gost 101840
Legenda
- Poruka
- 55.650
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel to ti driftujes ?
ovaj me je odusevio

Zašto to radiš svom automobilu...?![]()
Bukvalno je bio sporiji! A onda sam ga non stop terao do crvenog, bar 2x nedeljno na trkacku stazu par krugova da ga prodjiram i kao da je dobio krila... Nisam mogao da verujem da je to isti auto, i da nista nisam dirao oko motora, a da je poceo bolje da radi....Zato sto on to voli...
A sta ima veze, cak ni gume ne stradaju, jer je sneg i led? A za motor je dobro da se malo prodjira na visokim obrtajima!Desilo mi se proslog proleca da sam jako dugo vozio auto lagano, i izgubio je snagu...
Bukvalno je bio sporiji! A onda sam ga non stop terao do crvenog, bar 2x nedeljno na trkacku stazu par krugova da ga prodjiram i kao da je dobio krila... Nisam mogao da verujem da je to isti auto, i da nista nisam dirao oko motora, a da je poceo bolje da radi....
Mislim, tako bar ide kod BMWa...
voznja unistava. Ovo se isto desilo i mom drugaru na E30 325i, i on ga je dobro izduvao na autoputu... 

Samim tim im je i potrožnja visokoturažna.jer to su ipak visokoturazni motori
Ima istine, da se auto ulenji, meni se to desilo na E32 jer sam ga vozao po gradu i ne mozes brzo, a on sam menja brzinu na 2000 obrtaja(bio automatik), i ja osetim da to nesto ide kilavo, i jedan dan izadjem na auto-put prema NS, i opicim mu kik-down do daske i u svakoj brzini, i u jednom momentu, nesto puce iz auspuha, i auto polete!!!! I onda je isao i kako treba i mnogo bolje, jer to su ipak visokoturazni motori i ne treba ih bas stedeti, treba ih cepati, i napravljeni su za ostriju voznju, dok ih ova tzv. "200D"voznja unistava. Ovo se isto desilo i mom drugaru na E30 325i, i on ga je dobro izduvao na autoputu...
![]()
A fabricki ide 220. (A moj ima i "skracen" diferencijal) Sve u svemu samo ga treba gaziti.. Jedva cekam prolece! 

Odnosno - vozač se prilagodjava autu?
Sad se setih da sam jednom čuo glupost da se motor vremenom prilagodjava stilu vožnje vozača.![]()
![]()
Da jesi znao bi koliko to nije glupost 
Da li si ti ikad vozio bilo sta ?Da jesi znao bi koliko to nije glupost
![]()
Motor se prilagodjava vozaču?!?Samo da podsetim - motor nije živo biće. Motor je jedna mehanička stvar koja radi tako i tako. Svoj način rada ne menja vremenom u zavisnosti od toga kako ga koristiš. Odnosno, način rada ostaje isti, no efikasnost se jedino može smanjiti, ništa više.
Pošto tvrdiš da se motor vremenom prilagodjava načinu vožnje, a ja sam pritom dobro tehnički edukovan i imam tehnički razvijen način razmišljanja, zamolio bih te da objasniš stručno kako je to moguće. Znači, šta se to tačno definisano i precizirano dešava u motoru u zavisnosti od vremena i tvog stila vožnje.
Zar se mehanicke stvari ne prilagodjavaju? Razmisli opet.
Zar efikasnost ne spada u nacin rada?
Klipovi,cilindri,bregasta,brizgaljke,pumpe za ulje,benzin,sve se vremenom i nacinom upotrebe postepeno prilagodi vozacu.
zamolio bih te da objasniš stručno kako je to moguće. Znači, šta se to tačno definisano i precizirano dešava u motoru u zavisnosti od vremena i tvog stila vožnje.
Ukoliko se motor krece duze vreme na jednom obrtnom momentu,svako menjanje broja obrtaja na kom nije puno radio dovesce do toga da ce mu biti potrebno vreme da se "razradi" na tim obrtajima.Tehnicki se verovatno radi na uskladjenosti svih delova koji sacinjavaju motor.Najgora varijanta je ne koriscenje vozila,sto vodi u potpuni otkaz motora.Izmedju mehanickih i bioloskih stvari ipak ima mnogo vise slicnosti nego sto se misli.

Ne, efikasnost nije način rada, već stepen iskorišćenja neke mašine. Način rada je nešto što se može promeniti, ali nikako u tom smislu u kome ti pokušavaš da kažeš.
Prvo, motor se ne može kretati duže na jednom obrtnom momentu na način na koji ti misliš.
Drugo, to o čemu ti pričaš je stvaranje naslaga, taloga i gareži u odredjenim delovima sistema, a sve te to posledica nepravilnog korišćenja. Naslage gareži na klipovima (naravno u mikrometrima) i zapušene dizne nisu nešto što je motor uradio da bi se tebi prilagodio, nego nešto što je (loša) posledica takvog stila vožnje. To kao kada ugasiš sijalicu na prekidač i onda kažeš da se ona prilagodila tvojoj potrebi da bude mrak. Eto, to je glupost u tom rangu.
Pošto kažeš da se tehnički verovatno radi o uskladjenosti, to verovatno u tvojoj rečenici znači da očigledno nisi dovoljno upoznata, pa nagadjaš. Ok, to može donekle da prodje, ali to kad tvrdiš tako uopšte ne može biti merodavno.
I zamoliću kolege da ne vredjaju na polnom osnovu. Hvala.![]()