BMW

Da li se isplati ?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ne znam za tebe prijatelju,ali za mene sam siguran!
Da ga doteram mogu uvek,da ga prevedem ne moram(mogu na strane tablice da se vozim),a registrovacu ga ovde "negde"!;)
I?Sta cemo sad?

care o cemu ti pricas..sta ti mozes da radis to je tvoja stvar..
covek je rekao da mu nadjes taj auto za 1600 e, i normalan covek bi skapirao da se podrazumeva na nase table...
ti sad kreno da prosipas pamet..naso na e bay za soma jura..waau...

Nije mi jasno kako misliš da registruješ te automobile,ako si u Srbiji ? :confused:

Da bi auto iz EU mogao da uvezeš u Srbiju ono mora da poseduje EURO 3 normu,a ovi koje si nabrojao su 1995 god. i samim tim ne poseduju ekološku normu za uvoz.Inače,Euro 3 katalizator poseduju automobili proizvedeni 2.000-te godine i kasnije.

Možeš jedino da ga uvezeš i prodaš u delovima,ali ne možeš da ga voziš,jer ne možeš da ga registruješ.

Zaista ne vidim mogućnost kako da voziš takve automobile u Srbiji,osim ako misliš neregistrovane da ih voziš.

Čak i ako te automobile uvoziš u Srbiju kao strano lice (dakle voziš ih sa stranim tablicama) ,dužan si prema zakonu da ih u Srbiji voziš maksimalno 90 dana.Nakon toga moraš da vratiš vozilo u zemlju porekla.

Čak i ako te automobile uvoziš u Srbiju kao strano lice (dakle voziš ih sa stranim tablicama) ,dužan si prema zakonu da ih u Srbiji voziš maksimalno 90 dana.Nakon toga moraš da vratiš vozilo u zemlju porekla.

Sad meni tu neshto nije jasno. Ako udjesh sa autom stranih tablica u Srbiju i imash strani pasosh, ti taj auto ne smesh da vozish u Srbiji duzhe u od 90 dana, jel' to hocesh da kazhesh?!

Sad meni tu neshto nije jasno. Ako udjesh sa autom stranih tablica u Srbiju i imash strani pasosh, ti taj auto ne smesh da vozish u Srbiji duzhe u od 90 dana, jel' to hocesh da kazhesh?!

Srpski državljani ne mogu da voze strance u Srbiji.

E sad,Srpski državljanin koji ima prijavu boravka u inostranstvu,može da uveze vozilo registrovano u zemlji gde je prijavljen,ali na najduže 90 dana.Nakon tog perioda mora da izveze vozilo iz Srbije.Naravno,mora imati i stranu i srpsku vozačku dozvolu.

Ukratko,da bi vozio strano vozilo u Srbiji,potrebno ti je sledeće :

- Pasoš,
- Viza i
- Osiguranje,odnosno Zeleni Karton.

... i sve to traje 90 dana,jer nakon toga kao što rekoh,vozilo mora da nestane iz Srbije.

Srpski državljani ne mogu da voze strance u Srbiji.

E sad,Srpski državljanin koji ima prijavu boravka u inostranstvu,može da uveze vozilo registrovano u zemlji gde je prijavljen,ali na najduže 90 dana.Nakon tog perioda mora da izveze vozilo iz Srbije.Naravno,mora imati i stranu i srpsku vozačku dozvolu.

Ukratko,da bi vozio strano vozilo u Srbiji,potrebno ti je sledeće :

- Pasoš,
- Viza i
- Osiguranje,odnosno Zeleni Karton.

... i sve to traje 90 dana,jer nakon toga kao što rekoh,vozilo mora da nestane iz Srbije.

Komplikujesh, ili sam ja glup pa ne shvatam.
Znachi ovako. Americhki drzhavljanin sa americhkim pasoshem (naravno), sa americhkom dozvolom i americhkim tablicama (sve registrovano i osigurano) mora da istera vozilo posle 90 dana iz Srbije?

Komplikujesh, ili sam ja glup pa ne shvatam.
Znachi ovako. Americhki drzhavljanin sa americhkim pasoshem (naravno), sa americhkom dozvolom i americhkim tablicama (sve registrovano i osigurano) mora da istera vozilo posle 90 dana iz Srbije?

Upravo tako.Sam si odgovorio,da ne komplikujem previše.

Dakle,onaj ko je odjavljen iz Srbije (pošto govorimo o našim ljudima strancima) i ima prijavu u inostranstvu (samim tim pasoš,ličnu kartu,dozvolu i sve ostalo) može bez problema da udje u Srbiju i vozi po Srbiji.Kad ga panduri zaustave u Srbiji,on pokazuje vozačku dozvolu države čiji je državljanin i gde je prijavljen (npr.Američku dozvolu) i vozi bez problema.

Poenta je samo što ne sme s tim vozilom da ostane u Srbiji duže od 3 meseca.

Nije mi jasno kako misliš da registruješ te automobile,ako si u Srbiji ? :confused:

Da bi auto iz EU mogao da uvezeš u Srbiju ono mora da poseduje EURO 3 normu,a ovi koje si nabrojao su 1995 god. i samim tim ne poseduju ekološku normu za uvoz.Inače,Euro 3 katalizator poseduju automobili proizvedeni 2.000-te godine i kasnije.

Možeš jedino da ga uvezeš i prodaš u delovima,ali ne možeš da ga voziš,jer ne možeš da ga registruješ.

Zaista ne vidim mogućnost kako da voziš takve automobile u Srbiji,osim ako misliš neregistrovane da ih voziš.

Mozes i stariji auto koji nema euro3 motor da uvezes do 21 ili 23 jula, znaci ne mora da ima euro 3, dovezes ga od preko, agencije koje zavrsavaju carinu ti odrade punomocje da je kod tebe bio godinu dana, jer je uslov da imas punomocje godinu dana ili da je auto regist.do 1.1.2008god na istog vlasnika(stranca), to je naj bitnije, sve ostalo ti zavrsava agencija.
Valjda znas da su pustili crnogorce da mogu preregistrovati automobile ne bitno koje je vozilo god,i dali im rok 3 meseca, pa taj zakon dopusta i uvoz automobila iz bilo koje druge zemlje.
Zato su sada skocile cene stranaca po oglasima, pre si mogao golfa 3 da nadjes za 1200,1500e a sada se prodaju po 2300,2600.

Mozes i stariji auto koji nema euro3 motor da uvezes do 21 ili 23 jula, znaci ne mora da ima euro 3, dovezes ga od preko, agencije koje zavrsavaju carinu ti odrade punomocje da je kod tebe bio godinu dana, jer je uslov da imas punomocje godinu dana ili da je auto regist.do 1.1.2008god na istog vlasnika(stranca), to je naj bitnije, sve ostalo ti zavrsava agencija.
Valjda znas da su pustili crnogorce da mogu preregistrovati automobile ne bitno koje je vozilo god,i dali im rok 3 meseca, pa taj zakon dopusta i uvoz automobila iz bilo koje druge zemlje.
Zato su sada skocile cene stranaca po oglasima, pre si mogao golfa 3 da nadjes za 1200,1500e a sada se prodaju po 2300,2600.

To stoji.Ali to je samo privremeno rešenje.Ipak sam pričao o standardnom pravilu o uvozu.A i koliko sam čuo,Agencije ne postižu ni Crnogorce da preregistruju (kojih ima oko 50.000),a oni su na prvom mestu.Kako će tek stići ostale strance da registruju.

To stoji.Ali to je samo privremeno rešenje.Ipak sam pričao o standardnom pravilu o uvozu.A i koliko sam čuo,Agencije ne postižu ni Crnogorce da preregistruju (kojih ima oko 50.000),a oni su na prvom mestu.Kako će tek stići ostale strance da registruju.

To su politicari mislili da ce svi da preregistr.ali ima dosta krseva sto se ljudima i ne isplati da plate carinu i porez,tako da nema guzve. Sve se realizuje za 10 do 12 dana, bar ovde sto ja znam nema guzve.
Inace kakva nam je drzava ne bi me cudilo da produze jos koji mesec.

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: Al si sad lupio i ostao ziv! Ajde nadji mi molim te BMW E36 1994god za 1600 i ja ga odma kupujem!

care o cemu ti pricas..sta ti mozes da radis to je tvoja stvar..
covek je rekao da mu nadjes taj auto za 1600 e, i normalan covek bi skapirao da se podrazumeva na nase table...
ti sad kreno da prosipas pamet..naso na e bay za soma jura..waau...
I nemoj ti da se pravis pametan!;)Care ako ti ne razumes ili ne mozes "takvo zadovoljstvo" sebi da priustis(da vozis po Srbiji sa stranim tablicama) ja ti NISAM KRIV i nemoj,bre,da si o"ma ljubomoran!:mrgreen::whistling:

A ko kaze da bih ih ja registrovao!
Zakon glasi ovako prijatelju(ako se vec pravimo pametni):
Član 1.

Lice sa prebivalištem u Republici Srbiji na putevima u Republici Srbiji ne može upravljati vozilom registrovanim u inostranstvu ako u roku od tri meseca od dana stupanja na snagu ove uredbe ne registruje vozilo u Republici Srbiji.
Izuzetno od stava 1. ovog člana, lice koje ima prebivalište u Republici Srbiji i odobreno privremeno boravište u inostranstvu duže od šest meseci, članovi njegove uže porodice, kao i lice koje upravlja „rent-a kar“ vozilom na putevima u Republici Srbiji može upravljati vozilom registrovanim u inostranstvu.
E sad posto ja imam dvojno drzavljanstvo(znaci jedno mi je Srpsko)a imam i VIZU ti si izgleda druze gadno pogresio i ja bih vas ubuduce molio da se ne pravite bas toliko p.m.tni!
Nemojte da se nadjete uvredjeni zbog ovoga ali "gastarbajteri" se prvo DOOBRRRRROOOOOOO raspitaju pre nego nesto urade(sta ces naucili ovde po "trulom zapadu")!
:whistling:;)
ps
Ne znam dal" si ikada cuo da u EU postoje takozvane "promenjive tablice",a to znaci da mogu da imam 2 Auta a jedne tablice!Ovo sam rekao zbog toga da bih ti objasnio da iz EU mogu da doteram auto,skinem mu tablice,ostavim ga kuci u garazu i kad se vratim u tamo "mrskoj vam EU" te iste stavim na onaj moj krdzavi auto(od 330 ps-a):per:

Poslednja izmena:
@ Dupont

Čoveče,jer tebi uopšte jasno kakve gluposti pričaš ? :D

Ja se uopšte ne pravim pametan,jer sa ovakvim stvarima imam iskustva.

Izuzetno od stava 1. ovog člana, lice koje ima prebivalište u Republici Srbiji i odobreno privremeno boravište u inostranstvu duže od šest meseci, članovi njegove uže porodice, kao i lice koje upravlja „rent-a kar“ vozilom na putevima u Republici Srbiji može upravljati vozilom registrovanim u inostranstvu.

U redu i šta dalje ? AUTOMOBILOM MOŽEŠ DA UPRAVLJAŠ MAKSIMALNO 90 DANA. To je suština priče,koju ti svo vreme govorim.

E sad posto ja imam dvojno drzavljanstvo(znaci jedno mi je Srpsko)a imam i VIZU

Šta dalje ? Nije mi jasno šta si s ovim hteo da kažeš ? Ali evo,dodaću još jednom,ako nisu razumeo moje prethodne postove :

- Ako imaš dvojno državljanstvo,a pritom si prijavljen u Srbiji,automobilom stranih tablica ne možeš da upravljaš NI POD KOJIM USLOVIMA.

- Ako imaš dvojno državljanstvo,a pritom imaš prijavu u inostranstvu (jer ne možeš imati 2 prijave) automobil registrovan na strane tablice možeš u Srbiji ZADRŽATI MAKSIMALNO 90 DANA.Nakon toga,vozilo moraš da isteraš iz Srbije ili da prijaviš boravak u Srbiji.

@ Dupont

Čoveče,jer tebi uopšte jasno kakve gluposti pričaš ? :D

Ja se uopšte ne pravim pametan,jer sa ovakvim stvarima imam iskustva.

U redu i šta dalje ? AUTOMOBILOM MOŽEŠ DA UPRAVLJAŠ MAKSIMALNO 90 DANA. To je suština priče,koju ti svo vreme govorim.

Šta dalje ? Nije mi jasno šta si s ovim hteo da kažeš ? Ali evo,dodaću još jednom,ako nisu razumeo moje prethodne postove :

- Ako imaš dvojno državljanstvo,a pritom si prijavljen u Srbiji,automobilom stranih tablica ne možeš da upravljaš NI POD KOJIM USLOVIMA.

- Ako imaš dvojno državljanstvo,a pritom imaš prijavu u inostranstvu (jer ne možeš imati 2 prijave) automobil registrovan na strane tablice možeš u Srbiji ZADRŽATI MAKSIMALNO 90 DANA.Nakon toga,vozilo moraš da isteraš iz Srbije ili da prijaviš boravak u Srbiji.
Ej pa moooooorrram bre da ti odgovorim!(jace je od mene:cool:):
Kao prvo odmah da razresimo stvari-nije 90 DANA nego 180(raspitaj se malo ako mi ne verujes)....a ostalo ne treba ni da pricam....ako ja zivim u inostranstvu logicno je,jel" da, da i putujem u isto,pa prema tome u roku od 180 dana cu sigurno 3 puta da "napustim" tu "Nebesku zemlju Srbiju",a i GDE SE TO PROVERAVA dal" je auto "napustio" Srbiju ili ne?Ja kad dolazim na grani me niko ne pita i ne upisuje auto...prema tome-dabome....pricaj mi prijatelju jos malo o tome...ajde molim te!

Ej pa moooooorrram bre da ti odgovorim!(jace je od mene:cool:):
Kao prvo odmah da razresimo stvari-nije 90 DANA nego 180(raspitaj se malo ako mi ne verujes)....a ostalo ne treba ni da pricam....ako ja zivim u inostranstvu logicno je,jel" da, da i putujem u isto,pa prema tome u roku od 180 dana cu sigurno 3 puta da "napustim" tu "Nebesku zemlju Srbiju",a i GDE SE TO PROVERAVA dal" je auto "napustio" Srbiju ili ne?Ja kad dolazim na grani me niko ne pita i ne upisuje auto...prema tome-dabome....pricaj mi prijatelju jos malo o tome...ajde molim te!

Ja sam se dovoljno raspitao,sad je red na tebe. ;) Još jednom i poslednji put ti kažem - Stranci mogu da se u Srbiji zadrže najviše 90 dana.

GDE SE TO PROVERAVA dal" je auto "napustio" Srbiju ili ne?

Prvo moram da ti se zahvalim što si me slatko nasmejao.
Elem,ti kao strani državljanin,koji imaš prijavu boravka u inostranstvu (a samim tim imaš stranu vozačku dozvolu) pre ulaska u Srbiju moraš u toj državi ostaviti srpsku dozvolu.I ti sad pitaš : " Ko proverava ?"

Inače,što se tiče provere,dovoljno je da te rutinska kontrola zaustavi u Srbiji i kao najvažnije zatraži ti polisu osiguranja,koja sadrži bitne podatke i šta da radiš,ako je ne poseduješ.

Realno,dosta ljudi bez dozvole voze neregistrovane automobile,pa nikom ništa.Ali ako pričamo o legalnom pristupu,onda stvari tako stoje.

Ja sam se dovoljno raspitao,sad je red na tebe. ;) Još jednom i poslednji put ti kažem - Stranci mogu da se u Srbiji zadrže najviše 90 dana.

Prvo moram da ti se zahvalim što si me slatko nasmejao.
Elem,ti kao strani državljanin,koji imaš prijavu boravka u inostranstvu (a samim tim imaš stranu vozačku dozvolu) pre ulaska u Srbiju moraš u toj državi ostaviti srpsku dozvolu.I ti sad pitaš : " Ko proverava ?"

Inače,što se tiče provere,dovoljno je da te rutinska kontrola zaustavi u Srbiji i kao najvažnije zatraži ti polisu osiguranja,koja sadrži bitne podatke i šta da radiš,ako je ne poseduješ.

Realno,dosta ljudi bez dozvole voze neregistrovane automobile,pa nikom ništa.Ali ako pričamo o legalnom pristupu,onda stvari tako stoje.
I ja sam se dosta raspitao,a ti ipak idi pa proveri!
Ti si majkemi smesan:lol:
Pitam jos jednom KO TO PROVERAVA?Drzava u kojoj boravim?Nemoj molim te da me zasmejavas....uostalom jesi li ti bio negde sem tvoje varosi?
Ajde da tu lepoi objasnim(jer vidim bre da nista ne razumes):
Ovako....kupim ja,recimo,u Italiji(nije bitno u kojoj drzavi,ovo je samo primer) auto i imam italijansku vizu a srpski pasos....i sta sad...ja dodjem u "Donje Brijanje" i ostavim auto kuci(u dvoristu pored shtale:mrgreen:),i odem ponovo za Italiju(al pre toga skinem tablice(mada i ne moram,ali ako imam 2 auta a jedne tablice onda "moram")) i stavim ih na moj drugi auto (koji vozim u Italiji)....i sad OOOOPPPPEEEEETTTT dodjem sa tim autom(koji vozim u Italiji) kuci u "Donje Brijanje" i prebacim tablice na onaj auto koji sam prvi put "doterao"(a ZELENI KARTON POSEDUJEM i placam redovno osiguranje za taj auto u Italiji)....i sta sad?Kakva bre kontrola?Ajde molim te nemoj te "raspale" price da pricas ovde(pogotovo ne meni(imam razlog zbog cega sam ti ovo napomenuo i boldovao)...

Ovako....kupim ja,recimo,u Italiji(nije bitno u kojoj drzavi,ovo je samo primer) auto i imam italijansku vizu a srpski pasos....i sta sad...ja dodjem u "Donje Brijanje" i ostavim auto kuci(u dvoristu pored shtale),i odem ponovo za Italiju(al pre toga skinem tablice(mada i ne moram,ali ako imam 2 auta a jedne tablice onda "moram")) i stavim ih na moj drugi auto (koji vozim u Italiji)....i sad OOOOPPPPEEEEETTTT dodjem sa tim autom(koji vozim u Italiji) kuci u "Donje Brijanje" i prebacim tablice na onaj auto koji sam prvi put "doterao"(a ZELENI KARTON POSEDUJEM i placam redovno osiguranje za taj auto u Italiji)....i sta sad?Kakva bre kontrola?Ajde molim te nemoj te "raspale" price da pricas ovde(pogotovo ne meni(imam razlog zbog cega sam ti ovo napomenuo i boldovao)...

Čoveče,o kakvom ti menjanju tablica pričaš ? Jel ti čitaš to što pišeš ?

Navedi mi tačku zakona gde piše da je to dozvoljeno.Kao što sam u prethodnom postu napomenuo postoje dve strane : legalna i nelegalna.Ja ne ulazim u to kojoj ćeš se strani prikloniti.To je na tebi.

Sve što sam imao da kažem,rekao sam i ne želim više da gubim vreme na ovoj temi,jer očigledno vidim da nas dvojica nismo na istom nivou.

Vozi kako ti odgovora,ti imaš svoje mišljenje,ja imam svoje i tačka.Što se mene tiče završili smo i ubuduće odgovoriću samo na konkretno pitanje,pod uslovom da znam. ;)

Čoveče,o kakvom ti menjanju tablica pričaš ? Jel ti čitaš to što pišeš ?

Navedi mi tačku zakona gde piše da je to dozvoljeno.Kao što sam u prethodnom postu napomenuo postoje dve strane : legalna i nelegalna.Ja ne ulazim u to kojoj ćeš se strani prikloniti.To je na tebi.

Sve što sam imao da kažem,rekao sam i ne želim više da gubim vreme na ovoj temi,jer očigledno vidim da nas dvojica nismo na istom nivou.

Vozi kako ti odgovora,ti imaš svoje mišljenje,ja imam svoje i tačka.Što se mene tiče završili smo i ubuduće odgovoriću samo na konkretno pitanje,pod uslovom da znam. ;)

Vazi care....al" samo pod uslovom da znas!
Raspitaj se pa mi odgovori!I nisam nigde u mom postu video nesto protiv zakonito!Sve legalno i mirna "Bosna":per:;)

Kako mogu dve registracije da budu za dva serijska broja šasije i motora?!
Ako je registracija recimo NS 000-00 za opel astru broja šasije 00-000-00 kako može ta registracija da se stavi na ford mustang 99-999-99?!
To je isto kao i krađa, onda niko nikad ne bi prekucavao brojeve... Ovo je lupež, najstrašniji... :D

Kako mogu dve registracije da budu za dva serijska broja šasije i motora?!
Ako je registracija recimo NS 000-00 za opel astru broja šasije 00-000-00 kako može ta registracija da se stavi na ford mustang 99-999-99?!
To je isto kao i krađa, onda niko nikad ne bi prekucavao brojeve... Ovo je lupež, najstrašniji... :D
Nisi cuo....U Austriji,recimo,postoje tkz "Wechselkennzeichen" pa ako niste ljudi culi onda da vam ne "smetam" ja vise...jojjjj,da li ce jednom da nam ukinu ove proklete vize pa da se ljudi malo "proSVETLE":hahaha:
Mrzi me da prevodim(naci ce se garant neko na forumu koji ce vam to prevesti):
(samo da dodam da na takve tablice mozes da prijavis do 3 auta)
http://www.help.gv.at/Content.Node/6/Seite.060200.html#Voraussetzungen

Dupont ovde biju takve kao ti.*****s po forumu isti si ko onaj pajser sto ga sef trti svaki dan da bi on ubacio muziku od 15000wati u kola od 200 konja i misli da je zajeban.Kolko je puta tebe sef opalio bas me zanima ?

I nemoj ti da se pravis pametan!;)Care ako ti ne razumes ili ne mozes "takvo zadovoljstvo" sebi da priustis(da vozis po Srbiji sa stranim tablicama) ja ti NISAM KRIV i nemoj,bre,da si o"ma ljubomoran!:mrgreen::whistling:

Ok, mislio sam na Srbiju i na nase table jer ni on nije kupio onog BMW-a na Ebay-u ;) Pozz:bye:

Back