Blokade i protesti 2024/5 (opšta tema)

Ma nije bilo ni 2000, samo je bilo hladno pa su nosili zimske jakne pa izgleda da ih ima više.............al kad bi se zajebavali.
Mislio sam na cifru od 20 000.
Vučić sinoć kaže da ih je bilo 28 000, ja mislim da je manje. Ali koga briga šta ja mislim, ko sam ja da protivrječim Vučiću.

Organizatori iskusno hoće da predstave da je bilo više ljudi nego što ja zapravo bilo. Prvo, nema pravilnog oblika da bi se površina mogla izračunati. Drugo, snimak sa drona je namjerno zamućen da se ne bi vidjele šupljine i razmaci između učesnika. Takođe, kada su učesnici u šetnji, zauzeće mnogo veću površinu.

Donekle se slažem, ali među ljudima koji demonstriraju ima i naprednjaka.

Ovo jesu pravi, opštenarodni protesti, ne protiv specifično neke vlasti, već protiv sistema ogrezlog u korupciji. Sistem u Srbiji je izuzetno truo i ne deluje da će biti bolje; to je neraskidivo povezano sa ovom vlasti, zato što je Vučić glavni čovek još od 2012. godine. Ako posle 13 godina ne deluje da ima napretka u tom smislu i da će biti bolje, već da smo došli od toga da je Srpski Eliot Nes uhapsio Miroslava Miškovića, do toga da je on danas jedan od najpouzdanijih partnera i finansijera ovog režima, onda mislim da je jasno zašto mase građana nemaju nikakvo poverenje u Vučića i da će Srbija pod njim samo da tone sve dublje i dublje ka nekakvoj raspaloj mafijaškoj državi i društvu. I to, kako je Vučić stariji, a neće moći da obnaša ove dužnosti večno jer niko nije besmrtan, izvesno je i da ne priprema ni na koji način teren za nekog svog naslednika, što će značiti da će Srbija ući posle Vučića u dugogodišnju krizu.

Професор Комазец је израчунао укупан дуг државе...
https://komazec.wordpress.com/biografija/

Ja verujem da se Komazec ovako razume u neke stvari, ali ovakvo nabrajanje čisto brojki dugova je populizam.

Имају они више економиста у том покрету "Моба" који врше разне прорачуне. Један од њих који донекле детаљно износи податке је Мирослав Паравиња, од кога је Слободан Комазец могуће преузео бројке.

Mislio sam na cifru od 20 000.
Vučić sinoć kaže da ih je bilo 28 000, ja mislim da je manje. Ali koga briga šta ja mislim, ko sam ja da protivrječim Vučiću.

Organizatori iskusno hoće da predstave da je bilo više ljudi nego što ja zapravo bilo. Prvo, nema pravilnog oblika da bi se površina mogla izračunati. Drugo, snimak sa drona je namjerno zamućen da se ne bi vidjele šupljine i razmaci između učesnika. Takođe, kada su učesnici u šetnji, zauzeće mnogo veću površinu.
Пусти то, него има ли тог Монинија из Митровице, и која је цена?

Grupa poljoprivrednika u Rači kragujevačkoj rano jutros blokirala je Karađorđevu ulicu u tom mestu, a protest su nastaviti i u zgradi Opštine u koju su ušli oko 7 časova, prenosi RTS.

Poljoprivrednici su se na taj korak odlučili jer su nezadovoljni zbog povećanja opštinskog poreza na imovinu, koji je od početka ove godine uvećan za 60 procenata, piše RTS.

Traže i ostavke lokalnih funkcionera, odbornika skupštine opštine i raspisivanje lokalnih izbora.

Poljoprivrednici su prethodnog dana najavili da će danas blokirati Karađorđevu ulicu ispred Opštine, a pozvali su i građane da im se pridruže i da zajedno uđu u „tople hodnike zajedničke institucije“.

Poljoprivrednici od 30. januara traktorima blokiraju tu zgradu, a povremeno su blokirali i saobraćajnice na ulazu u Raču.

20250217_190505.thumb.jpg.c37ca761c054133128a03f8beb186bd5.jpg

Back