BMW

Da li se isplati ?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Odnosno - vozač se prilagodjava autu? :confused:

Sad se setih da sam jednom čuo glupost da se motor vremenom prilagodjava stilu vožnje vozača. z:D :hahaha:

Ja imam isto tehnicko znanje ;) i ne mogu da objasnim ali mogu da kazem sta sam ja doziveo... Vozio sam auto "penzionerski" neko vreme, i ja to nisam osetio ali drugi koji su taj auto ranije vozili rekli su da mu fali snage... Ja na autoput kad ono 190, ii ne moze dalje... :( J.b.t. s*****o sam se... I od tada sam ga bar jednom na dan, kada nadjem mesta u gradu malo naterao do crvenog, a 2x nedeljno odem na Miseluk i par "trkackih" krugova odradim... I nije proslo mnogo osetio sam da ide bolje. Oni isti ljudi me pitali sta sam radio sa autom, kada sada ide ko zver, gume zaskripe u 3. kada startujem... A ja bukvalno nisam nista radio osim sto sam ga cepao :)

Ovo je snimak iz perio da kada je isao slabo... Tu na snimku jedva 160...(MAda deluje brze)
Kada sam izasao na autoput i video da kazaljka prelazi 190 i jos nastavlja bez problema, mnogo mi je bilo laknulo, :D ovako sam se bas bio s*****o da mi nesto nije u redu sa kolima... (neki strucnjaci su cak predlagali merenje kompresije, mada ulje ne trosi inace)

E sada, mozda je to sve slucajnost, ali meni su tako govorili svi koji su pre vozili taj auto koji sam ja kupio, jer ih poznajem, i nisu pogresili!

I tako! :)

Poslednja izmena od moderatora:
Tako jeste, ali to nije prilagodjavanje. To je jedna najobičnija posledica.
Mislim ljudi, da li mi znamo šta znače pojedini termini u srpskom jeziku? :roll: Da li možete da razlikujete prilagodjavanje od posledice?
Sve ovo što ste nabrojali da se dešava - to je apsolutno tačno i nmam šta ja da se slažem sa time i li ne kad to jeste tako. Ali jednostavno - motor se ne prilagodjava vozaču. Taj termin čak ni ne postoji u stručnoj tehničkoj literaturi.

Ovo ću te zamoliti da mi pojasniš.
stepen iskoriscena vasih masina jos nije dostigao odgovarajuci obrtni moment.
Stepen iskorišćenja se meri u procentima, a ne u Njutn-metrima u kojima se meri obrtni momenat.

Ljudi moji, motor će isto napraviti naslage i oslabiti, nebitno da li ćemo ga voziti loše vi ili ja. On će se isto ponašati. Ponavljam, to je jeste usledično-posledična radnja, ali nikako nije prilagodjavanje pobogu. Ovo je pobogu automobilski forum, a ne diskusija o prilagodjavanju lišajeva slaboj količini svetlosti u tropskim šumama. E to je prilagodjavanje!

Evo šta je pravo prilagodjavanje:
Vi sad imate neki stil vožnje i sad motor i ostali sklopovi nešto tu urade da bi isporučivali najviše snage i imali veću ekonomičnost na taj stil vožnje. I onda ja sednem i vozim ga drugačije, a nda on opet uradi isto da bi mene opslužio najbolje. I narednih 100 sedne i motor svaki put uradi isto i pritom menja svoje karakteristike. A to je sa ovim motorima nemoguće. :) Znači, menjanje radi najboljih rezultata, to je prilagodjavanje. To pitajte svakog ko ima završenu osnovnu školu i reći će vam tako.

A ovamo se dešava da motor se ponaša uvek gore. Pa poenta je da bude bolje uvek a ne gore uvek i to više nije prilagodjavanje. I to je onda ono što mi imamo - posledica.

Prilagodjavanje postoji kod najnovijih ECU sistema, no to je već totalno druga priča i nema veze sa onim o čemu mi ovde pričamo da se dešava.

Ljudi moji, motor će isto napraviti naslage i oslabiti, nebitno da li ćemo ga voziti loše vi ili ja. On će se isto ponašati. Ponavljam, to je jeste usledično-posledična radnja, ali nikako nije prilagodjavanje pobogu. Ovo je pobogu automobilski forum, a ne diskusija o prilagodjavanju lišajeva slaboj količini svetlosti u tropskim šumama. E to je prilagodjavanje!

Sto si tako ozbiljan? Opusti se malo... :)

Evo šta je pravo prilagodjavanje:
Vi sad imate neki stil vožnje i sad motor i ostali sklopovi nešto tu urade da bi isporučivali najviše snage i imali veću ekonomičnost na taj stil vožnje. I onda ja sednem i vozim ga drugačije, a nda on opet uradi isto da bi mene opslužio najbolje. I narednih 100 sedne i motor svaki put uradi isto i pritom menja svoje karakteristike. A to je sa ovim motorima nemoguće. :) Znači, menjanje radi najboljih rezultata, to je prilagodjavanje. To pitajte svakog ko ima završenu osnovnu školu i reći će vam tako.

A ovamo se dešava da motor se ponaša uvek gore. Pa poenta je da bude bolje uvek a ne gore uvek i to više nije prilagodjavanje. I to je onda ono što mi imamo - posledica.

Prilagodjavanje postoji kod najnovijih ECU sistema, no to je već totalno druga priča i nema veze sa onim o čemu mi ovde pričamo da se dešava.
Honda VTEC Motor za svakoga hehe :)
A jel ja ovde vidim masinca motordziju ili slicno hmmm

@Basho Aleksej Sponzoruso hehe
Kako ide bmw sad po ovom vremenu mislim na zadnji pogon i uslove puta? :)

Ne ide ti nesto biologija z;) To sa lisejevima u tropskim sumama bi bas bilo prilagodjavanje nemogucem,sreca motori nisu lisajevi z:girl:

Honda VTEC Motor za svakoga hehe :)
A jel ja ovde vidim masinca motordziju ili slicno hmmm

Kako ide BMW po snegu? Pa normalno, bar moj, mada imam malih problema kod mene u ulici jer nemam zimske gume ali se snalazim nekako z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen: ali nista vise nego kad sam imao auto sa prednjim pogonom.
Doduse, ne razumem sta je problem u zadnjoj vuci po snegu?!

Moji neki prijatelji kazu ovo: "samo dobra guma,dobar vozac i ludilo moze da pocne
Da mi nije kise i snega nebi bilo ni zanimljivo voziti BMW"
z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:

a drugi ovo: "da smo realni, a ne ego-manijaci, nikad ne bi ni vozili bmw" z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:

to je odgovor za ovu sto uopste nema obrtni momenat. z:kiss:

Uveri se sam! z:mrgreen:

Prosle zime sam imao nezgodu na snegu... z:cry: Pa mi je preselo driftovanje, ali zato ove zime vozim strogo oko 60, a u onim najgorim danim i 40... Ali malo sam dao sebi oduska na pravom mestu... :)

Mislim da je ipak zeznuto voziti Bengulu po ekstremnoj zimi... Vise nego druga kola... Mislim ovi sa yugom ne moraju da brinu da ce da im se zanese od jakog gasa... z:mrgreen:

Pa ne znam zaista. Meni 325 trosi od ispod 8 na otvorenom, do preko 13-14 u ekstremnoj guzvi u gradu, ili zimi... Znaci u normalnim okolnostima oko 12 najvise.

Secam se, u vremena kada je benzin bio najskuplji, radile su se neke ulice tim putem kuda idem na posao. I svaki dan sam vozio oko 20km, za nekih sat vremena ukupno. Znate kako mi je bilo lepo...

Teoretski trebalo bi da manje trosi, ali meni je "manje" relativan pojam. Na 10ak litara 1 litra mi ne znaci ama bas nista. A svakao ce dobro da ide, tako da nemas problema! ;)

Ok,hvala puno, kupujem taj bmw 320 a kolege me ubijaju sa pricom kako to trosi enormno visoko... Mada oni sitnicaren previse,za njih je preko 7 ubistvo ,sve voze neke malopotrosace :D

Al kako ide bmw , ne znam.... je li startan znas li :D
Bice uzbudljivo kad ja sjednem za njega, iz opela u bmw heheh :D

Ok,hvala puno, kupujem taj bmw 320 a kolege me ubijaju sa pricom kako to trosi enormno visoko... Mada oni sitnicaren previse,za njih je preko 7 ubistvo ,sve voze neke malopotrosace :D

Samo pazi sa gasom, znas! ;) Mada i meni su to govorili pa nije vredelo... Po suvom jos nekako, ali mokro i sneg/led... :zima2:

Pazi, ja sam vozio auta od po 300-500 KS. Ne moje naravno... ;) Pa mi posle toga sve deluje slabo, ali nije sve u snazi. Sam osecaj u voznji je meni bitan. Pa zvuk... :) A uvek ima jaci auto. Ne znam koliko 320 ima KS, 325 ima 169 (ako pricas o E 30) ali verujem da dobar, ocuvan 320 ima sasvim dovoljno za uzivanje! ;) Pogledaj moj video na yotube, dao sam linkove malo unazad, pa ces videti kako startuje od 0-180. Kazem ja sam "navikao" na jace masine, ali ljudi koje provozam budu odusevljeni!

A potrosnja... Zalije mi je 35.000 dinara sto sam dao za registraciju, a benzin me uospte ne pogadja. (Osim onda kad je bio litar preko 110 dinara...), a ako prelazis sa njim mesecno 800-1000 km, nije jako strasno. Naravno jeste odricanje, ali ko nece - ne mora. ;)

I bitno je da su mu trapovi OK, i gume, sa tim se ne treba zezati kod takvog auta...

Pusti ti kolege sta pricaju, nije skup za odrzavanje, to su urbani mitovi, BMW je skup za odrzavanje, puno trosi i sl. fore, i ovo sto su ti ljudi vec napisali je potpuno tacno i potpisujem svaku rec. Kladim se da je svaki golf za godinu dana vise izvukao iz dzepa para nego moj E34, jer se cena odrzavanjaa ne racuna po odlasku na jedan servis, nego od registracije do registracije! Npr. da mi trebaju vrata za moj auto, ima ih(ne znam da li je prodato) za 3000 din. svih cetvoro sa sve tapacirunzima i sl. sedista kozna sam mogao da kupim za 180e sa sve el. podesavanjima i grajanjem(al mi nije odgovarala boja) itd. itd. itd.

Back