek u trbuh svoje majci i ponovo da se rodi.

Onaj trenutak kad je covek u trbuhu je prica Jov, covek je u svetu ,ali nije od ovaj svet.
Jos nerogen.

Ovo je kraca verzija, ima tu jos...7 sinova i 3 kcerke, to drugi put.
Prica o Jovu, Daniel, Jovan , Mojse svi govore o jednu istu stvar ,a to je covek.
Pitanje je koliko se sami poznajete i jesteli dozivjeli sve promene i onu zadnju...smrt?
Pogledajte prilog 700665

''Koliko čitača toliko tumača.''
Stara je i nepobitna istina.
Upravo stoga da vernici ne bi jednu istu očiglednost tumačili različito,
Bogočovek Hristos je zadao Svojoj Crkvi da nam ona jedina bude tumač Božanskih tajni.
Crkveno tumačenje Knjige o Jovu, isto je kao što je i napisano u knjizi o Jovu.
Nikakvih skrivenih tumačenja nema u knjizi o Jovu. Njena relativno velika obimnost nije slučajna. Kroz argumente i kontraargumente, Jov i njegovi tešioci su na kraju došli do Istine. Istine koju niko od njih nije osporavao. S kojim su se složili. Za koju im je Bog sam posvedočio da je ispravna.
*
Tako da ovo što ti tvrdiš:
''Jov vodi "gluvi" dijalog sa svoje oci (ono sto vidi), sa svoim usima (ono sto cuje) i svoim razumom (ono sto izgovori), te tri varke pogresno razume boga i njegov put.''
nije niti prema Crkvenom iskustvu, niti na svetom predanju zasnovano.
A liči mi pomalo na okultizam i ezoteriju, d’ izvineš.
Što ne samo da nema veze s Hrišćanstvom
već je direktno suprotstavljeno Hrišćanstvu.
ps
Fotografija samo pospešuje ovaj moj zaključak.

Upravo stoga da vernici ne bi jednu istu očiglednost tumačili različito,
Bogočovek Hristos je zadao Svojoj Crkvi da nam ona jedina bude tumač Božanskih tajni.
Crkveno tumačenje Knjige o Jovu, isto je kao što je i napisano u knjizi o Jovu.
Nikakvih skrivenih tumačenja nema u knjizi o Jovu. Njena relativno velika obimnost nije slučajna. Kroz argumente i kontraargumente, Jov i njegovi tešioci su na kraju došli do Istine. Istine koju niko od njih nije osporavao. S kojim su se složili. Za koju im je Bog sam posvedočio da je ispravna.
*
Tako da ovo što ti tvrdiš:
''Jov vodi "gluvi" dijalog sa svoje oci (ono sto vidi), sa svoim usima (ono sto cuje) i svoim razumom (ono sto izgovori), te tri varke pogresno razume boga i njegov put.''
nije niti prema Crkvenom iskustvu, niti na svetom predanju zasnovano.
A liči mi pomalo na okultizam i ezoteriju, d’ izvineš.
Što ne samo da nema veze s Hrišćanstvom
već je direktno suprotstavljeno Hrišćanstvu.
ps
Fotografija samo pospešuje ovaj moj zaključak.
Ja u pocetku sam reko, da postujem to koje sledis.
I ovo je samo moje tumacenje, sto nemora nitko prihvatiti za istinu.
One iz okutizma i ezoterije smatraju greskom da nekome tumacis citate, no da svako sam mora doci do svoje istine.To oni tako misle.

Svaka suprotnost ne znaci da je to protiv necega. :)

One iz okutizma i ezoterije smatraju greskom da nekome tumacis citate, no da svako sam mora doci do svoje istine.To oni tako misle.

Okultizam i ezoterija su omiljene discipline zlih duhova.
(Ne sretoh još čoveka od duhovnog integriteta koji ovo osporava.)
Zašto im je baš to omiljeno? Jer oni igraju na kartu naše gordosti: sve ono što je skriveno, sve onostrano, e to baš, baš to je to što gordoumni ljudi zdušno prihvataju i tu nalaze sebe. A nešto normalno, pobožno?… ne ne ne!
*
Pa tako i najveći kamen spoticanja da je svako svojim umom pozvan da tumači Božanske stvari. To zaista oni (lukavi duhovi) tako propovedaju, ali ne misle tako. Znaju oni da je Crkva neprobojna brana njihovim nepodobštinama. Pa im je dezavuisanje Crkve glavni zadatak. Da gorde uprave protiv Crkve. Da Crkvu ne priznaju stubom i temeljem Istine. Da sami sebe proglase Crkvom.
O tempora o mores.

Okultizam je Dononski kao i izoterija.
To je na strani Sotone i demona.
I Biblija Bozja rec je protiv toga.

Okultizam i ezoterija su omiljene discipline zlih duhova.
(Ne sretoh još čoveka od duhovnog integriteta koji ovo osporava.)
Zašto im je baš to omiljeno? Jer oni igraju na kartu naše gordosti: sve ono što je skriveno, sve onostrano, e to baš, baš to je to što gordoumni ljudi zdušno prihvataju i tu nalaze sebe. A nešto normalno, pobožno?… ne ne ne!
*
Pa tako i najveći kamen spoticanja da je svako svojim umom pozvan da tumači Božanske stvari. To zaista oni (lukavi duhovi) tako propovedaju, ali ne misle tako. Znaju oni da je Crkva neprobojna brana njihovim nepodobštinama. Pa im je dezavuisanje Crkve glavni zadatak. Da gorde uprave protiv Crkve. Da Crkvu ne priznaju stubom i temeljem Istine. Da sami sebe proglase Crkvom.
O tempora o mores.
Sve sto je nepoznato, neznaci da ja zlo.
Ipak i kod tih okultnim grupama mogu naci mnogo gresaka.

Ako se pitas u koju versku, religioznom ili filizofskom grupu spadam,da dam odgovor, vidim da nekoliko vas to zeli da zna.

Ne pripadam na nijednu, vec svi pripadaj meni!

Ne zuri da uperis pst u mene, da objasnim prvo.

Svaka religija ili filozofija potice od covjeka.
Kad kazem covek mislim na sve ljude od istoka do zapada .Ja ne delim ljude na bele,crne,zute.
To sto je veliko(cojvek) treba pripasti onome sto je manje od njega (filosofija,religija,tajne organizacije), i da zastupa to?

Problem je sledeci.
Svaki covek zbog utecaja vremena dozivljava svoje promene i njegovo telo se menja.Znate ko su deca, tko je zreli covjek, a tko staraci.
I znate, da neke teme ne mogu da se objasne, kao recimo, zreli covek da objasni detetu sta je seks, ne moze jer njegovo telo nije dostiglo svoju telesnu promenu.
Tako je i u duhovnom svjetu, postoje promene i svaka promena ima svoje obelezja koje su poznate kao religija, filozofija i tajne organizacije.
Svaki covek u zavisnos svoje duhovne promene prepoznaje se sa filozofijom i pristipi njoj.Neke prihvataju od svoje roditelje , drustvu u kome su ili dozive nesto drugo.

Duhovne promene nisu pod utecaju vremena, vec covjek mora sam to uraditi.To znaci da pubertet nece doci sa 15godina , covejke treba krenuti prema njemu.
Postoi jos jednu promenu koja obedinuje sve,a toj je smrt.
Sta ce biti covjek kad umre?
Sve te religije i filozofije ostaju tu na zemji.

A recimo dogje danas Isus, dolazi sa neba tu na zemlju, vi ne bi ga prepoznali jer postoi veliku prostor izmegu vas i njega.
I necete shvatiti sta on govori, pa zato i biblija kaze blazeni su one bedne po duhu.One koje samo vjeruju i ne protive se i razglabaju citate, ne brane crkvu od neprijatelje.Zar mislite da svemocni bog ko je sozdao sve,treba pomoc od vama da se odbrani od neprijatelja?

Otvorite oci dok ima vremena.

Poslednja izmena:
..................................................................
Bogomolj@c,
Pročitao sam nekoliko tvojih komentara i dopalo mi se tvoje viđenje i tumačenje. Pa ipak, pitam se, da li je to bukvalno tumjačenje koje iznosiš o Zlu koje si preuzeo od drugih ili je ono čisti rezultat tvog unutarnjeg duhovnog stanja, hoću reći tvoje svesti. Jer, rečenica koju si citirao, ""Koliko čitača toliko tumača,"" upravo govori da je svaki čovek, pre svega On kao duhovno Biće, Duša, u svom specifičnom ili dosegnutom stanju svesti koje je realizovao tokom svih prethodnih života. Jer, osnovna i jedino bitna razlika među ljudima su njihova stanja svesti.
Znam da Hrišćanstvo ne prihvata ili bar zvanično ne prihvata reinkarnaciju, ali kako drugačije objasniti jedinstvenost svakog ljudskog Bića i jedinstvenost u pogledu njegove inteligencije koja je izraz upravo dosegnutog stanja svesti a svest je duhovna kategorija, nikako intelektualna. Da svest nije intelektualna kategorija upravo si pokazao govoreći o jednostavnosti Isusovih beseda ali i drugih duhovnih velikana tako da ih mogu razumeti i pismeni i nepismeni, sa napomenom da bih te nepismene radije nazvao jednostavnim ljudima. Jednostavni ljudi mogu biti takođe prisutni među svim kategorijama, kako među sirotinjem, pastirima tako i među intelektualcima.
Uistinu, nisam dodirivao ove tačke da bih tražio detalje u tvojim izlaganjima koje želim negirati ili veličati, već da naglasim da je tvoje sagledavanje naprednije od običnog tumača Biblije.
Da, izgleda da ljudi odbijaju sagledati da ono biće koje nazivaju Zlim ili Satanom jeste Bogom kreirano sa veoma važnom svrhom i to sa veoma pozitivnom svrhom. Gde se ogleda ta njegova pozitivna svrha? Može se videti svugde ali mi na pamet palo kazivanje o tome da Je Isus bio testiran ilki, kako se to kažedrugačije, kušan, od ovog bića kojeg nazivaju Zlim, Satanom (Sotonom) ili ma kojim drugim imenom, a ima ih. To testiranje ili kušanje Isusa nije da bi tek tako bio zaveden već da se vidi da li je stasao i da li je spreman za misiju koji je trebao prihvatiti.
Niko se ne pita da li je čovek u svakodnevnom životu testiran, (kušan), kada mu se ukaže prilika da neometano nađe vreću sa novcem kada ga niko iz fizičkog sveta ne vidi. Ili kada mu se ponudi da nekom čoveku učini nešta nažao a da za tu uslugu dobije veliku novčanu nagradu...
Niko se ne pita da li smo mi ovde samo da bismo jeli hranu i udovoljavali svojim čulima ili da kroz život izrastamo i uzdižemo se u visokosvesno Biće, koje će jednoiga dana, poput Isusa, zakoračiti u samo Kraljevstvo Neba. Ovo je on i rekao u rečenici, "Ja sam vaš put istina i život..."
Takođe, vredna rečenica u Bibliji, koja je meni jedna od ključnih za razumevanje nečeg najbitnijeg je, "Ko sluša Reč Boga taj više nikada ne umire." Niko ne pokušava da poveže ovu rečenicu sa onim u jednoj od knjiga, (ne mogu citirati jer sam Bibliju čitao odavna a inače nisam sledbenik Biblije) gde je nrečeno, "Na početku beše Reč i Reč beše sa Bogom..." te da je tom Reči Bog kreirao sve što je kreirano... Navedoh ovo da ukažem da svi prihvataju da je baš Biblija Reč Boga ignorišući navedeni detalj da je Reč bila na pšočetku...
Ako mi dozvoliš ukazao bih na majušniu knjigu Lao Tse-a koji je na početku rekao da postoji Reč koja se ne može zapisati i da je to prava Reč i večita je ali da postoje i one koje se mogu zapisati ali da to nisu prave reči.
Aludiraću sada na nešto opet iz Biblije tamo gde se pominje da su apostoli čuli hujanje vetra a da vetra nije bilo niti su mogli otkriti odakle ono dolazi. Takođe se pominje da se videli plamenove jezike na glavama pojedinih kao i kazivanje da je Sveti Pavle bio pogođen jakom Svetlošću i da je bio oslepljen za izvesno vreme ali i da je sa tom Svetlošću biop transformisan. Tačnije ta Svetlost je njega pročistila i podigla mu svesti do nivoa čovekom neshvaćenom.
Zamolio bih da pšokušaš lagano ovo pratiti jer nastojim ukazati na nešto što je temelj našeg života NEZAVISNO OD NAŠIH RELIGIJA ILI ATEISTIČNOSTI. Upravo Zvuk i Svetlost koje su čuli i videli apostoili kao i Svetlost i Zvuk koje je iskusio Sv Pavle jeste ta Reč Boga koja je srž našeg duhovnog progresa - o tome je govorio i Lao Tse... Ustvari, biću otvoreniji, Imati iskustvo sa ovom Svetlosti i Zvukom koji su samo dvojni aspekti Reči Boga a Reč Boga je samo još jedno od mnogo imena za Sveti Duh kaže da onaj ko želi spoznati Sebe, kako je govorio Sokrat i dalje onaj ko želi ući u najviše Carstvo Nebesko neophdno je da kontaktira ovu Reč Boga, odnosno Sveti Duh. Živi primer toga su apostoli ali i sami Sv Pavle. Uistinu, oni nisu jedini jer ih ima širom sveta i tokom cele istorije a ima ih i danas među nama.
Tek tada pojedinac otzvara svoje srce do neslućenih razmera i počinje znati sebe, znati višu istinu i znati samog Boga.
Da li je ovo istina što navodih?
Eh, to je na samom pojedincu da sam u sebi traži odgovor. Jer, Isus je rekao da se "Oko treba držati čistim," mada niko ne pokušava tumačiti zašto je rekao u jednini i na koje oko je mislio. Da, mislio je na Duhovno ili Treće Oko jer mi kao Duša koristimo Njega da otkrijemo najveću istinu i znamo više realnosti. Tada pojedinac dobija direktno svo znanje koje daje Kreator preko Reči Svoje odnosno preko Svetlosti i Zvuka koji su dva aspekta Njegova.
Knjiga kao knjiga, ma koja je samo mrtvo slovo na papiru. Nju svako razume, kao što si naveo, onako kako je razuzme a kada se pojedinac otvori prema unutarnjem znanju razumeće ne samo tu majušnu knjigu već svu mudrost Boga koja se nikada ne može smestiti ni u jednu knjigu ovoga sveta. Jer ta mudrost se daje Duši, ono što mi jesmo. Ponovio bih, ne našem umu, ne našem dnevno svesnom već nama Duši, večitom i besmrtnom Biću. A svako humano biće je pre svega Duša baš kao i svako drugo živo stvorenje ovoga i ma kog drugog sveta.
NBa ovo bejah inspirisan tvojim uzvišenim viđenjem i razumevanjem postojanja i negativnih biča u ovim nižim svetovima. Jer, na čoveku je da gradi mogućnost da raspoznaje dobro od zla.
Prijatno!

Ako se pitas u koju versku, religioznom ili filizofskom grupu spadam,da dam odgovor, vidim da nekoliko vas to zeli da zna.

Kad kazem covek mislim na sve ljude od istoka do zapada .Ja ne delim ljude na bele,crne,zute.
To sto je veliko(cojvek) treba pripasti onome sto je manje od njega (filosofija,religija,tajne organizacije), i da zastupa to?

Problem je sledeci.
Svaki covek zbog utecaja vremena dozivljava svoje promene i njegovo telo se menja.Znate ko su deca, tko je zreli covjek, a tko staraci.
I znate, da neke teme ne mogu da se objasne, kao recimo, zreli covek da objasni detetu sta je seks, ne moze jer njegovo telo nije dostiglo svoju telesnu promenu.
Tako je i u duhovnom svjetu, postoje promene i svaka promena ima svoje obelezja koje su poznate kao religija, filozofija i tajne organizacije.
Svaki covek u zavisnos svoje duhovne promene prepoznaje se sa filozofijom i pristipi njoj.Neke prihvataju od svoje roditelje , drustvu u kome su ili dozive nesto drugo.

Duhovne promene nisu pod utecaju vremena, vec covjek mora sam to uraditi.To znaci da pubertet nece doci sa 15godina , covejke treba krenuti prema njemu.

A recimo dogje danas Isus, dolazi sa neba tu na zemlju, vi ne bi ga prepoznali jer postoi veliku prostor izmegu vas i njega.
I necete shvatiti sta on govori, pa zato i biblija kaze blazeni su one bedne po duhu.One koje samo vjeruju i ne protive se i razglabaju citate, ne brane crkvu od neprijatelje.Zar mislite da svemocni bog ko je sozdao sve,treba pomoc od vama da se odbrani od neprijatelja?

-alf-, Brate,
Rekao bih na osnovu ovih tvojih napisanih redova da iskreno tražiš Istinu, i da ti je stalo da razumeš pitanje vere.
Ako je to tačno – uspećeš u tome. Svako ko traži iskreno, i bez predubeđenja - naći će. Naći će, ne zato što će mu to njegov bistar um omogućiti, već zato što je Istini stalo da bude prepoznata kao Istina, od svakog Svog stvorenja. Tek kada Bog odluči da se čoveku otkrije, tek će tada to otkrivanje biti uspešno. Znači, neiskrene ili pomračene predubeđenjima, takve portage ne uspevaju.
*
Ali……
Vidim da u istu vreću trpaš i religiju i filosofiju, i filozofiju, i tajne organizacije, i, blisko je tome pretpostaviti da smatraš to sve istim nivoom kao i političke partije, udruženja moćnika, zavereničke grupe itd.i t.sl.
Grešiš.
Religija nije to.
Religija je vera u Svemoćno Biće. Religija se useljava u čoveka tek posle ličnog susreta s tim Bićem. Vera je osvedočavanje, uveravanje, neupitno znanje o Svemoćnosti tog Bića. Tako da znaš u šta, tj. u Koga vernici veruju. Kada će taj lični susret da se tebi desi, zavisi od tebe, od momentuma i od Svemoćnog Bića – Boga. Tako da se ne zna. Ali se može ubrzati, naravno ako želiš. Molitvom, obraćanjem Bogu.
Pozdrav

Bogomolj@c,
Pročitao sam nekoliko tvojih komentara i dopalo mi se tvoje viđenje i tumačenje. Pa ipak, pitam se, da li je to bukvalno tumjačenje koje iznosiš o Zlu koje si preuzeo od drugih ili je ono čisti rezultat tvog unutarnjeg duhovnog stanja, hoću reći tvoje svesti. Jer, rečenica koju si citirao, ""Koliko čitača toliko tumača,"" upravo govori da je svaki čovek, pre svega On kao duhovno Biće, Duša, u svom specifičnom ili dosegnutom stanju svesti koje je realizovao tokom svih prethodnih života. Jer, osnovna i jedino bitna razlika među ljudima su njihova stanja svesti.
Znam da Hrišćanstvo ne prihvata ili bar zvanično ne prihvata reinkarnaciju, ali kako drugačije objasniti jedinstvenost svakog ljudskog Bića i jedinstvenost u pogledu njegove inteligencije koja je izraz upravo dosegnutog stanja svesti a svest je duhovna kategorija, nikako intelektualna. Da svest nije intelektualna kategorija upravo si pokazao govoreći o jednostavnosti Isusovih beseda ali i drugih duhovnih velikana tako da ih mogu razumeti i pismeni i nepismeni, sa napomenom da bih te nepismene radije nazvao jednostavnim ljudima. Jednostavni ljudi mogu biti takođe prisutni među svim kategorijama, kako među sirotinjem, pastirima tako i među intelektualcima.
Uistinu, nisam dodirivao ove tačke da bih tražio detalje u tvojim izlaganjima koje želim negirati ili veličati, već da naglasim da je tvoje sagledavanje naprednije od običnog tumača Biblije.
Da, izgleda da ljudi odbijaju sagledati da ono biće koje nazivaju Zlim ili Satanom jeste Bogom kreirano sa veoma važnom svrhom i to sa veoma pozitivnom svrhom. Gde se ogleda ta njegova pozitivna svrha? Može se videti svugde ali mi na pamet palo kazivanje o tome da Je Isus bio testiran ilki, kako se to kažedrugačije, kušan, od ovog bića kojeg nazivaju Zlim, Satanom (Sotonom) ili ma kojim drugim imenom, a ima ih. To testiranje ili kušanje Isusa nije da bi tek tako bio zaveden već da se vidi da li je stasao i da li je spreman za misiju koji je trebao prihvatiti.
Niko se ne pita da li je čovek u svakodnevnom životu testiran, (kušan), kada mu se ukaže prilika da neometano nađe vreću sa novcem kada ga niko iz fizičkog sveta ne vidi. Ili kada mu se ponudi da nekom čoveku učini nešta nažao a da za tu uslugu dobije veliku novčanu nagradu...
Niko se ne pita da li smo mi ovde samo da bismo jeli hranu i udovoljavali svojim čulima ili da kroz život izrastamo i uzdižemo se u visokosvesno Biće, koje će jednoiga dana, poput Isusa, zakoračiti u samo Kraljevstvo Neba. Ovo je on i rekao u rečenici, "Ja sam vaš put istina i život..."
Takođe, vredna rečenica u Bibliji, koja je meni jedna od ključnih za razumevanje nečeg najbitnijeg je, "Ko sluša Reč Boga taj više nikada ne umire." Niko ne pokušava da poveže ovu rečenicu sa onim u jednoj od knjiga, (ne mogu citirati jer sam Bibliju čitao odavna a inače nisam sledbenik Biblije) gde je nrečeno, "Na početku beše Reč i Reč beše sa Bogom..." te da je tom Reči Bog kreirao sve što je kreirano... Navedoh ovo da ukažem da svi prihvataju da je baš Biblija Reč Boga ignorišući navedeni detalj da je Reč bila na pšočetku...
Ako mi dozvoliš ukazao bih na majušniu knjigu Lao Tse-a koji je na početku rekao da postoji Reč koja se ne može zapisati i da je to prava Reč i večita je ali da postoje i one koje se mogu zapisati ali da to nisu prave reči.
Aludiraću sada na nešto opet iz Biblije tamo gde se pominje da su apostoli čuli hujanje vetra a da vetra nije bilo niti su mogli otkriti odakle ono dolazi. Takođe se pominje da se videli plamenove jezike na glavama pojedinih kao i kazivanje da je Sveti Pavle bio pogođen jakom Svetlošću i da je bio oslepljen za izvesno vreme ali i da je sa tom Svetlošću biop transformisan. Tačnije ta Svetlost je njega pročistila i podigla mu svesti do nivoa čovekom neshvaćenom.
Zamolio bih da pšokušaš lagano ovo pratiti jer nastojim ukazati na nešto što je temelj našeg života NEZAVISNO OD NAŠIH RELIGIJA ILI ATEISTIČNOSTI. Upravo Zvuk i Svetlost koje su čuli i videli apostoili kao i Svetlost i Zvuk koje je iskusio Sv Pavle jeste ta Reč Boga koja je srž našeg duhovnog progresa - o tome je govorio i Lao Tse... Ustvari, biću otvoreniji, Imati iskustvo sa ovom Svetlosti i Zvukom koji su samo dvojni aspekti Reči Boga a Reč Boga je samo još jedno od mnogo imena za Sveti Duh kaže da onaj ko želi spoznati Sebe, kako je govorio Sokrat i dalje onaj ko želi ući u najviše Carstvo Nebesko neophdno je da kontaktira ovu Reč Boga, odnosno Sveti Duh. Živi primer toga su apostoli ali i sami Sv Pavle. Uistinu, oni nisu jedini jer ih ima širom sveta i tokom cele istorije a ima ih i danas među nama.
Tek tada pojedinac otzvara svoje srce do neslućenih razmera i počinje znati sebe, znati višu istinu i znati samog Boga.
Da li je ovo istina što navodih?
Eh, to je na samom pojedincu da sam u sebi traži odgovor. Jer, Isus je rekao da se "Oko treba držati čistim," mada niko ne pokušava tumačiti zašto je rekao u jednini i na koje oko je mislio. Da, mislio je na Duhovno ili Treće Oko jer mi kao Duša koristimo Njega da otkrijemo najveću istinu i znamo više realnosti. Tada pojedinac dobija direktno svo znanje koje daje Kreator preko Reči Svoje odnosno preko Svetlosti i Zvuka koji su dva aspekta Njegova.
Knjiga kao knjiga, ma koja je samo mrtvo slovo na papiru. Nju svako razume, kao što si naveo, onako kako je razuzme a kada se pojedinac otvori prema unutarnjem znanju razumeće ne samo tu majušnu knjigu već svu mudrost Boga koja se nikada ne može smestiti ni u jednu knjigu ovoga sveta. Jer ta mudrost se daje Duši, ono što mi jesmo. Ponovio bih, ne našem umu, ne našem dnevno svesnom već nama Duši, večitom i besmrtnom Biću. A svako humano biće je pre svega Duša baš kao i svako drugo živo stvorenje ovoga i ma kog drugog sveta.
NBa ovo bejah inspirisan tvojim uzvišenim viđenjem i razumevanjem postojanja i negativnih biča u ovim nižim svetovima. Jer, na čoveku je da gradi mogućnost da raspoznaje dobro od zla.
Prijatno!

louiskrstic, Brate,
U sličnoj potrazi za Istinom sam bio i ja. Pa sam tako, razne stavove i mudrosti i filozofije razmatrao. Ne nalazeći nigde zadovoljavajuće odgovore. Tek kada sam ih otkrio u Pravoslavlju, shvatio sam šta mi se dešavalo: nema tog shvatanja duhovnih stvari (vere, religije) koje ljudska bića nisu isprobala. Ali, kriterijumi istinitosti su neumoljivi. Oni efikasno eliminišu sve netačne odgovore. To što si već čitao Bibliju je dobro, ali nedovoljno. Niko se tako nije osvedočio - opravoslavio. Neophodno je da ti se sama Istina otkrije. A Ona to neće ukoliko Joj se ne obratiš. A ukoliko Joj se obratiš – ‘’nebo će se veseliti’’ iskrenom Bogotražiocu. Onda ćeš (onda će ti biti dato), postepeno, razumeti rečenicu koju si citirao (‘’Ja sam Put, Istina i Život’’). {Nije Hristos rekao hodite pokazaću vam put, ili hajdete za mnom – otkriću vam istinu, ili daću vam život. Već je rekao da je On sam sve to. Istina nije izreka, ili mudrost, sistem pogleda na svet, učenje, filosofija… Istina je Ličnost. To je teško razumeti – da je 1 pojam Ličnost, ali je vrlo bitno baš tako, istinito i sveobuhvatno razumeti.} Onda ćeš razbistriti svoje stavove o dosegnutom stanju svesti kao ličnosti, ili o reinkarnaciji itd. I to što si lepo zapazio: ‘’…da kroz život izrastamo i uzdižemo se u visokosvesno Biće'' prihvatićeš u svoj novozavetnoj punoti i radosti i nagoveštaju nebeskih visina na koje je svaki čovek pozvan da oživotvorava kao svoj smisao i cilj.
Zbogom, što znači ''S Bogom''

Problem je sledeci.

Nije svaka religija od coveka jer je Bozja rec Biblija
i religija koja zastupa Bozju rec je od Boga.
Naq primer moja.
A okultizam je demonsko ucenje i praksa.
a Sotona i demoni su uzrocnici i olicenje zla.
Tako da
Bozja rec je protiv svakog oblika okultizma.
Protiv svakog oblika zla.

-alf-, Brate,
Rekao bih na osnovu ovih tvojih napisanih redova da iskreno tražiš Istinu, i da ti je stalo da razumeš pitanje vere.
Ako je to tačno – uspećeš u tome. Svako ko traži iskreno, i bez predubeđenja - naći će. Naći će, ne zato što će mu to njegov bistar um omogućiti, već zato što je Istini stalo da bude prepoznata kao Istina, od svakog Svog stvorenja. Tek kada Bog odluči da se čoveku otkrije, tek će tada to otkrivanje biti uspešno. Znači, neiskrene ili pomračene predubeđenjima, takve portage ne uspevaju.
*
Zar nisi sreo nekud u bibliji ovo....1. Потражише ме који не питаху за ме; нађоше ме који ме не тражаху; рекох народу који се не зове мојим именом: Ево ме, ево ме.
Sa druge strane imas ovo....7. Иштите, и даће вам се; тражите, и наћи ћете; куцајте, и отвориће вам се.

Istina je u sredini!

Ali……
Vidim da u istu vreću trpaš i religiju i filosofiju, i filozofiju, i tajne organizacije, i, blisko je tome pretpostaviti da smatraš to sve istim nivoom kao i političke partije, udruženja moćnika, zavereničke grupe itd.i t.sl.
Grešiš.
Religija nije to.
Religija je vera u Svemoćno Biće. Religija se useljava u čoveka tek posle ličnog susreta s tim Bićem. Vera je osvedočavanje, uveravanje, neupitno znanje o Svemoćnosti tog Bića. Tako da znaš u šta, tj. u Koga vernici veruju. Kada će taj lični susret da se tebi desi, zavisi od tebe, od momentuma i od Svemoćnog Bića – Boga. Tako da se ne zna. Ali se može ubrzati, naravno ako želiš. Molitvom, obraćanjem Bogu.
Pozdrav
Reci mi nesto.
Deca imaju potrebe od svoje roditelje da ih uce sta je dobro,a sta loso, jel tako?
Zasto to ne uporedis u duhovnom smislu i odgovori samo sebi, zasto covjeku je potreban bog?
Preko pisane reci uci ga sta je dobro , a sta loso.Nudi mu izbor,tako?
Pisanu rec ima veliku moc,al je najnesovrsenije da prenose misao,zato neke filozofije koriste znake i simbole da prenesu informaciju.
To su promene u duhovnom smislu,kad nadmines reci, precices na simbole,kad nadmines simbole , pogledas u sebe!

Svi koj vreruju u nekog boga, imaju potebu od toga kako bi porasle (duhovno porasle) i ja nemam porobleme sa time.
I sam Isus kaze , pustite decu da dolaze kmeni!

Nije svaka religija od coveka jer je Bozja rec Biblija
i religija koja zastupa Bozju rec je od Boga.
Naq primer moja.
A okultizam je demonsko ucenje i praksa.
a Sotona i demoni su uzrocnici i olicenje zla.
Tako da
Bozja rec je protiv svakog oblika okultizma.
Protiv svakog oblika zla.
Ima neke razlike od okultizma i od one koje vjeruju.
Evo,neki vernici sire bozju rec i smatraju to kao da vrse apostolski zadatak.Nije bitno dali shvataju pravilno bibliju ili ne, onu su urezali u svoj um da rade apostolsku sluzbu.Uhvate se za jedan citat i to je ta istina za njih. Rade sluzbu i svako ko nije sa nima ili su razlicite, to je zlo!
Okultizam radi isto to,samo sto ,koriste muske i zenske principe. I oni su urezali u svoj um da rade ispravno odnosno da duhovno vaspitavaju svoje clanove koristeci majcinu grizu i ocevu strogost.
Secas se Mojsejevu zmiju koja proguta dve zmije koje su faraonovi carobnjaci bacili na zemlju,ili kad kaze Isus da je mladozenja i nevesta!

Koriste zastrasujuce simbole 👿,jer znaju da vernici ne bi se osudile pogledati sta ima iza njih,vec samo one koje nadmine termin bog.

Okultne i tajne skole su u filmu da postignu taj termin, na muske i zenske principe.
Svi koriste ljubav ,ali neko kao zmiju ,a druge kao golub ili obe.

I um mom tekstu ima skrivenu poruku..klikni na malog gavola!

Zar nisi sreo nekud u bibliji ovo....1. Потражише ме који не питаху за ме; нађоше ме који ме не тражаху; рекох народу који се не зове мојим именом: Ево ме, ево ме.
Sa druge strane imas ovo....7. Иштите, и даће вам се; тражите, и наћи ћете; куцајте, и отвориће вам се.

Istina je u sredini!

Reci mi nesto.
Deca imaju potrebe od svoje roditelje da ih uce sta je dobro,a sta loso, jel tako?
Zasto to ne uporedis u duhovnom smislu i odgovori samo sebi, zasto covjeku je potreban bog?
Preko pisane reci uci ga sta je dobro , a sta loso.Nudi mu izbor,tako?
Pisanu rec ima veliku moc,al je najnesovrsenije da prenose misao,zato neke filozofije koriste znake i simbole da prenesu informaciju.
To su promene u duhovnom smislu,kad nadmines reci, precices na simbole,kad nadmines simbole , pogledas u sebe!

Svi koj vreruju u nekog boga, imaju potebu od toga kako bi porasle (duhovno porasle) i ja nemam porobleme sa time.
I sam Isus kaze , pustite decu da dolaze kmeni!

Evo,neki vernici sire bozju rec i smatraju to kao da vrse apostolski zadatak.Nije bitno dali shvataju pravilno bibliju ili ne, onu su urezali u svoj um da rade apostolsku sluzbu.Uhvate se za jedan citat i to je ta istina za njih. Rade sluzbu i svako ko nije sa nima ili su razlicite, to je zlo!
Okultizam radi isto to,samo sto ,koriste muske i zenske principe. I oni su urezali u svoj um da rade ispravno odnosno da duhovno vaspitavaju svoje clanove koristeci majcinu grizu i ocevu strogost.
Secas se Mojsejevu zmiju koja proguta dve zmije koje su faraonovi carobnjaci bacili na zemlju,ili kad kaze Isus da je mladozenja i nevesta!

Koriste zastrasujuce simbole 👿,jer znaju da vernici ne bi se osudile pogledati sta ima iza njih,vec samo one koje nadmine termin bog.

Okultne i tajne skole su u filmu da postignu taj termin, na muske i zenske principe.

''...Deca imaju potrebe od svoje roditelje da ih uce sta je dobro,a sta loso, jel tako?
Zasto to ne uporedis u duhovnom smislu i odgovori samo sebi, zasto covjeku je potreban bog?''

Poređenje dečje potrebe za roditeljskim poučavanjem sa ljudskom potrebom za Božjim poučavanjem – nije uspešno.
Zašto?
Dete od roditelja zavisi odmah, egzistencijalno, ultimativno.
Čovek, nasuprot detetu, ne poznaje Boga sve dok mu se ne desi upoznavanje. Dotle, njemu Bog ne treba.
Do tog susreta s Bogom, čovek misli da ima sasvim dovoljno znanja o životu, i da je ono ispravno.
Pa i posle upoznavanja s Bogom, ne iskazuju svi ljudi potrebu
za Božjom prisutnošću u njihovim životima. Njima Bog nije potreban.

''...Preko pisane reci uci ga sta je dobro , a sta loso.Nudi mu izbor,tako?''

Iz ovih tvojih reči ja vidim da ti mene nisi razumeo.
Ovo je bitno razumeti, pa ću malo detaljnije reći ono što ja znam, pošto razumem da me to pitaš.
… Filosofije,
filozofije, duhovni pokreti, ideologije, političke partije, tajne organizacije, udruženja moćnika, zavereničke grupe itd. – to su sve naše, ljudske tvorevine. Sve je to čovek smislio i osnovao. I napisao program ili manifest. Ko s tim želi da se upozna uzme to i čita.
… Religiju pak
(ograničiću se na Pravoslavlje), nije osnovao čovek. Religiju, Hrišćanstvo, Pravoslavlje… osnovao je Bog. Bogočovek Hristos. Pre 2000 godina. On nije ništa pisao. Ne postoji nikakav pisani trag Hristov. Apostoli su po sećanju pisali, posle Hristovog vaznesenja. Pa je tek posle 300 godina iz tih sećanja i iz brojnih mističnih susreta i iskustava duhovnih ljudi (što se naziva Svetim predanjem) uobličena Biblija kakvu danas čitamo. Tih 300 god. vera je opstajala bez svog pisanog programa, manifesta, ili knjige – Biblije. Ljudi nisu imali Bibliju, a vera se neustrašivo širila. Ljude, Hrišćane, bacali su stari Rimljani lavovima u arenama, ali je njihova vera i u takvim situacijama ostajala nepokolebljiva. I danas, postoji mnogo vernika koji verno, srčano, vrlo ispravno i jasno ispovedaju Gospoda Isusa Hrista a nisu pročitali Bibliju. Biblija kao pisana reč ima svoj značaj ali nije ona izvor Bogopoznanja. Niko se čitajući Bibliju nije uverio da Bog postoji. Niti bilo koju drugu knjigu, ili znake ili simbole. Izvor Bogopoznanja isključivo je lični doživljaj, lični ‘’susret’’ s Bogom. Ko takav ‘’susret’’ nije doživeo, u zabludi je da Boga poznaje. Ako takav čovek, neutvrđen u veri, pripoveda o veri, to se poznaje, i takvom čoveku malo ko veruje u njegove reči.

Evo ovo sam napisao da bi me shvatio kako religija nije isto što i ljudske tvorevine.

*

A ovo Brate mili…….
što si na kraju napisao, ako se šališ… a ukoliko si ozbiljan, pazi Brate s kim se zaigravaš.
Neprijatelj ljudski, najveći, najstrašniji, najmoćniji, najlukaviji je taj, da mu ime ne pomenem, pa se zato naziva i Nepojamnik.
Uzmi se u pamet na vreme. Ne ‘’povlači ga za rep’’.
A ako te ipak svrbi da Bogopoznanje zapostaviš a da đavopoznanje slediš – prekrsti se. Evo i ja sam sada učinio tako. To je najkraća molitva Bogu. Da ti Bog pomogne. Da razlučiš dobro od zla, Boga dobrog od Đavola zlog. Naravno, ako hoćeš. U suprotnom ti preti velika, smrtna opasnost.

Ne moze biti zlo prenosenje Bozje reci.
Zlo je neprenosenje Bozje reci, zivot u neznanju istine.
i sve sto je protiv istine.
Sve sto nije u skladu sa Biblijom je zlo.
Okultizam sta god da radi je nebitno jer je Demonskog izvora.
Sotona i Demoni imaju moc da rade i zlo i dobro i sta god da rade
teraju ljude u unistenje, odvajaju ljude od izvora zivota koji je jedini BOG JHVH
Dok Sotona i demoni su odvojeni od zivota, osudjeni su i idu u unistenje...
A Samo Bog JHVH Jehova moze da da spasenje i vecni zivot ljudima.

Back