medved_bg
Elita
- Poruka
- 15.540
Ma ja bre odbijam i deci da kupujem te poklone tipa igračka pegla i daska za peglanje ili plastični šporet i sudove za devojčice, a, ne znam, komplet za astronome za dečake. I dignu mi pritisak tako neki detalji kao, recimo, na onim doktorskim kompletima je skoro obavezno sličica gde je dečak doktor, a devojčica medicinska sestra. Možda preterujem, ali stvarno me nervira to ukalupljivanje na osnovu pola, toliko ograničeno, toliko stereotipno, bre, a bez mozga. A čim dete doraste za igračke tog tipa, imitacije zanimanja, obavezno su podeljene na taj debilan način. Devojčice su domaćice, kuvarice, kasirke, frizerke, medicinske sestre, a dečaci doktori, arheolozi, astronomi, piloti....jedino onaj plastičan majstorski alat iskače iz tog kalupa kao tradicionalna muška igračka koja predstavlja neko od tih "neatraktivnih" zanimanja 
I nema šanse da klinkama u svojoj familiji (mi samo žensku decu pravimo) poklanjam šporetiće i peglice. Čak i ako baš to traži, boli me q, neka joj to kupi mama, ako hoće, ja vala neću i eto
I nema šanse da klinkama u svojoj familiji (mi samo žensku decu pravimo) poklanjam šporetiće i peglice. Čak i ako baš to traži, boli me q, neka joj to kupi mama, ako hoće, ja vala neću i eto

devojčicama... lutka.
hvatam muve i skakavce
u njima video princeze. Bio opsednut bajkama. I dok ga je otac u napadima očaja tukao da se ne bi "popederisao" on je u stvari bio esteta i voleo žensku lepotu još kao tako mali.