Odem kod drugarice, koja je došla sa posla (došle smo zajedno, ja svratila), pola sata kasnije dolazi njen brat večiti student sa faksa. Išao malo da izbleji, pošto je apsolvent. Pita je šta ima za večeru - nema ništa sad sam došla. 10 sec kasnije - hoćeš da ti ispržim jaja?
Postupak ugošćavanja tog dečka mi je bio fascinantan, dok sam ja sama sedela i gledala u nju kako prži jaja svom bratu, slaže tanjire i viljuške, odmiče stolicu, dodaje salvetu, portiklu, šta je ono bilo

ko ritual neki. Mama i tata negde bleje, ali jasno je da oni smatraju da ona tako treba svom bati da ugodi, jer je on muško. Pošto ga je nahranila, stavila je nama kafu. Zna se šta je prioritet, gost je prioritet, ali ne njen! Ona mu dođe nešto kao služavka, ima pravo da pozove u goste, ali se ti zabodu u trpezariju i smrde.
M, da tu isti nisu pustili da radi u kafiću zato što je to "za ku rve", a nema pas za šta da je ujede i vikendom joj udele 100 dinara da ima za čašu vina, kad izađe. Ništa nisam preuveličala.
Kad se dobro naručkao ustao je i otišao za komp, a ona je nastavila da rasklanja za njim i pere sudove.
Naravno, ko nju tera da to radi? Što jednostavno ne krene da se rve sa brato i roditeljima i da se buni bože to je tako lako
Kako je lako serinjati iz stolice preko tastature.