Bobtail

Mili....videla sam to vec na netu....mada mi veterinar kaze da ne preterujem....jer je i to opasno za psa, posto je u dobi kada mu je socializacija vrlo bitna kako bi stasao u zdravog psa...a i to ti je kao sa ljudima , ako se svega paze i zive " sterilno" mnoo su podlozniji svakojakim bolestima nego onaj koji zivi normalno...jer mu imunoloski sistem nije dovoljno jak , vec vrlo osetljiv.
Naravno ,necu da rizikujem....sa drugim psima nema da se druzi dok ne primi i tu trecu vakcinu...ali ne mogu da sprecim da ga neko dodirne .....kad je on pufnica pa svako hoce da ga stipne..;)
Nadam se da ce sve biti ok. Ja ga svakako cuvam....
" Ja idem ja jurim , u zagrljam mu zurim ..."...:)

Kuca je jako slatka. Trebalo mi je malo duze da otvorim slike, ali - vredelo je. Volim ovcarske pse.
Inace, moj blizak rodjek je veterinar specijalista. Njegova tvrdnja je da psi ne obole bas tako lako, da se virusi ne prenose bas tako jednostavno (verovatnoca za to uvek postoji ako pas nije zasticen, ali nije bas velika) i da treba obaviti sve sto treba (vakcinacije i ostalo) i ponasati se sasvim normalno. Dakle, pas moze u setnju, ne mora bas da se "druzi" sa lutalicama dok nije vakcinisan i zalazi u "sumnjive" kvartove, ali sve ostalo je OK.
Pozdrav i neka ti je srecna kuca!

Hvala ti Milice!!
I ja mislim tako....
ali za sada je unutra..i malo na terasi koja je velika pa moze da se igra...dole ispod nas laje neki mali pas ,pa i sa njim moze da " prica"onako preko terase;)...ali taj pas ne verujem da je vakcinisan ikada pa ga jos uvek necu pustiti da se igraju.
Hvala:)

Djuro... Krpica ti je secerko!

milicam me je ohrabrila svojim postom.
I ja imam kucu, havanezerku i stalno se bojim da ce navatati neku bolestinu dok setamo, da ce nesto lose pojesti... a uvek neko od prolaznika pridje da je pomiluje, cak i poljubi, ne znam da li su ti ljudi zdravi ili nisu... da li se moze neka bolest preneti sa coveka na psa??? Strah za nju me izludjuje. Eto, danas je bila na operaciji vadjenja jajnika, to ovde strongly preporucuju, sva sam sludjena zbog toga, sutra idemo po nju.
Valjda ce sve biti u redu, plasim se puno kako ce ici oporavak?
Izvini Djuro, malo sam se izduvala na tvojoj temi, ne zameri mi...

Cestitam ti Krpicu, sve najbolje tebi i tvojoj kuci!!!

Potpuno te razumem. Ti si zaljubljena :)
Bice sve ok!!
Moja blesavica raste polako...i mada je samo 7 dana proslo od kada je stigla, vec su joj sapice vidno vece pa me podseca na nekog malog lavica....strumfetica jedna...
Uskoro me evo sa jos slika...;)

@brbljiva kisa
Nemoj toliko da brines, vecina bolesti (a mozda i sve) se ne mogu preneti sa coveka na psa. Cak ni kijavicu se ne moze preneti. Mozda eventualno neke bakterije, ali sumnjam da su ti ljudi na ulici koji je maze i ljube bas toliko prljavi. Najgore sto moze da joj se desi od jedenja hrane sa ulice je da pokupi otrov, ali ni toga nema bas svuda, tacnije obicno se sazna kad neka budala to baca. Ovako od kostiju sa ulice moze da dobije samo proliv, a to nije toliko ozbiljno. Moj pas na svako malo pocne da skuplja sa ulice sve i svasta, pa dobije neki mali prolivic, to prodje za jedan dan i bez terapije.
Tako da nemoj bas toliko da se nerviras i brines, ako joj dajes vitamine i hranis je zdravo nece se tako lako razboleti. ;)

Jesam, Djuro, zaljubljena sam u nju!

Da je samo vidite kakva je sa ''lampom'' oko glave. Tuga moja tuzna. (Juce je imala operaciju vadjenja jajnika)
Umrecu od zalosti jer vidim da joj smeta, a znam da mora da nosi tu zastitnu plastiku (2 nedelje cak!!!) da ne bi lizala rez na tibici. A mora da miruje jos... nema trcanja po stanu... Receno nam je jutros da rana ne bi trebala da je boli, ali... otkud znam... brinem da je ipak boli.
Njuskica joj je malo toplija i suva, merili smo joj temperaturu kada smo stigli, imala je 100,7 F, a to je kao normalna temperatura za pse. Ne znam, bojim se noci...

Hvala Mackic, puno mi znace tvoje reci.

Eto, ponovo se izvinjavam sto sam opet upala na tvoju temu, Djuro, sa mojim problemom... ali nekako mi je lakse da sve ovo podelim sa vama svima koji ovo citate...

Ljubite kuce vase i budite mi dobro svi!

Pozdravi za sve od Kise

Ђуро, и ја се извињавам што сам offtopic ....

Кишице, ништа ти не брини, као и сви остали, имаш ту привилегију да свом љубимцу пружиш љубав и да цениш заједничке тренутке!

Скоро сам писала ПП једној мојој драгој форумашици пошто се њеној куци догодило нешто ружно, па ју је то потресло ... хвала Богу, све је у реду и куци ће бити добро ... али зато сам ја имала ту привилегију сувише кратко ... мом псу се десило да се разболео и тада су открили да има генетску ману поред које неће моћи дуго да поживи ... и ја сам сваки дан проведен са њим после тог сазнања ценила као Богом дан! И изгурали смо годину дана, после тога више није било спаса ... а ја се још увек заплачем када га спомињем.

Зато, драги моји, уживајте са својим љубимцима, немојте да вас оптерећују непотребне бриге, сви су они срећни што имају вас и вашу љубав.

Moja draga Mili, pomogla si mi puno, jos davno, kada sam imala ''problem'' sa mojom Becom, papagajkom. Evo i sada mi saljes reci podrske.
Nemam reci stvarno... divna si, divne ste sve vi drage moje.
Mnogo mi je zao tvog psa... ako ima Raja - nasi ljubimci idu tamo...
Eto.
Moja Mili Vanili se oporavlja od petka, vesela je, razigrana, place kada je u ogradici, tako da sam morala danas da je pustim da se setka po stanu... skace po foteljama, a ne bi smela zbog rane, pokusavam maksimalno da joj ogranicim kretanje (da ne kazem skakutanje), ali mi to tesko uspeva.
Valjda ce sve da bude u redu.
Postavila sam njenu slicku na temi sa slikama... Pozdravlja Vas sve Kisa i ljubi...

Jao, bas je presladak, mnogo mi se svidja!!! :)
A jel svi bobovi imaju takve simetricne sare ili je kod Krpice to tako slucajno? Ako je slucajno, onda su mu sare bas pravilne i lepe. :)

To za sare je slucajno :)
Neki imaju tufnu samo preko jednog oka, neki na oba....ali u oba slucaja su prelepi ;)
Malo je prljav na ovoj slici...to je bilo pred kupanje.Uradicu sutra nove pa ih kacim...
Nemoguc je :O)

gigule:
e pa biznis je biznis. mislim da odgajivača tog i njemu sličnih boli ona stvar za ljude ....bitni su novci ...

nego u novom sadu ste mogli da sretnete bobtejla nebojšu ... taj je uvek sa svojim gazdom išao od naselja do grada, peške.
najčešće ste mogli da ih vidite u knjižari prostor. on je tamo bio kao kod kuće...
bio je mnogo cool, ležao je tamo na sred knjižare i ako niste mogli da prođete, gazda bi ga prekorio npr. nebojša skloni se vidiš da ljudi ne mogu da prođu ili nešto sl. on bi ustao i malo se makao ... dakle pričao je sa njim kao sa čovekom ...
ma divota od psa ...

SAD STE ME RASPLAKALI DO NEBA !!
JA SAM SLUČAJNO SVRATIO NA OVAJ FORUM KAD VI SPOMINJETE MOG NEBOJŠU!
Njjega na žalost više nema od 26.09.2006 i tako mi je teško bez njega to je pas koji je ne samo u mom životu OSTAVIO TAKO DUBOK TRAG da se svima Vama koji ga pamtite zahvaljujem i šaljem jednu sliku.
nebiijanadunavu2005wallht7.jpg

TO SU NAJBOLJI PSI NA SVETU A VEROVATNO I NAJBOLJA STVORENJA NA SVETU!

Imao je 12.5 godina i nije mogao nikako da stane više na zadnje noge iako sam ga lečio poslednjih godinu dana!
I onda sam doneo najtežu odluku u mom životu ....
i sada plačem kad se toga setim stvarno nisam mogao više a on jadničak ispuzao nekih 6-7 metara od veterinara jer zna da sam ga doveo poslednji put ...
Njega sam uspavao, NJEGA koji mi je jedini bio PRAVI prijatelj u životu koji bi sve dao za mene i koji je toliko toga preživeo sa mnom i koji je imao beskrajnu LJUBAV I POVERENJE PREMA MENI, eto NJEGA SAM JA NA KRAJU IZDAO I USPAVAO GA! NE MOGU SEBI DA OPROSTIM ALI I VETERINAR JE REKAO DA NE BI MOGAO JOŠ DUGO I DA SE MUČI !
NE ZNAM DA LI ME JE SLAGAO NIKO MI SAD NIJE KRIV ALI MI JE UŽASNO BEZ NJEGA.
..................................
.................
Ajde malo da se saberem............
Ispričaću ti jednu anegdotu kako su ga sva deca volela, tako mi se jedno jutro desilo dok sam ga šetao da mi prišla jedna klinka ne više od 3-4 godine i rekla mi doslovce "ČIKO KAKO STE VI SREĆAN ČOVEK" ja sam se napravio nevešt i onako pitah je "A ŠTO"?
a ona meni "KAKO BIH JA BILA SREĆNA DA IMAM TAKVOG KUCU"
E to sam ti ispričao ĐURO da znaš kako si srećna i kako ti zavidim, pogotovo što je tvoja Krpica jedan od najslađih Bobtailova koje sam ikad video uključujući i one na netu!
Čuvaj ga i uživaj i budi ponosna na njega bar toliko koliko sam ja bio i ostao na mog Nebojšu!
Slika za kraj.
nebi4113co7.jpg

nebiigy:
Imao je 12.5 godina i nije mogao nikako da stane više na zadnje noge iako sam ga lečio poslednjih godinu dana!
I onda sam doneo najtežu odluku u mom životu ....
i sada plačem kad se toga setim stvarno nisam mogao više a on jadničak ispuzao nekih 6-7 metara od veterinara jer zna da sam ga doveo poslednji put ...
Njega sam uspavao, NJEGA koji mi je jedini bio PRAVI prijatelj u životu koji bi sve dao za mene i koji je toliko toga preživeo sa mnom i koji je imao beskrajnu LJUBAV I POVERENJE PREMA MENI, eto NJEGA SAM JA NA KRAJU IZDAO I USPAVAO GA! NE MOGU SEBI DA OPROSTIM ALI I VETERINAR JE REKAO DA NE BI MOGAO JOŠ DUGO I DA SE MUČI !
NE ZNAM DA LI ME JE SLAGAO NIKO MI SAD NIJE KRIV ALI MI JE UŽASNO BEZ NJEGA.
..................................
.................
Ajde malo da se saberem............
Ispričaću ti jednu anegdotu kako su ga sva deca volela, tako mi se jedno jutro desilo dok sam ga šetao da mi prišla jedna klinka ne više od 3-4 godine i rekla mi doslovce "ČIKO KAKO STE VI SREĆAN ČOVEK" ja sam se napravio nevešt i onako pitah je "A ŠTO"?
a ona meni "KAKO BIH JA BILA SREĆNA DA IMAM TAKVOG KUCU"
E to sam ti ispričao ĐURO da znaš kako si srećna i kako ti zavidim, pogotovo što je tvoja Krpica jedan od najslađih Bobtailova koje sam ikad video uključujući i one na netu!
Čuvaj ga i uživaj i budi ponosna na njega bar toliko koliko sam ja bio i ostao na mog Nebojšu!
Slika za kraj.
nebi4113co7.jpg
ja te potpuno podrzavam i trebao si da ga uspavas. nebojsa se mucio i niko mu to ne bi trebao priustiti samo zbog svoje sabicnosti!
kada je pas bolestan i kada mu nema leka treba ga uspavati da se ne muci,sve drugo je sebicluk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bio je mnogo lep i pamti ga po dobru.

LOse mi je...ali fizicki lose...od kako sam ovo nocas procitala. Nisam imala snage nista ni da odgovorim .Ne mogu ni da zamislim kako se osecas....ustvari i mogu , jer smo mi vec jednom imali psa...koji je uginuo. Mislila sam da posle njega - nikada vise, ali ipak ....jako volim pse , i smatrala sam da ce mi pomoci ukoliko nabavim drugog...ne kao "zamenu", jer to ne postoji, ali kao jedno bice koje cu voleti...
TI si uradio ono sto je u tom trenutku bilo fer...i znam da je tesko, ali ukoliko se zaista mucio,pomogao si mu. Za to treba hrabrosti koju ja ,priznajem, ne bih imala...
Ja sam slabic i kukavica...

Volela bih da ti ponovo imas psa...jer je steta da neko ko sa toliko ljubavi prica o njima, nema jednog pored sebe...

Hvala ti sto si podelio ovu pricu sa nama...ove prelepe fotografije...
..................................................................................................................................................
Nebojsa...nikada te necemo zaboraviti pufno jedna.

Back