Блиц питања и одговори

Од колико литара бојлер ДОВОЉАН? Не бих превелик ако не треба. Нас троје породица.

Један мали трик. Купи туш батерију која распрскава воду по принципу ковита или вртлога (кажу још и са унутрашњом аерацијом). Изгледа овако:
rucica-tus-monsoon-excel-aquatica.jpg

и преполовиће ти потрошњу воде за туширање. Ради их фирма Aquatica, а можеш их наћи у већим продавницама ствари за кућу или на ОТЦ-има. Врло су јефтине и не може да се ухвати каменац на њима.
А и домаћи су патент и производ.

Један мали трик. Купи туш батерију која распрскава воду по принципу ковита или вртлога (кажу још и са унутрашњом аерацијом). Изгледа овако:
Pogledajte prilog 354787
и преполовиће ти потрошњу воде за туширање. Ради их фирма Aquatica, а можеш их наћи у већим продавницама ствари за кућу или на ОТЦ-има. Врло су јефтине и не може да се ухвати каменац на њима.
А и домаћи су патент и производ.

Pa jel fora u tuš crevu i "raspršivaču" ili u bateriji ?
Nije mi jasno kakve veze ima baterija ? Stavi neke slike i linkove ( valjda modertorka neće opet da ruši sve )

Проблем је што мајстори већ годинама не могу да ми поправе на дуже стазе гасни котао који ми греје санитарију целој кући, ниже и спрат, а променило их се ихај. А немам 1000 евра за нов. Задњи који је као поправио, радило месец-два.. и сад опет исто. Котао није превелик да је виша математика за поправку. Чишћен каменац, ма шта све није..

Проблем је што мајстори већ годинама не могу да ми поправе на дуже стазе гасни котао који ми греје санитарију целој кући, ниже и спрат, а променило их се ихај. А немам 1000 евра за нов. Задњи који је као поправио, радило месец-два.. и сад опет исто. Котао није превелик да је виша математика за поправку. Чишћен каменац, ма шта све није..

Ma samo ti hvataj neki prohromski bojler sa garancijom 10+ godina , poveži ga preko tajmera i ne brini.
Brendovi za preporuku - Dom, Metalac

ima jedna nasa (ucestala poslovica) mozes od babe da napravis devojku ali ce biti krezuba...

Pa jel fora u tuš crevu i "raspršivaču" ili u bateriji ?
Nije mi jasno kakve veze ima baterija ? Stavi neke slike i linkove ( valjda modertorka neće opet da ruši sve )
Фора је у батерији и њеној конструкцији.
Наиме, вода улази у батерију и у овој "глави" се ствара ковит, унутра је једна куглица коју вода заротира кад наиђе под притиском. Испред куглице се налази само један отвор кроз који вода излази у ротацији па се ствара широк млаз а не само један концентрисан.
Цела поента је да се вода искористи много боље него код класичних тушева јер даје довољно воде да се поквасиш али не превише која ће само џабе да се слије у одвод.
Дао сам име фирме која их продаје, само укуцај у претраживач.

Фора је у батерији и њеној конструкцији.
Наиме, вода улази у батерију и у овој "глави" се ствара ковит, унутра је једна куглица коју вода заротира кад наиђе под притиском. Испред куглице се налази само један отвор кроз који вода излази у ротацији па се ствара широк млаз а не само један концентрисан.
Цела поента је да се вода искористи много боље него код класичних тушева јер даје довољно воде да се поквасиш али не превише која ће само џабе да се слије у одвод.
Дао сам име фирме која их продаје, само укуцај у претраживач.

Da li pod "baterija" obojica mislimo na isto ?
Baterija = česma = "ono sa ručicom za otvaranje/zatvaranje vode"

Mislim, šta god baterija radila, voda do tuša ide kroz crevce a ono daje svoj "oblik" i pravac vodi ?

imam dvokrilna balkonska vrata ,otvarase desna strana,sada zelim da ugradim plise komarnik-pieta,po mene komarnik mislim da je bolje da komarnik ide od leve sa desne,a komercijalista me ubedi da od desne strane ,ima neko iskustva da mi kaze kako je pravilno i prakticno?
Мало је нејасно.
Балконска врата се отварају према унутрашњости, по правилу. Комарник иде са спољне стране.
Ова врста коју си навела је клизећи. Ако се отварају десна балконска, логично је да комарник отвараш гурајући га са десне на леву страну, гледано изнутра. У супротном би ти требало још додатног места десно од излаза и то у ширини комарника, да би могла скроз да га отвориш.

Мало је нејасно.
Балконска врата се отварају према унутрашњости, по правилу. Комарник иде са спољне стране.
Ова врста коју си навела је клизећи. Ако се отварају десна балконска, логично је да комарник отвараш гурајући га са десне на леву страну, гледано изнутра. У супротном би ти требало још додатног места десно од излаза и то у ширини комарника, да би могла скроз да га отвориш.

hvala,bas tako i ja mislim a on mene ubedi da se roluje kod vrata koja se prva otvara,desno prema kao tako je po pravilu ali meni je nelogicno da uvek otvaram i druga strana da bi otvorila komarnik,naglasicu ipak da moj plise de se roluje od leve prema desne ,plus on moze da ostane otvoren i na pola

Тема је намењена за кратка питања и одговоре. :D Да не би за свако питањце отварали тему, отварам ову једну, веома практичну.

1. да ли је паркет превазиђен у односу на ламинат?
2. да ли је препоручљиво да се керамичке плочице у купатилу постављају на све зидове, и то до врха..до плафона?

ja imam crno kupatilo, znaci li to da sam lud?

Ja sam hteo da postavim jedno pitanje u vezi buke od lifta, pošto gledam stanove zbog kupovine. Našao sam super stan, kome je jedina mana što se spavaća soba graniči sa liftom. Stan je na 6. spratu od 11, tako da ne verujem da može da se čuje motor, već samo lift u prolazu. Pozvali smo lift, slušao sam i čuje se blago zveckanje lanaca. Kako bi se to čulo noću i da li je moguće zvučno izolovati stan, da se to ne čuje uopšte? Napominjem da se radi o starim zgradama - 1980 i neka

Generalno, koliko treba biti daleko od lifta da se ne čuje buka?

Ja sam hteo da postavim jedno pitanje u vezi buke od lifta, pošto gledam stanove zbog kupovine. Našao sam super stan, kome je jedina mana što se spavaća soba graniči sa liftom. Stan je na 6. spratu od 11, tako da ne verujem da može da se čuje motor, već samo lift u prolazu. Pozvali smo lift, slušao sam i čuje se blago zveckanje lanaca. Kako bi se to čulo noću i da li je moguće zvučno izolovati stan, da se to ne čuje uopšte? Napominjem da se radi o starim zgradama - 1980 i neka

Na tvom mestu bih pre pozvao službu koja je nadležna za vaš lift.
Ne verujem da "to tako treba" nego je nešto rasklimano, otkačeno itd. Bolje i i njima platiti koliko traže da problem srede u korenu nego se zahebavati sa nepouzdanom zvučnom izolacijom.

Hebeno je što lift prolazi kroz spavaću

Na tvom mestu bih pre pozvao službu koja je nadležna za vaš lift.
Ne verujem da "to tako treba" nego je nešto rasklimano, otkačeno itd. Bolje i i njima platiti koliko traže da problem srede u korenu nego se zahebavati sa nepouzdanom zvučnom izolacijom.

Hebeno je što lift prolazi kroz spavaću

kod nas je normalno da se nesto cuje :D

i kao sto kazes, neka se obrati ljudima zaduzenih za lift, ali ako se stvar ne resi uvek moze da se proba sa nekom vunom i preko gipsani zid

Тешко да си чуо "звецкање ланаца" пошто се лифтови каче на сајле, не на ланце.
Добро размишљаш о ситницама које ће сутра да ти буду пред очима и у ушима ако купиш стан. Распитај се ко одржава лифт у згради, пошто неке зграде нису ни склапале уговоре о одржавању. Најбоље да нађеш председника кућног савета.
Мада, ако ти се стан допада и цена је повољна, уме човек да се научи на разне звуке, после их и не примећује.

Predstoji mi renoviranje kupatila pa me interesuje gde odloziti staru kadu (u Beogradu). Da li je neko cuo da ih neko otkupljuje (mislim odnosi, naravno da ne racunam da cu dobiti nesto za staru kadu)? Znam da prvog vikenda u mesecu mogu da se ostave kabaste stvari pored kontejnera, ali, mislim, kada pored kontejnera, malo mi too much.

Predstoji mi renoviranje kupatila pa me interesuje gde odloziti staru kadu (u Beogradu). Da li je neko cuo da ih neko otkupljuje (mislim odnosi, naravno da ne racunam da cu dobiti nesto za staru kadu)? Znam da prvog vikenda u mesecu mogu da se ostave kabaste stvari pored kontejnera, ali, mislim, kada pored kontejnera, malo mi too much.

hahaha ti to ozbiljno? mislis da kada ne spada u staro gvozdje? :lol:

iznesi ga pored kontejnera i nestace za 15 minuta

inace mozes za kadu od cigana da dobijes od 200-500 dinara. koga kako zajebbu

Prve subote u mesecu.

Inače ako planiraš da opet stavljaš kadu , preporučio bih ti restauraciju stare ( peskiranje + farbanje) umesto kupovine nove. Izaći će otprilike isto u ceni ali stare su mercedes-majbah spram novih.
Ako stavljaš tuš kabinu ili nešto treće - onda samo baci ( pored kontiša, prve subote)

Imam Demit fasadu na kući ali je jedan, severni zid, i dalje malo hladniji. Mislila sam da na njega stavimo onu tečnu tapetu. Koliko je to dobar toplotni izolator ? Može li da odradi tu razliku izmedju ostalih zidova, nekih 2-3 stepena. I uopste, vredi li se bakcati sa tim. Kako se ponaša posle par godina ? Koliko se oštećuje u normalnom koriscenju u odnosu na stiropor, na primer.

Back