Od njih sam kupovao materijal pošto i volim i znam da napravim sam ( za mene je poseta majstora čista uvreda

).
Viđao sam po komšiluku njihove kuhinje a i na Sajmu su izlagali. Imaju svoj dizajn tim a cena ti je materijal + cena po sastavu ( dizajn i sečenje ne naplaćuju posebno). Komšinici su pre par godina uradili za oko 700- 1000e ( ako se dobro sećam ) a prilično je fensi i velika varijanta ( 5 visećih delova + isto toliko kredenaca sa ugradnom tehnikom).
Imaju i već izložene gotove modele a kad god sam bio, imali su i materijal sa dobrim popustom ( i to dezeni u trendu a ne neki krš koji niko neće).
Cenu možeš da ubiješ i ovako:
- za nevidljive delove ( stranice, unutrašnje police) uzmeš belu ivericu jer je jednako jaka a najjeftinja je ( oko 600-700rsd/m)
- za vratanca ( frontove) izabereš skuplji dezen koji ti se dopada ( od 1000 do 3000 rsd/m)
- za radnu ploču prvo pogledaj šta imaju u restlovima jer je maltene džabe a ne radi se ni o kakvom "škartu" nego recimo nenaplaćenoj robi ili beznačajnom oštećenju na ćošku a to se "krajcuje" ( iseče). Isto važi i za pripadajuće ukrasne/diht lajsne ( izmedju radne ploče i zida).
- izbegavaj nepravilne oblike ( sve osim ravne linije) jer se to radi na CNC mašinama a to je dosta skupo
I savet - ko god i gde god budeš radila, neka ti ivice ( lepljenje ABS dezenirane trake ) urade u fabrici, jer majstorska varijanta sa peglom ( bukvalno) nije ni 5% od tog kvaliteta.