blizi se 8.mart

Ma ja bre odbijam i deci da kupujem te poklone tipa igračka pegla i daska za peglanje ili plastični šporet i sudove za devojčice, a, ne znam, komplet za astronome za dečake. I dignu mi pritisak tako neki detalji kao, recimo, na onim doktorskim kompletima je skoro obavezno sličica gde je dečak doktor, a devojčica medicinska sestra. Možda preterujem, ali stvarno me nervira to ukalupljivanje na osnovu pola, toliko ograničeno, toliko stereotipno, bre, a bez mozga. A čim dete doraste za igračke tog tipa, imitacije zanimanja, obavezno su podeljene na taj debilan način. Devojčice su domaćice, kuvarice, kasirke, frizerke, medicinske sestre, a dečaci doktori, arheolozi, astronomi, piloti....jedino onaj plastičan majstorski alat iskače iz tog kalupa kao tradicionalna muška igračka koja predstavlja neko od tih "neatraktivnih" zanimanja :confused:
I nema šanse da klinkama u svojoj familiji (mi samo žensku decu pravimo) poklanjam šporetiće i peglice. Čak i ako baš to traži, boli me q, neka joj to kupi mama, ako hoće, ja vala neću i eto :)

Al' mrak mi padne na oči od ovih ideja za poklon tipa pegla, usisivač, komplet šerpi i sl. Pa ebote ima li neko trunke svesti da su to kućni uređaji koji su potrebni ili nisu potrebni domaćinstvu, a ne znak pažnje prema ženi? :roll: Ne znam šta je crnje, muškarci koji kupe peglu na poklon, pa se duvaju kako su oni na svoju ženu mislili, onako, od srca su je birali, ili žene koje takve poklone naručuju i raduju im se.
Ko god da mi donese peglu na poklon, bilo kojim drugim povodom osim useljenja, kad se stvari za domaćinstvo i kupuju, pa tačno bi je dobio u glavu bez pardona.

Ја се нашла прозвана! :D

Мој драги и ја смо се прошле недеље договорили да, с обзиром на тренутну нашу финансијску ситуацију и на то да нас тек чекају велики издаци око селидбе и опремања новог стана-куће, убудуће једно другоме покалањамо само ствари за кућу, за НАШУ кућу....коју још немамо! :D
У том контексту сам поменула миксер који је цркао пре пар недеља и усисивач који је на издисају! И јако се радујем томе јер ће то бити НАШ миксер и НАШ усисивач....зрнца нашег будућег дома! :heart::)

...Тек да појасним зашто са толико одушевљења пишем о миксеру као поклону....;):lol::lol:

Мој драги и ја смо се прошле недеље договорили да, с обзиром на тренутну нашу финансијску ситуацију и на то да нас тек чекају велики издаци око селидбе и опремања новог стана-куће, убудуће једно другоме покалањамо само ствари за кућу, за НАШУ кућу....коју још немамо! :D
У том контексту сам поменула миксер који је цркао пре пар недеља и усисивач који је на издисају! И јако се радујем томе јер ће то бити НАШ миксер и НАШ усисивач....зрнца нашег будућег дома! :heart::)

...Тек да појасним зашто са толико одушевљења пишем о миксеру као поклону....;):lol::lol:

Sve se nema ;)

joooj :heart:

Ja sam mm-u za rođ htela pokloniti kosilicu, ali mi bila preskupa ta koju je želeo... a pošto je mm zadužen za usisavanje, sigurna sam da bi ga novi usisivač oduševio... ali ne kao poklon za rođendan...

P.S. I ja se ježim na one male peglice, tanjirčiće i šoljice za kafu, džezvice, daskice za peglanje... kao da svaka osoba ženskog pola mora da: pije kafu, pegla, pere... pa da ih na vreme priviknu...:neutral:

Kada smo se mm i ja venčali, posle nekih mesec dana, najave nam se neki drugovi koji nisu mogli da dodju na svadbu. I dodjoše oni tada... naravno sa poklonima. Doneli flašu viskija - za kuću, kažu da je red; meni prelep ogroman buket cveća, a poklon za mog novopečenog mladoženju je bio - daska za peglanje :zcepanje:
E, kad se tada nisam ugušila od smeha... :zcepanje: a i on se od srca smejao :D
A sada se ja od srca smejem kada ga vidim da koristi taj poklon, a ume da ga koristi, još kako i ne buni se, što je najvažnije. :zper:

Stvar je dogovorenog odnosa, ajde da ne bude da ne vidim zrno realnog od onoga što je onaj smrdlja napisao, ko je voljan da se oženi danas mora biti da mu je baš stalo do te žene (jer nije da nemaju izbora i oni) te je spreman da sa njom fer i korektno živi (u najmanju ruku).
Ono što je zaista loš trip to je primer ove drugarice. Primer dece koju odvajaju razne tetke i stričevi od malena, kupuju im roze i plave kompletiće, plastične pegle za devojčice, i slagalice za dečake; devojčicama lutka imitacija bebe?! dečacima kockice i soni, kompjuteri, pištolji na vodu, sve zabavne stvari :ljutko: devojčicama... lutka.

Kako je glupa ta fora sa lutkicama al turboglupa. To je skroooz pola pola, sve lutkice su devojčice. Moj bratić dok je bio mali obožavao lutke, meni su bile dosadne do bola. Htela sam da trčim i da se prskam vodom, da se penjem po drveću, pravim zamkove u pesku, figurice u blatu :rumenko: hvatam muve i skakavce :rumenko: brate šta da radim sa tom lutkom?! šta kao ja sam joj mama? Kakva bre mama, ja imam 7 godina, još sam dete :roll:
Al je zato taj mali brat, sad i ne tako mali :o u njima video princeze. Bio opsednut bajkama. I dok ga je otac u napadima očaja tukao da se ne bi "popederisao" on je u stvari bio esteta i voleo žensku lepotu još kao tako mali.

Jebale ih podele, i strine, i babe i komšije, i proizvođače igračaka.

Kako vas samo maltretiraju od detinjstva...Žasu:roll::mrgreen:
M, ne baš od detinjstva, ali malo kasnije, da. Pokušavaju da nam saopšte "gde nam je mesto". Ja nisam tipično žensko (ne kažem to kao neku samohvalu, nego je na žalost tako) i jako mi je smetalo što mi se nameću određena ponašanja koja su mi neinspirativna i iritantna.

...Кад се само сетим како је било крви до колена на ДИП пре неколико година где је неко поставио питање шта бисмо ми радили да неко нашем сину од 3-4 године купи лутку-бебу на поклон!!!! :mrgreen:

ne vidim nista lose u kompleticima posudja i gluposti, ono sto je po meni lose je sto su takve igracke
iskljucivo predvidjene i reklamirane za djevojcice
i to je jedini izbor koji imaju za igru - lutke domacice ili oprema za domacice... ili barbi sponzorusa :mrgreen:

a beba je groteska, kako god da okrenes, i za zensko djete i za musko :neutral:
imala sam dvije "bebe" lutke, u realnoj velicini, one sa tvrdom glavom i udovima a tijelom od robe punjene nechim, kao iz horor filmova
isto tako su, u duhu horor filmova, citav svoj vijek provele na tavanu

...Кад се само сетим како је било крви до колена на ДИП пре неколико година где је неко поставио питање шта бисмо ми радили да неко нашем сину од 3-4 године купи лутку-бебу на поклон!!!! :mrgreen:

I kakav je bio zaključak? Ubiti đubre? :mrgreen:

Back