Bobtail

Mi smo naseg Tozu koji je takodje bio bobtail morali da uspavamo jer smo saznali da ima rak kostiju.Taj dan nikada u zivotu neću zaboraviti jer do tada nikakav problem sa zdravljem nije imao.Bio je 7 godina star i nisam ni sanjala da ću tako rano morati da se odvojim od njega.Samo je jedan dan trčeći dvorištem slomio nogu.Rendgen je pokazao ono sto ni u snu nismo pomisljali-rak.Isti dan je uspavan jer je trpeo uzasne bolove a kosti su bila toliko suplje da operacija nikako nije bila izvodljiva.Otisao je za 1 dan...I sad znam, mada tada nisam, da je uspavljivanje bilo najhumaniji postupak..
Eto morala sam i ja da se ispovedim mada je tema potpuno promasena..
P.S
Pozdrav za Djurinog medicu :)

Nekako se osećam na ovom forumu kao među prijateljima pa eto i ja nešto da ubacim!
Lepo je kad se na jednom mestu "sretnu" ljudi sličnih shvatanja i interesovanja pogotovo prema tako divnim stvorenjima kakvi su uopšte kućni ljubimci a pogotovo Bob Tailovi!
Hvala vam za reči podrške baš su mi značile, i nekako ne bih voleo da se ova tema ugasi pa možda malo skrećem sa teme ili je na neki način proširujem te se ujedno i izvinjavam svima vama ali eto kažem, baš je lepo kada čovek na jednom mestu može da, kad to poželi, sretne svoje PRIJATELJE jer sam vas ja sve već proglasio za moje prijatelje.
Đuro tebi posebno hvala što održavaš duh ove teme i što si toliko brižna da unosiš posebnu dozu emocija u ovu običnu elektronsku skalameriju!!!
Divan ti je mališa, baš bih voleo da vas sretnem negde u šetnji i da ga malo izgnjavim.
Da - u stvari nisam ni skontao da li si ti uopšte u NS-u?
Postoji li neka mogućnost da vas čovek "SLUČAJNO" sretne. :o)

Nebiigy,
evo ,posto si ti u jednom momentu "personalizovao" mali deo ovog topica...onda cu i ja...
Ovo smo mi...i samo ovako mozes da nas sretnes jer nismo u Novom Sadu...
srg-1.jpg

ali...
ako ikada...ikada budes dosao u Kotor, potrazi nas....sa zadovoljstvom cu ti dati ovu budalicu da je malo izgnjavis..:)

Ja sam se "slomila" kada si rekao ono za Nebojsu...pa onda i kada je Labradorka napisala svoje iskustvo...
I sama pomisao na to me ubija...
Hvala ti, bas ti hvala sto si podelio fotke sa nama!!

Aufff al je nekome vrućeeeeeeeee!
Kako podnosi toplotu - da li si razmišljala da ga ošišaš?
Ja mog Nebojšu nisam šišao jedno prvih 6-7 godina a onda kad sam to uradio prvi put i video kako je živnuo primenjivao sam svako leto, čak tako da sam ušao u štos i sam ga šišao jer je on stvarno bio velika dobrica i sve trpeo pa i 35C na terasi u stavu mirno na sve 4 sve dok ne pokupim i poslednju dlačicu!
Ma divna su to stvorenja nema šta!
Naći ću koju sliku tako ošišanog da postavim na forum čisto da vidiš.
Ni meni se prvo nije svideo u tom izdanju ali posle sam se navikao - uostalom najvažnije je da je njemu prijatno.

Što se tiče Krpice nije ni Kotor na kraj sveta .... ko zna... čudni su putevi gospodnji.
Možda ćeš ga voditi na neko takmičenje u NS ili okolinu, jesi li o tome razmišljala?
No da ne personalizujemo u svakom slučaju pomazi ga i za mene!

Pitanje za Labradorku - Da li si posle kupila drugog psa?

Jesam, kupila sam ponovo boba iz iste kuće jer nismo više znali kako da sebi olaksamo..kuci je mesecima vladala tisina,strasna tuga.Sa novim malisom je sve bilo u redu do nekih godinu dana,bio je dobrica nevidjeni i onda je odjednom poludeo i poceo sve da nas ujeda po kuci..dali smo ga kod prijatelja koji je dreser ali tu nije bilo pomoći-nismo smeli na terasu da izadjemo od njega..Iako su mi mnogi veterinari sugerisali da ga uspavam ja takvu odluku nisam bila u stanju ponovo da donesem..poklonili smo ga jednom coveku kome je trebao cuvar..
Nije nam bilo sudjeno da ponovo imamo bobtaila..
Sada je u nasem domu Fibi,divna mala labradorka koju obožavamo..Ako mogu da ti dam savet da nabavis novo stene-sigurno ce ti biti lakse i zavoleces ga bas kao sto si voleo Nebojsu,veruj mi!

P.S Dok citam sve ovo sto vi pisete suze mi krecu a na poslu sam i ne daj bože da neko to primeti :)
Toza će uvek zauzimati posebno mesto u našim srcima!

Baš mi je žao izvini!
............................
..............
Ajde da ipak ovu temu ne rastužimo pogotovo znajući koliko su nam lepote i sreće poklonili svi ti naši ljubimci a i da nam se Đura Mornar opet ne rastuži!

Ja sam sa mojim Nebojšom imao milion dogodovština i to uglavnom smešnih kakav im je i karakter pa bolje u tom tonu da nastavimo.
Moj se Nebojša jako bojao veterinara i kako sam ga uvek šetao po celom gradu i to naravno bez povodca, jednom smo slučajno iz dosade zalutali u deo grada gde je veterinar. Da ste to videli, on sve kul ide pored mene kad na 100m pred veterinarom skreće u luku i frajer vraća se kući - ja ga gledam i ne mogu da verujem - čovek pošao kući i sve me gleda hoću li i ja napokon za njim.

Nego Đuro ja se baš raspisao ali ne znam da li mi je promaklo nisam primetio da si rekla odakle ti ideja i motiv da kupiš baš Bobtaila, kako to, gde si ga prvi put videla, kako si saznala za njegov karakter i šta ti se to najviše dopalo kod njih da si se odlučila eto baš za tu rasu?
Opiši nam malo.

Šaljem obećanu sliku ošišanog Nebojše!

nebiigydz3.jpg

Divno je imati psa i to je pravo bogatstvo zato volimo naše kuce bar upola kao što oni vole nas.

Nebojasa...( jel mogu tako da te zovem ? ..nekako mi lakse..)

Veruj mi da je moja ljubav prema ovoj rasi potpuno iracionalna....ili bolje da kazem spontana, jer od kada znam za sebe ja volim ogromne pufne...bilo da su u pitanju medvedi ( koje bi rado posedovala samo da znam da mi nece nista ) bilo da se radi o psima koji na to "lice"...
E sad, ja poima nisam imala da postoji nesto sto se zove " bobtail" , jer nikada nisam obracala paznju na rase...vazno mi je bilo da je pas....i da je cupav...i da je veliki...i ...i ...i....
:))

Kao mala imala sam Floru ,koja je rasla samnom...imala sam 14 godina kada je uginula a ona 15...Onda mozes mislit...Bila je crna i isto tako cupava ogromna...nisam sigurna koja je to rasa bila, ali nesto kao kroz maglu mislim da je neka ruska pudla..
Moguce da od tada " datira" ljubav prema takvim ili sl. psima...i iskreno, ja poima nisam imala o njihovoj naravi, prosto 100% sam znala da su oni takvi...jer to ti je ako i u zivotu ( izvinjavam se na generalizaciji) mali i sitcusni ljudi su obicno " opasne zloce" dok su oni veliki, debeli i krupni najcesce dobrice....
Oper ze izvinjavam svima, stvarno je glupo banalizovati ovako....

Slucajno sam jednog dana videla psa, i shvatila da hocu bas njega...pogloedala sam na netu i videla da se zove bobtail...proslo je 6 meseci a ja sam jos uvek tragala za njjim i jako je bilo tesko naci ga...$ + nema + ima ali nema...i sve tako...dok se konacno nije pojavio mladic, na istom ovom forumu, koji me je uputio na izvesnog coveka sa 2 mala bobtaila..aaawwwwww :O)

Eto....

Sto se sisanja tice...ja sam htela i osisali smo ga jedanput...nesto malo ...izgledao je kao da je iz Ausvica....kada je vet dosao, rekao je da nema potrebe da to radimo jer je on an to navikao i da ne treba da mu diramo dlaku...hm...
Medjutim, moracemo da ga malo sisnemo ponovo jer ima jednu kuglu tj. malo mu se ucebala dlaka ispod vrata jer nismo ocesljali kako treba ( izgleda) pa to ne moze drugacije nego da se odstrani.

Nego htela sam da te pitam , kako si naucio Nebojsu da seta pored tebe bez lanca?
Molim te...molim te....govori!!!!
Ja se jako bojim automobila ...tj. imam fobiju ...Kako tome da ga naucim?

I ovako osisan , tvoj Nebojsa je bombastican!!!
:)

Ima jedna fora koju su mi rekli iskusniji ljudi a MOŽDA može i tebi pomoći!?
Dok je pas mlad treba sa njim otići negde u park ili slično i pustiti ga da se zaigra a onda se u pogodnom trenutku neprimetno sakriti i pustiti ga da vas traži - malo nek se i uspaniči neće ništa faliti.
Neki psi uopšte vas i neće tražiti ali nije Krpica od tih...
Takvu foru ponovite još 2-3 puta u roku od mesec dva i on će vam biti veran i poslušan do kraja života i stalno vas jednim okom držati na vidiku jer on je ipak pre svega pas koji čuva ovčice a tvoje je da samo prihvatiš da budeš glavna u stadu. ha haaaa
Ja sam poslušao i ne znam da li je zbog toga ali on je trčao meni uz bicikli po 8-9 km kroz ceo NS znači svi semafori čak i kad me prestigne stane na semaforu (bez preterivanja) i sačeka me.
Znam da sad izgleda sve ko iz filmova ali ljudi koji me znaju u NS mogu ti to potvrditi jer su se isčuđivali i prilazili mi pa pitali koju je dresuru prolazio i tako to.
Da ne grešim dušu bogami je dobijao i batina kad nešto pogreši ali to nikad više ne bi ponovio.
Nisam pristalica batina i stoga nikad ne bi nikome preporučio da da svog psa na dresuru ali malo batina nije na odmet da bi ga naučili da naprimer ne jede na ulici ili se uvalja u kaku i tome slično.
Eh sad će ispasti da pričam bajke ali kunem ti se da kad je trčao pored bajsa po biciklističkoj stazi a u susret nam dolazio drugi bajs on je sam skretao na travu da se mimoiđe sa njim itd.

PS imaš MINUS za češljanje!
To ti je najvažnije kod njih i bitno je od malena da ga navikneš na to da se ne meškolji kad ga češljaš pa jednom sedmično ne bi bilo loše da ga propustiš kroz četku!

Isto važi i za halapljivo jedenje - on mora da sačeka da svi jedu a ne da moli za klopu i to ga par puta naučiš tako što ćeš ga usred jela prekinuti i uzeti mu porciju pa nakon minut dva vratiti mu da nastavi.
Pas u takvoj situaciji može biti poprilično agresivan i nije šala naka i ujedu ali to treba uraditi dok je mali i onda ne maš problema da ako ikad u životu i uzme nešto sa ulice da mu izvadiš iz čeljusti - moje komšije dobro znaju kad je on sedeći ispred prodavnice odbijao prodavačice sa ponudama klope (šunkarica salama, paštete itd).

To su samo sugestije kojih se svako individualno opredeljuje hoće li ili ne primenjivati.

Nadam se da sam ti pomogao tj. da te nisam ugnjavio.

I da se ovo ne bi prtvorilo samo na prepisku pitam se šta je sa drugim forumašima zar niko nema neko iskustvo da nam prepriča?
Ajde ljudi znam da ima jako malo Bobtailova u ovoj zemlji ali se nadam da ima mnogo više ljudi koji ih vole ili sanjaju o njima - a ja sam mog Nebojšu sanjao ravno 2 godine i ... ma duga je to priča jednom ću vam ispričati kad se i vi javite!

Laku noć

DjuraMornar:
Auuuuu...pa ja sam dotucena...
:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Jaoj, Djuro, i ja sam to doživela. Nebojša je uspavan 26.9. a ja sam mog 25.10.g ! Celo veče sa kukala mom Mačkiću....Hvala joj do neba što me je razumela i bila pored mene. To uspavljivanje je jako teška odluka. Ni sad nisam baš načisto da li sam dobro postupila, ili ne.
Ne znam.......

Znala sam jednu devojku koja je imala boba. Kupila ga je, davno je to bila, baš iz neke engleske odgajivačnice. Žena koja joj ga je prodala čuvala je dlaku koju su šišali psima, češljala je nekako, upredala i od dlake štrikala - džempere !...:lol:.

Moj Toza je bio uzasan trapavko! Non stop je udarao u bandere,parkirane automobile i sve sto mu se nadje na putu! Iz tog razloga je stalno nosio snalicu i svi su mislili da je zenka..Jednom prilikom smo setali a on je bio pusten.Kada se zaleteo da predje put naleteo je iz sve snage na dedu na biciklu koji se pri tom vraćao sa pijace pun svega i svacega..uzas! Vrhunac svega je bio sto se on mangup pokupio i odjurio pravo kući..a ja sta cu diži dedu!
Čekao me je ispred kuće,naslonjen na ogradu, "kao nista se nije desilo"! :)

Sa njim je stvarno bilo puno skečeva :)

labradorka:
Moj Toza je bio uzasan trapavko! Non stop je udarao u bandere,parkirane automobile i sve sto mu se nadje na putu! Iz tog razloga je stalno nosio snalicu i svi su mislili da je zenka..Jednom prilikom smo setali a on je bio pusten.Kada se zaleteo da predje put naleteo je iz sve snage na dedu na biciklu koji se pri tom vraćao sa pijace pun svega i svacega..uzas! Vrhunac svega je bio sto se on mangup pokupio i odjurio pravo kući..a ja sta cu diži dedu!
Čekao me je ispred kuće,naslonjen na ogradu, "kao nista se nije desilo"! :)

Sa njim je stvarno bilo puno skečeva :)

:lol::lol: :lol:........................:lol:....

Davnih dana, kada sam kao student došla u Novi Sad, život mi je činio lepšim upravo jedan bobtejl. Naima, jako blizu zgrade u kojoj sam stanovala, svakodnevno se na nekoj livadi igrao jedan... Nakon nekoliko susreta, počeo je sam da mi prilazi, a najluđa scena je bila kada se zaleteo sa drugog kraja livade i u punom trku, svom težinom skočio na mene - da me pozdravi! našli smo se na zemlji oboje i mazili se narednih pola sata. Druženje sa njim pomoglo mi je da lakše prebolim činjenicu da je moj voljeni pas ostao kod kuće...
Isti taj voljeni pas (zvao se Amor, koli, naravno ;) ) je jednom prilikom "odskitao" i nije ga bilo 15-tak dana. Nkako nisam odustajala od toga da ga tražim i nikako nisam htela da poverujem da se neće vratiti... Nakon 10-tak dana od nestanka, bila sam u Novom Sadu i na SPENS-u naletela na jednog bobtejla. Prvi je prišao i 'ladno seo ispred mene! Čučnula sam da ga zagrlim i bila oduševljena kako se mazio... kao da se uznamo 100 godina! U jednom trenutku su mi samo grunule suze, a on se izvukao iz zagrljaja i počeo da me liže po licu! Događaj je neopisiv, osećaj nezaboravan...
Kada je pomenuta "skitnica", moj voljeni Amor uginuo i kada sam, ipak, rešila da nabavim drugog psa jer je tuga bila neodrživa, prvi na lsti bio je bobtejl. Odustala sam kada sam našla štene i čula cifru... Nije bilo šanse! Uzela sam opet kolija i tako shvatila da ma koliko da liče jedan na drugog, da imaju neke jako slične i prepoznatljive osobine - svaki zauzima svoje mesto, svaki se izbori za neki svoj prostor u našim srcima i jednostavno ne možete da ga ne obožavate!
Sada, posle trogodišnje pauze (Larijevu iznenadnu bolest, loše lečenje i odlazak, teško da ću ikad preboleti) ponovo imam "kolegu" bobtejla, škotskg ovčara (tj. ovčarku) Donu. Smejala sam se do suza kada je pre neki dan "neovlašćeno" ušla u predsoblje i u želji da tu i ostane, zauzela položaj identičan onome koji su zauzimali i Amor i Lari kad hoće da nas "prevare" (okrene guzu vratima i pravi se totalno blesava... kao "ništa se ne dešava") :lol: :lol: :lol: . I uvek se smejem i bude mi nekako drago kada prepoznam iste osobine, ali ima i mnogo razlilka i svaki od mojih pasa je poseban, svoj, drugačiji od svih drugih. Boli, jako boli kada ih izgubimo (bilo na koji način), meni oči zasuze pri samoj pomisli na bolesti, lečenja, toliku želju i nadu da će se izvući i onaj njihov nezaboravan pogled prepun poverenja i potpune predanosti koji traži pomoć, ali istovremeno i oprašta ako je ne dobije...ma... većina vas zna o čemu govorim :( ), ali to je cena koju plađamo za sve one prelepe trenutke koje smo sa njima proveli. Svakako da nas to druženje oplemenjuje, svakako da naučimo mnogo više nego što smo uopšte svesni, svakako da zbog toga postajemo bolji...
Gledajte da uvek imate neku kucu pored sebe... ;)

Tako je Smeh..
Bas si to lepo rekla...

Nego da pitam Nebojsu nesto...
Ja uradila danas kako si savetovao...Pustila ga samog kroz stari grad...i on isao, okretao se svaki cas...bio dobar...
Elem , dosli u park...i kada smo trebalio da idemo nazad ...on je ugledao neku kosku, i kako je posao da je uhvati...ja sam se vecc bila malo udaljila...nisam se sakrivala, samo udaljila....on je video da me " ne vidi" spustio kosku ,pogledao okolo i poceo da bezi u suprotnom pravcu od mene...odma sam ga pozvala i potrcala za njim ali nije se osvrtao....jedva sam ga uhvatila. Imala sam utisak da se jako uplasio, i bas mi je bilo krivo sto sam to uradila...ali mi nije jasno zasto mi nije prepoznao glas kada sam ga pozvala...cini mi se da je toliko bio uplasen da nista nije registrovao.
Posle sam se ziva pojela.
Da li je i tvoj tako reagovao?

Bas bih volela da ga naucim da seta bez lanc....ne zbog mene, nego zbog njega, da ga ne vucem stalno...ipak treba da ima slobodu...

Nego Nebojsa i Smeh...kacite jos slika:)

Nisam te baš najbolje razumeo!
Napravila si mu caku pa je lepo išao po starom gradu sa tobom a onda kad je krenuo na kosku ti se izmakneš ali ne i sakriješ a on krene da beži od tebe - nije mi jasno?
Malo mi lepše objasni!
Suština je u tome da se pas pri tome naravno malo uplaši - uzbudi i počne da te traži i to obično prvi put pošto je to šok za njega radi uspaničeno, e sad još kako oni preko očiju sa svojom dlakom ni ne vide baš najbolje u panici ne krenu da njuškaju već se više obaziru na vid (klasična greška) a to znači ponekad krenu u potpuno drugom pravcu i to ko sumanuti!
Sad ako si ga vikala, prosto je ne verovatno da nije krenuo ka tebi - jedino ako te nije čuo?
Bitno je da ti NE JURIŠ ZA NJIM jer te je on tada pobedio! On će to shvatiti kao igru i trudiće se ubuduće da te na taj način animira kad god se njemu bude igralo - ZNAČI TO NIKAKO!
sem u slučajevima da je otišao predeleko i sama proceniš da je nešto drugo u pitanju( kažeš strah).
Strah potiče od toga da te je izgubio - ostao sam te bi se svakako morao vratiti na tvoje dozivanje!!!
Bilo bi dobro kad bi primetila da počinje da njuši kad se sakriješ da te traži.
Sakrivanje je preporučljivo posebno kada se zaigra sa drugim psima - da vidiš koliko je svestan tvoje prisutnosti, i tada bi trebao da se bar povremeno okrene i drži te u vidnom polju pogotovo kad odraste i uđe u polnu zrelost ako na vreme nije prošao tu lekciju ostaviće te u sekundi kad oseti ženku i na 1km i šta ćeš onda - TRČATI ZA NJIM?

PAZI NISAM TI JA NEKI EKSPERT ZA TO ALI TI JA PRENOSIM SAMO MOJE ISKUSTVO ... moraš proceniti svog psa, iako se vi još uvek upoznajete, pogotovo u novim situacijama meni je teško da samo iz tvojih reči ocenim karakter tvoje Krpice.

IPAK SVAKO JE OD NAS DRUGAČIJI, I SVAKO PRILAGOĐAVA SVOG PSA SVOM KARAKTERU KAO ŠTO SE I SVAKO OD NAS PRILAGOĐAVA KARAKTERU SVOG PSA!
Ja sam to pre svega radio da se ne izgubi obzirom da smo dnevno prelazili ogromne razdaljine i to u gradu gde je saobraćaj ponekad vrlo živ pa mi je bilo NAJBITNIJE njegova bezbednost a to znači da stekne maximalno poverenje u mene i TAKO JE I BILO SVE DO KRAJA kad ...nažalost .... ..... ...... znaš već UFFFFFFFFFF.
.........
...........
Moram da ti kažem da sam bukvalno jedamput i skočio pred auto jer se ovaj moj u jednom trenutku našao u potpuno glupoj situaciji nasred puta jer sam se proderao na njega u stilu BRŽE a on se uplašio od mene i zaostao metar dva a kola pravo na njega.
Mislim, to su potpuno iracionalne situacije kad se čovek ponaša kao majka da zaštiti dete, ja sam bez ikakvog razmišljanja skočio čoveku pred haubu i ovaj je morao da zakoči jer pitanje je da li bi zbog psa zakočio!
Pazi, nije vozač kriv, ja sam mu se izvinio ali moj život tu nije meni ništa značio.

Tako sam jednput šetajući ga bio u situaciji da ga branim od pomahnitalog STAFORD TERIJERA koji je gazdi kad je video Nebojšu preko puta, pokidao čeličnu ogrlicu (da ne poveruješ) i ravno jurnuo na mog Nebojšu - koji ga naravno nije ni video. Ja sam ga šutirao nogama a da sam bio sam preskočio bih ogradu od 6 metara ko iz šale.
U ovom slučaju nije bilo straha i šta se dogodilo?
Moj ti Nebojša skonta (kako je bleskast) da brani mene, pa ga je tako izujedao uz moju pomoć da je ovaj cičeći pobegao!
Ja sam bio frapiran i ponosan jer to uopšte nisam očekivao od gotovo šteneta jer je imao 10 meseci! Njihova je velika prednost što imaju tako dugu i gustu dlaku pa im to ponekad spasi i život jer se ovi ludi psi nagutaju njihove dlake dok ih pokušavaju ujesti a onda u nekom trenutku se, da tako kažem, zagrcnu i počnu gušiti od dlaka pa naši Bobtejlići se dotle osveste i počnu njih da grickaju!

Ih, ode ti ja sa teme .......................

Počeću pisati knjigu ha ha haaaaaaa, šta ćeš kad volim da pričam ko neko žensko!
SLIKA - rekla si, ok može!

Kako izgleda Vojvođanski Irvas!

nebijelenmnzd3.jpg

Postavicu moju sliku sa Bozlijem,slikanu pre 15godina,Bozli je bio predivan bobtejl,ja kao mala sam obozavala da ga jasem a on me nosio(nikada se nije bunio :),stvarno predivna rasa,imamo sliku kako ja njega jasem i oboje nosimo naocare stvarno su predivni.Mozda i neko od vas zna Bozlija!

Prvo da ti objasnim pa cu onda da procitam tvoj post do kraja...da mi ne smugnes i ti danas:)
Koz st. grad je isao najnormalnije....onda sam mu stavila lanac, da bi smo presli put...vec smo izasli iz St. Grada....onda smo usli u park, tu se sam igrao ...sve ok...e sad...postoji staza...i ja sam krenula stazom, on je na travi video neku kosku i zastao...a ja sam produzila...zastala sam da vidim sta radi, on se jos uvek igrao sa koskom i nije me video...onda je shvatio da me nema...a ja sam cutala jer sam htela da vidim sta ce da se desi...i nisam ga zvala...mislila sam mozda ce me videti jer ipak sam mu bila u vidnom polju...elem...on me nije video okrenuo se na drugu stranu i poceo da trci...ne preterano ali svakako ubrzano...Onda sam ja krenula za njim, pozvala ga da bi shvatio da nisam sa te tamo strane....on i dalje nista...poceo je da trckara u krug....i onda sam ga uhvatila...
.....eto...a sad odoh da procitam ostatak tvog posta;)

Jao Mina kako je ovo lepa slika...Molimmmm te skeniraj je da je lepo vidim...Boze dragi...prelepi ste...
Mi smo danas uradili i mali video, pa kada ga postavim , javicu vam ;)
Nebojsa...mogla bi da ti "citam redove" do prekosutra....jer puno pomazu!! Zaista !

Obecavam kada se vratim sa puta!
Imam mnogo slika sa Bozlijem i njegovim stencima,odrasli smo zajedno dok njegova vlasnica(drugarica od mame)nije otputovala da zivi u Spaniji,postavljam cim se vratim.
A do tada uzivajte sa vasim bobikama:)

Djuro ništa nije strašno, koliko sam ja shvatio on je ipak tebe tražio - a to je poenta!
Molim te nemoj tako sve da primaš k srcu, kad bi samo znala kako sam se isekirao kad sam pročitao tvoju poruku ZNAŠ DA ME JE GRIZLA SAVEST - OZBILJNO jer sam preuzeo odgovornost a ne daj bože da se nešto desi ja bi se sam ........... ....

Imam toliko toga da vam ispričam ali ću sada birat reči - izvini i nemoj toliko da se uzrujavaš neke stvari u životu bole ali pomažu!
To ti je kao kad te je mama ostavila prvi dan u obdaništu - znaš strašno je dete plače, bacaka se ali to je deo socijalizacije kroz koji svi moramo proći tako ti je to i sa psima.........
Ja zbog tebe već danima idem ne ispavan na posao - dođeš mi pivo! ( šala naravno)

Poslaću vam slike kad je Nebojša bio mali uskoro a i ja imam klip sa njim samo nisam znao da se i klip može postaviti na forum!?

Inače stalno mi se provlače neka pitanja na koje nikako da dam odgovore.
Kao što si primetila moj nadimak na forumu je Nebi Igy tj. Nebi od Nebojša a Igy jer mu je to ime po rodovniku, tako da mi uopšte ne smeta da me zoveš Nebojša, pogotovo što su me tako skoro svi i zvali u gradu, jer znaš i sama nije bitno ime vlasnika nego ime bića koje se obožava.

Što se tiče džempera od njihove dlake znam pouzdano da su se u jednoj prodavnici na Manhatnu prodavali exclusive džemperi od pseće dlake po astronomskim cenama i da je jedna od najboljih od Bobtailova. I ja sam imao ištrikan donjo rub od džempera od Nebojšine dlake.

Minaa011 Sliku kako jašu mnogi klinci mog Nebojšu imam i ja pa možda i postavim.Inače ti je zverka PRAVA!

Labradorka je baš opisala Bobtailove jednom rečju i to sasvim ispravno "TRAPAVKO" mada znaju da iznenade svojom gracioznošču i spretnošću!

Lepo mi je kad čitam SMEH ona to tako lepo opiše a u pojedinim rečenicama skroz prepoznam ponašanje mog Nebojše.

I još nešto ;
Nebojša je uvek, kada bilo ko dođe u stan (gde sam ga i držao svo vreme) toliko voleo ljude i društvo, da se ja jedno 5 min ni ne mogu pozdraviti sa gostima od njegovog trčanja kroz njihove noge i donošenja igračaka u tolikom broju da skoro nisam mogao normalno zatvoriti vrata - a onda kada bi gosti ušli on bi obavezno seo kod nekog od njih i to tako da guzom sedne na nečije stopalo ili ga bar malo dotakne ali leđima okrenut.
Njegovo ne prikosnoveno carstvo je bilo da kad sedne ili legne NEMA šanse da ga možeš odatle oterati - mislim pored gosta (možeš eventualno ako ga baš JAKO LEPO ZAMOLIŠ).
To su ti pravi čuvari.

itd... ird...ivd... i evo prođe ponoć još malo pa i 1 ok DOSTAAAAAAAAAA

Back