Блиц питања и одговори

imam pitanjce vezano za uvodjenje struje...
kuca ima dva nivoa zapravo dva zasebna stana...za sada donji nivo struju vice iz kuce koja je stara a nalazi se u dvoristu,medjutim svekar hoce da preda za uvodjenje struje u novu kucu a navodno mi da sebi uradimo kontrolni at sto se ja mislim meni i ne isplati zbog mogucnosti ulaska u crvenu zonu ipak se tu radi o dva velika domacinstva...da li mi mozete reci ukoliko znate koja je cena i procedura uvodjenja zasebnog strujomera?tacnije koliki bi bili moji troskovi u ovom slucaju?
sto se kontrolnog sata tice ja nekako nisam za to em zbog crvene zone em sto cu kroz par godina sigurno morati da uvodim poseban strujomer sto mi je dodatni trosak i bespotrebni...jer verujem da svekar ocekuje nase materijalno ucesce u uslucaju da on uvede struju a mi kontrolni sat...zato ja nisam za tu varjantu...

imam pitanjce vezano za uvodjenje struje...
kuca ima dva nivoa zapravo dva zasebna stana...za sada donji nivo struju vice iz kuce koja je stara a nalazi se u dvoristu,medjutim svekar hoce da preda za uvodjenje struje u novu kucu a navodno mi da sebi uradimo kontrolni at sto se ja mislim meni i ne isplati zbog mogucnosti ulaska u crvenu zonu ipak se tu radi o dva velika domacinstva...da li mi mozete reci ukoliko znate koja je cena i procedura uvodjenja zasebnog strujomera?tacnije koliki bi bili moji troskovi u ovom slucaju?
sto se kontrolnog sata tice ja nekako nisam za to em zbog crvene zone em sto cu kroz par godina sigurno morati da uvodim poseban strujomer sto mi je dodatni trosak i bespotrebni...jer verujem da svekar ocekuje nase materijalno ucesce u uslucaju da on uvede struju a mi kontrolni sat...zato ja nisam za tu varjantu...

ako sam dobro svhatio zelite da uvedete novu struju u novu kuce? sa bandere?
to ti je sestro lepih 1500 evra...

jedino mi nije jasno da ako uvodite novu struju sta radite sa starom?

Danas nam ugrađivali pvc stolariju. I tako , lepo izbili stare prozore, ugurali nove, fiksirali ih i otišli. Sad ja imam rupe od roletni, oko prozora malo purpena u gole cigle desetak cm sa svake strane.
Nešto smo planirali mm i ja to da odradimo sa lepkom za stiropor, ali ima tu ponegde da fali o po desetak cm cigli.
Može li mi neko napisti koja je realna cena da dođe majstor i od toga napravi normalan izgled, bez gletovanja i krečenja, jer to možemo i mi. Znači neki grublji zidarski radovi da se isprave neravnine i rupe.

Danas nam ugrađivali pvc stolariju. I tako , lepo izbili stare prozore, ugurali nove, fiksirali ih i otišli. Sad ja imam rupe od roletni, oko prozora malo purpena u gole cigle desetak cm sa svake strane.
Nešto smo planirali mm i ja to da odradimo sa lepkom za stiropor, ali ima tu ponegde da fali o po desetak cm cigli.
Može li mi neko napisti koja je realna cena da dođe majstor i od toga napravi normalan izgled, bez gletovanja i krečenja, jer to možemo i mi. Znači neki grublji zidarski radovi da se isprave neravnine i rupe.

U ugradjivanje prozora i vrata spada samo ugradnja a ne i krpaza...
Sve zavisi odakle si i kako se tamo krecu cene.
msm nije ista cena ako zivis na 10 om spratu u bg ili u prizemlju u nekom selu. i Naravno o koliko prozora i rupa se radi. Ne moz' ti pomoci ovako naslepo

Inace ubacivanje cigli i parcica ne spada u grube radove. Ako neko moze ogletovati jos lakse moze i dozidati tip 10 cm..

Najbolje je da zoves nekog lokalnog majstora da ti to pogleda pa da oceni koliko vredi...

Pogledajte prilog 349543Pogledajte prilog 349541Moze li mi neko reci kako bi ovo moglo da se resi stici cu u Lazu zbog ove terase :sad2: :dash:

..Pogledajte prilog 349542..

..probacu da postavim ponovo...Pogledajte prilog 349561...Pogledajte prilog 349562

...jutros je to mnogo vise, i odozgo sa gornje strane je propustilo, pa se sliva ne tu stolariju,i kaplje...da siznes...
...ovi sto su radili kazu nije to njihovo, po njima bi ona pur pena trebala tako da stoji, ustvari znaju oni da ne treba nego se
prave blesavi, a te okapnice i to ne rade navodno....tacno ce me vezati dok to sve zavrsim..:(

Pogledajte prilog 349565..evo kako to izgleda, kad platis, a ne urade kako valja :(
Pogledajte prilog 349566

- - - - - - - - - -

..ima toga jos, fotkala sam da imam u slucaju da uspem da nadjem majstora koji nece da me odere pa da vidi o cemu pricam...

...e ovako, bio majstor da pogleda...i sve u svemu da predje oni njihovim lepkom i jos necim slicnom slilikonu, pa okapnice sve to sa rukama 65 eura...od toga
su ruke 30..jel to ok cena za Bgd...?

Popravke treba da se urade unutra, iz sobe. A zivim u kući, na Paliću.
Fotografija-0694.jpg

Popravke treba da se urade unutra, iz sobe. A zivim u kući, na Paliću. Pogledajte prilog 349755

...da je srece oni bi to odradili do kraja...tako su mojoj kumi, menjali prozore, sve sredili omalterisali, samo je sutra dan dosao majstor i prekrecio u belo...ona
je bukvalno imala samo da vrati namestaj na mesto...
...mene su moji majstori zeznuli, sve napola uradili....terasa mi pusta vodu na sve strane....ocajna sam...i jako ljuta, al eto moglo im se da se tako ponasaju,
reci nemam za njih i nikad ih ne bi nikom preporucila bas zato sto se prave blesavi i ne drze dogovora...:(

...sinoc je bila velika oluja i nevreme u Bgd opet voda u terasi, pustilo na svim onim mestima i jos nekim...sad mi treba dodatni novac za nesto sto je vec
placeno :besna:

Popravke nisu dogovorene u ceni. Radili smo dosta stolarije, dobili smo dobru cenu, besplatnu demontazu i montažu stolarije. Ne žalim se ja. Imam garanciju 5 godina a komšije kod kojih su isti ljudi radili, već 5 godina koriste tu stolariju bez ikakvih problema. Samo nemam predstavu koliko bi koštao taj rad. Da li da se sami organizujemo i polako odradimo sa gips plocama ili da platimo nekoga da uradi za jedan dan tih četvoro vrata i četiri prozora.

...pa demontaza se uglavnom podrazumeva, ustvari mojoj kumi se sve podrazumevalo....samo se ja nisam na vreme setila da zovem te majstore koji su njoj radili...hbg..sad
samo lupam glavom o zid...
...da meni su rekli 2 godine garancije na radove, a sad se ne javljaju na telefon, a i kad se jave, pitaju kog majstora da vam posaljem, njegova dnevnica je 30e...bezobrastina
najstrasnija:evil:

...svaka se skola u zivotu placa, samo mi je krivo jer sam ja sve na vreme rekla, a predracun napisan nisam insistirala da donesu, posle ne donese ni racun...znaci nemam
reci...

u ugradjivanje stolarije ne spada krpaza!
onaj ko je monter taj se time ne bakce jer mu se ne isplati.
ali ako monter nema bas nesto posla moze se prihvatiti. (a zivimo u vremenu gde elektricar oce i da zamalterise i ogletuje za sobom)

..e ovako, bio majstor da pogleda...i sve u svemu da predje oni njihovim lepkom i jos necim slicnom slilikonu, pa okapnice sve to sa rukama 65 eura...od toga
su ruke 30..jel to ok cena za Bgd...?

mozda ako premaze sa vaser dihtom sa spolja,dodaju okapnicu i resi se stvar (na tu foru se radi na krovovima oko dimnjaka)
msm moze biti resenje ako se dobro odradi. a za te pare i nije skupo,pogotovo za bg :)

Popravke treba da se urade unutra, iz sobe. A zivim u kući, na Paliću.

kako sam video za jednu deklu ti treba nesto preko 20 cigli. 4 prozora ti moze majstor uraditi za jedan dan. staznam vredi jedno 25-35 evra bez materijala
mozete i sami odraditi sa gipsom ali ondak ti valja da iza gipsa stavis stiropor

tabla gipsa,stiropor pur pena ti izadje nesto slicno kao 100 cigli i malter, plus ti ostaje za malterisanje sa strane.
a sa strane da omalterises treba da znas lepo da napravis spaletnu inace ti izadlje kao roler koster i klace ti oci do sledeceg krecenja :lol:

staznam 50 evra za ruke ako das majstoru koji ti to sve sredi na gotovs za dan ipo je realno... :think:

u ugradjivanje stolarije ne spada krpaza!
onaj ko je monter taj se time ne bakce jer mu se ne isplati.
ali ako monter nema bas nesto posla moze se prihvatiti. (a zivimo u vremenu gde elektricar oce i da zamalterise i ogletuje za sobom)

mozda ako premaze sa vaser dihtom sa spolja,dodaju okapnicu i resi se stvar (na tu foru se radi na krovovima oko dimnjaka)
msm moze biti resenje ako se dobro odradi. a za te pare i nije skupo,pogotovo za bg :)

kako sam video za jednu deklu ti treba nesto preko 20 cigli. 4 prozora ti moze majstor uraditi za jedan dan. staznam vredi jedno 25-35 evra bez materijala
mozete i sami odraditi sa gipsom ali ondak ti valja da iza gipsa stavis stiropor

tabla gipsa,stiropor pur pena ti izadje nesto slicno kao 100 cigli i malter, plus ti ostaje za malterisanje sa strane.
a sa strane da omalterises treba da znas lepo da napravis spaletnu inace ti izadlje kao roler koster i klace ti oci do sledeceg krecenja :lol:

staznam 50 evra za ruke ako das majstoru koji ti to sve sredi na gotovs za dan ipo je realno... :think:

..ovo sam shvatila da ima i neko bolje resenje?
..ja sam se sa majstorima u startu dogovorila, ustvari sa njihovim preduzimacem, da se zavirsi ama sve do zadnjeg srava ili cega vec,da kad oni odu
ja nemam sta da tu doradjujem, preradjujem..jer nemam para, a ni zivaca da se oko toga mlatim pola godine..i to je kao bilo ok, sve dogovoreno, a posle
nije tako ispalo..vec kao nije tacno...ovo je nase..a za ostalo trazite druge majstore....
..ne razumem kad se nesto dogovoris onda to treba i ispostovati, pa makar i na svoju stetu...al dobro svi smo mi razliciti,svi imamo obraz, pa kako ciji...

..nebitno....ali me zanima postoji li neko drugo mozda i bolje resenje...ja bi da zavrsim jedom sa tim i da sam mirna...

.ja sam se sa majstorima u startu dogovorila, ustvari sa njihovim preduzimacem, da se zavirsi ama sve do zadnjeg srava ili cega vec,da kad oni odu
ja nemam sta da tu doradjujem, preradjujem..jer nemam para, a ni zivaca da se oko toga mlatim pola godine..i to je kao bilo ok, sve dogovoreno, a posle
nije tako ispalo..vec kao nije tacno...ovo je nase..a za ostalo trazite druge majstore...
ne razumem kad se nesto dogovoris onda to treba i ispostovati, pa makar i na svoju stetu...al dobro svi smo mi razliciti,svi imamo obraz, pa kako ciji...

jbg srce, to su ti srpska posla. verujem da su ti poznate umotvorine naseg naroda tipa: drz' vodu dok majstori odu, za koga je dobro je a od koga jos bolje i sl...

..ovo sam shvatila da ima i neko bolje resenje?
nebitno....ali me zanima postoji li neko drugo mozda i bolje resenje...ja bi da zavrsim jedom sa tim i da sam mirna...

kazem opet, moze biti dobro resenje ako se posteno odradi.
za prosecnog limara to nebi trebao da bude problem
nisi slikala sa spolja pa da moze da se utvrdi gde tacno curi (ukoliko uopste se i moze utvrditi na osnovu slike)

jbg srce, to su ti srpska posla. verujem da su ti poznate umotvorine naseg naroda tipa: drz' vodu dok majstori odu, za koga je dobro je a od koga jos bolje i sl...

kazem opet, moze biti dobro resenje ako se posteno odradi.
za prosecnog limara to nebi trebao da bude problem
nisi slikala sa spolja pa da moze da se utvrdi gde tacno curi (ukoliko uopste se i moze utvrditi na osnovu slike)

..ma da videli su oni da ja zivim sama i da nema nikakvo musko da im slomi glavu zbog bezobrazluka, niti da im podvikne na ista, pa se tako i ponasaju, ali nece vise
ni jedan majstor pa po cenu da zovem policiju...dosta mi ih je stvarno...

..kako da slikam spolja kad je visoko, pa ne moze da se vidi...ja sam slikala da mogu da pokazem onom ko radi..ali ce svejedno raditi celom duzinom terase,nece raditi
na parce...ali moze da vidi gde treba vise obratiti paznju, kad je to premazivanje u pitanju...

Ja bih to popunio YTONG blokom ( ne treba ti puno ), posle sloj maltera i gleta. Mnogo bolje nego bilo koja varijanta sa stirporom, gips plocama, pur pernom, sundjerom...novinama i slicnim improvizacijama.
Taj prozor je najgori, ostali su pristojnije urađeni, otprilike ovako kao ova vrata. Popunićemo sa ciglama jer ih imamo, a preko toga gips ploče, pa lepak za stiropor.
VRATA.jpg

Taj prozor je najgori, ostali su pristojnije urađeni, otprilike ovako kao ova vrata. Popunićemo sa ciglama jer ih imamo, a preko toga gips ploče, pa lepak za stiropor.Pogledajte prilog 349964

u celoj prici je najveca umetnost napraviti dobar spalir da bi ivice bile ravne. ne zelis da imas talasaste coskove, veruj mi. to ne zeli ni jedna zena :P

Taj prozor je najgori, ostali su pristojnije urađeni, otprilike ovako kao ova vrata. Popunićemo sa ciglama jer ih imamo, a preko toga gips ploče, pa lepak za stiropor.Pogledajte prilog 349964

Šta će ti gips ? Bolji ti je malter jer spoj gipsa i zida/maltera pre ili kasnije popuca a ako ima vlage, ima i da se ocrtava deo gde je GPK ploča.

Ta varijanta sa gips pločama je ništa drugo nego pokušaj majstora da prođu brže i lakše. U svojoj kući ne bi tako radili.

Nemaš mnogo velike zazore pa uradite to lepo ljudski. Džak mašinskog maltera, malo YTONG-a ( bar za ovo je dobar ) il tih cigli i biće u full-u

u celoj prici je najveca umetnost napraviti dobar spalir da bi ivice bile ravne. ne zelis da imas talasaste coskove, veruj mi. to ne zeli ni jedna zena :P
Имају лајсне (металне, пластичне) за ивице нема проблема. Свиђа ми се идеја са Јтонг блоковима, ем су лагани, ем се лако секу..њима ћеш брзо велике празнине попунити. Марж, ако имате времена и немате новаца за бацање одрадите сами. Ово ситно око врата бих радио класика старински.. шпале и обрадио малтером. Срећно.

Back