Bog će zauvek uništiti zlo

Sto bi Bog unistio svet?

Ne mislis da Bog moze selektivno da unistava?
Imas p[rimere toga u starom Zavetu kada je Bog unistavao samo zle.
ako Bog treba da unisti zlo, gde je tu tvoja slobodna volja da ne cinis zlo? lukavstvo djavolsko kojim vas nagovara da se nikada ne pokajate, da se nikada ne odreknete zla i pocnete da cinite dobro, vec da uhvatite vasu zloveru sa smrcu po nagovoru laznog otkrivenja koje napisa antihrist i navata bezumnika ko pleve

Kaze se :
"Da zlo mora da postoji , ali jao si ga onome kroz koga se projavi" ...
ti kako si pogresno naucio tako teras do sudnjega dana
kaze da sablazni moraju da dodju, ali tesko onome kroz koga dolaze

prestani vise da govoris zlo, u pitanju su sablazni, a sablazni se Crkva cuvala da se ne citaju na Bogozluzenju
p.s. vidi da otvorite temu, sta su sablazni da se zigosu,da li je to televizija/farme/skaradnost PROFANOST, ili... ili se misli na sablazni koje se guraju u Crkvu, U SVETINJU

3 I reče Bog: Neka bude svetlost. I bi svetlost.
4 I vide Bog svetlost da je dobra; i rastavi Bog svetlost od tame.

i kako ovo da tumacimo?
ako je svetlost Dobro a tama Zlo
Ti si 1 od retkih koji ovde razmislja, a ovi bezumnici ce da potru i slobodnu volju da bi bilo po njihovome.
Mi smo ti koji trebamo da se odlucimo, nasa slobodna volja je da se okrenemo od zla i ne cinimo ga, vec dobro da cinimo. A ovi sto traze da Bog unisti zlo, oni bezumnici traze da Bog unisti njih same, i samo zahvaljujuci Bozijoj dugotrpeljivosti oni jos uvek postoje.

ako Bog treba da unisti zlo, gde je tu tvoja slobodna volja da ne cinis zlo? lukavstvo djavolsko kojim vas nagovara da se nikada ne pokajate, da se nikada ne odreknete zla i pocnete da cinite dobro, vec da uhvatite vasu zloveru sa smrcu po nagovoru laznog otkrivenja koje napisa antihrist i navata bezumnika ko pleve
Sta nije jasno?
Bog nas je stvorio po svojoj slici - osobinama i mi nismo stvoreni da cinimo zlo nego uvek dobro.
Slobodna volja nam je data da je koristimo u okvirima Bozjeg zakona, kako moralnih tako i tako i fizickih.
A ta tvoja teorija zavere je samo tvoja :D

Slobodna volja nam je data da je koristimo u okvirima Bozjeg zakona, kako moralnih tako i tako i fizickih.
A ta tvoja teorija zavere je samo tvoja
moja slobodna volja za cinjenjem dobra i suprotstavljanja zlu prevazilazi sve zakone, i zato se kaze da su hriscani iznad zakona jer su im moralna nacela viseg standarda od onog koji kaze oko za oko ili zub za zub
ali vi biste da porobite slobodnu volju za cinjennjem dobra, da je ogranicite, cak da se ukine zlo, jer ste nistavni da mu se oduprete i kazete mu NE.
ja sam samo mali i nistavan kada je u pitanju Spasenje, jer niko od nas ne dolazi Ocu osim kroz Hrista, ali kada je u pitanju odgovornost, ja ne kazem neka Gospod Bog tvori Ocevu volju, vec kazem, evo mene, posalji mene da razbucam tvoje neprijatelje, gle ne bojim ih se, kukavica. Da li sam ja samo hrabar na recima, ostaje otvoreno... ali je fakat da ste vi nistavni, kao prasina koju vetar nosi

ti kako si pogresno naucio tako teras do sudnjega dana
kaze da sablazni moraju da dodju, ali tesko onome kroz koga dolaze

prestani vise da govoris zlo, u pitanju su sablazni, a sablazni se Crkva cuvala da se ne citaju na Bogozluzenju
p.s. vidi da otvorite temu, sta su sablazni da se zigosu,da li je to televizija/farme/skaradnost PROFANOST, ili... ili se misli na sablazni koje se guraju u Crkvu, U SVETINJU

:)

A sablazan je sta ?
"Dobro" ili "zlo" ?
Pravis li razliku izmedju zive reci ili su iskljucivo "citati prava mera"...?
Forma ili sustina ?
Farisej ili carinik ?

:)

A sablazan je sta ?
"Dobro" ili "zlo" ?
Pravis li razliku izmedju zive reci ili su iskljucivo "citati prava mera"...?
Forma ili sustina ?
Farisej ili carinik ?
mozda si ti dobar moderator, ali trebas jos mnoooogo da ucis
kada cinis dobro, jedna ruka da ne zna sta druga cini, ...i primices platu
e, vidis, oni koji cine zlo tako rade, kriju to svoje zlo cinjenje
a sablazni ne kriju, nego ih cine da ih ljudi vide, ... tesko njima
... eto, pa ako mozes shvati

Back