Blokade i protesti 2024/5 (opšta tema)

VOJVODINA I NJENO OTCEPLJENJE

Iako sam primetio neke analogije tu i tamo sa RSK i KiM, moram da primetim da mi ovo iznenadno i nicim izazvano mahanje otcepljenjem Vojvodine od strane Vucica lici na njegov tipicam pokusaj istovremene MANIPULACIJE I TRGOVINE.

Naime, Vucic "nije dao" ni Srpsku Krajinu ni KiM, sto je zapravo tacno - nije ih DAO nego PRODAO, istovremeno LAZUCI srpski narod da ce se narod na tim teritorijama braniti i odbraniti. U realnosti, on je dogovorio da se date teritorije PRE(O)DAJU za njegovu licnu korist, politicku (vlast) i novcanu.

Sada mi se cini da isto radi sa Vojvodinom, a pokusao je (bar je zada u pokusaju) da isto to uradi sa NIS-om. Naime, njegovo urlikanje po medijima da Vojvodina hoce da se otcepi a da NIS-u USA hoce da uvede sankcije, zapravo su pozivi da je spreman da iste ustupi - otcepi Vojvodinu a preda NIS Amerikancima, u zamenu za produzetak vladavine i verovatno neku materijalnu dobit.

Iskreno verujem da mu ni jedno ni drugo nece proci, ali videcemo. Evo jos jednog razmisljanja za koje cekam proveru da li ce ga neko od javnih licnosti "prisvojiti", jer ovo jos nisam cuo u javnosti. Video sam samo karikaturu na podforumu ovde Karikature gde je neko postavio slike Vucica kako vise ne dam Krajinu, Ne dam Kosovo, Ne dam Vojvodinu, sto moze biti prepoznato kao sablon, ali nisam video komentar da je to zapravo JAVNA PONUDA Vucica Zapadu da nam otcepi Vojvodinu za svoj licni interes, kao sto je to najvidljivije uradio sa KiM.

IMG-20250210-WA0003.thumb.jpg.9b5543b67b4021e6ac1e33895aecc91b.jpg

Kragujevac je bio prestonica Srbije pre njenog premeštanja u BG. Tamo je bio donet prvi srpski ustav (Sretenjski).
Uuuu, ta simbolika...Oplenac...
Jos nisam provalio sve oko tih vremena....koliko i ko je tu muljao , kako su uspeli da najveceg bogatasa primoraju da ode iz Srbije...iako je bio samovoljan i vise od njih....
U svakom slucaju , Srbija je cudna od navek, cak je cudno i to sto su sve balkanske drzavice postovale lozu nemanjica...a opet su se krvili sa njima cesto...

Pa dobro , prosli su i pored psihijatrijske klinike, najbolje na balkanu , tu je odmah kod Nais naplatne rampe, Toponica.....
Gde nadjose 100km , da su krivili maksimalno pa jedva 65 mogu da zakrive izmedju Nisa i Aleksinca...Ali podrzavam i ako su skrenuli do Lipovca, tamo ima manastir ispod cudne stene , odlicno za posetu ujutro ili da se prespava u onoj politickoj skoli , kad sam ja bio mali to je bila skola u prirodi , znam da sam gostovao nedelju dana u njoj, milina i vecernja zabava a i izlasci sunca rano ujutro....

Svidja mi se akcija upoznaj Srbe iz Srbije da postoje studenti...

Inace to mi najvise i nedostaje kod Srba danas a iz moje generacije, sto si mogao da nadjes partnera , timca vrlo lako i ne bi bio stalno na oprezu da ce da ti ga zavuce prvom prilikom kad su mu interesi zanimljiviji od proseka....Kao sto je danas, ali to je mozda posledica i video igara nije samo poganih vremena...
Ustvari , skoro sam igrao igru escape room i tu naleteo na nekog srednjoskolca, em genijalac, em stvarno je timski igrac....retka karakteristika danas...

Back