Блиц питања и одговори

]Imam Demit fasadu na kući ali je jedan, severni zid, i dalje malo hladniji. [/B]Mislila sam da na njega stavimo onu tečnu tapetu. Koliko je to dobar toplotni izolator ? Može li da odradi tu razliku izmedju ostalih zidova, nekih 2-3 stepena. I uopste, vredi li se bakcati sa tim. Kako se ponaša posle par godina ? Koliko se oštećuje u normalnom koriscenju u odnosu na stiropor, na primer.

Ako stavis izolaciju iznutra ondak donekle ponistavas funkciju demit fasade (poenta demitke je da akumulira zidove toplotom i da sprecava da toplota izadje) ako lupis izolaciju i iznutra ondak time sprecavas akumuliranje zida.
da ne kazem da time hermeticki zatvaras zid. inace priznajem da nemam pojma sta je tecna tapeta :hahaha1:

Kakva su iskustva sa Unitas slavinama?

Pojma nemam.
Imam 10-15 god iskustva sa Rosan ( NE RosaL i Roseti ) i odlične su pa druge nisam morao ni da "istražujem". Imaju i garanciju 5 godina

http://www.rosan.rs/

- - - - - - - - - -

Koji potpaljivač manje utiče na zagađenje životne sredine, novinski papir ili kockice za raspirivanje.. Šta je ekološki najprihvatljivije u tom smislu inače?

Uzmi lupu ;)

Imam Demit fasadu na kući ali je jedan, severni zid, i dalje malo hladniji. Mislila sam da na njega stavimo onu tečnu tapetu. Koliko je to dobar toplotni izolator ? Može li da odradi tu razliku izmedju ostalih zidova, nekih 2-3 stepena. I uopste, vredi li se bakcati sa tim. Kako se ponaša posle par godina ? Koliko se oštećuje u normalnom koriscenju u odnosu na stiropor, na primer.

Ako sa te strane imas terase a na drugim stranama nemas onda je problem hladan most. Ploca terase nije izolovana i hladnoca se prenosi na zidove i plocu unutar kuce.

ajd,ajd neki odavde su bas u fazonu: svi majstori su sraanje samo ja radim kako valja :cool:

Za mnoge se ne moze ni reci da su majstori. Mada nisu samo oni krivi za takvo stanje. Narod nema para da plati kvalitet. Mnogi koji imaju para ne znaju koliko je bitan kvalitetno uradjen posao. Mnogi se prave pametni pa kazu da je cela ta prica oko izolacije preterivanje...

Sa druge strane drzava je dopustila javasluk. U danasnje vreme bilo bi najnormalnije da postoji projekat, ugovor sa izvodjacem i da inspektor proveri kvalitet te fasade. Termovizijska kamera tacno pokaze koliko je kvalitetno uradjena fasada. Ako izvodjac ne uradi kako treba trebalo bi da o svom trosku uradi popravke.

Ranije su majstori bili zanatlije namenski obučavane godinama i uvežbane za posao kojim će se baviti.

Danas su majstori uglavnom oni koji su ispusili u skoli, potom u sitnom kriminalu, pa u kladionici i na kraju sebe proglasili "majstorima". Odgledali DVD tutorijal o postavljanju fasade, moleraju, gipsariji itd i eto majstora.

I u ostalim zanatima je slicno, od automehanicara, preko dunđera do keramicara. Samo starim majstorima moze da se veruje, a i to uz proveru. Najgluplje je verovati majstoru. Samo u zadnje 2 godine su pokusali da me prevare za oko 800e u razlicitim situacijama.
Ali prc, uvek proucim materiju pre akcije tako da nema prostora za prevaru. :smeker: Kad izucim "problematiku" do tancina ili uradim sam a ako je veliki obim posla ili je potreban specijalan alat, dam majstoru ali uz kontrolu.

Moj mozak - njegov rad. Hbg kad su dzukele u 90% slucajeva

Ranije su majstori bili zanatlije namenski obučavane godinama i uvežbane za posao kojim će se baviti.

Danas su majstori uglavnom oni koji su ispusili u skoli, potom u sitnom kriminalu, pa u kladionici i na kraju sebe proglasili "majstorima". Odgledali DVD tutorijal o postavljanju fasade, moleraju, gipsariji itd i eto majstora.

I u ostalim zanatima je slicno, od automehanicara, preko dunđera do keramicara. Samo starim majstorima moze da se veruje, a i to uz proveru. Najgluplje je verovati majstoru. Samo u zadnje 2 godine su pokusali da me prevare za oko 800e u razlicitim situacijama.
Ali prc, uvek proucim materiju pre akcije tako da nema prostora za prevaru. :smeker: Kad izucim "problematiku" do tancina ili uradim sam a ako je veliki obim posla ili je potreban specijalan alat, dam majstoru ali uz kontrolu.

Moj mozak - njegov rad. Hbg kad su dzukele u 90% slucajeva

to je sve tacno druze. ali mi je ipak naj smesnije kada prosecni srbenda u selu poznat kao pametan cojk uzme i uradi sam nesto tipa: koliko to moze tesko biti?
i naravno userre za medalju pa posle se podvijenog repa obrati pravom majstoru da ispravi njegovu brlju :lol:

ali posto je vec nesto "radjeno" prosecni srbenda ocekuje da majstor uradi jeftinije jer je vec ON odradi "jedan deo" iako taj njegov posao zahteva dodatno vreme i napor da se otkloni ili preradi

e tu se treba da se rebne dobra cena
da bi taj prosecni srbenda naucio gde mu je mesto i da se ne kurrci preterano
i da samim tim ne podcenjuje mene i moj zanat
da se uveri da ne moze to svako da uradi

Nisu svi sposobni da budu majstori. Nekome je bog dao ruke da bude majstor nekome da kopa a nekome pamet. Dobri univerzalci su velika retkost a i tada su pravi majstori u samo jednom zanatu. Jednostavno potrebno je dosta vremena da se stekne rutina i iskustvo.

Tačno kažeš. Mislila sam na ovo da svako se snalazi kako ume i zna pa se kaže da je najbolje biti svoj majstor da ga neko ne kritikuje. :D

Pozdrav majstori, pomagajte!:-)

Danima se zezam sa kacenjem zavesa vitrazica na ove plasticne lajsnice...
http://osaplast.co.rs/sites/default/files/vitrazice_01.JPG

Pvc stolarija... probala sam na najjacu obostrano lepljivu traku, super lepkom, mali ekser nikako ne uspevam da ukucam u pvc, a i radije ne bih...
Ima li neko ideju sta da radim?

Pozdrav i hvala unapred:)

Ja sam to zalepila suoer lepkom i to nekim najjacim, okacim zavesu dugu do poda i drzi, znaci samo dobro namazi, drzi par minuta da se dobro osusi i to je to. Sad posto si vec pokusavala, dobro sastruzi predhodne lepkove, da ostane skroz cisto pa onda lepi ponovo.

Citat Original postavio snezana 77 Pogledaj poruku
Pozdrav majstori, pomagajte!:-)

Danima se zezam sa kacenjem zavesa vitrazica na ove plasticne lajsnice...
http://osaplast.co.rs/sites/default/...trazice_01.JPG

Pvc stolarija... probala sam na najjacu obostrano lepljivu traku, super lepkom, mali ekser nikako ne uspevam da ukucam u pvc, a i radije ne bih...
Ima li neko ideju sta da radim?

Pozdrav i hvala unapred
Ja sam to zalepila suoer lepkom i to nekim najjacim, okacim zavesu dugu do poda i drzi, znaci samo dobro namazi, drzi par minuta da se dobro osusi i to je to. Sad posto si vec pokusavala, dobro sastruzi predhodne lepkove, da ostane skroz cisto pa onda lepi ponovo.
tipla i staf stajl :cool:

ajd,ajd neki odavde su bas u fazonu: svi majstori su sraanje samo ja radim kako valja :cool:

Nije problem da se plati, nego velika vecina je cula da tamo neki majstor naplacuje toliko za neki posao, pa i oni isto, a sto je njihov rad nebo i zemlja to nema veze, reklamacije ne primaju, te ne valja materijal, te ne valja, ovo, te ono, sve samo oni nisu pogresili. To mene nervira, debelo platis, a na kraju corak, bolje bi bilo da si sam uradio. Jos se ljute kad im kazes da nisu uradili kako treba, ne mozes da znas u kom odnosu su npr. mesali pesak i cement, ali kad je krivo ozidano, to se vidi i od oka.

Zato ja radim sam sve sto mogu, jer sam par puta platio "majstora" i zahebo se, a volim da platim za kvalitetan rad.

Nije problem da se plati, nego velika vecina je cula da tamo neki majstor naplacuje toliko za neki posao, pa i oni isto, a sto je njihov rad nebo i zemlja to nema veze, reklamacije ne primaju, te ne valja materijal, te ne valja, ovo, te ono, sve samo oni nisu pogresili. To mene nervira, debelo platis, a na kraju corak, bolje bi bilo da si sam uradio. Jos se ljute kad im kazes da nisu uradili kako treba, ne mozes da znas u kom odnosu su npr. mesali pesak i cement, ali kad je krivo ozidano, to se vidi i od oka.

Zato ja radim sam sve sto mogu, jer sam par puta platio "majstora" i zahebo se, a volim da platim za kvalitetan rad.

Komentar za desetku! :klap:

Back